Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
u první dcery jsem brala Cerazette 13 měsíců a MS jsem nedostala. Otěhotněla jsem 2 měsíce po vysazení, až když jsem přestala kojit. Mezitím jsem MS taky neměla. Teď beru Cerazette 9 měsíců a zatím MS taky nikde. Nicméně četla jsem, že při užívání je možná nepravidelná MS nebo špinění. Mě doktor poprvé řekl, že to je funkční od prvního dne. Teď říkal po týdnu… Tak když si nejsi jistá, zajdi na kontrolu.
Začela jsem brát Cerazette hned po šestinedělí a po třetím prášku jsem začela krvácet a to dost silně, trvalo to asi 10 dnů a pak už nic, jen teda skoro každý den jsem špinila, když jsem to říkala dr., tak se dost divila a napsala mi Ascorutin a ten jsem stejně nebrala, protože pořád kojím a nechci, aby to měl malej v mlíku a přestala jsem je v půl roce malýho brát. Pořád jsem to nedostala a čekám co bude, těhotná bych být neměla a stále dost kojím, tak to bude nejspíš tím. Podruhý bych do nich ale už asi nešla.
co to tu slyšim otěhotnět to já nemůžu co bych dělala mám dva císaře. to abych se chránila i jinak a nebo doufat, že nebudeme to procento co se to stane ![]()
Ahoj,
mě Dr. řekla, že krvácení „zpravidla“ není dokud žena často kojí, ale se zaváděním příkrmů a omezování kojení je to horší a lze kvácet často. Brala jsem Cerazette jen první měsíc a krvácela či špinila neustále - kojení á každé dvě hodiny. Vykašlala jsem se na ni a ochranu řešíme jinak. Též jsem od několika maminek slyšela, že selhala.
Kamila
Kamilo, tak s tím kojením máš pravdu… já to dostala 7 den a to kojim cca 7× denně… ![]()
No, holky císařovny, musíme se modlit, abysme nespadly do toho procenta, kdy ta antiko selže ![]()
Ahoj.Já taky beru Cerazette.Já dostala ms 5 týden po porodu.Potom jsem měla 14 dní zpoždění,vzala jsem ho tak jak jsem to měla dostat.Další dva měsíce to bylo pravidelný a teď už jí zase nemám.Bála jsem se,že jsem v tom,ale bohudík test byl negativní.Co jsem ale slyšela,tak jsou Cerazette hůř snášenlivý.Prý jsou lepší ty injekce..
No tak to je teda cerazette fakt pěknej shit
takže to asi budu permanentně na nervy a každej měsíc budu běhat pro těhotenskej test ![]()
Já si na Cerazette nestěžuju!
Brala jsem ho 11 měsíců,jen první 2 m jsem amlinko špinila…potom jsem nemenstruovala až do vysazení…opět jen poslední 2 měsíce jsem měla bolesti v podbřišku,jako u MS a ten poslední měsíc špinění…tělo už asi MS potřebovalo…
První MS po vysazení přišla za 5 týdnů,teď sem napnutá,kdy to přijde příště…ale Cerazette pohoda a v podstatě jsem včetně těhu byla 2 roky bez MS…
A mimochodem,mám 2 balení…expirují 2/10…kdyby měl někdo zájem ![]()
Tak jsem to zase díky Cerazette dostala, docela silný, tak doufám, že to nebude trvat tři týdny ![]()
Musim obnovit diskuzi,jelikož jsem se vyděsila už,protože mám snad už 3 týdny nepřetržité špinění semtam krvácení-takřka od chvíle,kdy jsem si vzala první piluli-jak to tak čtu,tak to nejspíš vysadím,stejně se přes to dá otěhotnět tak bude spolehlivější asi jiná ochrana…to je ale hnus ty prášky teda-rozháže to cyklus a až se budeme pokoušet o druhého potomkka třeba tak to budu dávat složitě do kupy… ![]()
Zdravím. Mi paní doktorka také předepsala cerazette po šestinedělí, ale měla jsem zrovna průvan v peněžence
a tak jsem ho začala brát cca 1,5 po předepsání. Ten den jsem začala krvácet, ale v lékárně mi řekli, že to nevadí a že i přesto prášky můžu začít brát. krvácela jsem asi 3 dny. Od té doby jsem už nekrvácela, vybrala jsem celé plato (3 měsíce). Mléka mám také stále dost, na rozdíl od prvního dítěte a to jsem nic nebrala. Před třemi týdny jsem vysadila, zdálo se mi, že jsem přibrala na váze. A krvácení nepřišlo, tak doufám, že nejsem v tom…
Osobně také nejsem schopná dodržovat přesné časy a pod., podařilo se mi i 2× vynechat. K
Cerazette se ale určitě už nevrátím! Nelíbí se mi, že to nemá žádný systém, hlavně ohledně té menzes. ![]()
Měla jsem po porodu tuhle antikoncepci a teda na to, jakou měla tehdy cenu (před pěti lety mě stály cosi okolo 500kč - oproti mým dřívějším super práškům za 280kč.. okamžitě jsem začala špinit a špinila jsem více méně celé 3 měsíce užívání s tím, že občas šlo špinění až do pár denního krvácení mimo cyklus apod.. fuj fuj fuj. Radši jsem pak nebrala nic než toto, to bylo na mašli.
Je to tu dost „staré“, ale písnu také svoji zkušenost s Cerazette.
Třeba se bude někomu hodit.
Já ji tedy beru už přes dva a půl roku - malá má tento měsíc tři roky, ale pořád trochu mlíkujeme, ráno a večer.
Měsíc po začátku braní jsem něco jako menses dostala a od té doby nic, tedy už skoro tři roky.
To je moje zkušenost s Cerazette.
Je dražší než ostatní antikoncepce (aspoň co jsem já kdy brala), ale u kojení se žádná jiná brát nedá.
![]()
Mám jí taky po porodu a šestinedělí předepsanou. Mám trochu strach z migrén, trpím na ně.
Nebolela Vás po ní více hlava? Nehubne se po ní? Nepřibírá?