Cena porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7569
25.3.12 13:12

asi i záleží, kde budeš rodit…porodnice mají svoje ceníky
např. Slaný:

• otec u porodu - nic - ale to je i tím, že jsme u pojišťovny MA
  • epidurál nic
  • pouze regulační poplatek za sebe…už nevim kolik…cca 300,– Kč
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
25.3.12 13:30

Nejlepší máš se zeptat v porodnici, kam se chystáš. Poplatek za den je jasný - 100 Kč, otec u porodu a cenu nadstadardu si každa porodnice určuje sama. Nevím, nepřijde mi to nijak děsné. Pobyt v porodnici - no, minimálně tam jíš, takže něco platit bys měla, to mi přijde v pořádku, ostatní věci jsou opravdu nadstadard, pokud na ně nemáš, tak je můžeš vypustit. Ten návyk na „bezplatné“ zdravotnictví, které pak vyjde draho nám všem, je děsný.

• Citovat
  • Upravit
4132
25.3.12 13:33

Platila jsem akorát regulační poplatek, bylo to nakonec asi 7 dnů po 60ti korunách.(vraceli jsme se kvůli žloutence). Za manžela u porodu nic (500 nám bylo porodní asistentkou odpuštěno, že jsme tam pobyli jen krátce 8) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
25.3.12 13:37

Záleží, kde budeš rodit. Najeď si na stránky porodnice, tam je většinou uvedena cena za otce u porodu i za nadstandard. Cena bude jiná v Olomouci a jiná v Praze, tím se nepořídíš. U nás se epidural neplatí, jinde zase jo. Co je jisté, tak poplatek regulační platí jen matka a nepočítá se první den pobytu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
25.3.12 13:38

Nadstandart 4000 + regulační poplatek 60.Otec u porodu nic. Ted si chci ještě zaplatit konkrétního porodníka a to zatím nevim kolik bude ale prý od 5000- 8000 tak uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.3.12 13:45
@Gladys píše:
smurfko, z „oblbováků“ se platí maximálně ten epidural. Jinak ti třeba něco píchnou, třeba dolsinek, ale upřímně, já jsem snad zatím četla jen od jedné maminy, že jí pomohl, jinak všechny píšou, že po něm byly zblblé, ale bolest nezmírnil (mimochodem je to derivát morfia, tak je otázka, zda bys to do sebe a mimina chtěla cpát)
Jestli chceš mít partnera u sebe i po porodu, tak si šetři na nadstandard, mrkni se na stránky porodnice, co máš vybranou, určitě tam bude ceník, pokud bys tam ale měla být sama, tak já osobně bych chtěla spíš na standard, pohlídáte si se spolubydlící dítě, když půjdeš do sprchy, nehrozí, že kdybys sebou švihla, tak že tě tam najdou kdovíkdy :mrgreen:

jasné nedině snad epi se platí..a co třeba yal gal pokud nabídnou? platí se? a vyplatí se?

• Citovat
  • Upravit
smurfka
25.3.12 13:47
@Lenka512 píše:
asi i záleží, kde budeš rodit…porodnice mají svoje ceníky
např. Slaný:
  • otec u porodu - nic - ale to je i tím, že jsme u pojišťovny MA
  • epidurál nic
  • pouze regulační poplatek za sebe…už nevim kolik…cca 300,– Kč

taky jsem u MA a ptala jsem se na proplácení otce u porodu a oni trvdili že to mají sjednané jen určité nemocnice, takže některé nemocnici ti to proplatí a v jiné ne..což mi přijde nahlavu..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
25.3.12 13:47
@pandora píše:
Nadstandart 4000 + regulační poplatek 60.Otec u porodu nic. Ted si chci ještě zaplatit konkrétního porodníka a to zatím nevim kolik bude ale prý od 5000- 8000 tak uvidim.

u nas konktrétní porodník 5000,– to vím bo si to dělá známá..

• Citovat
  • Upravit
11502
25.3.12 13:50

Ahoj, regulační poplatek za novorozeně se neplatí, platil by se až tehdy pokud by tě s dítětem pustili domu a následně opět přijali, za to už se platí. Jinak ty budeš platit 100,– denně, pokud budeš mít nadstandart, tak to má každá porodka jinak, stejně tak i otce při porodu. Já budu rodit na Mělníku a tam chtějí 1000,– a v Roudnici, kterou mam sice blíž, ale vůbec se mi do ní nechce chtějí 500,–, takže to si budeš muset pozjišťovat sama v tý porodce, kde chceš rodit. V některý si počítají i za epi. Jinak bys neměla platit nic navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
25.3.12 13:50

Yal si většinou musíš donést vlastní. Koupíš ho v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.3.12 13:52

Nemocnice může nabídnuout nadstanfard a holka jak je oblblá z toho všeho, pak to nemusí úplně pobrat. Doporučuju s eproto podívat na stránky nemocnice nebo si tam zavolat, konkrétně tam, kde budeš rodit, co se platí navíc. Jinak za mně taky jen pobyt a de facto ani za otce u porodu ne, páč byli doma se starším (a že se malej narodil o půlnoci akutně císařem - ležela jsem na riziku, to fakt nikdo nečekal ještě ten den - to prospali a dozvěděli se ráno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.12 13:52

My neplatili ani korunu :think: Manzel se mnou sel na predporodni kurz - o to je to levnejsi ale tam nam jeste rekli ze Metalka proplaci „otce u porodu“ takze v zaveru jsme fakt nic neplatili. A ani za pobyt v nemocnici po nas NIC nechteli. Rodila jsem v roce 2010.. tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
25.3.12 13:53

ja za cely pobyt zaplatila 400,– (4dny na klasickem pokoji)
za otce u porodu jsem neplatila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
25.3.12 13:56

reg. poplatek + nadstandart , platila jsem 3500,–  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.3.12 14:00

Ja rodila v zahranici a neplatila jsem ani euro. Ani za pobyt. Epidural nevim, nechtela jsem, ale myslim, ze take nic. Platilo se akorat za rodinn pokoj, ale ten byl bohuzel plny.

to jen pro predstavu, ze to jde i bez penez…myslim ze normalni nemocni se uz ale trochu vic prohnou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí