Certifikát B2
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Lama Lama píše:
Jsem doktorka a nic jinyho než anglictinu nepotřebuji. Z mého okoli- právník. Potrebuje aj, ekonom- angličtina, lékárník- nic, trochu aj; ucitelka- nic; prekladatel - angličtina a rustina… lidí, kteří prorazi s druhým jazykem znám minimum. ( rozhodně bych ale od druheho jazyka nimho nezrazovala, jen bych rozhodně neshazovala znalost anglictiny s takovou jistotou jako @Nowuka2, s dodatkem, z ktereho by se dalo predjimat, že druhý jazyk je zarukou celoživotního štěstí; ja se tedy dost intenzivně další jazyk učím, ale nějaký profesní úspěch od toho neočekávam, jen mi to baví)
Taky záleží, v jakém regionu žiješ. V příhraničí je němčina u zaměstnavatelů velký bonus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nanukovec podle mě to cenu nemá. Když chceš investovat, zaplať sii radši kurz a dodělej si aspoň C1. Já se setkala s tím, že když už vyslovenè vyžadují, tak často na profesionální úrovni - tj. C1 - C2, ale certifikát nikdo nechce. Úplně stačí pohovor v angličtině a budou mít jasno. Když jim stačí nějaká základní znalost, nikdo nic chtít nebude.
- Citovat
- Upravit
@Freeandwild píše:
Taky záleží, v jakém regionu žiješ. V příhraničí je němčina u zaměstnavatelů velký bonus.
Vůbec nezpochybnuji to, že se i další jazyk může hodit dokonce může být stěžejní. Jen jsem se vymezila vůči pohrdavému tvrzení, že s angličtinou díru do světa neudělá (jak kdyby další jazyk tu díru do světa zaručoval).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nanukovec píše:
@Lama Lama Dělám do IT. potřebuji primárně angličtinu. Někde je ještě bonus němčina.
Ve většině IT firem certifikát nikoho nezajímá, důležité je umět aj aktivně používat slovem i písmem, bez ohledu na to, jestli máš papír nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capelucia píše:
@Nanukovec podle mě to cenu nemá. Když chceš investovat, zaplať sii radši kurz a dodělej si aspoň C1. Já se setkala s tím, že když už vyslovenè vyžadují, tak často na profesionální úrovni - tj. C1 - C2, ale certifikát nikdo nechce. Úplně stačí pohovor v angličtině a budou mít jasno. Když jim stačí nějaká základní znalost, nikdo nic chtít nebude.
Záleží na jaké pozici. Pokud nejde nekam do akademické sféry nebo médií nebo veřejné prezentovat nebo nebude ve větší míře komunikovat s externím zákazníkem, s B2 si vystačí na většině pozic v běžné komunikaci.
Beztak ji málokde bude zkoušet někdo, kdo rozezná C1 od C2. Většinou to bude tak nějaká personalistka s ekonomkou a ta bude umět anglicky asi tak stejně jako zakladatelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amassakoul píše:
Záleží na jaké pozici. Pokud nejde nekam do akademické sféry nebo médií nebo veřejné prezentovat nebo nebude ve větší míře komunikovat s externím zákazníkem, s B2 si vystačí na většině pozic v běžné komunikaci.
Beztak ji málokde bude zkoušet někdo, kdo rozezná C1 od C2. Většinou to bude tak nějaká personalistka s ekonomkou a ta bude umět anglicky asi tak stejně jako zakladatelka.
Svatá pravda. Já mám C1-C2, pracuji v supply chain a snad nikdy se mi na pohovoru nestalo, že ten kdo by mě zkoušel z angličtiny, by měl úroveň stejnou, nebo lepší než já. Většinou ty personalistky mají opravdu tak tu B2. Pak když se člověk dostane do druhého kola a mluví třeba s managerem, tak tam to bývá trochu lepší, ale pořád žádná extra sláva.
Komunikuji hodně se zahraničními firmami, a ve většině případů se setkávám s úrovní AJ kolem té B2, prostě taková provozní angličtina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amassakoul což nemění nic na věci, že dělat certifikát je zbytečnost
. Oni C1 a C2 na 99% nerozlišují. Ale potkávám se s tou definici, že se angličtina vyžaduje na profesionální úrovni a píšou to jako C1 - C2. Tak záleží kde a jaká by to byla pozice, ale já se se špatnou angličtinou nepotkala už dlouho. Zvláště je-li to větší korpo nebo tak.
A pak se zas neoplatí řešit C2 - to už jenom kdyby chtěl být někdo novinář v aj, nebo pracovat se zahraničními médii nebo nevím ještě co. C1 - C2 už pak v 99% neřeší nikdo. Aspoň takhle jsem se s tím setkala já.
- Citovat
- Upravit
Pokud se budeš hlásit např. do státní správy, kde je na systematizovsném služebním místě požadovaný stupeň B2 angličtiny, tak ten papír potřebuješ doložit hned při výběrovém řízení. Obecně vždycky se hodí mít na to, co umím, i doklad, který to potvrzuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit