LEDEN 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
378
20.9.06 21:54

LEDEN 2005

Ahojky, je tu někdo lednový (r. 2005)?
Malej se narodil 27.1.2005, U Apolináře v Praze :D
Tak se holky ozvěte, ať můžem taky srovnávat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
20.9.06 22:03

Ahoj, my sme taky lednový :D Mladší 28.1.05. Mimochodem starší je taky lednová a taky u Apolináře, je 29. Takže kdo má 30. :idea: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
21.9.06 09:43

Ahoj, taky jsme lednový. Asi budeme začínat :wink: :D , jsme 1.1.2005 v Náchodě :P .

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
21.9.06 13:25

leden 2005

Ahojky holky,
to jsem moc ráda, že je nás tu víc :wink: .
A hned se zeptám:

• jak jste na tom se zoubkama? My jich máme 16, ale poslední dobou zase pláčeme a máme nateklou (červenou) tvářičku, takže se asi poslední 4 stoličky rozhodly vylézt taky ven :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.06 13:32

Ahojky,
tak nám se naše štěstíčko narodilo 13.1.05. Zubů máme taky 16, ale už delší dobu, u nás je to bez problémů, obvykle při hraní před zrcadlem a nebo při jídle jsem objevila nové přírůstky. Ale těch posledních stoliček se bojím.
Jinak v poslední době bojujeme s jídlem, protože malá chce jíst sama. Už jí to jde líp, akorát někdy musí dělat cokoliv jiného než jíst. Ale mám pocit, že je čím dál tím víc šikovnější. Do Vánoc už bude zvládat i řídké polívky s jenom pokypaným stolečkem (zatím to bývá někdy i na zemi). Teda doufám.

Nejde nám nočník a smysluplné mluvení. Ach jo.

Míša a Karolínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
21.9.06 17:41

Zubů má 12, a na cestě sou dva špičáky, doposud se zubama žádné velké problémy nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
21.9.06 22:10

Sany:

• můžem jen závidět :wink: . My vážně víme o každém zoubku, o každém pohybu zoubků (ale to má asi po mně) :cry:

Míšo (ale i ostatní):

• gratuluji k papání. Nám to zatím moc nejde, neumí ještě natočit správně lžičku. Do pusinky se trefí bez problémů, ale špatně natočenou lžičkou, takže mu jídlo spadne těsně před pusinkou na stolek či na zem. Tak jsem přemýšlela, zda mu nekoupit takovou tu lžičku do L. Že by mu to s ní šlo líp. Jo a kvůli té „zemi“, jsem v papírnictví koupila obrovský igelitový pytel a rozstřihla to, takže by pokryl podlahu tak 1,5×1,5 m 8)
  • nočník nám taky ještě nejde. Tedy šel o víkendu, kdy měl malý průjem, to se nám dařilo. Pak se nám povedlo do něj i jednou vyčůrat. Ale od té doby zase nic. Sedíme a sedíme a nic a nic. Ale ono se to doufám poddá…
  • smysluplnné mluvení? Tak to ještě také ne. Jo, když potřebuje mámu, tak to umí volat „máma máma“. Pak ještě „táta, bába, deda, ham, baf, haf, brm“, ale to je všechno, a to to řekne, jenom když on opravdu potřebuje, což není moc často. Ale doufám, že se rozmluví. Jinak „žvatlání“ mu jde moc dobře, občas tu pusinku nezastaví :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
21.9.06 22:38

Valentynko: a zkoušela si na ty zuby např. homeopatika, gel apod. :?: Já to občas používám.

Jinak jíst lžičkou sama umí ale poslední dobou jí krmím protože zezačátku se snažila a hezky jí to šlo ale později už si s tím hrála víc a víc tak sem jí lžičku zabavila a krmím, zastávám názor že při jídle žádné blbosti a hraní nee. Tu do L máme ale nepoužili sme jí alespoň zatím. Nočník si plně uvědomovala hlásila hlavně před kaděním ee ale na nočník nechtěla tak sem to nechala být, ještě nedávno hlásila ee ale to už když už byla pokaděná nebo počůraná no a teď už skoro nehlásí, no plánuju na to vlítnout znovu od příští měsíce až jí bude rok a třičtvtě :idea: Začli sme s tím asi zbytečně brzy i když sem to přes koleno nelámala na popud babičky že si říka (ovšem babi máme suprovou jen řekla…) a je fakt že sem se do toho vložila i kvůli tomu že sem chtěla aby od 2l začla chodit do školky pro zpestření a tam je podmínka bez plen atd. jinak to že jen babi řekla bych asi hodila za hlavu páč sem líný člověk. Už nějakou dobu ale chodí do Kamínku to je takové mateřské centrum 1×/t tak školku už neřeším. Jinak s mluvením sme na tom podobně jako u Valentynky i když toho umí trochu více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
22.9.06 08:44

A jak Vám spí v noci :?: Malá spí od 1m 10h v kuse (bez jídla), chodí ve 22-8h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.06 09:58

Ad spaní - už si tomoc nepamatuju, ale vím, že tak od 4 měsíců usíná sama. Museli jsme tehdy cvičit (rehabilitace) a potom byla tak unavená, že se sama naučila usínat v postýlce. Ještě si matně vzpomínám, že tak okolo půl roku už spala celou noc - teda noc, cca od 21 do 5.30 - 6.00 bez probuzení, teď to máme tak, že chodí spát mezi 20.30 - 21.00 a vstává mezi 7.30 a 8.00, ale není výjimka, že vstává až po 9. hod. Je to závislé i na tom, jestli je všední den nebo víkend. O víkendu je v baráku tak nějak víc ticho, manžel taky nevstává do práce, tak nerušeně spí. Odpoledne spíme 2-4 hodiny, podle toho, jaké je počasí a jak byla moc unavená.

Ten nočník mě dost štve, ale mám pocit, že se ho tak nějak „bojí“. My trůníme - u toho čteme, kreslíme a co já vím, co ještě a nic. Pak vstaneme s otlačeným zadečkem a dáme plínku, do 5 minut je to v plínce.
Zkoušeli jsme to hlavně přes léto, ale to nám stačilo i bez nočníku na den tak 2, max. 3 plínky - všechno asi vypotila. No uvidíme, budeme zkoušet, nic jiného nám nezbývá.
A co nejraději děláte? - u nás je to doma kreslení (teda já, ona mi přes to čmárá), knížky, lego, nádobí, stavění komínků z čehokoliv a miluje nádobí.
Venku nás přestal bavit písek a hřiště vůbec, takže nejlépe je, když mi může všemi směry utíkat - hlavně na cestu pod auta, sbírat kamínky, větvičky, kytičky, honit psy apod. Chůze požadovaným směrem je pouze v případě, že jí řeknu, že jdeme koupit nějaké mňam, tak to jde směrem k obchodu, ale cestou ještě nasbíráme nějaké ty větvičky a vyzkoušíme všechny kaluže.

Nejoblíbenější slovo je mňam a ne. JInak malá se nenamáhá mluvit celými slovy - be = beruška, me= medvěd, dě = děda atd. Já sice dělám, že nerozumím, ale ona na mě prdí.

A ještě máme dudlíka na usínání :oops: Holt jsme ostudy. Já už to vidím tak, že nočník a bezdudlíkový stav zvládne až s tím druhým mimčem, takže tak za 1,5 roku. Ach jo.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.06 10:41

Ještě jsem zapoměla, že miluje kolíčky na prádlo a počítač. Jakmile někdo od něj vstane (třeba i na chviličku), už tam sedí a kliká na myši a nebo ťuká na klávesnici. Ví, že to nesmí, tak to o to raději dělá.
Pomáhá mi uklízet, já ustelu postele a ona jde za mnou a udělá to znovu, výsledek je vám všem jasný :roll: . Taky pomáhá leštit zrcadlo, nejlíp opět po mém umytí, nasliněnou ručičkou a leští látkovou plínkou.
A je toho samo ještě víc, všechny to známe.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
22.9.06 10:44

Ahoj, tak koukám, že se to tady pěkně rozjíždí.

Krmení: Honzík mi jí už od roka a půl jen sám, krmit se absolutně nenechá. Takže zvládá jíst polévku i hlavní jídlo, odpoledne si jogurt nebo přesnídávku sní fakt sám. Někdy toho má víc na nose než na stole :wink: :P , ale jinak je fakt šikovný. Už ho ani nemusím hlídat, když jí. Když má dost, zavolá na mě a podává mi talířek nebo to, z čeho jí a říká „neci“. :lol:

Mluvení: Docela se teď rozkecal, ale občas k tomu potřebuju tlumočníka. Volá na nás „mamí, tatí nebo tato, babi, dědo, teto“, to mu docela jde. Pak perfektně zvládá slovo traktor, to bylo jeho skoro první slovo :wink: . Pak má slovíček ještě více, ale není toho mnoho. Spíš máme teď období, kdy ta slovíčka po nás opakuje.

Zuby: Máme jich 16 a zatím nevidím žádné přiznaky dalších. U těch stoliček jsme si docela vytrpěli, měl skoro 41 horečky, lítali jsme na pohotovost, měl z toho i febrilní křeče :? . Pak nás už i hlídali na meningokoka :? 8O , ale fakt to byly JEN ty zuby. Takže se děsím dalších stoliček. Jinak jsem používala gel na zoubky CALGEL a fakt paráda. Když mi v noci výskal a já nechtěla hned dávat Brufen, tak jsem namazala a pak se spalo až do rána.

Nočník: Chodíme, ale jen občas. Má období, kdy si řekne i venku a pak jakoby když utne a nic. Neřeším to, musí on sám. I když se snažím mu to pořád jakoby připomínat, pak za mnou přijde a suše mi oznámí, „čůám“.

Jinak je to docela čipera, vcelku hodný, i když teď už se po mně sápe táhá mě ven. Takže končím, doufám, že se tato debata rozjede dál, bylo by to prima.

PS: Už přemýšlíte, co k vánocům??????? :wink: :P :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.06 11:00

Vánoce - no já to vidím zase na pár dalších knížek a asi dokoupíme zase něco z lega, dost nás to baví. Hodně uvažuju o takovém tom stojanku na kreslení - jakoby tabule s papírama a na druhé straně omyvatelná na fixy (to na později). Víc mě zatím nenapadá. Plyšáky asi moc ne, máme jich spoustu ještě po nás a bratrancích od malé. Z toho máme jenom některé oblíbené, když jí s tím hraju něco jako divadlo, tak ji to baví jenom chvilku.
Budu to muset promyslet, protože i na lednové narozeniny nakupuju před Vánocema, po svátcích už jsou v obchodech jenom zbytky a nové zboží tak až od půlky února a spíš až v březnu.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
22.9.06 11:02

No jo, já taky pořádně nevím. Kamarádka mě ladila na říjnový veletrh hraček, ale to si myslím nedopadne. Honzík těch hraček moc nemá, tak uvidíme. Mám o čem přemýšlet. No nic, jdeme ven.

Zatím papapapapapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
22.9.06 12:28

Malá má ráda písek, jezdění na odpichovací motorce a šmejdění po zahradě, jo vlastní zahrada s pískem, houpačkou a tak je fakt výhoda. Doma si tak po různu hraje, nejčastěji se setrou, takže já sem spíš od přebalení, nakrmení atd. Ani bych si nedovedla přesdstavit většinu dne trávit nějakou hrou s malou, no na to bych ani neměla čas páč chodím do školy (dálkově) a učím se na bicí.

K Vánocům krom nějakých drobností hluboký kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí