Certifikát B2
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Certifikát B2
Zdravím, chci si udělat certifikát z angličtiny. Myslím, že moje úroveň odpovídá zhruba B2. Nikam nespěchám a nehodlám za to moc utrácet. Chci se tedy, zeptat jestli má B2 na CV nějakou validitu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tyjo, asi hodně zaleží, kam se hlásíš, za mě je B2 uplny zalad pro nějakou komunikaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nanukovec píše:
Zdravím, chci si udělat certifikát z angličtiny. Myslím, že moje úroveň odpovídá zhruba B2. Nikam nespěchám a nehodlám za to moc utrácet. Chci se tedy, zeptat jestli má B2 na CV nějakou validitu?
Pokud to vyloženě nepotřebuješ k bodům na VŠ nebo tak něco, podle mě do běžného pracovního života nemá certifikát z angličtiny moc smysl. Protože v dnešní době dovede skoro každý angličtinu ověřit přepnutím do jazyka na pohovoru.
Něco jiného jsou podle mě ostatní jazyky, tam bych do toho šla.
Nebo mi to přijde bezva v případě, že by to posloužilo jako motivace pro tebe v učení jazyka. To pak jo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nanukovec píše:
Validitu v CV má především informace na jaké úrovni jazyk máš. Certifikát chtějí snad jen ve státní správě. Všude jinde si dokáží znalost jazyka ověřit okamžitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě nemá, měl tak možná před 15 lety. Aspoň v soukromé sféře je to zbytečný, jazykové znalosti si ověří při pohovoru hned. Spíš bych se zaměřila na další jazyky, angličtinu má dnes každý, s tím díru do světa neuděláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nowuka2 píše:
Za mě nemá, měl tak možná před 15 lety. Aspoň v soukromé sféře je to zbytečný, jazykové znalosti si ověří při pohovoru hned. Spíš bych se zaměřila na další jazyky, angličtinu má dnes každý, s tím díru do světa neuděláš.
DIru do sveta pravdepodobne neudela ani s dalsimi jazyky. Anglictina muze byt v rade profesi naprosto dostacujici a jedinym jazykem, ktery bude potrebovat.
Zakladateli, to musis vedet ty, na co to jednou muze potrebovat, nelze zobecnovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
DIru do sveta pravdepodobne neudela ani s dalsimi jazyky. Anglictina muze byt v rade profesi naprosto dostacujici a jedinym jazykem, ktery bude potrebovat.Zakladateli, to musis vedet ty, na co to jednou muze potrebovat, nelze zobecnovat
Tak záleží primárně na oboru, je jasný, že pokud se bude hlásit někam na úřad a vydávat občanky, nebude nejspíš potřebovat ani tu. Na druhou stranu v oblastech obchodních, nákupních atd. využije jazyků více ani nemrkne. Pro potenc. zaměstnavatele to může být velký plus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nowuka2 píše:
Tak záleží primárně na oboru, je jasný, že pokud se bude hlásit někam na úřad a vydávat občanky, nebude nejspíš potřebovat ani tu. Na druhou stranu v oblastech obchodních, nákupních atd. využije jazyků více ani nemrkne. Pro potenc. zaměstnavatele to může být velký plus.
No, takže sále platí, to, co jsem napsala - bez znalosti oboru houby víš, s čím prorazí nebo neprorazí. Klidně může prorazit i jen s tou angličtinou nebo jí naopak nepomůže žádný jazyk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama Dělám do IT. potřebuji primárně angličtinu. Někde je ještě bonus němčina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nanukovec píše:
@Lama Lama Dělám do IT. potřebuji primárně angličtinu. Někde je ještě bonus němčina.
Jsem doktorka a nic jinyho než anglictinu nepotřebuji. Z mého okoli- právník. Potrebuje aj, ekonom- angličtina, lékárník- nic, trochu aj; ucitelka- nic; prekladatel - angličtina a rustina… lidí, kteří prorazi s druhým jazykem znám minimum. ( rozhodně bych ale od druheho jazyka nimho nezrazovala, jen bych rozhodně neshazovala znalost anglictiny s takovou jistotou jako @Nowuka2, s dodatkem, z ktereho by se dalo predjimat, že druhý jazyk je zarukou celoživotního štěstí; ja se tedy dost intenzivně další jazyk učím, ale nějaký profesní úspěch od toho neočekávam, jen mi to baví)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi tak… Pro středoškolačku to je fajn, určitě asi i přednost. Pro vysokoškolačku celkem na nic, tam už se čeká, že Aj plynně… Zrovna z angličtiny, u jiných jazyků může být i ta B2 validní. Ale nechci paušalizovat, furt je dost pozic, kde člověk vystačí i s B1, když tak přičítám inzeráty.
Jinak - ad další jazyky - plus to je, ale prakticky to pak po nikom moc člověk nechce. To píšu jako člověk, co má céčkový tři jazyky (jednak koníček, jednak fajn a nenáročný přivýdělek), často po mně tu podmínku více jazyků chtěli, ale pak člověk stejnak všechno řešil jen jedním, max dvěma jazyky. Spíš to je tak, že člověk zaujme a získá trochu respekt při těch pohovorech, ale samo o sobě, pokud k tomu není nějaká hard skill, to asi samospásné není. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já certifikát mám, ale reálně ho po mě chtěli za 10 let asi 3× na pohovoru. Dnes se to obvykle řeší krátkým pohovorem v daném jazyce. Pokud se domluvi, tak na otázku odpovíš bez váhání, hledání slovíček atd.
Nicméně z mé předchozí praxe vyplývá, že daný jazyk jsem běžné používala.
Dodělávám si teď ještě další jazyk, který se učím bokem a pracovně ho nepoužívám, tam si myslim, že certifikát bude mít váhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Agličtina je v dnešní době už spíš samozřejmost. Co se týče certifikátu, záleží na tom kams tím chceš jít, pokud do státního, tak tam certifikát v životopisu vidí rádi, kor pokud mají AJ jako bod ve výběrovém řízení.
Na druhou stranu v soukromém sektoru jsou certifikáty lidem většinou putna. Zatím mám zkušenost spíš s tím, že si úroveň angličtiny vyzkoušeli na pohovoru, pokud na danou pozici byla angličtina potřeba. Prostě se část pohovoru udála v AJ a jelo se dál.
Počítej s tím že samotná zkouška tě vyjde na nějakých 5 000, potřebuješ k tomu ještě nějaké studijní materiály, protože je potřeba se naučit strukturu té zkoušky a na co se zkoušející dívají a co hodnotí, tam počítej že za každou učebnici dáš minimálně 700 a budeš potřebovat pravděpodobně víc než jednu (učebnici, gramatiku, cvičné testy). Úplně levná sranda to není, tak si rozmysli proč zkoušku chceš a jestli se ti vyplatí do toho ty prachy dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld Pokud není úplně neschopná, materiály nebo ukázkový test si vyhledá na internetu, případně se dá něco půjčit i v knihovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amassakoul To ano, ale raději jsem tam zahrnula cenu nových, pro případ že by to bylo potřeba, tak aby to zakladatelku donutilo se trochu zamyslet nad tím, jestli tu zkoušku potřebuje a jestli se jí to s vynaloženými náklady vyplatí.
Ono kdo to s angličtinou myslí trochu vážně, tak většinou už nějaké knihy doma má, třeba English Grammar in Use od Murphyho je takový standard a lidi to kolikrát mají doma jako pozůstatek studií na SŠ.
Obecně mi přijde lepší při přípravě na zkoušku knihy vlastnit, člověk si tam pak může vyplnit cvičení, napsat poznámky a tak. Ale chápu, že někdo to třeba nedělá a cvičení si vyplňuje mimo, pak kniha z knihovny naprosto postačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit