Co dělat, když dítě odmítá celý týden jíst?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Cely týden nic nesni
Holky už nevím co mám dělat.. Můj syn 2,5 roku prostě nechce nic jist.. ať udělám cokoliv. On si i sám řekne, že chce jídlo a když mu ho dám tak se na to podívá a už to do něj prostě nedostanu… nejí třeba i 3dny.. jenže když říkám, že nejí tak myslím, že opravdu nejí. Zkoušela jsem aspoň sušenky nebo krupky aby do sebe dostal aspoň něco a on prostě nechce nic.. trvá to už delší dobu. Doktorka tvrdí, že to je u dědí normální ale mě Teda přijde divné, že je takhle dlouho bez jídla:/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Mmm22 píše:
Holky už nevím co mám dělat.. Můj syn 2,5 roku prostě nechce nic jist.. ať udělám cokoliv. On si i sám řekne, že chce jídlo a když mu ho dám tak se na to podívá a už to do něj prostě nedostanu… nejí třeba i 3dny.. jenže když říkám, že nejí tak myslím, že opravdu nejí. Zkoušela jsem aspoň sušenky nebo krupky aby do sebe dostal aspoň něco a on prostě nechce nic.. trvá to už delší dobu. Doktorka tvrdí, že to je u dědí normální ale mě Teda přijde divné, že je takhle dlouho bez jídla:/
Hubne? Dělala mu nějaké testy z krve?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pije? Nevezme si ani nic, co děti v jeho věku milují? (Brumíka, gumové medvídky, pudink?) Pokud fakt nejí jakože vůbec, trvala bych na dalších vyšetřeních - krev, moč, alergie, gastro..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve stejném věku mi nejedl ani jeden syn. Prostě klidně 3-4 dny nic. Starší se postupně zlepšil kolem 3 let. Nedělala jsem mu divadlo a jeho to přestalo bavit. Mladší se zlepšil se školou.
Pokud nehubne a není bez energie, tak bych to neřešila.
- Citovat
- Upravit
A má už všechny zuby? Mně takhle stávkovala v zimě malá, když jí rostly špičáky a poslední stoličky. Jen pila, nic jiného jsem do ní nedostala. Nejedla ani ve školce. Přešlo to po pár týdnech a teď se cpe jak nezavřená. Já to ale moc neřešila, protože základ má dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mě tohle udělal čtyřletý syn po prodělané nemoci..nejdřív pohoda a najednou přestal jíst, nic mu nechutnalo, co dál do pusy, to vyplivnul, ani bonbon nechtěl, nic..pak už jen polehával, naprosto bez energie. Doktor, krev, ultrazvuk břicha..nic se nenašlo..doktor řekl ať dáváme dvakrát denně probiotika a počkáme na další výsledky z krve..za tři dny začal syn jíst jak prokopnuty a byl zpátky..takže asi měl naprosto rozhozenou střevní mikroflóru..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My když měli období méně jídla (vždycky teda snědla alespoň něco) tak jsme dávali pít nutridrinky pro děti, jedná lahvička nahradí plnou porci oběda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi tu byla podobná diskuze a mnohé maminky tvrdili, že u plného stolu ještě žádné dítě hlady neumřelo. Tvrdila jsem, že existují děti, které mohou i u plného stolu zkolabovat hlady a protože mi něco podobného mé dítě v mladším věku dělalo a z vlastní rodiny máme několik takových osob, co v dětství nejedli a byly schopné hlady umřít, své dítě jsem šťouchala a když nechtělo, nepustila jsem ho od stolu. Šla jsem na to jakýmkoliv způsobem, který nakonec zabral. Řekli mi tu, že to je nesmysl. Po pár dnech mi dvě maminky daly za pravdu. Jedné takto dítě nakonec zkolabovalo hlady a skončilo na kapačkách v nemocnici. Maminka psala, že v nemocnici vypadala jako krkavčí matka. Druhá maminka psala, že byla s dítětem u doktorky a ta jí řekla, že dítě je podvyživené a vynadala jí. Připadala si jako nejhorší matka na světě. Obě řekly, že názor přehodnotily a od té doby děti šťouchají po dobrém nebo po zlém. Takže já jsem pro šťouchání.
- Citovat
- Upravit
Syn teď měl nedávno taky období, kdy prostě nechtěl jíst. Nejdřív si ze mě dělala rodina srandu, že se mám naučit vařit, aby to jedl.
Když ale nejedl ani u tchýně, která je vynikající kuchařka, tak už byli všichni v šoku. O to víc, když dřív to byl opravdu šikovný jedlík, který zbagroval všechno, co našel.
Nechápala jsem, z čeho existuje, ale za chvíli se to začalo zlepšovat a dneska už i jí. Někdy míň, jindy víc, ale hlavně jí.
Pro krize jsem pro něj měla nachystané pribináčky, každé ráno kakao (když jedl bídně tak i odpoledne.) Švagrová má taky nejedlíka, tu už poslali po všech možných vyšetřeních a je v pohodě. Jenom prostě nejí a je tabulkově snad na 2% percentilu. Prostě špatně. Sice sní lentilky, čokoládu, brambůrky, ale kvalitní jídlo, aby jí člověk pomalu cpal do krku. Takže měla nařízené pít takové speciální nutridrinky pro děti.
Neteř byla taky úplně marná. Nejedla nic. Dva dny existovala na pití, pak přišla, sežrala tabulku čokolády (kterou jí podstrčil natajňačku její táta) a zase nejedla. Teď je úplně v pohodě.
Pokud nejí vůbec nic. Ale jakože fakt vůbec nic, ani ty sladké nesmysly, tak bych trvala na dalších vyšetřeních. A ještě se dá koupit nějaký syrup, na zvýšení chuti k jídlu pro děti. To bych možná taky testla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit