Cena vašich nových domovů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.7.15 08:09

Také jsme plánovaly stavět… ale raději jsme to vzdali a jsem za to strašně ráda. Bydleli jsme ve měste v paneláku. Potom jsme našly pronájem v jedne hezké vesničce v bytovce náklady na bydlení ani ne 4 tis. Jsou tu skvělý lidi dcera tu má plno dětí okolo. Bytovka je zastrčená jakoby v lese takže žádný auto nic. A konečně jsme si začali užívat života (výlety, dovolené apod.) Jen podotýkám bydlely jsme v bytě v OV kde jsme platily hypo manžela jsem viděla jen jednou do týdne jelikož musel vydělávat na hypo. a Teď? jsme konečně spolu do práce chodí na 8 hodin a všichni jsme spokojený. Jsem ráda že jsme nešli do stavění jelikož neděláš nic jinýho než že chodíš do práce a splácíš hypo. a hlavně i do nového baráku se neustále investuje. Potom doplatíš hypo a vezmeš si další hypo protože barák už bude 20let starej a bude se muset znova investovat. Někteří lidé jdou stavět s tím že říkají 20let budu splácet a je to moje ano to je ale ty finance kolem baráku jsou stále velké. A já kdybych teda už stavěla tak mi připadá 80m2 docela málo. V bytě jsme měly 3+1 (75m2) a když se u nás třeba v zimě sešlo 10 lidí tak to bylo hrozný.

• Citovat
  • Upravit
mončís
16.7.15 08:34

Je zajimave kam se dostala diskuze. Ja se neptala na velikost naseho baraku. Jedna se o 80m2 OBYTNE plochy. Jak jsem rikala, je tam stodola, pulka sr necha zbourat a na dalsi je sklep a udelaji se tam prave ty kulnicky atd. Ja vam take neberu, ze mate hodne prostoru prakticky jen na kramy, ktere nepotrebujete. Opravdu nechci radit v tomto smeru, diky.

• Citovat
  • Upravit
mončís
16.7.15 08:38
@Anonymní píše:
Také jsme plánovaly stavět… ale raději jsme to vzdali a jsem za to strašně ráda. Bydleli jsme ve měste v paneláku. Potom jsme našly pronájem v jedne hezké vesničce v bytovce náklady na bydlení ani ne 4 tis. Jsou tu skvělý lidi dcera tu má plno dětí okolo. Bytovka je zastrčená jakoby v lese takže žádný auto nic. A konečně jsme si začali užívat života (výlety, dovolené apod.) Jen podotýkám bydlely jsme v bytě v OV kde jsme platily hypo manžela jsem viděla jen jednou do týdne jelikož musel vydělávat na hypo. a Teď? jsme konečně spolu do práce chodí na 8 hodin a všichni jsme spokojený. Jsem ráda že jsme nešli do stavění jelikož neděláš nic jinýho než že chodíš do práce a splácíš hypo. a hlavně i do nového baráku se neustále investuje. Potom doplatíš hypo a vezmeš si další hypo protože barák už bude 20let starej a bude se muset znova investovat. Někteří lidé jdou stavět s tím že říkají 20let budu splácet a je to moje ano to je ale ty finance kolem baráku jsou stále velké. A já kdybych teda už stavěla tak mi připadá 80m2 docela málo. V bytě jsme měly 3+1 (75m2) a když se u nás třeba v zimě sešlo 10 lidí tak to bylo hrozný.

Jak rikam, 100 lidi 100 nazoru. Jelikoz jsme pozemek dostali, tak si radsi postavime nez zit v bytovce(take jsme na,,vesnici" kde je lazenska oblast, je tu krasne, ale dum je dum. A prave aby jsme nevydelavali jen na hypo, tak chceme prave ten MALEJ barak. My jsme prave taky pryc, dost sportujeme a manzel mi odjizdi kazdych 14 dni do ciziny na sluzebku. Jsme oba z baraku takze vime co obnasi barak ;)

• Citovat
  • Upravit
326
16.7.15 08:41

Ze sve zkusenosti s barackem do 80m2 bych radila jit do vetsiho.Mame 2 deti a dum je opravdu maly.Deti maji jen jeden pokoj, coz by nebyla tragedie, ale ostatni prostory jsou proste hodne male.Uz ted vime, ze chceme jit do vetsiho. Podotykam, ze mame 2 kulny a garaz, ale i tak ta obytna plocha je mala. Bydlela jsem v garsonce a tak prechod do baraku byl sen, ale behem let proste veci pribyva a jiz dost premyslim, co kam dat a co poridit, aby se to sem veslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.7.15 09:12

@mončís Hele, já pocházím z malého baráku, teď bydlím ve velkým a ten malý mi prostě přišel lepší. Takže já tě fakt chápu a nevidím na tom nic špatného :kytka: Pocházím tedy z 2+1, ale ideální je tak 3+1. Celý život jsem prožila s bratrem v pokoji a nijak jsem nestrádala, obývák jsme měli přepažený a střídala se tam ložnice nebo dětský pokoj dle potřeb. Takže mít to zvlášť je prostě lepší, ale jinak má malý barák, který má dost skladovacích prostor na nezbytné věci mimo (půda, kůlna..) je prostě mnohem lepší. Je to útulné, líp se to uklízí. Když teď meju těch dvanáct oken, s láskou vzpomínám na těch pět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81486
16.7.15 09:15
@mončís píše:
Je zajimave kam se dostala diskuze. Ja se neptala na velikost naseho baraku. Jedna se o 80m2 OBYTNE plochy. Jak jsem rikala, je tam stodola, pulka sr necha zbourat a na dalsi je sklep a udelaji se tam prave ty kulnicky atd. Ja vam take neberu, ze mate hodne prostoru prakticky jen na kramy, ktere nepotrebujete. Opravdu nechci radit v tomto smeru, diky.

psala jsi 80 užitná plocha. a to si ve srovnání s bytovou plochou 70m pohoršíte - v domě musíš mít navíc minimálně nějaké zádveří, místo na kotel, zahradní techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.7.15 10:45

Tak zrovna zahradní technika v baráku být nemusí, ta může být v té kůlně. Co se týče kotle, tak my ho máme nad vodárnou, takže dneska fakt už stačí malý prostor, pokud budou topit plynem nebo elektrikou. Pokud elektrikou, tak jsou ještě míň omezeni, protože nepotřebují ani komínek, nic. Ale je jasný, že je rozdíl mezi obytnou plochou v paneláku a obytnou plochou v baráku. Barák potřebuje i silnější zdi (co už ale dneska taky není pravda) a to taky může docela dost ubrat. Ono se to nezdá, je to centimetr k centimetru, ale naskáče to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.15 10:50

Pokud se ptáš na cenu bydlení, tak my cca 5 milionů, obytnou plochu máme asi 180 m2.
Myslíš, že ta stodola bude k použití, když píšeš, že je v demoličním stavu. My totiž ještě stavíme garáž/zahr. domek/stodůlku na všechno kolem, protože ač máme v domě garáž i malou zahr. místnost, tak se prostě nevejdeme. Ovšem musím říct, že my jsme kramáři, manžel má motorku, 2 auta, v garáži je aktuálně posilovna, takže to asi nebude problém lidí, kteří nemají potřebu (a závidím jim!) hromadit krámy :(
Anonym je jasný.

• Citovat
  • Upravit
mončís
16.7.15 11:12
@Anonymní píše:
Pokud se ptáš na cenu bydlení, tak my cca 5 milionů, obytnou plochu máme asi 180 m2.
Myslíš, že ta stodola bude k použití, když píšeš, že je v demoličním stavu. My totiž ještě stavíme garáž/zahr. domek/stodůlku na všechno kolem, protože ač máme v domě garáž i malou zahr. místnost, tak se prostě nevejdeme. Ovšem musím říct, že my jsme kramáři, manžel má motorku, 2 auta, v garáži je aktuálně posilovna, takže to asi nebude problém lidí, kteří nemají potřebu (a závidím jim!) hromadit krámy :(
Anonym je jasný.

tam je špatná právě jen ta jedna půlka, už jsme tam měli statika. Chtěli jsme to sundat celé, ale zase by to byla škoda, když je to stodola 100 let stará, stavěná kamenem a jsou tam furt krásné krovy. Tchýně hromadí EXTRÉMNĚ! takže my se toho chceme vyvarovat.

• Citovat
  • Upravit
mončís
16.7.15 11:15

@Amys Já taky nepocházím z velikého baráku, ale manžel ano, a když jsme tam chvilku bydleli tak jsem myslela že mi hrábne :lol:
Proto nikomu neberu jeho bydlení. Já se prostě nechci zadlužit kvůli prostoru. Mám kadeřnici, která si před 4 lety pořídila starší obrovskej barák, a když slyším kolik platí a jaká je tam práce, tak se hrozím.

• Citovat
  • Upravit
74217
16.7.15 12:51
@mončís píše:
@Amys Já taky nepocházím z velikého baráku, ale manžel ano, a když jsme tam chvilku bydleli tak jsem myslela že mi hrábne :lol:
Proto nikomu neberu jeho bydlení. Já se prostě nechci zadlužit kvůli prostoru. Mám kadeřnici, která si před 4 lety pořídila starší obrovskej barák, a když slyším kolik platí a jaká je tam práce, tak se hrozím.

Nikdy nesrovnavej starý a nový barak to nejde, do starého nacpes víc peněz na rekonstrukci, v novém nízkoenergetickém te náklady na energie vyjdou min.
Já to napsala blbe my máme 100m2 na jedno patro obytnou plochu, takže zastavena je víc. Inkaso máme nastavené na nějakých 4-5 tis. s tím, že teda je to nad dimenzované, v zimě jsme skoro nic neprotopili, je to tak zateplene, že stačí zatopit v určitých intervalech, je tu horko, to jsme ve starém zrenovovanem bareku neměli. Takže budou vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.15 09:39

Máme celkem čerstvě dostavěno, celkově nás to vyšlo cca na 2,5 mega bez pozemku. Ono taky záleží co všechno do stavby počítáš. Já tam započítávala každý poplatek na úřadě, každý šroubek, hřebík, cihličku. Jenom úřady (poplatky na katastru, ověřování podpisů, projekt a jeho úpravy apod.) nás vyšly na 60 tisíc myslím. Dost věcí jsme si stavěli sami svépomocí, ale některé věci, na které je dobré mít záruku jsme si nechávali dělat. Původní odhad než jsme začali stavět bylo do 2 milionů, k tomu jsme si udělali vatu asi půl mega a tam jsme se docela trefili. Určitě je potřeba si udělat hodně důkladný rozpočet všech položek a každou dost nadsadit, pak vás téměř nic nepřekvapí. Barák máme 150 m2 zastavěný plochy i s garáží, přízemní bungalov (Euroline bungalov 1073). Jo cena je včetně vybavení, spotřebičů, myslím že jsem tam počítala snad i nové hrnce a žehlící prkno :) zkrátka všechno co bylo k bydlení potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
17.7.15 15:06

@mi.su.la.cz diky, konecne prispevek kterej sem chtela slyset :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max