Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aspera do jasně, instruktor je taky super řešení, když to nejde s partnerem či kamarádem, vždyť říkáš skoro totéž jako já, a sice že mít dozor není tak úplně k prdu
Kamarádky otec na ni ječel, že je stejná P… jako její matka. Fakt, že z některých chlapů se stanou vedle volantu zvířátka… ale i já jsem naučila myslím, slušně jezdit pár známých, i mladší sestru. Jen si najít parťáka, ale ne kámošku z autoškoly ![]()
Já jsem fakt překvapená, kolik z vás tu vidí jako velkou výhodu jezdit sama. Nemyslím to zle. Ale opravdu mi přijde lepší jet s někým zkušeným, o kom vím, že je dobrý řidič, a nechat si radit. Třeba moje mamka musela hned po autoškole řídit sama, neměla nikoho, kdo by jí pomohl, radil, a když vidím, jak i po 15 letech řízení řadí neřadí, jak drží „nešťastně“ volant, že se jí pak při prudké zatáčce pletou kolena do volantu a jak je narvaná dopředu atd., říkám si, že jsem ráda, že mě tyhle špatný návyky muž v počátku odnaučil. začni pak radit někomu, kdo řídí tak dlouho, ale pořád se s tím vlastně pere. (Mamce určitě neradím, když řídí, jsem zticha, ale někdy trnu
)
Ahoooj holky, tak abych napsala svoje zážitky, dnes je to přesně 15 dní, co mi uřad vydal papíry a jezdím ve velkým ![]()
Manžel odjel na tu pracovní cestu, už je 2. týden pryč (domů jezdí jen na víkendy) takže vozím syna každý den do školky a ze školky. Můj táta se mnou všude jezdí, ze začátku mi to přišlo otravné
ale ted jsem za to ráda, proto upřímně se trošku bojím
vím, že nemá pedály jako učitel v AŠ, ale mě stačí ten pocit, že vedle mě někdo sedí, hned jsem klidnější.
Když jezdím pro syna do školky, tak je to balada, cestou v podstatě není nic, jen semafor, kruháč a pár jednosměrek.
Jenže synáček onemocněl, tak jsem s ním byla u dr. a ta nás poslala do dětské nemocnice (kdo je z Brna ví, jaké to tam je, přímo v centru). Táta se nabídl, že to odřídí on, ale na to mohl zapomenout
cesta tam dobrý, nazpátek mě jeden řidič protroubil, když jsem mu vjela do pruhu
ještě jsem zajela do Tesca, jela jsem kus po dálnici, tak jsem to pěkně rozpálila na 110
![]()
Za týden naši odjíždí na dovču na měsíc, tak už budu muset řídit sama, ale to dáám, už se nebudu bát.. doufám ![]()
Hezký den přeji mam tak trochu nevim jestli problem nebo dilema hlavně nevim co mam dělat
řidičák sem udelala sice ne na poprvé ale mam ho. Jenže co teď manžel me nechce pustit za volant tchýně jak někde potřebuje zavést a manžel zrovna nemůže tak jde raději za sousedkou protože prohlásila ze semnou do jednoho auta nesedne
je mi z toho na nic. Za chvíli to bude měsíc od zkoušek a ja sem nesedla za volant
ja se nebojim jezdit ale mam obavy že z toho vypadnu a hlavně mě štve to že nikdo neví ještě jak jezdim ale už me odsuzují. Jakože dokážu pochopit ze kdybych je nekam vezla a udělala nejakou chybu tak bych se nedivila ze nechcou semnou jezdit. Jenže oni nechcou ani mi dat prostor abych jim to ukazala. ![]()
No, nepises za volant ciho auta, te manzel nechce pustit, takze pokud je vase spolecne, tak proste potrebuju tam a tam a jedu. No a pokud neni, tak si porid vlastni a jezdi kam chceš a potrebujes.
Na druhou stranu tchymi chapu, taky bych si radeji rekla kamaradce nez snase s čerstvým ridicakem.
Proč tě manžel nechce pustit za volant? Je jasný, že když nebudeš jezdit, tak z toho vypadneš, to sis pak ten řidičák ani nemusela dělat ![]()
Jak nechce pustit za volant? Auto je vaše společné? Jestli jo tak si ho prostě Vem a jeď, je jedno kam, ale potřebuješ se vyjezdit…
Auto je společné sice je psané na tchýni. Manžel snim jezdi do prace ale odpoledne pak uz jen stoji u baraku
Jojo toto řeší jen vlastní auto. Chce to jezdit, jezdit, jezdit, bez toho se člověk řídit nenaučí. Chtěla bych vidět tvého manžela, jak den po řidičáku parkoval podélně nebo couval nějakou dlouhou úzkou ulicí
To se každý učí až v provozu. Když z toho vypadneš, budeš se pak bát. Znám lidi, co po řidičáku nezačali jezdit /hlavně ženský/ a jsou pak odkázaný na manžela atd. Pokud máš nějaké peníze, kup si auto. Do začátku stačí nějaká malá ojetina na vyježdění. Toto má můj táta, tento syndrom, po řidičáku vždy měl tolik řečí a koulel očima, že bych měla řídit já, že jsem si okamžitě začala šetřit na malou corsu. Kybicuje i mámu, ta ovšem řídí stejně dobře jako on, ne-li líp. Nenech se a jezdi, jinak jsi si dělala řidičák zbytečně.
Pokud bych chtěla koupit nějaký ojety auto podle čeho mam vybírat?? ![]()
@Anonymní píše:
Pokud bych chtěla koupit nějaký ojety auto podle čeho mam vybírat??
Pokud bys ho měla jen na to, abyses vrhla do provozu a trochu se vyjezdila, tak bych začala od malého (typu Clio, Corsa, Polo). Pak už bych vybírala jen podle stavu a ceny. Já jsem začala s Corsou, původně na vyježdění, ale nalítala jsem s ní nakonec za dva roky asi 70 tis.km a pak jsem seznala, že to chce něco bezpečnějšího (jezdila jsem hodně i pracovně a docela dálky, a člověk potká lecos na silnici) a pokročila jsem dál. Ale pokud budeš jezdit jen „po okolí“ - nákupy, pojezdy pár kilometrů, volila bych menší auto.