Celý život doma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zakladatelka: Máte pravdu, budu myslet dopředu protože opravdu pak můžu skončit bez chlapa a kam mě vezmou do práce, z čeho budu žít. Problém ale pořád je, že ten statek a věci kolem něj nezmizí, takže dělat to budu muset tak či onak. Jinak vidím na jeho mámě jak je sedrena a rozhodně takhle vypadat nechci.. Svatba v blízké době nebude, nepožádal měvidím to tak, že najdu,,normální,, práci v oboru. Ikdyz si myslím, že o volnu budu u krav a připravovat krmení tak jako tak. Do lesa mě ale nedostane, maximálně na procházku
To je rozumné rozhodnutí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko ty by sis měla hlavně rozhodnout co opravdu chcceš a jestli ti do toho ten chlap vůbec pasuje…mě z toho nějak vypadlo to, že bys ho třeba vůbec měla ráda
…jinak pokud na statek, tak jako manželé to je snad jasný
p. s. - s tím kácením stromů ti moc nevěřim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráda ho samozřejmě mám
Dělá jinak první poslední, to zase musím uznat.. Akorát je míň společnýho času a ten já ve vztahu potrebuju. A věřit mi můžeš, nemám důvod si vymýšlet, já si taky zprvu myslela, že to je legrace ale pak sem valila oči. Řekla bych, že k sobě máme pořád blíž, opravdu bych ho nevymenila ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Řeknu to neomaleně - nestojíš mu ani za sňatek, ale na pařezy jsi mu dobrá. Stojí ti ten chlap vůbec za to, je tak úžasný? Pokud však chceš prožít nejlepší léta v nekonečné dřině a v pohledu na kravská vemena a lívance, Tvoje volba. Některá rozhodnutí je však sakra těžké brát zpět.
Zakladatelka: Máte pravdu, budu myslet dopředu protože opravdu pak můžu skončit bez chlapa a kam mě vezmou do práce, z čeho budu žít. Problém ale pořád je, že ten statek a věci kolem něj nezmizí, takže dělat to budu muset tak či onak. Jinak vidím na jeho mámě jak je sedrena a rozhodně takhle vypadat nechci.. Svatba v blízké době nebude, nepožádal měvidím to tak, že najdu,,normální,, práci v oboru. Ikdyz si myslím, že o volnu budu u krav a připravovat krmení tak jako tak. Do lesa mě ale nedostane, maximálně na procházku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A kolik ti za tohle všechno platí? Nebo by platil? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na vsi jsem vyrostla, ale nedokážu si to představit. O králíky, slebice a prasata se starali vždy babi s dědou, po dědově smrti zůstali jen slepice, mamka s taťkou nejsou taky na žádné zemědělství zvědaví, taťka je nádražák a mamka v kanceláři. Já jsem taky zviklá na „luxus“ střediskové obce, jít si kdykoli cokoli koupit. Kdybych potkala někoho, kdo se zahrabe s krávama, asi se s ním ani nedám dohromady, natož, že bych mu tam makala. Já se práce nebojím, ráda dělám kreativní věci, ale statek je pro mě v podstatě sprosté slovo. Vybavím si jen hnůj, z toho smrad a okolo tu verbež zvířecí. Tímhle se mi prostě člověk nezavděčí. Tím to nechci urážet, ale prostě jednak mi ta práce a to bydlení na vsi smrdí. Jsem zvyklá děla v šatičkách, v kanceláři, to kafíčko si tam taky v klidu dam. Potřebuju pracovat od do, jinak by ze mě byla doma jen špindíra s mastnýma vlasama. Dost na tom, že při dítěti i tak člověk myslí míň sám na sebe, ale když vidím, jak vypadaj na vsi holky -matky mýho věku, zahrabaný, v teplákách a tak, tak prostě díky, nechci. Dojíždět do Prahy za prací je nutnost pro většinu naší rodiny, nikomu nepřipadá těch x km denně jako problém. A když nedojíždí do Prahy, tak na druhou stranu skoro ten samej kus. Někdo prostě ráno vstane dřív a jde podojit a pak vypraví rodinu, někdo vstane dřív a veze děti do školky nebo školy a jede do práce, podle mě to vyjde časově nastejno. Jestli je to hospodářství velký, tak stejně to bude o ustavičném skákání okolo dobytka, protože ten se sám nenají, kdežto dítě chvíli počká a nebo si něco časem vezme samo. Nepočítala bych, že bude na děti nějak víc času, místo v kanclu bude jen člověk v chlívě. Nejhorší je, že prostě asi mam okolo sebe hodně blbejch příkladů, ale v krizi je to pak nejdřív zvířata a až potom lidi a s tím já bych se nikdy nesmířila. Říct mi někdo, že dítěti koupim tepláčky až dostanou krávy nažrat, tak sorry, zvíře nebude stát v cestě takovejm věcem. Ráda jezdím na víkendy, na dovolenou, omezovat se dobytkem bych nenechala ani za nic. Takovej zlatej důl to určitě není, jinak by nebylo nad čím uvažovat a dělal by to každej.
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se za hrubku v slově zvyklá. Moc se za to stydím. Pokud by můj názor někoho popuzoval, což snad nebude, tak se omlouvám, ale takhle to vidím já. V.
- Citovat
- Upravit
Rozumné by podle mě bylo řešení, které tu už někdo navrhoval. Pomáhat a vést k tomu děti, to neuškodí. Pomáhat celou dobu na rodičovské bych asi dala, ale pak bych se toužila moc vrátit „mezi lidi“ do práce. Pokud to vynáší, pak časem manželovi (protože pro přítele bych to za děkuju nedělala) pořídit nějakou pomoc. Je to jistota. Za předpokladu, že statek nepůjde a budete prodělávat, tak se nebudete muset pást s těma krávama a pokud zase to bude vynášet a zaměstnaný člen rodiny o práci přijde, předejde se tím krizi v domácnosti. Pokud statek půjde do „kytek“ a nebude vynášet, zrujnuje to rodinu jen částečně. Výplata v zaměstnání a klidně „od do“ je jistota. Pokud je poblíž nějaký město a tak, stejně je pravděpodobnost, že časem tam stejně budou děti chodit do školy a tak, takže je při cestě do práce hodíte do školy, z práce zase vyzvednete, na konci měsíce víte, že bude vejplata a doma i tak můžete ještě pomoci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám přítele lesáka, nikdy by mě nenutil k takovým „galejím“, jako kácení stromů a stěhování se do chaloupky na muří nožce uprostřed lesa, i když mě s tím rád zlobí. Já bych po něm nechtěla nikdy zase aby se se mnou odstěhoval do centra Prahy, nebo vůbec do Prahy, kde jsem i chvíli bydlela, ale sama a viděli jsme se o víkend. I tak, Jsme spolu tři roky, rodina na pořadu nějak bude, ale nejdřív bych ráda svatbu, už jen kvůli tomu, že v tom děcko nebude mít zmatek se jmény a taky proto, že je to pro mě důkaz toho, že si mě opravdu váží. Teď bydlíme v bytě na vsi, což je největší kompromis, který jsem ochotna udělat já i on. On jezdí do práce do lesa, já do Prahy. Až budu na mateřské, budu tam sice lehce zahrabaná, ale počítam s tím, že je tam třeba auto a musím všude dojet, jednou děti všude dovézt, nakoupit ve městě a nebo do zásoby. Asi bych byla s „přítelem“ rychle hotová, kdyby si vymyslel krávy a to, že mu u nich budu otročit. Já totiž ač to neznám si to dokážu živě představit a nevidím na tom jen to krásné hippie pozlátko a soulad s přírodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petram1990 píše:
Ahoj, hezky napsané, řešila jsem podobný problém, ale začala jsem pracovat u Miss Cosmetic a musím říct, že stíhám vše, domácnost, práci i děti.
Sociální kontakty úspešně navázány už první den, práce hezky placená, samozřejmě záleží, jak moc jsi aktivní a neumím si představit, že bych jen seděla doma a v podstatě nic nedělala, takto si aspoň udržuji kontakt se světem a vydělám pár penízku pro děti:-))
Nováček a že by hned reklama na dealerství u Miss Cosmetic? Tolik chvály na firmu hned v prvním příspěvku
.Hodně nenápadné
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka: Máte pravdu, budu myslet dopředu protože opravdu pak můžu skončit bez chlapa a kam mě vezmou do práce, z čeho budu žít. Problém ale pořád je, že ten statek a věci kolem něj nezmizí, takže dělat to budu muset tak či onak. Jinak vidím na jeho mámě jak je sedrena a rozhodně takhle vypadat nechci.. Svatba v blízké době nebude, nepožádal mě
vidím to tak, že najdu,,normální,, práci v oboru. Ikdyz si myslím, že o volnu budu u krav a připravovat krmení tak jako tak. Do lesa mě ale nedostane, maximálně na procházku