Ceny bytů v Brně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.1.17 19:14

@ka2ka Nejde přece o jejich služby. To je pouze okraj mého dotazu.

• Citovat
  • Upravit
19198
23.1.17 19:14

Nehodláš přeplatit - co jako?? :think: Jako že bys došla za prodávajícím vytáhla si svůj papírek se statistikama a že víc prostě nedáš nebo jak si to představuješ?? :mrgreen: :mrgreen: Pokud se byty prodávají za víc než udávají statistiky tak s tím stejně nic neuděláš. Protože kvůli Tobě nikdo s cenou nemovitosti dolů nepůjde… Takže pořád nechápu o co jde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.17 19:15
@pe-terka píše:
tak pokud poptávka převyšuje nabídku (což asi jo), z logiky věci nemá cenu vyjednávat. K těm statistickým údajům. Nemůžou tam ty ceny nahlašovat podhodnocené kvůli daním? :think:

Právě že nemůžou, daně se platí z vyšší ceny z těch dvou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.17 19:22

@Saatine Vysvětlení?
Nějakou reálnou možnost, jak je to možné.
To, že jsi s novostavbou nad průměrem, je samozřejmě v pořádku. To tak má být.
Jenže z bytů, které se v roce 2014 objevily na tom serveru, není ani jediný na průměru, natož pod ním.
Jde mi spíš o to, za jakou cenu mám poptávat, abych nepřeplatila.
Mám to na investici, nějaké city tady nemají místo. A jako investor se hodlám chovat tak, že budu tlačit, abych zaplatila pouze to, co je nutné.
Jenže dle zjištění jsem vlastně velmi zmatená z toho, jakou cenu mám vůbec nasadit na poptávku, aby mě za dva roky netrefil šlak. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.17 19:25

@Saatine Já mám údaje dva roky zpět nejen z té statistiky úřadů, ale i z těch realitních serverů.
I před těmi dvěma roky jsem mluvila s makléři, všichni mi tvrdili to samé, co teď, že se prodejní a nabídkové ceny neliší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.17 19:29

@Kikuška90 Ty čísla z úřadu jsou reálná. Ty si nikdo nemohl vymyslet, jsou braná z katastru.
Byty se prodávají za ceny, z nichž se poté dělají statistiky čsú. A o těch já mluvím.

• Citovat
  • Upravit
27594
23.1.17 19:30
@Anonymní píše:
@Kikuška90 Ty čísla z úřadu jsou reálná. Ty si nikdo nemohl vymyslet, jsou braná z katastru.
Byty se prodávají za ceny, z nichž se poté dělají statistiky čsú. A o těch já mluvím.

hmmm otázka je zda ty ceny jsou tam správně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.17 19:46

@Saatine Na katastr se dokládá smlouva o koupi.
Jinak s čachry nevím. Asi je to vysvětlení, jen bych reálně chtěla vědět, jak se to dělá 8).

• Citovat
  • Upravit
2801
23.1.17 19:48

Ty si myslíš ze se stane, ze budeš mít zájem o být jenom ty? :lol: těch zájemců bude mrak, tím si buď jistá. A být získá ten co nabídne víc… to je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.17 19:53
@Anonymní píše:

jo, tož tomu se říká srážka scela zbytečných dat naprosto zbytečného povolání s životní realitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
23.1.17 20:04

Když začneě chodit na prohlídky, sledovat, jak dlouho tam ty byty vydrží, tak velmi rychle zjistíš, jak velký je zájem a jak se ty ceny dají sjednávat. Moje zkušenost - 2015, Praha, panelákové byty 3+1, 4+1, cnea šla sjednávat níž cca o 3-4%. A pak myslím ten průměr ve statistice hodně sráží extra levné byty s nějakým problémem, viděla jsem tak 2014 v Praze v nabídce byt aso o 20% levnější než srovnatelné byty, protože na něm byl nějaký právní problém, na prohlídce byl majitel ochoten hned jít ještě asi další 4% dolů. Byl tam chvilku, možná obdobné případy sis ani nestihla zapsat. A pak jsou prodeje „v rámci rodiny“ - odkupy částí a pod., které se v inzerci neobjeví a jdou asi za nižší než tržní ceny, o něco nižší odhady a podobně, to tu statistiku z pohledu běžného kupujícího taky zkreslí. A těch bude relativně dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
23.1.17 20:05

Anonymní, teď je hodně blbá doma na koupi bytu jako investice.. ceny bytů jsou vyšponované, zvlášť ve velkých městech. Hodně často, ve většině případů bytů v centrech je prodejní cena vyšší než jeho skutečná hodnota, kterou ti je ochoten přiklepnout odhadce.
Já bych vyčkala - ta bublina časem splaskne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.17 20:16
@Moise píše:
Anonymní, teď je hodně blbá doma na koupi bytu jako investice.. ceny bytů jsou vyšponované, zvlášť ve velkých městech. Hodně často, ve většině případů bytů v centrech je prodejní cena vyšší než jeho skutečná hodnota, kterou ti je ochoten přiklepnout odhadce.
Já bych vyčkala - ta bublina časem splaskne.. :nevim:

Já vyčkám, jde o to, že je to první rok, kdy statistiku z 350 nabídkových cen a i data z čsú.
A vzhledem k tomu nesouladu se ptám.
Zkusím se zeptat i na nějaké informační lince čsú. Třeba ty statistiky dělají jinak, než si představuji, třeba budou vědět, čím je to tak výrazně zkreslené.
Upřímně, souhlasím asi s tím, že za daných okolností je to vzhledem k pravdivosti a časovému zpoždění vydání dat celkem zbytečná činnost.

• Citovat
  • Upravit
56278
23.1.17 20:23

@Inaris no tak. Ale ono by se to mělo hýbnout.
Hypoteční směrnice, lidi už nedosáhnou na takové částky, aby to mohly zaplatit
A co jsem koukala, tak teď snad má čnb dávat i nějaké kvoty na počet hypoték či co 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.1.17 14:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat