Co znamená čípek vzadu?

3705
23.3.12 14:30

Co znamená čípek vzadu?

Ahojky :mavam: Měla bych jeden asi hloupý dotaz: Co znamená, když mi lékař řekne, že je čípek vzadu? :nevim: Má to nějaký vliv na průběh porodu nebo na to, za jak dlouho se asi porod rozběhne? :think: Jsem teď 38+3tt, otevřená na 1 prst, hlavička úplně dole a „čípek mám vzadu“… Děkuju za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1505
23.3.12 14:38

Ahoj … a máš měkký nebo tvrdý čípek vzadu? Já vím jen, že když je měkký, tak se něco asi chystá … tvrdý nic. Ruku do ohně bych za to tedy nedala, jen jsem to slyšela. Ale to vzadu už mi nějak uniklo :nevim: ale ona nějaká maminka určitě vědět bude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.3.12 14:41

To znamená, že ještě není v poloze pro porod, postupně se namíří víc k prostředku a dopředu. Ale celkem o ničem to nevypovídá, ani ta tvrdos a prostupnost, může se to změnit velice rychle, stejně jako můžeš chodit pootevřená dlouho bez kontrakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
23.3.12 20:45

Děkuju holky :palec: Takže to vlastně nic neznamená :nevim: OK, nebudu to řešit a budu jen netrpělivě vyhlížet první známky porodu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
23.3.12 20:53

ahoj holky mam rodit drive,nebo nas poskytla tokova katastrofa…jsem 32 tyden a mala je hlavickou dole jen nevim co znamena vyska fundu x/3 a hrdlo nalez x 2,5 znamena to ze jsem otevrena na 2,5 cm?nebo co?dekuju Vam moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
23.3.12 21:05

Já měla taky hlavičku moc nízko už od 32.týdne, ležela jsem kvůli tomu v nemocnici, ale tam se nic nezměnilo, tak jsem pak měla klidový režim doma a k žádnému předčasnému porodu nakonec nedošlo, tak třeba tě taky plaší zbytečně :hug: Teď bych zas naopak byla ráda kdyby se prcek rozhodl už na svět :) Jinak těm zkratkám nerozumím, tak s tím ti bohužel nepomůžu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
23.3.12 21:24

A v kterem si tydnu?Ja cekam druhe a mam poslicky jak blazen.Chtela bych to dotahnout aspon do 36 to uz by snad bylo v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
26.3.12 11:25
@Thebestof píše:
A v kterem si tydnu?Ja cekam druhe a mam poslicky jak blazen.Chtela bych to dotahnout aspon do 36 to uz by snad bylo v poho…

Končím 39.týden a porod už bych celkem brala 8) Tak držím palce, ať ještě chvilku vydržíte vcelku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
4.4.12 20:42

Ahoj holky,uz sem tady psala ze jsem v 32.tt.Ted uz zacatek 34.tt.Dneska mi Mudr rekla,ze ma mala 2200g a ze by jsme mrly vydrzet aspon do 36.tt.Myslite ze kdyby jsem rodila v 36.tydnu,ze by bylo mimimnko v poradku?Jako myslim tim plice a nemuselo by byt v inkubatoru??Ke vsemu nam tatka za dva tydny odjizdi do Afriky na misi na rok a ja by jsem si strasne prala aby byl u porodu a videl malou:-( uz mesic mam tvrdnuti a jezdim do nemocnice na kapacky takze musim odpocivat,ale s 2 prckem to moc nejde.Mala v brisku uz mi tlaci hodne dolu a mam hrozbu predcasneho.Ale moxna nemusi …chtela bych vydrzet co nejdyl ale myslite si ze kdyby jsem sla rodit v tom 36.ze by to bylo uz ok?dekuju vam holky za nejaky prispevek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
4.4.12 20:59

Ano, miminko v 36. tt už by se nejvyšší pravděpodobností nepotřebovalo zvláštní péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
4.4.12 21:28

Ahoj,dekuju za odpoved.Jsem z toho uplny magor.A myslis ze tam zalezi jestli to je 36.tt zacatek neno 36.tt konec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
5.4.12 09:22
@Thebestof píše:
Ahoj,dekuju za odpoved.Jsem z toho uplny magor.A myslis ze tam zalezi jestli to je 36.tt zacatek neno 36.tt konec?

Těch pár dni podle mě až takovou roli hrát nebude, ale samozřejmě čím blíž termínu tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí