Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bídžej píše:
To jsem taky říkala. Tyjo to je bordelkaždopádně se zase tolik nedivím - když jsem to začala řešit, volala jsem přímo na pracák, ať mi poradí, co mám kde vyplnit, a ředitelka toho úseku mi řekla, že to oni tam neví a že to musí vědět žadatel a zaměstnavatel
naštěstí jsme alespoň postup vykoumali správně.Každopádně díky za info, zítra si zavolám té mojí bábě
Není zač
jako právě na UP to musí vědět, to je fakt bordel. Tam by měli nejlépe vědět, jaká je ta maximální částka. Jinak ten poslední šestý měsíc dostanu něco okolo 50000, aby mi to doplatili do 220 000, tak si to pohlídej, aby ti to taky vyplatili do 220 000. Prý se to pak posílá takhle dohromady v tom posledním výplatním termínu.
@Zoe1 píše:
Není začjako právě na UP to musí vědět, to je fakt bordel. Tam by měli nejlépe vědět, jaká je ta maximální částka. Jinak ten poslední šestý měsíc dostanu něco okolo 50000, aby mi to doplatili do 220 000, tak si to pohlídej, aby ti to taky vyplatili do 220 000. Prý se to pak posílá takhle dohromady v tom posledním výplatním termínu.
Nekecej!
tak to mi nikdo neřekl, že to jde až tak. To jsou fakt úředníci
radši si to ještě spočítám, mělo by mi to vyjít akorát - na mateřskou nenastupuju, TP mám koncem září a teoreticky bych to měla docerpat srpnem, tak snad
díky ![]()
@Bídžej píše:
Nekecej!tak to mi nikdo neřekl, že to jde až tak. To jsou fakt úředníci
radši si to ještě spočítám, mělo by mi to vyjít akorát - na mateřskou nenastupuju, TP mám koncem září a teoreticky bych to měla docerpat srpnem, tak snad
díky
Jojo, já mám TP koncem srpna a na mateřskou jsem chtěla nastoupit v polovině července a tak mi to akorát vycházelo, že do poloviny července bych přesně vybrala těch 220 000, jenže na UP mi řekli, že mi končí rodičovská 30.6. a to když jsem spočítala bylo nějakých 204 tis, tak jsem tam volala znovu a ptala se, proč mi to nekončí až polovině července, že bych ještě dovybrala těch 16 tis a bylo mi řečeno, že mi to právě přijde v tom posledním výplatním termínu, že dostanu 34 tis+16 tis, aby to bylo do 220 000. No a já tím pádem nastoupím na mateřskou už 1.7., protože to vychází přibližně sedm týdnů do porodu ![]()
@Bídžej píše:
Tak to jsem z toho jelenjá žádala před měsícem a odklepli nám 32.640, že prý je to maximum (hrubý příjem je nad 100.000). Myslíš, že to mám teda vyreklamovat, že to udělali špatně? Rozhodnutí mám teď z 29.4.
ale postup máme stejný, ne?
Myslím, že je tam nějakých 30 dnů na podání námitky, ale nevím jestli s námitkou pochodíš, protože tu žádost o změnu sis měla vyplnit ty a tys ji podepsala. A pamatuješ si jaký DVZ vyšel na tom potvrzení z OSSZ?
@Bídžej píše:
Nekecej!tak to mi nikdo neřekl, že to jde až tak. To jsou fakt úředníci
díky
S tím doplacením do 220 tis. Kč je to tak jen v takovém případě, kdy poslední dávka do 220 tis. Kč vychází menší než je ta zvolená částka, kterou pobíráš. Pak je sloučí ÚP automaticky.
@Lendeš píše:
Myslím, že je tam nějakých 30 dnů na podání námitky, ale nevím jestli s námitkou pochodíš, protože tu žádost o změnu sis měla vyplnit ty a tys ji podepsala. A pamatuješ si jaký DVZ vyšel na tom potvrzení z OSSZ?
Denní vyměřovací základ mám 3.353 Kč, takže bych se měla v pohodě vejít do čehokoliv.
spíš to vidím na špatně informovanou referentku, zítra tam zavolám a uvidím ![]()
@Lendeš píše:
S tím doplacením do 220 tis. Kč je to tak jen v takovém případě, kdy poslední dávka do 220 tis. Kč vychází menší než je ta zvolená částka, kterou pobíráš. Pak je sloučí ÚP automaticky.
Takže když za červenec bych měla dostat těch 32.640 a za srpen 30.000 (odhadem), tak to automaticky sloučí a za červenec dostanu 63.640? A za srpen už nula? Chápu to správně?
@Bídžej píše:
Takže když za červenec bych měla dostat těch 32.640 a za srpen 30.000 (odhadem), tak to automaticky sloučí a za červenec dostanu 63.640? A za srpen už nula? Chápu to správně?
No asi by to tak mělo být, ale raději se zeptej na UP. Škoda, že to neuvádějí v tom dopise, který posílají, že byly dávky přiznány.
@Bídžej píše:
Ano, je to dáno ze zákona.
§ 30
(6) Jestliže by po odpočtu úhrnu částky rodičovského příspěvku, která náleží za aktuální kalendářní měsíc, a všech částek rodičovského příspěvku již vyplacených za předchozí období od celkové částky rodičovského příspěvku zbývala částka, která je nižší než částka, která náleží za aktuální kalendářní měsíc, vyplatí se tato zbývající částka rodičovského příspěvku spolu s částkou náležející za aktuální kalendářní měsíc.
A ten DVZ v potvrzení z OSSZ musel být jiný. Tam se uvádí upravený podle redukčních hranic, ale nevím ke kterému dni ho máš počítaný, jestli podle loňských redukčních hranic nebo letošních. Každopádně ta částka loni i letos vychází vyšší než těch 32 tis.