Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zakladatelko a vysvětlíš nám teda co chceš??
.. Chcete koupit dětem byty v Brně a skutečná cena bytů se liší od té co udávají statistiky - no a..?? ![]()
@Inaris píše:Přiznám se, že mám taky trošku problém s pochopením.
Když jsem tu kupovala byt, žádný mi nevyhovoval, a když už jsme jednou narazili na ten náš, neumím si moc představit smlouvání, protože nám za zády stáli další zájemci. Byl relativně levný (centrum pod 2), protože v zanedbaném stavu.
Ať je statistika, jaká je (tím jsem se teda vůbec nezabývala), vždycky stejně záleží na prodejci.
asi tak i kdyby statistika ukazovala že byty jsou zadarmo tak to zakladatelce nepomůže když prodejce bude chtít deset milionu ![]()
@Kikuška90 A nehodlám přeplatit.
Chápu, že mi asi makléř neřekne pravdu, není v jeho zájmu prodat levně, když má procenta z ceny.
Pravda je v těch statistikách, které vycházejí z údajů o prodaných bytech, které byly uvedeny v katastru.
Narazila jsem na tento nesoulad již 3 roky zpět.
Tak jsem celý rok vypisovala všechny ceny všech bytů na prodej, které byly zveřejněny na sreality společně s metry čtverečními a dalšími údaji.
A i když si vezmu ten nejlevnější byt, který je mimochodem v původním neudržovaném stavu, tak stále je o mnoho dražší než je udávaná cena na tyto metry čtvereční a to nemluvím o průměru, který vyšel mně.
Cena na metr čtvereční se liší o 13500.
Ano prodejní a nabídkové ceny se můžou lišit.
Ale pokud zajdu do realitní kanceláře, vždy mi tvrdí, že se neliší a nebo minimálně.
To mi tvrdí teď a tvrdili i tehdy.
Mám za to, že tady jsou lidé, kteří byty kupují, rodí první děti, rodiny se jim rozrůstají.
Jednak musí mít nějakou reálnou zkušenost, tu já nemám, šli jsme z nájmu do domu, který jsme stavěli.
A navíc jsou třeba chytřejší a mají nějaké informace, nebo je prostě něco napadne.
Nechce se mi zaplatit ty nabídkové ceny, když ty statistiky říkají něco jiného.
Makléři mě přesvědčují, že vyjednávat je nesmysl.
Ale mně rozum prostě nepustí přes to, co si lze najít na statistickém úřadě a nepřenesu přes srdce, že bych jim měla nacpat do chřtánu o deset tisíc na metr čtvereční víc, než se za dva roky ukáže jako průměr.
A to hodlám kupovat něco, co by mělo být pod průměrem, který je udávaný i s drahými novostavbami.
zakladatelka
Anonymní tak kup na přímo bez realitního makléře když se ti jejich služby nelíbí
@Anonymní píše:
@Kikuška90 A nehodlám přeplatit.
Chápu, že mi asi makléř neřekne pravdu, není v jeho zájmu prodat levně, když má procenta z ceny.
Pravda je v těch statistikách, které vycházejí z údajů o prodaných bytech, které byly uvedeny v katastru.
Narazila jsem na tento nesoulad již 3 roky zpět.
Tak jsem celý rok vypisovala všechny ceny všech bytů na prodej, které byly zveřejněny na sreality společně s metry čtverečními a dalšími údaji.
A i když si vezmu ten nejlevnější byt, který je mimochodem v původním neudržovaném stavu, tak stále je o mnoho dražší než je udávaná cena na tyto metry čtvereční a to nemluvím o průměru, který vyšel mně.
Cena na metr čtvereční se liší o 13500.
Ano prodejní a nabídkové ceny se můžou lišit.
Ale pokud zajdu do realitní kanceláře, vždy mi tvrdí, že se neliší a nebo minimálně.
To mi tvrdí teď a tvrdili i tehdy.
Mám za to, že tady jsou lidé, kteří byty kupují, rodí první děti, rodiny se jim rozrůstají.
Jednak musí mít nějakou reálnou zkušenost, tu já nemám, šli jsme z nájmu do domu, který jsme stavěli.
A navíc jsou třeba chytřejší a mají nějaké informace, nebo je prostě něco napadne.
Nechce se mi zaplatit ty nabídkové ceny, když ty statistiky říkají něco jiného.
Makléři mě přesvědčují, že vyjednávat je nesmysl.
Ale mně rozum prostě nepustí přes to, co si lze najít na statistickém úřadě a nepřenesu přes srdce, že bych jim měla nacpat do chřtánu o deset tisíc na metr čtvereční víc, než se za dva roky ukáže jako průměr.
A to hodlám kupovat něco, co by mělo být pod průměrem, který je udávaný i s drahými novostavbami.
zakladatelka
tak pokud poptávka převyšuje nabídku (což asi jo), z logiky věci nemá cenu vyjednávat. K těm statistickým údajům. Nemůžou tam ty ceny nahlašovat podhodnocené kvůli daním? ![]()
Nehodláš přeplatit - co jako??
Jako že bys došla za prodávajícím vytáhla si svůj papírek se statistikama a že víc prostě nedáš nebo jak si to představuješ??
Pokud se byty prodávají za víc než udávají statistiky tak s tím stejně nic neuděláš. Protože kvůli Tobě nikdo s cenou nemovitosti dolů nepůjde… Takže pořád nechápu o co jde ![]()
@pe-terka píše:
tak pokud poptávka převyšuje nabídku (což asi jo), z logiky věci nemá cenu vyjednávat. K těm statistickým údajům. Nemůžou tam ty ceny nahlašovat podhodnocené kvůli daním?
Právě že nemůžou, daně se platí z vyšší ceny z těch dvou.
@Saatine Vysvětlení?
Nějakou reálnou možnost, jak je to možné.
To, že jsi s novostavbou nad průměrem, je samozřejmě v pořádku. To tak má být.
Jenže z bytů, které se v roce 2014 objevily na tom serveru, není ani jediný na průměru, natož pod ním.
Jde mi spíš o to, za jakou cenu mám poptávat, abych nepřeplatila.
Mám to na investici, nějaké city tady nemají místo. A jako investor se hodlám chovat tak, že budu tlačit, abych zaplatila pouze to, co je nutné.
Jenže dle zjištění jsem vlastně velmi zmatená z toho, jakou cenu mám vůbec nasadit na poptávku, aby mě za dva roky netrefil šlak. ![]()
@Saatine Já mám údaje dva roky zpět nejen z té statistiky úřadů, ale i z těch realitních serverů.
I před těmi dvěma roky jsem mluvila s makléři, všichni mi tvrdili to samé, co teď, že se prodejní a nabídkové ceny neliší.
@Kikuška90 Ty čísla z úřadu jsou reálná. Ty si nikdo nemohl vymyslet, jsou braná z katastru.
Byty se prodávají za ceny, z nichž se poté dělají statistiky čsú. A o těch já mluvím.
@Anonymní píše:
@Kikuška90 Ty čísla z úřadu jsou reálná. Ty si nikdo nemohl vymyslet, jsou braná z katastru.
Byty se prodávají za ceny, z nichž se poté dělají statistiky čsú. A o těch já mluvím.
hmmm otázka je zda ty ceny jsou tam správně ![]()
@Saatine Na katastr se dokládá smlouva o koupi.
Jinak s čachry nevím. Asi je to vysvětlení, jen bych reálně chtěla vědět, jak se to dělá
.
Ty si myslíš ze se stane, ze budeš mít zájem o být jenom ty?
těch zájemců bude mrak, tím si buď jistá. A být získá ten co nabídne víc… to je realita.
I ten druhý anonym, co sundal 50 tisíc z provize byl někdo jiný a ne já.
zakladatelka.