Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já platila jen regulační poplatek za sebe a to 4×60kč, otec u porodu 500kč. To je vše co jsme zaplatila.
Regulační poplatek za mě a otec u porodu (už nevím, kolik to bylo… 500? nebo 800?)
některé holky říkají že platili i reguláky za dítě - což se mi nezdá.Tak doufám že to je zrušené..
za porod se nic neplati ne? pouze za pobyt v nemocnici a otce u porodu.
já platila jen za sebe klasický poplatek za nemocnici+ otec u porodu 500Kč. Za nadstardad se platí tuším kolem 1000-1500Kč/noc- záleží jak ve které nemocnici. záleží na momentální vytížení nemocnice, já chtěla nadstandard a nedostala ho, přednost měly císařské řezy, maminky vícerčat. je to už ale 2.5 roku, třeba je teď situace jiná
otec u porodu,regulační popl.nadstandart,hospitalizace- 5500 ![]()
@nevsik píše:
otec u porodu,regulační popl.nadstandart,hospitalizace- 5500
fíha…to je pálka.. ![]()
Taky jsme platili jen regulační poplatek 4×60,– Kč a 500,– Kč za otce u porodu (to ovšem potom nějaké pojišťovny proplácejí). Co se týká ostatního, to si asi musíš zjistit v porodnici, kde budeš rodit. V některé porodnici se „oblbováky“ platí, v některé ne, různé porodnice mají různé ceny nadstandardních pokojů atd.
Regulační poplatky a přítomnost otce u porodu, jinak nic. Ptala jsem se po nadstandardu, ale ve FTN i blbej dvoulůžák, co má společnou koupelnu s dalším dvoulůžákem, tak přes 2tis, tak jsem se na to vybodla, nestálo to za to.
Epidurál ve FTN přes 5tis, protože ho dělá externí firma, nechtěla jsem a ani by se nestihnul.
Takže porod v porodce za hubičku, oproti nějakým 9tis za domporod (8tis samotný porod a 5×poradna před) ![]()
Je fakt, že jsem měla štěstí, že první den jsem tam byla sama, pak teda přivezli paní s miminem, to už bylo trochu horší, protože její mimčo bylo uplakané, ten můj spal jak dudek. Ale i ty dvě noci s paní na pokoji mi nepřišli zas až tak děsný, Představa, že vypláznu třeba 4tis za pobyt na nadstandardu, to si je teda radši schovám na něco užitečnějšího ![]()
Samozřejmě záleží na ceníku porodnice, hodně se to liší, v menších porodkách stojí nadstandard pár stovek, ale holt v Praze je draze ![]()
Já platila jen 500,– za pobyt v nemocnici, otec u porodu nebyl, byla jsem na CS, takže ani žádný epidurál…
njn
plus peníze paní co mě rodila… ale to byl můj vlastní plán a přání,dohodly jsme se spolu a odrodila mě,udělala by cokoliv. a taky udělala… i proto ten nadstandart . rozodně to není běžná cena,jen já to tak chtěla.
teda je fakt že hospitalizace tam být neměla ale stalo se,no ![]()
takže nejlevnější cena za porod je jen regulák za matku + otec u porodu ( což by se mělo vlézt do 1000,– ) a pak to jde výš jen dle přání rodičky tzn nadstandart, oblbováky a tak? …tak to je v pohodě.. ![]()
Já platila za sebe 5×60kč, ted uz to je myslím 100Kč na den místo 60. A pak otec u porodu 500Kč. Za dítě nic neplatíš ![]()
smurfko, z „oblbováků“ se platí maximálně ten epidural. Jinak ti třeba něco píchnou, třeba dolsinek, ale upřímně, já jsem snad zatím četla jen od jedné maminy, že jí pomohl, jinak všechny píšou, že po něm byly zblblé, ale bolest nezmírnil (mimochodem je to derivát morfia, tak je otázka, zda bys to do sebe a mimina chtěla cpát)
Jestli chceš mít partnera u sebe i po porodu, tak si šetři na nadstandard, mrkni se na stránky porodnice, co máš vybranou, určitě tam bude ceník, pokud bys tam ale měla být sama, tak já osobně bych chtěla spíš na standard, pohlídáte si se spolubydlící dítě, když půjdeš do sprchy, nehrozí, že kdybys sebou švihla, tak že tě tam najdou kdovíkdy ![]()
Ahoj maminky
)
Vývavička téměř celá pořízená, tak teď mě zajímá kolik odkládat peněz na den D.?
Kolik jste zaplatili za klasický porod, včetně pobytu ( klasický pokoj x nadstandart ), reguláky ( za sebe x za dítě? ), přítomnost partnera u porodu, oblbováky atd…
Napište cenu ale i vše co jste v ní měli..at mám představu kolik si tak odkládat, abych mohla vůbec porodit..Diky moc..( je smutné,že člověk musí šetřit už i na to aby vůbec dítě porodil