Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak zakládám tuto diskuzi pro všechny, které mají čerstvě řidičák, včetně mě ![]()
16.12. jsem udělala závěrečky a včera si byla na uřadě pro kartičku. Ještě večer jsem měla s manželem 1. jízdu
jeli jsme ke tchýni, sice od nás bydlí cca 800 m, ale já stejně byla nadšená ![]()
Dnes jsme měli trochu delší jízdu, jeli jsme do města, sice jen na okraj, ale jeli jsme na nákup a kus jeli po dálnici. To byl zážitek
![]()
Manžel mi v pondělí odjíždí pracovně na týden pryč, tak musím vozit syna do školky, je to tak 15 minut autem, ale stejně se trochec bojím
musím sehnat někoho, kdo bude jezdit se mnou jako odpůrce strachu ![]()
jaké byly vaše začátky za volantem ![]()
@Miťulka tak předně gratuluju
a nikoho nesháněj, jezdi sama tak se vycvičíš nejlíp ![]()
@Miťulka Nejraději jsem jezdila sama
když uděláš nějakou chybu nikdo o tom neví
a příště se jí vyhneš.
Holky, asi máte pravdu.. můj manžel má řidičák už 12 let, ke všemu i v práci jezdí pořád, má naježděno xx stovek kilásků měsíčně.. takže když jsem přes dědinu jela 40, tak vzdychal
ale musí pochopit, že se ještě krapet bojím, no
myslíte teda, že nemám nikomu říkat?
@Miťulka projeď si cestu do školky s manželem a pak jezdi sama. Je super, žes ihned sedla za volant a jezdíš. Já to měla taky tak a dalo mi to hodně. Vozila jsem tahle mamku každý den do práce, takže se kvůli mě jezdili zbytečně denně dvě cesty do města, ale já jsem se naučila řídit.
@Miťulka Myslím že ne, zbytečně budeš nervozní že ti někdo bude čučet na volant
. Ale jestli by ti to pomohlo, proč někomu neříct
. Je to na tobě já nesnášela když mi do toho někdo mluvil.
@Aspera mě právě rodiče odrazovali, at si nechám pořádně „zaschnout“ řidičák a nikam nespěchám. Ale mám dvě malé děti a bydlíme na vesnici. Doposud jsem všude jezdila busem a to bylo hrozný
tak jsem nadšená, že jsem sedla ještě v ten den, co mi uřad vydal kartičku.
@Miťulka ahojky taky gratuluju, ja když jsem jela poprvé oficiálně řídit tak jsem vyhodila manžela v práci a hela s dcerou sama domu 5 x mě to chcipkli na semaforu a zrovna na potvoru zamnou stal můj instruktor autoškoly ![]()
Ale je fakt nejlepší je jezdit sama nikdo ti do toho nekeca a všechno si v klidu vychytavas sama bez řeči typu:
Už si zarad
Pribrzduj si
Ne stůj na te spojce apod… ![]()
Prvni jizdu jsem jela sama a hned jsem zabloudila.Byla.js,na mrtvici:-D.Ale nakonec jsem dojela, kam jsem chtela..
Taky myslím že je lepší si to projet s manželem, a pak už jezdit sama. Dej si na cestu do školky víc času, jinak budeš ve stresu že nestíháš. V klidu si ráno připoutej dítě, sedni za volant, vše zkontroluj, nádech, výdech a jeď. Sama. Jedině tak e to naučíš.
A dej si víc času i na cestu, pojedeš pomaleji, navíc kdyby tě něco překvapilo a tak. Jsem taky řidička z povolání a moje první jízda byla pohoda asi, nikdy jsem něměla strach za volant sednout, ale je pravda že jezdím od 18ti a teď v březnu to bude 12 let co jsem zaměstnanec DP Praha. No, ale základ je, věřit si a nebát se.
A když se něco nepovede, nestresovat, ostatní se taky museli nějak a někde naučit jezdit. ![]()
@Miťulka já jsem dělala závěrečky 19.12. A pro ridicak si jdu 15.1. už se nemůžu dočkat
![]()
No já to mám teda naopak, řidičák mám půl roku a ještě jsem nejela sama, hrozně se toho bojím. Jsem ráda, že mi do toho muž kecá, myslim, že díky tomu jsem se dost zlepšila, ohledně řazení, držení volantu atp.
no a to parkování ![]()
@Miťulka píše:
Holky, asi máte pravdu.. můj manžel má řidičák už 12 let, ke všemu i v práci jezdí pořád, má naježděno xx stovek kilásků měsíčně.. takže když jsem přes dědinu jela 40, tak vzdychalale musí pochopit, že se ještě krapet bojím, no
myslíte teda, že nemám nikomu říkat?
mě v autoškole předjel cyklista ![]()
Tak gratuluji a nez ti manzel odjede, tak jezdi, jezdi a jezdi… ![]()