Čerství samoživitelky

123
26.5.22 19:18

Čerství samoživitelky

Ahoj maminky. Řešíte někdo stejnou situaci, že jste nyní bez partnera, manžela…? před měsícem jsem se nervově složila a zůstala s dcerkou (2,5r) sama, Prožila si předtím několik měsíců nadávek, nulové komunikace, nátlaku a ponižování od někoho, od koho bych to nečekala a komu jsem věřila. Několik týdnů a měsíců návalu pláče, lítosti, vzteku a nakonec hrozné zklamání. Po tom všem (přišla jsem ještě na další věci, které mi manžel tajil) jsem si řekla, že budu raději sama s dcerkou a bude mi líp (mám plnou podporu a pomoc od rodiny). Nyní řeším rozvod a náležitosti kolem něj.

Prožíváte někdo podobnou nebo stejnou situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5837
26.5.22 20:17

@Danci83 …prožila jsem v podstatě stejnou situaci.

Jen děti byly (jsou) tři předškolní, z manžela se stal ze dne na den „nepřítel“ co šel proti nám a já se snažila nezhroutit, denně fungovat pro děti a zachovat si ostražitost a zdravý rozum, abych mohla čelit nátlaku / útokům manžela. Měl rád, když jsem „sklopila uši“ a poslouchala.
Ale díky jeho nečekanému odchodu (a potom těm prasárnám co se na něj provalily) jsem získala nejen stres, antidepresiva, abych vůbec fungovala, ale získala jsem i sílu neskákat podle něj. Byl to boj a i po dvou letech je to boj a stres, ale už nikdy nebudu skákat podle člověka, který se takhle choval ke mě a k dětem.

Okolí se mi snažilo namluvit „musíte spolu vycházet kvůli dětem“ ale já zjistila, že nic nemusím a je to po těch letech osvobozující. Už z něj nemusím dělat otce, nebudu dětem lhát, nebudu nic nalhávat ani sobě…už se starám pouze o své dobro a o to co je pro děti nejlepší. I po dvou letech se při pohledu na email nebo telefon rozklepu, přemýšlím nad těma prasárnama co dělal za zády. Cítím totální opovržení, ale zároveň radost, že už je to pryč a nikdy se to nevrátí.
Držím palce, zvládni to a najdi především pro sebe tu nejlepší cestu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
27.5.22 09:26

@axlpol naštěstí takový stres neprožívám, spíše jsem hodně zklamaná a smutná, že to došlo až sem a on se nepokusil něco s tím udělat. Že důležité věci týkající se rodiny při něj nebyly důležité mi sdělit..Odcizení z mě strany je tam hodně těžké..to už nic nespravi. Totalne podlomena důvěra :?
Jaké prasárny na něj vylezly? Dluhy, nevěry.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
27.5.22 09:54
@Danci83 píše:
@axlpol naštěstí takový stres neprožívám, spíše jsem hodně zklamaná a smutná, že to došlo až sem a on se nepokusil něco s tím udělat. Že důležité věci týkající se rodiny při něj nebyly důležité mi sdělit..Odcizení z mě strany je tam hodně těžké..to už nic nespravi. Totalne podlomena důvěra :?
Jaké prasárny na něj vylezly? Dluhy, nevěry.?

Byla to klasika - vydělávám hodně, ale manželka utrácí, je obézní, zanedbaná, nestará se o děti, nemá děti ráda, musím se starat o děti, aby netrpěly (a to byly víkendy, kdy mi doma vyznávál lásku a poklony jak je rád, že mě má, že by lepší nenašel) věně na telefonu, stoupající agrese a výbuchy, když jsme ho vyrušili od telefonu…

Zvládnu toho dost, pochopím toho dost, ale pomlouvat nejbližšího člověka, který mu věří a má s ním děti. Byla jsem pyšná, že jsem hezká, sportovní máma, co vše sama zvládá i tolika dětma. Žila jsem s představou, že je muž na mě pyšný…a on o mě mluvil jako o největším hnusu, jen aby jinou dostal do postele. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
27.5.22 12:38

@axlpol tak něco podobného jsem taky zažila, jen s tím rozdílem, že milenky neměl nehledal si, ale taky byl se mnou věčně nespokojený. Mě nepomlouval, ale urážel mě a už jen stačilo, aby mi prilitla facka..vše před dcerkou :,( to všechno kvuli tomu, že nebyl schopný se poprat s problémy, které si způsobil sám. Všichni mu radili, snažili se pomoct. Ale zbytečně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
27.5.22 13:00
@Danci83 píše:
@axlpol tak něco podobného jsem taky zažila, jen s tím rozdílem, že milenky neměl nehledal si, ale taky byl se mnou věčně nespokojený. Mě nepomlouval, ale urážel mě a už jen stačilo, aby mi prilitla facka..vše před dcerkou :,( to všechno kvuli tomu, že nebyl schopný se poprat s problémy, které si způsobil sám. Všichni mu radili, snažili se pomoct. Ale zbytečně… :nevim:
…tak bohužel to tak je. Někteří chalpi si svuj vnitřní tlak, problémy, kompenzují na manželkách. Každý trochu jinak, ale ve výsledku to odnese ta žena, které sliboval lásku a rodinu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
27.5.22 13:06

@axlpol ano, máš pravdu. U nás to tak dopadlo. Nejhorší je ten pocit, že ten nejbližší člověk se chová jak prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová