Celý život doma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A kdo tu práci na statku bude dělat, když ty budeš v „zaměstnání“?
Aby to nedopadlo tak, že ty budeš lítat jak hadr na holi mezi prací a školkou a pak ještě budeš mít na hrbu to hospodářství.
Pak bych asi využila možnosti to mít na plný úvazek a v klidu. Také záleží na finanční situaci. Já bych na jednu stranu doma nevydržela, jako být panička v domácnosti, to bych asi zlenivěla a za pár let měla 200kg, věčně v teplákách a neučesaná, ale mít na starosti hospodářství (které by se zase díky celodenní péči mohlo rozrůstat), tak to také nezní špatně. Hlavně, kdyby si měla na starosti i finance, účetnictví, jednání s dodavateli a tak, tak bys úplně mimo sociální vazby nezůstala.
Nebo si k tomu průběžně hledat na částečný úvazek? Tak by to byl dokonalý kompromis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj chci jen pár názorů, samozřejmě čím víc, tím líp. Jde o to, že v létě mi skončí materska a budu muset do prace. Nebo taky ne.. Ziji u přítele, ten má hospodářství konkrétně krávy. Sám se pro to rozhodl, pořídil a tak. Chce, abych byla už pořád doma s dětmi-teď je jedno, v budoucnu chceme další. Abych se starala s ním o statek a děti atd. Nevím ale, zda si to dovedu představit, už nikdy nepracovat. Už teď někdy potrebuju od malé klid ale zas si říkám, půjde do školky, bude víc času a měla bych výhodu, že bych nebyla,,uhonena,, máma co spěchá z práce do školky. Je tu někdo, kdo takto žije? Nechybí vám sociální kontakt, nebo práce, jít prostě z domu? Nemám na to utvořený názor..
Jsem taky doma, na starosti mám velký dům, zahradu, každý den vařím, nikdo z rodiny nemá možnost se stravovat mimo dům, děti, které i rozvážím do škol a na kroužky a přestože nechodím do práce, někdy jí mám tolik, že nevím co dělat dřív. Jedno ti ale můžu říct, pokud nejsi zvyklá a nikdy jsi na statku nežila, obávám se, že nevíš do čeho jdeš, naši sousedi mají statek, paní také nechodí do práce neb pomáhá manželovi na statku, nikdy osobně bych do toho nešla, je to práce od rána do večera, neznají co je dovolená, neb někdo musí nakrmit zvířata, ráno vstává ve 4.00, dojí pak zpátky do domu, obstará děti, rozveze pak obstará domácnost, dokonce seká i traktorem trávu pro krávy, a je docela strhaná, myslím, že ani nemá čas na nějaké sociální kontakty. Anonymka 2
- Citovat
- Upravit
Jo a musí se samozřejmě uživit během celého roku…mít na zdravotní a sociální každý měsíc + daně…ne vše si může vyrobit, spousty běžných věcí musí kupovat + oblečení, platby za školku, kroužky…takže manžel vydělává a ona „přivydělává“ + mají vejce, mléko, maso, ovoce, zelenina atd.
Aby OBA hospodařili, do toho bych se nepouštěla…jeden by měl klasicky vydělávat peníze, pro jistotu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLada Taky pracuji doma s manželem, který částečně pracuje a částečně se mnou podniká, do důchodu se mi to počítá může přece být OSVČ. ![]()
- Citovat
- Upravit
Po pravdě první děti jsem vychovala v kolotoči práce, školka, škola domácnost
uštvaná a nervozní
druhé vychovávám bez stresu z práce, pracuji doma jsem paní svého času máme na vše čas
nehoním se i když je dítě částečně postižené jsem v klidu a pohodě i na dětech je to znát neměnila bych už ![]()
Kolektiv??? co to v dnešní době je pomlouvající a závistivé baby to mně nechybí
mám svoji spokojenou rodinu a na tu mám čas ![]()
- Citovat
- Upravit
Moje kamarádka má takhle doma jezdeckou školu a musím tedy říct, že by trochu samoty a soukromí uvítala. Buď tam má lidi na ježdění a když ne, všichni se tam rádi stavují na kafe v přírodě mezi koňmi, takže za ní pořád chodí půlka vesnice formou procházky, berou sebou děti a ona je pořád mezi lidmi
Navíc přes léto je stále venku a krásně opálená. Je štíhlá, protože pracuje fyzicky a to, že maká za každého počasí je znát i na tom, že je pořád zdravá, tak nějak imunní.
- Citovat
- Upravit
@LadyLada
ano, velmi prakticka poznamka - klidne doma, ale jako manzelka.
Pokud budes doma a makat na statku, aniz byste se vzali, tak se taky muzete za par let rozejit a ty nebudes mit vubec nic. Ono se cloveku takhle uvazovat nechce, ale je to treba.
jinak ja jsem doma uz hodne let, driv „doma“ znamenalo porad nekde na cestach, ted s dvema detma je to opravdu doma, byt cestujem porad dost casto. Mi spis hrabe ty posledni dva roky z nedostatku casu, chci zpatky sve konicky ![]()
ale ja jsem introvert a na socialni kontakty mi staci par nejblizsich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Po pravdě první děti jsem vychovala v kolotoči práce, školka, škola domácnostuštvaná a nervozní
druhé vychovávám bez stresu z práce, pracuji doma jsem paní svého času máme na vše čas
nehoním se i když je dítě částečně postižené jsem v klidu a pohodě i na dětech je to znát neměnila bych už
Kolektiv??? co to v dnešní době je pomlouvající a závistivé baby to mně nechybímám svoji spokojenou rodinu a na tu mám čas
- Citovat
- Upravit
@LadyLada Ne, nezkusila. Věřím, že i na statku člověk pěkně mákne, ale dělala jsem ve fabrice na tři směny, přesčasy a i víkendy. Vstávala jsem 3:40h ráno, venčila psa, běžela na vlak do práce, tak jsem se dostala v půl 6 (na 6h), z práce jsem přijela o půl 5 odpoledne kdy v zimě už byla tma. Utahaná, záda v pr**li a nedokážu si představit, že bych přijela, letěla do školky, se psem, nakoupit, uklidit, uvařit a spát. Kdybych měla tohle dělat znova (tuhle práci) teď když máme malýho, věřím, že bych syna viděla tak dvě hodiny denně a to fakt nechci. Doufám, že až budu muset já do práce, najdu něco na zkrácený úvazek a jen ranní směny. Mnohem raději bych dojila krávy doma na statku a měla alespoň čas na rodinu. můj názor ![]()
Příspěvek upraven 18.11.14 v 14:10
- Citovat
- Upravit
Jestli nejsi zvyklá na takovou práci, tak nevím, ale zkus to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co pojištění? To by ti platil manžel?
Takže by jsi de fakto nic nevlastnila, jen by jsi pracovala na statku budoucího manžela?
Jak daleko je nemocnice, civilizace?
- Citovat
- Upravit
Pro mě je to strašná představa.
Byla jsem doma skoro šest let na mateřský s dvouma dětma a neskutečně jsem se těšila do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsemdoma, pomaham manzelovi v jeho praci. Holkam je 6 a 4. Kontakt mi mechybi, navstevujem se s kamoskama s d2tmi ibezdetnyma. Me vyhovuje ze se muzu detem venovat, uhonena jsem kolikrat taky, nedokazu si predstavit chodit do prace. Znam od holek okolo, prilitnou z prace do skolky/druziny, cestou nakoupi, honem varit, ukoly a spat. Deti poradneneznaji, muzou se jim venovat jeno vikendech kdy nane ktomu ceka vetsinadomacich praci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit