Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, na toto téma je tady hodně příspěvků, ale potřebovala bych nějaké aktuálnější info, kolik jste kdo platili čistě za zavedení mireny. Měla jsem už tělísko dvakrát a ani jednou jsem neplatila. Teď je nová doktorka a ukecala mě na něj znovu, tentokrát mirenu a až při domlouvání termínu mi řekla, že k ceně tělíska mám připočítat 1000,– za zavedení. a na maloměsto mi to příjde teda značně přemrštěná cena. počítala jsem tak max 500,–…
![]()
Mám už druhou Mirenu a ani u jedné jsem za zavedení svému gynekologovi nic neplatila.
Zavedení jako takové by měla hradit tvoje zdravotní pojišťovna
zkuz si zavolat přímo tam ![]()
Nevím, kolik stála Mirena a kolik zavedení, vše jsem dostala u své dr. najednou a stálo to dohromady cca 5000 Kč před 8 lety… to jsem ti asi nepomohla, že?
Mě bylo řečeno že čistě zavedení bude stát 250, cena Mireny 4300. Prý už to neproplácí pojišťovna. Proto se za to platí, a doktoři už nesmí mít mirenu v ordinacích ale každý si ji musí vyzvednout v lékárně. To jsou informace z minulého týdne
Ještě jí zavedenou nemám, ale ptala jsem na to doktorky, chci si ji nechat zavést, platila bych jenom Mirenu, takže 5000Kč.
Mám ji od září a doktorka měla Mirenu normálně v ordinaci a platila jsem celkem cca 6000 za vše. Asi je to fakt jak kde…
Mirenu mám zavedenou přesně 5 týdnů, platila jsem 6000 za všechno, kolik bylo zavedení a kolik tělísko nevím. A normálně mi ji doktor objednal k sobě, nic jsem si nikde nevyzvedávala.
Ja jsem se objednavala pres telefon, tak jsem si myslela, ze spatne slysim. A dneska jsem si sla pro recept a bylo mi řečeno totéž. 1000 za ultrazvuk, nastroje a zavedení. Asi jsem nepřející, ale mne to na mateřské přijde jako masakr…
@lenis153 promiň, ale nutí ti to někdo? Tak si kupujte kondomy, ale spočítej si, jestli tě to vyjde líp. Při životnosti 5 let a ceně 6000 korun tě to vychází na 100 korun měsíčně, to jsou tak dvě krabičky kondomů. ![]()
@Zireael píše:
@lenis153 promiň, ale nutí ti to někdo? Tak si kupujte kondomy, ale spočítej si, jestli tě to vyjde líp. Při životnosti 5 let a ceně 6000 korun tě to vychází na 100 korun měsíčně, to jsou tak dvě krabičky kondomů.
Hele nech si to utoceni na nekoho jinyho. Me jen zarazi, k jakym změnám v te ordinaci dochazi. Naprosto me sere, ze tam hodinu sedim a prochazime ty možnosti horem dolem a ona mi to rekne az pri objednani. Ze naklady jsou vlastne o 1000 vyšší. To jsou proste velke penize. A zamrzi, kdyz jinde za to chteji polovinu nebo vůbec nic.
@Zireael píše:
@lenis153 promiň, ale nutí ti to někdo? Tak si kupujte kondomy, ale spočítej si, jestli tě to vyjde líp. Při životnosti 5 let a ceně 6000 korun tě to vychází na 100 korun měsíčně, to jsou tak dvě krabičky kondomů.
Tak nekomu to trebas na mesic staci ![]()
Já jsem platila 5700. Kolik máš platit celkem? Ono to je asi tak, že ti tu částku „rozpočítala“, kdežto nám ostatním řekli celkovou…?
Trochu jsem doufala, že se najde někdo, kdo řekne, že šel s dokladem na pojišťovnu, protože vím, že doktorka už nebere pacienty s revírní. tak jsem si říkala, že třeba i o tom to je. že má problémy s proplácením…