Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte mamči a pupíci,
hlásím se vyjímečně i o víkendu od bráchového PC.
Vítám nově příchozí Ostravačku. Napiš o sobě něco bližšího, jako odkud jsi apod. Mě bude v březnu taky 26 let a jsem z Hrabůvky.
Renko, gratuluju k holčičce, konečně ty kluky začínají zase dohánět.
Dneska jsme byly v té prodejně Promi ve Studénce mrknout se na kočárek a další věcičky. Vybrali a objednali jsme nakonec úplně jiný kočárek, než který jsem měla původně vybraný. Je strašně lehký (do 10 kg) klasický hluboký kočárek, strašně dobře pružíci a skvěle houpací s nafukovacími koly, v hluboké korbičce se dají polohovat záda, mrně může v tom hlubokém i ležet i sedět, a až povyroste tak se na na podvozek umístí sportovní korbička.
Cena 6.800,–Kč. Jméno nám doma, tak ho pak dopíšu Vybrali jsme šedooranžovou kombinaci, je fakt, že barev měli jen cca 7 a některé kombinace byly dost šílené. Pak jsem si koupila ještě těhu halenku a bodíčko a kočilku pro mrně. Objednali jsme i postýlku s polohovacím roštem a hlavně sundávacím bokem, což už nebývá tak běžné jako v minulosti. Ta stojí cca 2.300,–Kč. Odjížděla jsem hrozně spokojená a šťastná, i když jsem říkala, že kočárek budu kupovat až v dubnu, květnu, tak ho budeme mít už v březnu, a ještě za nižší cenu. Od března je totiž drahžší.
Zatím ahoj Ivule
zdravím maminy, ¨vidím že se tady nakupuje ve velkém. I já jsem se dnes už neudržela a koupila jsem si 5× bodíčka - v C&A měli celkem příjemné cenny asi 60Kč za kus, a pak jsem si koupila ještě balík papírových plínek Huggies (vycházely asi 3,7 za 1ks). Tak jsem si prostě udělala radost. Moje ségra ještě koupila miminku ta¨kovou úžasnou soupravičku kalhoty a kabátek tak se mi to doma už taky začíná plnit.
ahoj Loudalko, ta porodnice vypadá opravdu krásně. Proč to nejde všude? Kdybys viděla tu naší v Chebu, tak bys radši ani neotěhotněla. No, široko daleko tu není nic lepšího. Navíc tam v prosinci rodila moje švagrová a nějaká mladá doktorka v ní nechala tampóny, když pak seděla na záchodě, tak z ní prej padaly. Je to hrůza, slyšela jsem už tolik šílených historek, že se mi tam vůbec nechce, jenže to asi jinak nepůjde. Ale zatím na to nemyslím.
DORIS, ta nase byla taky opravdu silena. Kdo ji zna,tak mi to potvrdí
. Ale konecne vysli penizky i na porodnici. Nikdo uz nechtel kvuli prostredi v JH rodit. Meli tam spolecne sprchy a zachody, ale v jakem stavu, to si neprej ani vedet. Personal snad chybu nema a nemel, tak jsem zvedava jaky pocit budu mit ja. Kazdopadne tahle nova mi prijde uz konecne na úrovni. Rozhodovala jsem se jestli pujdu do JH nebo Č. Budějovic. Ale po dnesku jsem rozhodnutá. J. Hradec to vyhrál
.
Krásný večer děvčata, musím se vám s něčím svěřit…
Nevím, jak vám, ale mě už dělá problém zavázat si tkaničky u bot ![]()
No ale o tom jsem ani tak moc psát nechtěla, dneska ráno jsem si totiž po delší době dala ryfle (bokové) a sportovní boty - ty jsem musela pracně zavázat a nebylo to zrovna příjemné… No a pak jsem chodili po obchodech a vystupovali a nastupovali do auta, no a kritický byl polední nákup, protože když jsem vystoupila (a to si už fakt dávám pozor na to, jak vylézám), tak vám mě tak začalo bolet bříško, musela jsem jít shrbená a pak sem se aj zapotila a udělalo se mi mdlo. Ještě nikdy mě takhle břicho nebolelo a tak jsem z toho byla dost vyhukaná. Beru Magnesim (už od cca 12 týdne jsem začínala mít stavy - ale tohle bylo úplně jiné…). Po cirka 15 minutách to přešlo, ale fakt mě dost polélo, měla jsem hrozný strach, že by se malé mohlo něco stát.......no, na kontrole to povím doktorovi, ale ten s tím stejnak asi nic neudělá…
Jinak jsem se byla juknout v prodejně Chicco a měla jsem zálusk na tu letní zavinovačku do autosedačky od Emitexu. Měli jenom zimní celofleesovou (690), takže smůla.....ale aspoň jsem tu zimní okoukla a pošahala jsem jí a mám za to, že ta letní bude stejná jen lehčí. Je to jemňounké, prostě boží..... Jinak mi paní prodavačka vymluvila tu
u do kočárku od Emitexu (cca 300), že prý je to zbytečné, že maminy dávají jenom deku, stejnak je polštářek na nic, jen na ozdobu, takže to raději ty peníze vrazím do nějakého oblečení (to už jsem udělala…) ![]()
Mějte hezký víkend, papa
Bedhann- nemohla ta bolest bříška být z těch kalhot? Nejsou ti těsné? Mně bolelo břicho jen jednou, začalo to v noci, když už manžel spal a já měla taky strach, ale asi za hodinu to přestalo. Myslím, že jsem to měla z jídla, zřejmě mi vadí česnek, je mi po něm vždycky dost těžko. Tak snad to u tebe taky nic vážného nebylo a třeba ti doktor zrovna poradí.
Jinak už taky zadržuju dech, když se obouvám. Naštěstí jsem si předvídavě koupila boty na zip, takže je to jednodušší.
Loudalko, to máš štěstí, že to vyšlo ještě než porodíš ty. Já jsem ani netušila, že někde taky investujou do porodnic. Připadají mi všechny, kromě těch soukromých, dost strašný. A když k tomu ještě narazíš na blbý personál, tak je to noční můra. Ale zase doufám, že u nás takoví nejsou všichni, že se nějaký dobrý doktor taky najde a zrovna budu mít štěstí a bude rodit mě.
A ty společné sprchy máme taky. Švagrová mi už řekla, ať si v každém případě koupím gumové pantofle do sprch. Tak to tam snad těch pět dní přežiju.
Tak já už jdu dneska spát, byla jsem se psem celé odpoledne venku, bylo krásně, ale omrzly mi uši.
A jsem z toho děěěěsně unavená.
Doris - no právěže těsné nejsou, nosila jsem je před těhotenstvím, kdy jsem měla o 10 kilo víc, takže je tam pořád ještě nějaká rezerva…
Ahoj holky,
taky už mi dělá problém zavázat si boty
většinou si je vážu na schodech, jednou už mi je vázal i manžel, když jsem dělala smutné oči ![]()
BEDHANN, doktorovi to určitě řekni, ale možná to bylo jen z únavy… ale jistota je jistota…
Dneska jsem překecala manžela na válýlet do Ivančic, je to od nás kousek a chtěla bych tam do porodnice a na cvičení pro těkulky. Uvnitř nemocnice jsme teda nebyli, ale aspoň už vím, kde to je. Z venku vypadá nově zrekonstruovaná, tak jsem zvědavá, jaké to bude uvnitř.
LOUDALKO, ta vaše porodnice vypadá fakt hezky, moc se mi líbí to povleční - že není takové to klasické nemocniční. Podle mě to dělá docela dost…
Ahojky,
tak jsme se dneska byli kouknout po obchodech a mám velké dilema. Nemůžu se rozhodnout zda vybrat Mikado Oxford nebo Patron F4R.
Zdají se mi oba hezké, velké a snadno ovladatelné. Pro Patron mluví, že je to český výrobek na rozdíl od polského. Pro Mikado zase, že je to 3kolka a jako sporťák bude vypadat asi líp. Vážně nevím. Jó když byla jedna Liberta, to se to vybíralo ![]()
Musím se pochlubit, ale jedním nákupem, který jsme rovnou realizovali. U obou kočárků byla možnost zakoupení i autosedačky, která by šla na:,–(it na podvozek, ale nebyla nám doporučena, že se nejedná o bezpečnostně ověřené sedačky a tak jsme dneska zakoupili sedačku Rómer Plus Safe, která atestem prošla. Původní cena byla kolem 5 tis., takže docela síla, ale doprodávali loňskou kolekci a tak jí máme za 2,3 tis. Je modrobílá s kostičkami - fotečku dodám do galerky. Tak mám radost ![]()
Zrekonstruovanou porodnici závidím. Jsem zvědavá, jestli do června stihnou dokončit rekonstrukci u Apolináře.
Přeji krásný večer a pohlaďte bříška.
Krásné nedělní ráno ![]()
Tak dneska jsem první, to se dvivíte, co?
A dokonce už jsem byla i na procházce s Dolfíkem ![]()
Nemůžu v poslední době totiž vůbec spát… pořád se budím, fakt nevím proč
všichni mi radí, ať spím co nejvíc, že s prckem už to pak moc nepůjde, ale jak to mám udělat
?
KACULKO, ten Patron se mi taky líbí… a nevypadá špatně ani jako sporťák
A autosedačku jste koupili fakt vychytaně, jsem zvědavá na fotku…
Ahojky a pěknou neděli..
NOVIRE já taky spím tak všelijak, pořád se budím a převaluju, předevčírem mě probudila šílená křeč v lýtku, až jsem se lekla..jindy jdu zase na WC, pak nemůžu zabrat..no prostě příroda nás asi chystá na ten kolotoč po porodu ![]()
LOUDALKO porodnice vypadá fakt pěkně a ta výřivka - to je teda luxus
taky vám hodím foto jednoho z porodních sálů u nás, škoda, že se mě to týkat nebude ![]()
BEDHAN s tou bolestí to radši doktorovi fakt řekni, mdloby mohl způsobit nižší tlak, jinak máš krásný oblečky a bříško, jen mě napadlo, že jak jsem byla v nemocnici, řešili tam s nějakou těhulkou piercing, že v pupíku to není moc dobré, že to dráždí dělohu..tak jen pro tvou info, aby ti to třeba nedělalo neplechu..a zavazování bot, o tom ani nemluvím, radši si vždycky dřepnu:D
KACULKO nevím, co je na tom pravdy, ale když jsme kupovaly se ségrou kočárek, prodavačka nám řekla, že si všichni myslí, že PATRON je český kočárek, ale že se tady jen vyrábí, ale z polských součástek, tak už fakt nevím, čemu a komu věřit
mně se ty nový vzory taky líbí..
Jinak já včera taky brouzdala po netu a po kočárcích a asi nejvíc se mi líbí HARTAN (ale ta cena
) a pak taky GESSLEIN (ale ten zas nikde nemají).
Holky nemáte někdo odkaz na ten levný kyblíkpro mimčo? (před nedávnem tady někdo dával myslím odkaz)
Ahoj holky,
Loudalko, tak to je něco úplně jiného než když jsem v Hradci rodila před 12ti lety.. Je to paráda, docela závidím..
.To v Budějkách to není takové, ale špatné taky ne..
Vítám nové příchozí, ani to nestačím sledovat, to bude v porodnicích narváno, no alespoň půjdeme brzy domů.Když jsme byli na tom velkém UTZ, tak tam bylo taky spousta maminek..
Jinak s tím spaním mi to připadá čím dál horší, bolí mě kyčle čím dál víc..
.
Kočárek chceme kupovat v březnu, pořád nevím, jestli koupit ten Roan marita, nebo trojkombinaci.Jenže malej bude asi po tátovi,takže bych nerada,aby mu v zimě koukaly z kočárku nožičky.. No uvidíme,jak se manžovi budou líbit kočárky v reálu,pak se rozhodnem..
Užívejte si sluníčka,u nás krásně svítí,půjdem ven.
Vykyna a Honzík
Zdravím vás všechny z Ostravy - teda skoro. Je tady krásně, ale strašně fouká. Myslela jsem, že bychom mohli dnes na procházku, ale asi by nás to odfouklo, tak manžel zdí stěnu v naší budoucí kuchyni a já jsem uklízela celý zbývající byteček. Už mám hotovo a tak jdu vybírat spotřebiče do kuchyně. Je to síla, tolik funkcí a já nevím které využiju a které ne, asi mě picne.
Jinak naše překvapení válí celý den sudy, takže si připadám jak kopačák.
Mějte se hezky a uživejte klidu.