Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, koukam, trpite stejne jako ja…
cepy v krku pozoruji uz nejakou dobu a rekla bych, ze jejich intenzita je snad i dle pocasi, rocni obdobi a nalady
chodila jsem s tim i na ORL, kde mi p. doktor vystourl jeden, poslal to na rozbor, zjistil, ze tj nejaky streptokok, nasadil mi ATB, pak jsem chodila 10× na nejaky laserovy ozarovani (70,– jedno ozareni) a pichal mi pendepon (nebo jak se to jmenuje)… no zabalo to spis tak jakoza na 3 - 4 mesice, pak to opet zacalo… Jinak nijak zvlast nemocna nejsem, loni jsem prodelala anginu, tak jsem dostala ATB (sumamed) a pak jsem mela cca 6 - 7 mesicu klid… no a asi pred cca 14dny se mi to rozjelo na novo…
takze ja to vymackavam cca 1× za 2 - 3 tydny, dle intenzity… A prijde mi, ze to souvisi vazne se vsim, se zdravym stravovanim, imunitou, stresem, venkovnim prostredim… ![]()
Já myslela že to jsou čepy ale zjistila jsem že se do mandle dostane jídlo - do těch děr…vadí to tam a jde to vymáčknout, kdysi se mi tam dostala ta tvrdá slupka od popcornu a vadila tam týden než jsem ji vyoperovala párátkem ven )) a ted se mi tam podle mě dostává jídlo a pak tam vadí, vypadá to jako čep, teď jsem to dostávala zase ven ale stále tam něco je a vadí mi to ale už nejde nic ven tak nevím co s tím, je to otrava
Holky ja mam ted nejspis anginu, otekla mandle ale cep mam na neotekle mandli… Uz se asi pozvracim ta pachut hnisu v puse to je sileny… Zkousela jsem ho odpichnout vatovou tycinkou, paratkem, lzickou ale drzi tam jako prisitej:-(
Jestli máš angínu, tak to není čep, ale povlak vypadá to podobně jako čep, ale to nesundáš odloučí se sám časem. Udělají se ještě možná další, kloktej.
@NinJan tak anginu nemam crp mam nizke… Ale ten cep tam mam a hnis furt citim uz se mi z toho trepe zaludek:-(
Ahoj, nevíte, někdo, jak ty čepy smrdí? Může to být podobný smrad, jak když se něco pálí? Diky ![]()
@TMana Aha, tak dík za radu. Prostě obecně, jako kdyby se něco pálilo. Je to docela problém, protože jiné zdravotní problémy nejsou, tak patram, z čeho by to mohlo být…
@TMana to vim, ale jestli to může takto smrdět.....jakože to tak ostatní třeba mohou cítit. Ten člověk to většinou sám necítí ![]()
čepy můžou trochu smrdět, ale až když vypadnou nebo je vydloubneš. Mívám jich při nemoci plné mandle, ale nikdy mi z pusy nesmrdí. Až když je vydloubnu, tak mírně zapáchají. Je to vlastně ztuhlý hnis a ten přeci vždycky smrdí.
Pokud tobě nebo někomu jinému smrdí z pusy, jistě tam bude jiná příčina a je potřeba to řešit a hlavně to řešit s lékařem a ne na internetu. Tady nejsme doktoři.
@jancabr Jinak jsou všechny testy negativní, včetně gastroskopie.....Takže jediná možnost jsou ty čepy, které teda smrdí