Celodenní hlídání dítěte - jaké jsou ceny?

668
27.3.12 07:53

celodenní hlídání dítěte

Mám dotaz na maminky, které hlídají doma cizí dítě místo jeslí nebo školky.Kolik se tak pohybuje cena za toto celodenní hlídání 20 prac. dní - tj. /za měsíc? Ráda bych se zorientovala v cenách, aby si někdo neřekl moc. Děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1848
27.3.12 08:14

Záleží na tom, co myslíš pod pojmem celodenní :think: Kdyby sis řekla, třeba kolem 80 Kč na hodinu tak si to spočítej. (Koukala jsem na net a agenturám se platí zhruba od 110 Kč výše, ale žádnou osobní zkušenost nemám.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
27.3.12 08:17

pokud by šlo o hlídání od 7-17,00 hodin, tj. 10 hodin x 100 = 10.000tis? Slyšela jsem, že maminky hlídají i za polovičku 5 tis.? Je to reálné?? Jak to řeší s jídlem, nechají to na hlídací paní? prosím o Vaše zkušenosti, jak Vám dítko hlídá paní - chůva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
27.3.12 08:22

Určitě by jsi sehnala za 5.000 hlídání, kór maminku na rodičáku. Jídlo, pokud nemá dítě nějaké omezení bych asi nechala na hlídačce, jinak kdyby mělo dítě speciální stravu, potom ne. Já kdybych chtěla hlídání, určitě bych hledala maminku s přibližně stejně starým dítětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
27.3.12 08:24

A to se té mamince vyplatí za 5 tis včetně jídla, když je teď vše dražší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
27.3.12 08:26

A kde hledat takovou maminku v Praze, mimo agentury? některé inz. mi přijdou nedůvěryhodné, když chtějí 50-70/hod a maminka na fotce vypadá jak modelka - studentka a sama děti nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
27.3.12 08:26

tak si myslím, že každá mamča si ráda přivydělá i pár tisícovek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
27.3.12 08:29

Hlídání 7-17hod. včetně jídla za 5 tis. pochybuju, že seženeš… Pokud by ta dotyčná hlíala třeba čtyři děti, tak možná, ale jedno tvoje + jedno její se na takovou cenu nedostaneš. Počítej cenu kolem 8tis., aspoň takto se to pohybuje u nás, ale ve finále záleží vždy na tom, jak se domluvíš s dotyčnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.3.12 08:36

Tak já o něčem takovém přemýšlím, že bych si jedno dítě domů na hlídání vzala, ale 5 tisíc mi tedy za celodenní hlídání do pěti hodin odpoledne přijde fakt málo :nevim: Já bych nešla v takovém případě pod 7tis :think: :think: a to jsme na vesnici na Šumavě, natož v Praze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2947
27.3.12 08:48

a můžu se zeptat, kde se takhle po tom člověk může shánět?? že by chtěl hlídat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
27.3.12 08:51

zakladatelko já myslela ,že už jsi našla školičku jak stvořenou pro tvoje dítě? pořád mě udivuje ,že na obdobná témata zakládáš jednu diskuzi za druhou 8o

• Citovat
  • Upravit
17013
27.3.12 08:51
@Ivana_xxx píše:
A kde hledat takovou maminku v Praze, mimo agentury? některé inz. mi přijdou nedůvěryhodné, když chtějí 50-70/hod a maminka na fotce vypadá jak modelka - studentka a sama děti nemá

Určitě bych na takové inzeráty nereagovala. Já kdybych chtěla hlídačku, první bych zamířila k nám do dětského centra a zeptala se tam. Myslím, že tam by mohly vědět, ale zas je to o tom, aby to nebylo drahé… :nevim: Nejlepší by byla kamarádka :mrgreen: ale tu asi nevedeš :mrgreen:. Hledala bych maminu a podle čistoty a šikovnosti jejího dítěte se dá si myslím hodně poznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ewik92
27.3.12 08:53

Nevím odkud jsi, ale tady v Ostravě se za hlídání bere 50-60 kč na hodinu. Minulý rok jsem hlídala holčičku od 8-17 hod a dávaly mi 500 kč na den, ale bylo to u nich doma. Nevím jestli Ti to někdo za takovou cenu veme…

• Citovat
  • Upravit
2436
27.3.12 09:00

Tak já během RD také hlídala známým maminkám dítka spolu s vlastním a byla jsem ráda za jakýkoliv výdělek navíc, takže jsem to dělala stylem kolik můžeš tolik mi dej, kolikrát jsem nedostala ani peníze, ale třeba stravenky nebo tak něco, prostě žádnou sazbu na hodinu jsem neměla, protože jsem to brala, že stejně jsem na RD, dítka jsem si přibírala stejně staré, takže ve finále mi ubyla práce, jelikož děti se spolu zabavily, bylo to příjemné pro všechny a peníze navíc byl už jen takový bonus. Šlo teda většinou o nárazové hlídání, třeba týden v kuse, ale pak zase pár týdnů nic. S jednou maminkou, která měla dvouletou RD jsme uvažovaly, že by mi pak vozila holčičku na celodenní pravidelné hlídání, přesně tak jak píšeš a mluvily jsme o cenové relaci 5-7 tisíc. Nakonec k tomu nedošlo, protož sehnala jesle, ale po dobu co bych byla na RD bych byla ochotná to dělat i za těch 5. S jídlem jsme to tedy měly tak, že maminky vozily svačinky i obídky v krabičkách, někdy jsem uvařila já, ale na to mi peníze dávaly zvlášť.
Teď už mi RD skončila, takže na peníze se ohlížet musím. Hlídám dál, ale už na profi úrovni pro agentury, chodím do rodin a ty ceny jsou už o dost jinde, teda alespoň pro tu rodinu, protože agentuře platí od 150,– na hodinu výš. Já si teď dělám rekvalifikaci, abych si od září mohla udělat ŽL na vázanou živnost péče o děti do tří let v denním režimu. Potom budu mít sazbu od 120,– na hodinu a pokud bych měla hlídat denně 10 hodin tak bych si dala paušál okolo 14000 za měsíc. Ono by se to na ŽL ani za méně nevyplatilo. Jo takhle kdyby konečně schválili tu vzájemnou rodičovskou výpomoc (údajně se k tomu schyluje)tak to potom by tyhle výdělky byly osvobozené od odvodu pojistného a daní tak bych zase hlídala klidně za těch 5tisíc měsíčně, vzala bych si k sobě dvě děti a desítka čistého měsíčně by mi stačila…
Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, abych to shrnula, tak já si z vlastní zkušenosti myslím, že šance najít maminku na RD, která si tvoje dítko přibere ke svému za 5 tisíc měsíčně + jídlo zvlášť je reálná. Dej si inzerát, napiš tam co přesně požaduješ, kolik můžeš zaplatit a pak jen vybírej z odpovědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
27.3.12 09:04

pro:Sophinka: Našla a je vynikající, zajímá mě názor, na paní na hlídání, hledám hlídání pro roční dítě, školka bude následovat, ta je od 2 let, tam už ten kolektiv chci, do jeslí se nedostaneme. Příjde mi lepší nyní pro batole asi paní na hlídání, po pročtení všeho možného. A hlavně i pro nemocné dítě. Pokud ho dám nyní do skoukr. jeslí a pak mi onemocní a bude to pořád dokola, tak budud tam, kde jsem byla. Třeba má Sophinka nápad, jak to vyřešit??..:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin