Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No a ke klystýru, mně ho ani u jednoho mrněte dát nestihli, u prvního jsem to řešila (a i personál pak měl blbý kecy, když se nehoda stala
), u druhýho mi to už bylo fuk (a presonál neřešil nic, tak ani nevim, jestli se něco stalo nebo ne…).
u prvního porodu 9×60 = 540Kč za regulační poplatek a 9×650= 5850 Kč za nadstandart, takže 6390Kč
u druhého už jen 6×60 = 360Kč za regulační poplatek
v obou případech jsem byli v porodce déle kvůli žloutenky
jinak u nás otec u porodu 800Kč, epidurál 2000Kč, kdybych chtěla mého gynekologa u porodu tak 10000Kč. Ani jedné možnosti jsem nevyužila ![]()
co se týše klystýru, tak jsem měla jen u prvního porodu a vše v pohodě, u druhého se nestihl… ono pokud není ženská opravdu dobře vyprázdněná, tak nějaká stolice odchází vždy, tím jak se mimčo tlačí, ale s tím musí personál počítat a patří to k tomu. Ale z vyprávění svých budoucích kolegyň (studuju na PA) vím, že občas se ty dávicí reflexy ošidit nedají ![]()
@smurfka píše:
no asi jo..ale já bych se hrozně styděla kdyby mi ho neudělali a já při tlačení vytlačila i něco jiného než dítě..tak jako nejsem proti klystyru..taky některé trpí zácpama celé těhu a pro ně je to vysvobození..( já teda nastěstí ještě ne, ale stát se může ) zrovna tohle bych jako přežitek neviděla..spíš vidím jako přežitek to, že se rodí v leže - což je ten nejhořší způsob, ale nikoho to netrápí..
Až budeš rodit, tak si na nějaké případné vytlačení něčeho jiného než dítěte, vůbec nevzpomeneš.
Jsem to taky před porodem řešila, že bych se hanbou propadla a nakonec na ten klystýr u mě vůbec nedošlo, protože se zkrátka nestíhal a abych řekla pravdu, tak mi to bylo úplně šumák.
Jestli jsem něco vytlačila nebo ne, to netuším, ale byla jsem po večeři. ![]()
@smurfka píše:
no asi jo..ale já bych se hrozně styděla kdyby mi ho neudělali a já při tlačení vytlačila i něco jiného než dítě..tak jako nejsem proti klystyru..taky některé trpí zácpama celé těhu a pro ně je to vysvobození..( já teda nastěstí ještě ne, ale stát se může ) zrovna tohle bych jako přežitek neviděla..spíš vidím jako přežitek to, že se rodí v leže - což je ten nejhořší způsob, ale nikoho to netrápí..
Ale to víš že trápí, jen to netrápí doktory, protože jim to vyhovuje, mají hezky rozhled ![]()
Mě to trápí velice, na záda by mě už nikdo nedostal, takže teď urputně řeším, kde mám jako porodit, abych tam dojela a zároveň měla jistotu, že doopravdy budou repsektovat moje přání
Rodila bych zase doma, ale bohužel geniální reforma zdravotnictví toto momentálně znemožňuje ![]()
Platila jsem za sebe 300,– za pobyt a 500,– za otce u porodu. Epidurál byl zdarma. ![]()
Ahojky je to jak holky říkají
Každá porodnice je jiná a mají jiné ceny. Já rodila v Č.Budějovicích před 3.roky a platila jsem jen 300,– kč za otce u porodu (tatínek který je u porodu poprvé zaplatí 500,–), poplatek za pobyt v nemocnici asi nebyl - jo počkej byl a taky těch 60kč/den
Teď v listopadu 2011 jsem rodila zase v Č.B. to jsem přenášela a deprimovala mě miminka, že já nemůžu porodit a všichni už ty miminka mají a ten naší prďolce se nechtělo. Tak se náhodou uvolnil nadstandart a já šla na něj. Platila jsem 8×60 za porodnici a 2.000,– za nadstandart. Každé ráno mi volala výživová poradkyně a ptala se co chci k jídlu - no luxus a na sváču jsem si nadyktovala, že jsem to ani nesnědla a manža se vždy chodil najíst a mě ještě něco zbylo
Taťka teď u porodu nebyl protože to nestihl (porodila jsem za 3h od doby co mě vzali na sál) Vůbec se to nerozjíždělo a pak jsem dostala oxitocin a během 45.minut jsem porodila
Taťka přišel 10.minut po porodu a nic po něm nikdo nechtěl i když byl ty 2.hodiny semnou na porodním boxu.
Tak souhrn:
1.porod nás vyšel (5×60 to je 300,– + 300,– za otce u porodu) na 600,–Kč
2.porod nás vyšel (8×60 to je 480,– + 2000,– nadstandart) na 2.480.-kč
Epidural jsem chtěla ale nestihl se a stejně se neplatil. A ještě jsem RH negativní a po porodu plodu RH pozitivní se musí píchnout do 48.hodin injekce a ta stojí 1.000,–Kč ale tu jsem taky neplatila ale sestra se nezapomněla zmínit, že stojí 1.000 ![]()
Pokud půjdeme do 3.mimi tak ten nadstandart budu chtít znova. Je to úplně něco jinýho ![]()
Příspěvek upraven 25.03.12 v 17:19
@smurfka ja mela pri tlaceni regulerni pocit, ze se po…, pravda je, ze jsem se opravdu na vterinu asi stydela, ale pak jsem se vzpamatovala a bylo mi to naprosto sumafuk, hlavne aby bylo mimi uz venku…a ono to byla uz hlavicka.
personal by nemel k tomu mit zadny poznamky, to je fakt netaktni. Je to naprosto fyziologicky.
pokud ma nekdo ale zacpu, tak mu to samozrejme dost pomuze.
Jinak souhlasim s tebou ze to neni zadny velky zlo, jako treba poloha na zadech, ja si ji taky neumim predstavit a nikdo me do ni nedostane…nejradsi ve drepu.
@Gladys píše:
Ale to víš že trápí, jen to netrápí doktory, protože jim to vyhovuje, mají hezky rozhled
Mě to trápí velice, na záda by mě už nikdo nedostal, takže teď urputně řeším, kde mám jako porodit, abych tam dojela a zároveň měla jistotu, že doopravdy budou repsektovat moje přáníRodila bych zase doma, ale bohužel geniální reforma zdravotnictví toto momentálně znemožňuje
to je fakt pech
..... ja si ted myslim na porodni dum, ale asi jsem zavahala a uz jsou docela obsazeny, ale treba se neco uvolni. Stejne tak se mi moc nedari sehnat PA, co by byla u porodu. Ale tady aspon i ve velke porodnici prani respektuji a jedou na prirozeno.
Já mám danou stranou 1000,– s tím, když bude vše jak má. 100/noc + 500,– otec u porodu…je ve hvězdách, zda to tatínek stihne i to, jak dlouho tam nakonec budeme, ale zatím počítám s tímhle…a když tu vidím nějaký ty pálky, tak teda fakt zírám ![]()
@Reinka
já právě uvažovala o nadstandartu..ale je fakt že nechci zase dát za porod takové částky..tak nevím..aso to tech pár dnů vydržím a když tak se dá přemístit do nadstandartu během pobytu pokud je volný ne?
@smurfka píše:
@Reinka
já právě uvažovala o nadstandartu..ale je fakt že nechci zase dát za porod takové částky..tak nevím..aso to tech pár dnů vydržím a když tak se dá přemístit do nadstandartu během pobytu pokud je volný ne?
jj, dá…já budu radši s nějakejma třeba zkušenejma maminama
A těch pár dnů to vydržím, ty nadstandarty mi přijdou zbytečně moc drahý ![]()
@Reinka
ono taky záleži kde rodíš..v Praze to není asi tak časté, ale u nás chytneš na pokoj pár neprizpůsobyvých raz dva..a to fakt nechci..takže uvidíme jak dopadnu no..raději peníze na nadstandart našetřím a bud využiju, nebo pak utratim za něco pro prcka.. ![]()
@smurfka píše:
@Reinka
ono taky záleži kde rodíš..v Praze to není asi tak časté, ale u nás chytneš na pokoj pár neprizpůsobyvých raz dva..a to fakt nechci..takže uvidíme jak dopadnu no..raději peníze na nadstandart našetřím a bud využiju, nebo pak utratim za něco pro prcka..
Tak u nás by to taky nemělo být, uvidíme ![]()
Já platila 7×60Kč, otec u porodu nebyl (ale je to za 700Kč), epidurál byl zadarmo… takže zas tak hrozný to nebylo..
@kate02 píše:
No a ke klystýru, mně ho ani u jednoho mrněte dát nestihli, u prvního jsem to řešila (a i personál pak měl blbý kecy, když se nehoda stala![]()
![]()
), u druhýho mi to už bylo fuk (a presonál neřešil nic, tak ani nevim, jestli se něco stalo nebo ne…).
kdyby měli nějaký kecy, tak bych přímo tu která ty kecy má ještě jednou posr.ala..aby věděla že ted už to není opravdu náhoda ale cílený útok ![]()