Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ivana_xxx píše:
pokud by šlo o hlídání od 7-17,00 hodin, tj. 10 hodin x 100 = 10.000tis? Slyšela jsem, že maminky hlídají i za polovičku 5 tis.? Je to reálné?? Jak to řeší s jídlem, nechají to na hlídací paní? prosím o Vaše zkušenosti, jak Vám dítko hlídá paní - chůva.
Mas tam chybu. 10×100 = 1000 Kc
koukám, úplně blbě jsem to spočítala, to jo, ale všem děkuji za reakce
Ivana xxx: poslala jsem ti zprávu tak se koukni, já si svoji paní nemůžu vynachválit ![]()
Mám kolem sebe mamky co mají celodenní hlídací slečnu a platí 15-20tis + doprava.
Soukromá školky unás vyjde od 7:30 - 17:15 na 7 300 + 50kč na jídlo.
Měla jsem paní na hlídání ( hlídala max. 5 hodin denně
) za 90,–Kč/hod. Potřebovala jsem chodit na praxi do nemocnice, dálkově jsem dělala školu. Bohužel nedodělala, v našem regionu ( Písecko ) je naprosto nemožné sehnat hlídání
. Takže já jsem byla ochotná dát i 100,– Kč, ale měla jsem smůlu,u nás „chůvy“ nejsou.
mě zajímá cenová relace v Praze a je to přeci jen pro dítě 1 rok, které ještě nemá rozum. A taky hlídat 2 roční děti musí být síla, to je jak dvojčata, k tomu kočárky atd… četla jsem, že nekteré maminky na to mají spec. pořízený kočárek pro dvojčata-golfky, ale to už jsou asi profi hlídačky, né??
Tak je teda pravda, že dvě roční děti jsou záhul a i obrovská zodpovědnost, takže to nevím jestli si nějaká maminka vezme na triko za 5 tisíc měsíčně. Myslela jsem, že jde o dítě starší, já takhle hlídala děti až tak od 2,5 let, roční bych si asi netroufla.
Zkusit to ale můžeš, třeba se v tomhle případě chytne někdo, kdo vlastní dítko má starší…
Jiná cesta stejně asi není, protože pokud bys chtěla paní profesionálku, která se bude věnovat jen tvému dítku tak to v Praze vážně asi za míň než těch 15tisíc měsíčně neseženeš…
@palapa píše:
a můžu se zeptat, kde se takhle po tom člověk může shánět?? že by chtěl hlídat??
Skoro na každém internetovém inzertním serveru je i rubrika hlídání dětí a tam jsou inzeráty jak s nabídkou tak s poptávkou. Existují i speciální servery jen na hlídání pro celou ČR a to je Domelie nebo Hlídárna.cz.
tak si myslím Princess, že to není sranda, roční dítě všude leze, nemá rozum a chce to neustálý dozor
Být tebou tak si najdu slečnu co děti nemá a bude se tvému dítěti naplno věnovat. Vyžaduj si reference, je to lepší
. Sama je mám, a vím, že je to pro rodiče lepší ![]()
@Ivana_xxx píše:
tak si myslím Princess, že to není sranda, roční dítě všude leze, nemá rozum a chce to neustálý dozor
No to rozhodně, já jsem teď hlídala roční holčičku a opravdu oči jsem musela mít všude a to jsem tam teda byla jako profi chůva a měla jsem na starost jen jí, s dalším podobně starým dítkem si to představit neumím.
V tomhle případě bys teda asi možná měla volit spíš důchodkyni, tam je předpoklad, že nebude požadovat tolik peněz, ale přitom se bude věnovat jen tvému dítku a nebo teda opravdu profesionální hlídání, ale to nevím, jestli by se ti pak do té práce vůbec vyplatilo chodit. ![]()
zrovna jsem se chtěla zeptat, jak vy hlídačky sháníte děti na hlídání
Princess díky, omrknu to ![]()
Já teda, přes inzeráty, buď se ozvu já, ale většinou mi volají maminy ![]()
no bohužel jsem z dost malého města, kde ta poptávka asi taková nebude ![]()
ale našla jsem toto http://hlidarna.cz/…poptavka.asp?… tak nějak tuším kdo to je
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.