Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj JARGOVO, za oknem je fakt moc pěkně, pootvírala jsem okna a úplně na mě dýchá jaro..
ten úklid ti teda moc nezávidím, ale zase máš před sebou vizi budoucí pěkné kuchyně
u spotřebičů si hlavně uvědom, na co je budeš používta, např. mikrovlnka - my máme úplně obyč., protože ji mám jen na ohřev, ostatní funkce bych prostě nevyužila..
To se máš, že tvoje mimi se tak hýbe, moje je od včerejška nějak lenošný, tak jsem trošičku nervozní..
SILEMO, bud v klidu. Ja presne ten samy pocit mela. Tak posledni 2 dny. Malý se skoro vůbec nehýbal. Už jsem se bála, co se děje. Hýbal se trochu,kdyz jsem byla zmáčknutá u počítače, a pak chvíli v posteli(2 kopl).Za to včera mi dal najevo,že tu je.Když jsem lehla půl hodiny usilovně kopal,že jsem ani nemohla usnout (ani nechtěla, jsem si to vychutnavala). A dneska kope od Božího rána. Tak bud v klidu.
Ahoj holky,
tak já se pomalu balím na hory. Zítra odjíždíme na týden na Šumavu.
Dívala jsem se do galerky. Moc hezký porodnice. V Praze v Podolí jsou taky krásný sály, ale na šestinedělí už to je slabší. Společný sprchy , WC a vůbec nic moc. Taky jsem se dívala, že už rozjíždíte nákupy ve velkým. Já asi moc oblečení kupovat nebudu. Mám toho hodně po Áje. Ta se narodila v dubnu, takže i velikosti by měly být v pohodě. Mám i dost věcí, které přinesly návštěvy, já jsem je šetřila a když jsem je vytáhla, byly samozřejmě malý. No ale stejně se neudržím a ještě něco koupím.
SILEM, taky jsem si zrovna před chvílí říkala, že je dneska prdelka nějaká líná. V podstatě o ní od včerejšího večera nevím. No snad se brzy ozve.
V Praze je taky krásně. Až se Ája probudí, půjdeme na chvíli na hřiště.
Já vím holky, mimča nemůžou být pořád tak aktivní, ale díky za uklidnění
vždycky se uklidním, protože kdykoli manžel přiloží ucho na břicho (třeba když broučka dýl necítím), tak on ho do toho ucha kopne..neuvěřitelný, nechápu to, ale je to tak, manžel říká, že už ho pozná a zdraví ho ![]()
RENKO užij si hory, určitě tam bude krásně..já taky moc oblečků kupovat nebudu, mám jich hodně od ségry, pro začátek to určitě bude stačit, já si zatím sama koupila jen 3 bodýčka v akci (jedno za 40,–), tak asi ani nebudou tak kvalitní, ale určitě je užijem ![]()
Ahojte holky,
konečně jsem se dostala na net a můžu psát.
IVULE - jsem z Poruby.
Já budu rodit v porodici v naši Porubské fakultní nemocnici. U nás v Ostravě jsou tři porodnice, ale ta porubská se mi zdá nejlepší. A máme ji hned 5 minut od baráku.
Dneska jsem byla na cvičení pro těhule a pěkně jsem si mákla. Jsem celkem utahaná, ale strašně se mi to líbilo. No ale mrňousovi se bazén vůbec nelíbil a dával mi to dost najevo. ![]()
Kočárek jsem zdědila po švagrové. Ona ho používala jen párkrát, takže je jako novej. Je to klasický hluboky a dá se předělat na sporťák. Ani nevím co je to za značku.
Oblečení jsem nakupovala většinou vel.62, ale mám i pár s vel.56. Taky jsem nakupovlala nějaké věcičky v sekáči a jsou to krásné věcičky. ![]()
ahoj holky, to moje překvápko bylo včera taky dost klidný, taky jsem ležela a snažila se ho všemožně přemluvit, aby koplo a nic. Až dneska ráno. V šest jsem musela na záchod a pak jsem nezabrala, protože šíleně kopalo. Tak to mají miminka asi taky prázdniny.
Jargova- to jsme na tom stejně. Taťka dneska nahazoval taky stěnu v kuchyni. Linku už mám objednanou, ale spotřebiče jsem chtěla zvlášť, protože na ně už nezbylo, tak je chci na splátky. Ale jsem taky názoru, že mikrovlnku využiju jen na ohřev a rozmrazování, Troubu na pečení a vaření a myčku prostě na mytí a nic extra není třeba. Člověk to stejně využije jen ze začátku a pak používá jen to, na co je zvyklej, takže se spíš zaměřuju na spotřebu a design než na funkce. Tak šťastnou ruku při výběru. A jak velkou rekonstrukci děláte? jen tu kuchyň?
A holky, venku je tak krásně, že bych tam byla celej den. Ale po hodinové procházce mám fakt dost a zase dřepím tady, protože mě šíleně bolí nohy a mám pocit, že kdybych si opřela hlavu, tak hned usnu. Ale dneska jsem měla doma maminku a taťku, tak mi bylo fajn, poslední dobou se mi po nich stejská, asi jsem přecitlivělá po všech směrech.
Doris - předěláváme si půdu na koupelnu a kuchyň. Doteď jsme to měli společné s tchýni. Díky - už nikdy více.
Jinak s těmi funkcemi s váma souhlasím, ale přesto mám katalogy asi 15 různých značek, tak se tím pomalu, ale jistě prokousávám. Už mě to pomalu přestává bavit a to jsem ještě nezačala řešit koupelnu.
No nic jdu uklidit naši společnou kuchyň
Jargova- Koupelnu jsem řešila vloni a to je paráda, dneska si už můžeš vymyslet prakticky cokoli, takže to se vyřádíš. Koupelnu bych klidně vymejšlela znova. My teď musíme stihnout do června obývák, kuchyň a chodbu a to komplet od podlah až po stropy. Takže taky makačka. Ale bydlíme o patro výš a nijak nás to neomezuje, takže zatím pohoda. Jen potom to stěhování z místnosti do místnosti, to bude děs. Musíme zrušit provizorní kuchyň a všude vymalovat, to bude horší, to nevim, kde budu spát. Ale zase to bude velké a nové, to se těším. Teď máme obývák společně s ložnicí, což mi dost vadí, tak se těším na velký obývák a na to, že si půjdu lehnout a nebude mi u toho hrát televize.
Tak hodně nervů u toho vybírání, já to radši nechala na manželovi, on mi ukázal to nejvýhodnější a já mu řekla, jestli se mi to líbí a hotovo, víc neřeším.
Ahoj holčiny,
to jsme na tom stejně i s pohybama, tak s budováním bytečku..Náš malý kope někdy celý den,včera jen občas a tak je to pořád..
Akorát se mu velmi nelíbí elektrický šlehač,já myslela, že mi z bříška vyskočí
.A dneska Michala,tedy manžu, poprvé kopnul a pořádně,tak měl radost.Vždycky totiž přestal kopat ,no prostě brouček ![]()
Jinak my teď děláme vnitřní halu,kde uděláme jídelnu.Dělali jsme podhled,jednak kvůli teplu a pak sousedů mladej má rád přebasovanou muziku a my ne..
.Jen doufám, stihnem ješte dodělat kuchyň a chodbu.Jinak mě trefí,to je vždycky prachu.
Taky jsme byli venku,bylo fakt moc hezky.A prádlo schne úplně samo
.
Mějte se,užívejte bříška a nestresujte se.
Ahojte, teda vůbec Vám ty rekonstrukce a stěhování věcí a hlavně ten úklid nezávidím. My rekonstruovali před dvěma roky celý byt a ještě pořád si pamatuju, jak jsem byla strahaná a to jsem nebyla těhule jako jste vy teď. Ale nepřehánějte to. Jinak držím palce i s výběrem spotřebičů, my teď na podzim kupovali nový 8-mi funkční sporák a digestoř (teleskopickou) a vybrali jsme Moru, protože je to česká (aspoň doufám, že ještě je) firma a dává 5-ti letou záruku. Zatím musím zaklepat, ale jsem spokojená.
Jinak jsem zase do středy slaměná vdova, manžel odjel zase stavět to naše nové závodní auto a jak dojel, tak mi volal, že ho na cestě málem sejmul chlap v dalším autě. Přehlídl, že chce manžel odbočovat do leva a začal ho ve cca 120 kilometrové rychlosti předjíždět. Naštěstí si ho manžel na poslední chvíli všiml a strhl volant napravo a vyhli se, ale říkal, že jen tak tak. Tak byl chudák vyklepanej a já pak taky.
Jo a k naší debatě ohledně mazání bříška jako prevence vzniku striií, sděluju následující. Přes víkend se mi na břiše i přes denní mazání bříška rozjeli strie, máme to dědičné, ale myslela jsem, že to mazání zachrání. Omyl nezachránilo, no nic tak budu mazat dál a uvidím, jak se to bude vyvíjet dál. Přeju Vám ať dopadnete lépe než já.
Zatím krásný zbytek víkendu a ahoj zítra.
Ivule
Ivule,ještě,že to dobře dopadlo a manželovi se nic nestalo.Jinak s těma strijema je mi tě líto,já jsem si bříško nemazala ani jednou a mám jich minimálně.Je to fakt dědičné to neovlivníš,jen zmírníš.Ale oni pak vyblednou a vidět tolik nejsou.
Tak koukam,ze do porodu mame vsichni dost prace s prestavbami bytu. My se k vam taky pridavame. Asi tak v dubnu nam zacnou zateplovat panelak. Tj. vymena oken, vyzdivani okolo oken, vymena balkonu a zateplovani. To neni vsechno. Az nam ty okna vymeni,tak prijde druha faze malovani bytu (mame vsechny zdi bile a uz nas nebavi,jdeme do barvicky). A az bude vymalováno, chceme nově zařídit obývák (mame nabytek kde jsme co nasli pri stehovani do naseho). Včera jsem dělala všemožné návrhy na poskládání nábytku v místnosti. No uvidime, co z toho vyleze.
Jo to me ted napadlo,jakymi barvami mate vymalovane jednotlive mistnosti (pro inspiraci)?
Ahoj holky,tak koukám,že s tím přestavováním je to všude stejný.My se teď chystáme předělat halu.Něco novýho na podlahu,vestavěný skříně a počítačovej kout.Taky musíme oškrábat obývák,protože nám celej opadává.Už jsme to dělali v dětským pokoji a ta představa,že mě to čeká znovu se mi vůbec nelíbí.Taky nás čeká přestavba koupelny a kuchyně,ale to je hudba daleké budoucnosti.Nejdřív na to musíme našetřit.Naštěstí okna už máme rok hotový,tak aspoň něco. ![]()
Ahoj Loudalko,
já mám kuchyň světle zelenou a ložnici meruňkovou a obě barvy jsou příjemné, tu meruňkovou kombinuju s vínovou (závěsy a postel) a je to krásně teplý. Jinak ségra má kuchyň vymalovanou nádhernou sytě oranžovou a linku má zelenovanilkovou a je to taky úžasná kombinace a obývák zase vanilkově vymalovaný a zelenou sedačku. A mamka, ta má zase hezky vymalovanou chodbu, béžovou a hnědou do čtverců. No náš taťka je šikovnej zedník, tak je to znát.
No a svojí novou kuchyň musím prý alespoň rok nechat bílou, tak to z toho budu smutná.
Já mám bohužel okna budoucího obýváku na severozápad, takže tam budu muset volit světlou barvu, aby ta místnost nebyla tmavá, jinak bych šla do tmavovínové, alespoň jednu stěnu, to se mi strašně líbí.
Holky, já si pořád myslím, že jak je mimčo na cestě, tak jde všechno rychleji. chlapi mají danej termín a snaží se to stihnout. Do teď měli na všechno čas, až mě štvalo, jak jsou laxní. Hlavně že když chlap něco potřebuje, tak to musí být hned, že?
Tak hlavu vzhůru a na ten úklid si vezměte pomocníky, já už jsem na to připravila ségru. ![]()
tak s tou rychlostí je to pravda. ¨Muj manžílek dneska rozvíjel teorii o stavění vlaštovčího hnízda, no měla jsem co dělat, aby mi nevypadly oči z důlků. Ted právě odjel na hokej, tak mám volno na netu a můžu se opět ponořit do spotřebičů.