Celý život doma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
tak nějak nevím co bys chtěla slyšet resp. číst…rozhodně to neznamená, že už nebudeš nikdy pracovat… na statku je práce víc než dost
co se týká sociálních kontaktů, tak je přece nemáš jenom v práci…
a mě osobně by se to líbilo, mám kamarádku co to takto vpodstatě má…
každopádně ty se musíš rozhodnout, zda to pro tebe je nebo není..přeju at´se rozhodneš tak, abys byla spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to brala hned. Pořád na čerstvým vzduchu, příroda, krávy
.. nemuset kmitat do školky, do práce, z práce do obchodu, do školky, uklízet, uvařit.. nevím, každej má jinej názor. Já bych byla mnohem radši na statku. Já když jezdila utahaná z práce, nezmohla jsem se na nic jinýho než že jsem padla na postel a usínala únavou
ale zase záleží co člověk dělá. Kdybych seděla 6h denně v trafice tak to je jiná ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja to vydrzela 5let. Kdyz deti nastoupily do skol, napred jsem se citila provinila a pak se cely den nudila.
- Citovat
- Upravit
Pro mě je to ideální, žiju takhle už od školy, vlastně jsem ještě nikde zaměstnaná nebyla. Začala jsem s manželem pracovat sama na sebe doma, teď mám děti tak si je užívám a po mateřské budu opět pracovat doma
Sociální kontakty nejsou jen v práci, mám koníčky, moje práce je mým koníčkem také a navíc mám čas na domácnost, děti, manžela, výlety ![]()
Jsem paní svého času, nikde nemusím být na minutu přesně. Za mě je to spousta výhod. Kolem statku a krav budeš mít práce až až, děti ve školce/škole, takže si od nich hlavu vyčistíš a když budeš mít svoje koníčky a kamarády, rozhodně není nutné mít k životu sociální vazby v práci. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jinak mám obor zdravotní sestra. Problém je, že dítě mi pak nebude mít kdo do školky dát, mám rodinu daleko.. Občas si říkám, chtěla bych to, občas mi chybí změna prostředí. Ano, práce je tu dost a do večera a tak nevím, zda bych zvládla normální zaměstnání plus pak ještě doma statek, přítel zatím do práce chodí, ale chce stáj rozšířit tak, aby mohl být doma taky.
- Citovat
- Upravit
Já to teda nezažila, ale jsem doma asi 3 roky a strašně moc mi chybí sociální kontakt. Občas manželovi skoro „závidím“ když mi vypráví, co se dělo v práci. Jsem s holkama strašně ráda, ale až začnou chodit do školky, neumím si představit, co bych doma dělala. I když se vžiju do tvé situace, dělat bys sice měla co, ale sama. Nikde nikdo, s kým by sis popovídala, zasmála se, apod. Ale zase na druhou stranu, pokud ti samota zas tak nevadí, tak proč ne. V klidu odvést děti do školky, postarat se o zvířata, oběd, po obědě v klidu kafíčko
To taky není k zahození. Zkusit to můžeš a kdyby ti to nevyhovovalo, tak si můžeš najít normální práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš co je průšvih dnešní doby? Že každý se o sobe má starat sám. V tomto směru jsem proto skeptická k modelu, kdy se matka celoživotně stará o děti. Ty jednou odejdou a nedejbože, že jednou odejde i partner (ať na nebesa nebo za jinou neokoukanou ženskou). Co potom taková ženská, která třeba v 50ti letech zůstane sama - bez pracovních zkušeností, bez započtených let do důchodu, atd. Takže radši uhoněná máma, ale s jistým stupněm nezávislosti, resp. se schopností se o sebe postarat. Nebo se nechat zajistit finančně - takže rozhodně nikoli životem na hromádce, ale manželstvím a nějakým společným majetkem, který by se v případě rozvodu dělil, aby ses jednoho dne neocitla zcela bezprizorní na ulici, sice s metálem nejlepší mámy a pečovatelky o svého muže, ale bez majetku a takřka nezaměstnatelná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám známou, která takhle žije…muž pracuje a ona se stará o „hospodářství“…mají krávy, kozy, králíky, krůty, slepice atd. Prodává mléko, máslo, sýry…ty i různě udí a nakládá…prodává i kuřata a krůty, vejce…dělá sirupy a různé „medy“ z bylinek. Má webovky-dovozová místa na trse X-Y (v ten a ten den vše rozváží zákazníkům na určité trase za manipul. poplatek 50Kč) Má 2 děti školkového věku…je spokojená, na zadek si teda nesedne
maká od rána do večera, víkendy, žádná dovča…no.. ![]()
Příspěvek upraven 18.11.14 v 13:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusit můžeš.. já bych to vydržela omezenou dobu - tedy pokud bych se mohla setkávat s lidmi, tak ok, ale být pořád sama, tak mi hrábne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus a uvidíš. Tohle by na mě nebylo. Potřebuju mezi lidi, vyvětrat se cestou do práce, pěkně se oblíknout, učesat, namalovat, protože jdu mezi lidi.
Pokud budeš pracovat s přítelem, je to práce jako každá jiná a záleží spíš na tom, jestli by tě ta práce bavila. Pokud budeš doma jakože doma a nepracovat…to by mi lezlo na mozek. Nudila bych se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to brala hned, ale není to pro každého, můžeš to zkusit a pokud se ti to nebude líbit tak se vratit časem do práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U přítele za služku a hospodyni ani náhodou, nikdy bych sebe a svoje děti nepostavila do pozice závislé na libovůli pana majitele. S manželem v našem domě ve společném podnikání možná (i když kravín není můj sen).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj chci jen pár názorů, samozřejmě čím víc, tím líp. Jde o to, že v létě mi skončí materska a budu muset do prace. Nebo taky ne.. Ziji u přítele, ten má hospodářství konkrétně krávy. Sám se pro to rozhodl, pořídil a tak. Chce, abych byla už pořád doma s dětmi-teď je jedno, v budoucnu chceme další. Abych se starala s ním o statek a děti atd. Nevím ale, zda si to dovedu představit, už nikdy nepracovat. Už teď někdy potrebuju od malé klid ale zas si říkám, půjde do školky, bude víc času a měla bych výhodu, že bych nebyla,,uhonena,, máma co spěchá z práce do školky. Je tu někdo, kdo takto žije? Nechybí vám sociální kontakt, nebo práce, jít prostě z domu? Nemám na to utvořený názor..