Celý život doma?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27258
18.11.14 14:03

Ono to vypadá strašně krásně, statek, zvířátka, vlastní maso a mlíko…Jo taky o tom občas sním. Jenže pak si uvědomím, že jsem líná, pohodlná, mám ráda čisto a vůni, ráda si ráno přispím a ze zvířátek mám vlastně hrůzu. Já bych to nedala.
Pokud se na to cítíš, proč ne. Sociální kontakty můžeš navázat i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
18.11.14 14:05

@SIMONA1234 no přesně, tan se nedá jen tak odjet na dovolenou…kdo by se o to všechno postaral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gorgeous
18.11.14 14:06

Do svých 26 let jsem jezdila na koních skoro denně krom těhotenství takže si umím představit práci na statku, kydání hnoje. Proto můžu říct s čistým svědomím, že je to dobrá práce, fyzicky náročná ale fyzička jen prospívá tělu a psychicky naopak nenáročná, čistá hlava, příroda. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6623
18.11.14 14:06

Zakladatelko, tohle byl vždycky můj sen a to jsem rodilá Pražačka zvyklá na pohodlí bytu/domu s ústředním nebo plynovým topením. :lol:

Jediný co mě by odrazovalo tak je nemožnost odjet třeba jenom na víkend někam pryč, protože ti nemá kdo nakrmit zvířata a kdo se o ně postarat, mít ještě někoho kdo se mi v případě víkendu nebo dovolený postará tak neváhám a jdu do toho hned! :)

Co se soviálních kontaktů týče, já je nijak zvlášť nepotřebuju mám pár kamarádek s kterýma se stýkám a kolegyň v práci (zdravotní sestry) se klidně vzdám, až na pár vyjímek jsou to pomluvačný a závistivý kozy tak na co je mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
18.11.14 14:10

@Gorgeous vid´ však mě by se to taky líbilo 8) tam je jen blbý, že nemůžeš jen tak se sebrat a jet na dovču…leda mít někoho komu věříš a víš, že se o to ten tejden/14 dní postará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gorgeous
18.11.14 14:14

@brumdinka Jo to je pravda ideální by bylo mít možnost platit si ještě jednoho člověka na práci na statku, aby jim to vydělalo dost ještě na jednoho zaměstnance, který by to prostě někdy zvládl kvůli dovolené týden sám, jinak tohle je taková potíž to uznávám.

• Citovat
  • Upravit
1703
18.11.14 14:17
@brumdinka píše:
@Gorgeous vid´ však mě by se to taky líbilo 8) tam je jen blbý, že nemůžeš jen tak se sebrat a jet na dovču…leda mít někoho komu věříš a víš, že se o to ten tejden/14 dní postará…

tady nejde jen o dovolenou, ale o dobytek se musí postarat celoročně, každý den bez ohledu na nemoc, únavu, prostě krávy musí žrát a pít celkově je obstarat a přes to vlak nejede, pokud není na tohle zvyklá no nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
18.11.14 14:24
@Anonymní píše:
Jinak mám obor zdravotní sestra. Problém je, že dítě mi pak nebude mít kdo do školky dát, mám rodinu daleko.. Občas si říkám, chtěla bych to, občas mi chybí změna prostředí. Ano, práce je tu dost a do večera a tak nevím, zda bych zvládla normální zaměstnání plus pak ještě doma statek, přítel zatím do práce chodí, ale chce stáj rozšířit tak, aby mohl být doma taky.

no když máš obor zdravotní sestra, nešlo by si třeba sehnat „brigádu“ jen… nevím jak to má přesně známý, ael je zaměstnaný v nemocnici taky jako sestřička a ještě chodil starším lidem píchat injekce(nevím jeslti třeba inzulín, to by asi zvládli sami, nebo co…) něják moc jsem se o to nezajímala, ale ty jsi z oboru, tak třeba by to šlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.11.14 14:27
@romype píše:
tady nejde jen o dovolenou, ale o dobytek se musí postarat celoročně, každý den bez ohledu na nemoc, únavu, prostě krávy musí žrát a pít celkově je obstarat a přes to vlak nejede, pokud není na tohle zvyklá no nevím :nevim:

člověk si zvykne na všechno ;-) někdy líp a jindy hůř, ale zvykne tak bych v tom problém neviděla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.11.14 14:30

Já bych se doma zbláznila, byla jsem zvyklá pracovat s lidma, teď jsem už dva roky doma a občas bych se do práce hned vrátila. Chybí mi to. Doma budu další minimálně 3 roky s druhým dítětem, ale hned jak to půjde, tak chci jít na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
18.11.14 14:34

Ahoj zakladatelko, já teď řeším podobný problém, jestli se na částečný úvazek vrátit do práce, pomáhat ve firmě tátovi, nebo manželovi. Vzhledem k tomu, že se mi vyskytly nějaký zdravotní potíže, zkusím tu práci - právě kvůli kontaktu s lidmi a když to nepůjde, zvolím některou z těch dalších variant. Být doma mi problémy nedělá, sociální kontakty se přece udržují s přáteli a důležitá je pohoda v rodině, ale každý to má jinak a ne každého to uspokojí. Musíš se zeptat sama sebe, jestli je to to, co opravdu chceš. A jak říkaly holky přede mnou, bylo by asi fajn to pojistit sňatkem, případně abys byla přítelovým zaměstnancem a započítaly se ti roky do důchodu. Přeju, ať se dobře rozhodneš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.11.14 14:34

Tak já teda nemám v plánu být jen v domácnosti, ale těch 10 let mě doma ještě určitě čeká. Bydlíme téměř na samotě, nepřichází v úvahu, že by děti mohly chodit samy do školy. Chlap nemá pevnou pracovní dobu a víc času je v práci než doma. Platíme půjčku na barák, nemůžeme si dovolit druhé auto + bydlíme na vesnici, kde o práci člověk zakopne jen s velkým štěstím, takže prakticky nemáme na to, abych šla do práce. Ale, barák se splatí za 5 let, doufáme, že prodáme nějaké pozemky, a až budou teda děti samostatnější, tak si seženu něco na zkrácený úvazek. Jinak si přivydělávám účetnictvím a kdybych chtěla, tak můžu občas do práce mezi lidi, ale nechci aby mi malého hlídali tcháni, takže raději sedím doma, věnuji se synovi a občas vyrazím za kámoškama, ať nezblbnu :mrgreen: Ale opravdu si nedokážu představit zůstat doma napořád :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
18.11.14 14:36

@Natálka26 to samozřejmě ano, ale jde o to, za jakou cenu to za prvé a za druhé kdo v životě neviděl statek, maximálně tak někde v televizi, tak si absolutně nedokáže představit co ta práce obnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
18.11.14 14:37

@Hr4sek22 Tak můj názor je, že kromě té cesty do práce to je stejné, navíc vč. víkendů, bez volna a dovolených…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.11.14 14:41

@romype

Jasně že je to náročný, ale ne nemožný, víš kolik lidí začínalo v něčem a je jedno v čem třeba podnikat aniž by tušili co všechno to bude obnášet? Hromada a můžu ti upřímně říct, že patřím k nim. :) Ale neviděla bych to tak, že to nezvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat