Celý život doma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@romype však tak semt o myslela, jen si nemyslím, že by si na to nezvykla…jde o to, aby se rozhodla co je pro ni lepší, né každej na to má ty koule jak se říká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady zakladatelka : No, na začátku mi to vadilo hodně, byla jsem zvyklá na pohodu doma. Vadil mi smrad a krmení je taky dřina, ta slisovana tráva je těžká a taky nevoní, nemluvě o kydani. On se toho ale vzdát nechce a nutit ho nechci. Už to s ním,,tahnu,, přes rok. A zvykla jsem si, na co si ale zvyknout nemůžu je les. Loňskou zimu jsem musela pomáhat kacet stromy, bylo to v prosinci a bylo pod nulou. Byla jsem hotová. Bojím se letošní zimy. Necítím se na tuto práci, fyzicky ani psychicky. Nevím jak mu to vysvětlit, za mě je to práce pro chlapi a já bych radši pekla cukroví
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka : No, na začátku mi to vadilo hodně, byla jsem zvyklá na pohodu doma. Vadil mi smrad a krmení je taky dřina, ta slisovana tráva je těžká a taky nevoní, nemluvě o kydani. On se toho ale vzdát nechce a nutit ho nechci. Už to s ním,,tahnu,, přes rok. A zvykla jsem si, na co si ale zvyknout nemůžu je les. Loňskou zimu jsem musela pomáhat kacet stromy, bylo to v prosinci a bylo pod nulou. Byla jsem hotová. Bojím se letošní zimy. Necítím se na tuto práci, fyzicky ani psychicky. Nevím jak mu to vysvětlit, za mě je to práce pro chlapi a já bych radši pekla cukroví
no nedovedu si představit, že by mě manžel nutil do něčeho co je jednak fyzicky náročné a jednak co vlastně nechci a ani nemůžu dělat. Tak mu řekni jednoduše, že to dělat nechceš, že kácení stromů je nad tvé možnosti. Jinak souhlasím s tím, co tady už psaly holky, pokud nejsi manželka, tak máš velkou nevýhodu a jsi tam prakticky jako levná pracovní síla, což já bych za těhle podmínek tam nehla prstem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A kolik Ti je? Pokud jsi ještě mladá a moc to nedáváš, tak nepočítej, ze se to s věkem zlepší.
Já bych do toho nešla. Fakt by vás to hospodářství oba užívalo, zvládnete si platit odvody atd.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to bych mu řekla, že takovou práci dělat nebudu (kácet stromy v lese), to tě má za chlapa? No promiň, ale chlap, který tě miluje by tě tohoto vyvaroval. Když už teda práce na statku tak budiž, ale kácet stromy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLada píše:
Víš co je průšvih dnešní doby? Že každý se o sobe má starat sám. V tomto směru jsem proto skeptická k modelu, kdy se matka celoživotně stará o děti. Ty jednou odejdou a nedejbože, že jednou odejde i partner (ať na nebesa nebo za jinou neokoukanou ženskou). Co potom taková ženská, která třeba v 50ti letech zůstane sama - bez pracovních zkušeností, bez započtených let do důchodu, atd. Takže radši uhoněná máma, ale s jistým stupněm nezávislosti, resp. se schopností se o sebe postarat. Nebo se nechat zajistit finančně - takže rozhodně nikoli životem na hromádce, ale manželstvím a nějakým společným majetkem, který by se v případě rozvodu dělil, aby ses jednoho dne neocitla zcela bezprizorní na ulici, sice s metálem nejlepší mámy a pečovatelky o svého muže, ale bez majetku a takřka nezaměstnatelná.
To je velmi rozumný názor. Dnes mají problém nalézt práci ženy kvalifikované. Až zakladatelka nebude mít odpracovaná léta, z čeho bude v důchodu žít? Nechci slyšet názor, že se důchodu stejně nedožije. Myslet na zadní kolečka ve všech ohledech, to je to, co mi tu absolutně schází.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa také souhlasím, důchod by dostala pouze sociální - v dnešní době je kolem 2500,–Kč (nevím již přesně) takže moc vysoký nebude ani za dejme tomu 40let při odchodu do důchodů, a bůhví zda v té době bude stát vůbec nějaký důchod vyplácet, vzhledem k ekonomice. Jak si tedy našetřit na důchod, když se budu starat o statek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatwlka: ano to s tim duchodem mate pravdu.. je nam 24. No je to zatim tak ze rocne statek vydela dejme tomu 300.000. Ale vsichni mi doma rikaji co kdyz se rozejdeme a tak…
- Citovat
- Upravit
No tak ale to není moc když si to rozpočítáš pro dva dospělé a dítě (to máte jedno dítě zatím že?) No nevím, nevím. Sice asi hromadu věcí kupovat nemusíte, protože si to vypěstujete, ale myslím, že také musíte do zvířátek a statku hodně investovat…takže to se opravdu moc nevyplatí, a z čeho našetřit na důchod, a to nemluvím o tom, že chcete mít další děti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zakladatwlka: ano to s tim duchodem mate pravdu.. je nam 24. No je to zatim tak ze rocne statek vydela dejme tomu 300.000. Ale vsichni mi doma rikaji co kdyz se rozejdeme a tak…
A říkají správně. Proč se nevezmete? Nebo si smluvně ošetřit podíl na podnikání, rozdělení zisku atd. Na dobré slovo je to cesta do pekel, jestli to s tebou myslí vážně, tak to musí pochopit a té nejistotě tě nevystaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heidi86 píše:
@Burj Chalifa také souhlasím, důchod by dostala pouze sociální - v dnešní době je kolem 2500,–Kč (nevím již přesně) takže moc vysoký nebude ani za dejme tomu 40let při odchodu do důchodů, a bůhví zda v té době bude stát vůbec nějaký důchod vyplácet, vzhledem k ekonomice. Jak si tedy našetřit na důchod, když se budu starat o statek?
Umím si představit Máte slovo po 30 letech. U pultu stojí rozčílená postarší občanka a lamentuje, že nemá důchod, ačkoli celý život kácela stromy. Čí je to vina.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heidi86 píše:
No tak to bych mu řekla, že takovou práci dělat nebudu (kácet stromy v lese), to tě má za chlapa? No promiň, ale chlap, který tě miluje by tě tohoto vyvaroval. Když už teda práce na statku tak budiž, ale kácet stromy?
Obávám se, že oba od Boha moc nepobrali, když se rozdával rozum a rozumná úvaha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znam to prostredi dobre a vsadim boty, ze vetsina z tech, ktere o tom sni, by to po par letech proklinaly.Je to spinava, stereotypni prace, deti to bavi jen dokud jsou male-pak z toho chteji utect, nevydelava to dost, ranni vstavani a nekolikrat za den krmit, kydat, cistit, porad dokola seno, slama, koprivy, trava, zrni, mliko, dojit, umyt, dat leky, sehnat seno nebo koupit traktor a stroje, posict, ususit, sebrat, dobre skladovat atd…Je to jako pece o nekolik starych lidi, velmi namahave, narocne a hlavne casem velmi stereotypni.Ze to cloveka vyradi, ze spolecenskeho zivota je skoro fakt, zvirata nezajima, ze je ples, dovolena, kino…nemluve o nemoci, unave atd. Soboty, nedele? Neexistuji, zvirata to nezajima…Vetsina lidi to vidi hodne ruzove, to se na me nezlobte, ale z vlastni zkusenosti vim, jak lide opevuji zivot v prirode, vlastni mleko, zviratka…
Joj, ale ta drina, ktera u toho je, kazdy den stejna, tezka fyz. narocna prace bez lidi, v teplakach a gumovkach, kdy i kdyz se sprchujete, tak jako by…vsude smrdel hnuj ![]()
Nerikam-existuji nadsenci, pro ktere se to stane zivobytim i konickem, ale je jich malo, kteri vydrzi-mluvim tedy o tom zivit se ciste jen chovem hospodarskych zvira
t…Ze ma. nekdo jen slepice anebo kozu ci kone na jezdeni, to je neco jineho, to se da-ackoliv i tam je uz zodpovednost za ty, ktere si k sobe pripoutame…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romype píše:
@Natálka26 to samozřejmě ano, ale jde o to, za jakou cenu to za prvé a za druhé kdo v životě neviděl statek, maximálně tak někde v televizi, tak si absolutně nedokáže představit co ta práce obnáší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ulice já myslím, že jste to popsala velice dobře a velice výstižně, tak to asi popíše jen člověk, který to má zažitý. Slečna ve 24letech místo, aby byla svěží a čiperná a užívala si výletů s dítětem a zažívala zážitky (nemyslím les a kácení) tak se dobrovolně ničí a chlap to ani neocení - velmi smutné. Dle mého názoru budete za pár let velice nešťastná a utahaná žena vypadající né na 35 ale na 50
děti vyletí z hnízda později a co potom? Zase na to budete sama ![]()
@Burj Chalifa píše:
Umím si představit Máte slovo po 30 letech. U pultu stojí rozčílená postarší občanka a lamentuje, že nemá důchod, ačkoli celý život kácela stromy. Čí je to vina.![]()
No přesně…ten díl ale vidět nechci
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit