Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jinak holky teď měly obě po sobě hrozný množství aftů v puse a zápach tedy taky dost hroznej… ale už jsou z toho konečně venku, chudinky moje ![]()
já si ho vydloubnu vatovou tyčinkou, jak jsou na uši…někdy to chce ale trpělivost, protože nejde hned ven a má tendenci se vtáhnout dovnitř a pak člověk musí počkat a když to zkoušel večer, tak to zkusit zas hned ráno a většinou na podruhé to jde…
mně zůstala po čepu taky díra. Zkoušela jsem to teda vymáčknout vatovou tyčinkou, ale nedala jsem to
Kloktala jsem slanou vodu a tea tree olejíček.
@LuckaJ Takže se to mačkat může,jo? To jsem ráda. Chvilku jsem si říkala, že to asi dělám blbě…
. Ale mačkat mi to doktorka, tak jí pozvracím ruce ![]()
ahoj, na cepy dost trpim. Nic necitim pak si odkaslu a vylitne hnis
diry vmandlich mam po nich taky silene. Zapach taky fuj. Dr mi doporucila vdobe kdy je mam tee tree olejicek ![]()
no ne přímo mačkat…spíš jako tou vatovou tyčinkou podebrat z jedné strany…a lepší je to asi večer, když se povede…protože po ránu bývá větší dávivý reflex…
Ahojte holky, chci se zeptat zda diry p cepech stale zustaly, nepripadne s alespon zmensily, ci v horsim pripade zvetsily (vytvorily se nove).
Jsem ráda, že tu je tahle diskuse ![]()
Mám taky čep na mandlích, jinže ho tam mám už rok a nevím jak se ho zbavit
Když bych ho chtěla vymáčknout tak to nejde, protože se mi okamžitě dostavuje ten pocit na zvracení, máte holky nějakou radu?
@AnySs píše:
Jsem ráda, že tu je tahle diskuse
Mám taky čep na mandlích, jinže ho tam mám už rok a nevím jak se ho zbavitKdyž bych ho chtěla vymáčknout tak to nejde, protože se mi okamžitě dostavuje ten pocit na zvracení, máte holky nějakou radu?
no, ja uz ho prave nemam nejak se mi „odloupl“ a vytvoril nehezkou diru, ze ktere obcas vymacnu tvrdkovitou hmotu (fuj) Dr. mi dala na tyden ATB, dnes jsem byla na kontrole a na ORL mne nakonec ani neposlala, ja myslim, ze s tim nic neudelas upadne to bud samo, pripadne by ti to mohla odloupnout Dr…pry to pouzauje na oslabenou imunitu
Díry po čepech na mandlích zůstanou budou se tam zase dělat potom další, mě je čistili na krčním injekční stříkačkou s nějakou tekutinou a vypláchla mi ty čepy ven, ale stejně se za nějakou dobu udělaly znovu. A dělají se mi stále tak si je vymačkávám sama podle ukázky od dr.
Jojo, stejný zkušenosti, dokonce jsme zjistili, coto je za potvoru-onen známý zlatý stafylokok-jestli si to dobře pamatuju. Výplachy apod. pomohly dočasně, zabrala až úprava životního stylu, hlavně stravy-hlavně žádnej cukr. Ovšem už dávno to zas nedodržuju a jsem zpátky kde jsem byla.
@dryada píše:
Jojo, stejný zkušenosti, dokonce jsme zjistili, coto je za potvoru-onen známý zlatý stafylokok-jestli si to dobře pamatuju. Výplachy apod. pomohly dočasně, zabrala až úprava životního stylu, hlavně stravy-hlavně žádnej cukr. Ovšem už dávno to zas nedodržuju a jsem zpátky kde jsem byla.
Já tedy nevím, ale kdyby mi někdo řekl žádný cukr, tak si asi skočím
![]()
No, jo nebylo to lehký, ale byl to zajímavej pokus, vymizely potíže s virozama, trávením, močákem a kvasinkama. Asi to bude tím omílaným překyselením organismu- ale já jsem fakt dost mlsoun, takže to byla velká změna.