Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky! Chtěla bych se zeptat, kolik stojí různé druhy antikoncepce. Jsem 3 měsíce po porodu a ráda bych si nějakou dala. Moje dr. se mně bude ptát jakou mám vybranou, to už vím teď, ale zajímalo by mně, jak jednotlivé druhy vyjdou cenově.
Děkuji za odpovědi!!! ![]()
Ahoj,mám azalii,protože ještě kojím,vyjde na 3 měsíce cca 550kč.
Lucyus12 píše:
Ahojky! Chtěla bych se zeptat, kolik stojí různé druhy antikoncepce. Jsem 3 měsíce po porodu a ráda bych si nějakou dala. Moje dr. se mně bude ptát jakou mám vybranou, to už vím teď, ale zajímalo by mně, jak jednotlivé druhy vyjdou cenově.
Děkuji za odpovědi!!!
Ještě jsem zapoměla dodat, že už nekojím (bohužel
)…
Můj doktor mi řekl,že jedna z nejlepších na trhu je YAZ,že ho předepisuje i dcerám,ovšem stojí kolem 900kč,a nezadržuje vodu v těle.
Mě vyhovoval Nuvaring - zaváděcí plastové kolečko do pochvy, úžasná věc, hormony se vstřebávají přímo přes sliznici a nejdou celým zažívacím traktem, ale taky patří mezi ty drahé.
Ahojky, já jsem používala Logest na 3 měsíce 500,– a mně vyhovoval. ![]()
Já mám Yadine, brala jsem ji i před těhu a mně vyhovuje maximálně. 3 platíčka stojí necelých 9 stovek.
Yaz jsem zkoušela taky, ale při menzesu mívám docela bolesti a na to Yaz bohužel nepomáhá, takže jsem šla zpátky k osvědčené Yadine.
Já beru Lindynette 20 cca šest let, stojí kolem 430,– 3×21. Jsem s nima nadmíru spokojená, žádné vedlejší účinky, jako je nabírání váhy, bolesti hlavy. Je to druh HA, kdy se dá pokračovat v braní pilulek, pokud nechceš pauzu na ms.
Gyn by ti mel poradit, podle zdrav. stavu a podobne. Je hormonalni a nehormonalni. Nehormonalni treba nitrodelozni teliska, spermicidni gely a tak. Hormonalni jsou tabletky-2 druhy-na 28 dni bez pauzy a na 21 dni s tydeni pauyou, cenove sou ruzny, ja mivala logest (druha varianta) a pri kojeni cerazette (prvni varianta). Tabletky se lisej mnozstvym hormonu a taky mivaj nejakej jako plus-ucinek - treba zlepseni akne. Ceny jsou opravdu hodne rozdilny. Pak je jeste nuvaring-krouzky do pochvy-cena vyssi, nitrodelozni telisko s hormonama a podkozni implantat. Teliska a implantaty bych rekla jsou cenove od 3 do 7 tisic, zalezi na typu a doktorovy co si uctuje za zavedeni.
Uf, ale fakt by to nemelo bejt tak, ze co si reknes to napise, mel by doporucit nebo nedoporucit a vysvetlit proc.
Ja mela pred tehu naplasti a byla jsem spokojena, ale cena opet vyssi na tri mesice neco pres 9 stovek.
Já snad od 16ti beru Logest a na 3 měs. stojí asi 480, - Kč
Já beru taky Yadine, jsem spokojená hodně, ani o nějakém braní HA nevím. Stojí, jak už někdo psal, kolem 900, ale já našla dobrou lékárnu a tam ji mají za 740, takže je možné sehnat i levněji než za 900…
po porodu Klárky jsem měla nejdřív cerazette, když jsem kojila. pak mi doktor doporučil Yadine, ale neudržel mi cyklus. takže jsem skončila u Dianne, stejně jako před otěhotněním. ten vychází na 550,– na 3 měsíce. ale fakt by ti měl poradit doktor. a taky každému vyhovují jiné prášky…
Já jsem chtěla původně po porodu Mirenu(6000kč),ale dočetla jsem se tolika negativních zkušeností,že jsem od toho šla.Nemůžu si nějak pořád zvyknout zase brát brášky ![]()
Já jsem „v mládí“
brala TriMinulet, pomohl mi od hrozných MS bolestí a cyklus byl krásně pravidelný. A tenkrát stával něco přes 400 Kč…ale to Ti musí doktor poradit, co je pro Tebe vhodné…já taky zvažuju, že bych přeci jen zase prášky brala, kvůli těm bolestem ![]()