Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
JJ hezky se pise ze jeslicky na cely tyden ale co kdyz onemocni. Moje chodi do jeslicek 2× do tydne a po mesici hozeni onemocnela (nachlazeni banalita) ale byla nachlazena 2 tydny pak sla na tyden do jesli a opet 2 tydny a porad dokola. Kdybych nemela chuvu tak nevim. Ja pracuju na plny uvazek a nemuzu porad byt doma a pecovat o nemocne dite.
Janka174: naprosto s tebou souhlasím, jesle jsou fajn, ale to riziko, že dítě bude pořád nemocné je velké.
U nás na Praze 8 jsou státní jesle, stojí 1500,– pro obyvatele P-8 plus 35,– stravné na den.
Když jsem se byla podívat tady u nás ve firemní školičce tak tam bylo asi 15 dětí a na ně byly 3 učitelky, nevím jestli 5 dětí různého věku není na jednu ženu moc????
@rosolina píše:
Janka174: naprosto s tebou souhlasím, jesle jsou fajn, ale to riziko, že dítě bude pořád nemocné je velké.
U nás na Praze 8 jsou státní jesle, stojí 1500,– pro obyvatele P-8 plus 35,– stravné na den.
Když jsem se byla podívat tady u nás ve firemní školičce tak tam bylo asi 15 dětí a na ně byly 3 učitelky, nevím jestli 5 dětí různého věku není na jednu ženu moc????
No ve školce je 25 dětí ve třídě na dvě učitelky
a taky bývají věkově smíšené třídy.5 dětí na jednu mi nepřijde tak hrozné.
Skolka je neco jineho nez jesle. Ve skolce jsou deti bez plen a umi se najist sami. V jeslich jsou deti od 12 mesicu do 3 let. Moje ma 1,5 a neumi jist sama ani se oblect a ma pliny. U nas v jeslickach jich je 7 deti na 2 ucitelky. kdyz je jich 9 tak prijde treti ucitelka. A s tim ze bude nemocna jsem musela pocitat. To je jedno jestli na zacatku skolky nebo v jeslich, jednou si tim musi projit.
@janka174 píše:
Skolka je neco jineho nez jesle. Ve skolce jsou deti bez plen a umi se najist sami. V jeslich jsou deti od 12 mesicu do 3 let. Moje ma 1,5 a neumi jist sama ani se oblect a ma pliny. U nas v jeslickach jich je 7 deti na 2 ucitelky. kdyz je jich 9 tak prijde treti ucitelka. A s tim ze bude nemocna jsem musela pocitat. To je jedno jestli na zacatku skolky nebo v jeslich, jednou si tim musi projit.
v jeslích může mít učitelka tuším až 8 dětí.
@sophinka píše:
v jeslích může mít učitelka tuším až 8 dětí.
kdybych měla na starost 8 prcků 1-3 roky, tam nepřežiju ani hodinu
fakt obdivuju.
a nevíš prosím Tě, zda na to jsou nějaké směrnice nebo nařízení? díky
@michaela1808 píše:
kdybych měla na starost 8 prcků 1-3 roky, tam nepřežiju ani hodinufakt obdivuju.
a nevíš prosím Tě, zda na to jsou nějaké směrnice nebo nařízení? díky
určitě jsou stejně tak jako v mš , ale kde je hledat to netuším
Nejde o to jestli muze ale jestli to ta maminka chce. Ja bych do takovych jesli malou nedala. Myslim ze 4 deti jsou uz hodne.
Když jsem si podávala inzerát na hlídání dítěte, tak se mi nikdo neozval, asi to není moc důvěryhodné… Ale na druhou stranu slyším, kolik maminek nedostalo dítě do školky
Ja se priznam ze jsem hledala pres agenturu. Dodali mi celkom hodne kandidatek ( v Praze). Asi to zavisi od mesta.
já mám téměř roční dítě. Našla jsem si paní, která mi malého hlídá a je spolehlivá. úplně náhodou, přes inzerát na internetu.Je časově flexibilní,ale je jasné, že u ní syna nenechávám zbytečně dlouho, jenom po dobu nezbytně nutnou, kdy jsem ve škole. Cenu jsem si určila sama, protože by se mi nevyplatilo, platit jí za hodinu. Dávám 6tis.za měsíc.Jídlo, plenky dostává syn ode mně. Je na ní, jestli mu po domluvě se mnou dá něco na svačinu apod.Už bych neměnila. Zkušenost mám i s minijesličkami, za ty samé peníze se mi o dítě postará lépe a ještě ho učí nové věci.Eva
Tak já dělám chůvu v krajském městě. Jsem už hodně známá a hlídám několik let převážně děti doktorů a právníků. Hlídání probíhá doma u dítěte, jídlo připravené a hodinová sazba 80 Kč/hod. Platí se ale i víc, okolo 100 Kč/hod
Chůvy jsou v MB drahé,ale co mohu doporučit je anglická školička LITTLE ELEPHANT přímo v centru v Čechově ulici.Tam vyjde hodina i s angličtinou kč 48.Nemá to tam chybu.Jsou tam moc příjemné učitelky a děti berou i menší dvou let.
@palapa ráda pohlídám vaše dítko jsem z Prahy 4 a mám dvě dcery, zkušenosti bohaté 80kč hod.
Hezký den, jsem doma na rodičáku s roční dcerkou a napadlo mne, že bych jiné mamince mohla hlídat dítko, kdyby se potřebovala vrátit do práce, nebo by jí nevzali prcka do školky. Nevím však, kde takovou službu nabídnout, aby to bylo dostatečně seriózní, nicméně to nechci jako práci, spíš jako drobný při-výdělek k rodičáku. Máte tipy, jak na to?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.