LEDEN 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2114
23.10.06 16:28

Sem se pobavila u tvého příspěvku Nezkusena mamino :D hlavně u věty že to manžel ještě nechápe… :D Ty to máš takový a já zase sice se starší už ani statosti nemám co se týče péče a věnování se při volném čase ale zas nastoupila do první a nějak jí nejde čeština :?

No já už taky nějaký dárky mam, ale ne účelově k Vánocům ale prostě když něco vhodnýho vidím tak to koupim abych toho pak neměla najednou moc, myslím především finančně. Ale co bude k Vánocům co k narozeninám vyřeším až aktuálně před Vánoci. Ale hlavní dárek pro malou už mam vymyšlený, bude to hluboký kočárek pro panenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.06 14:50

Sany,
já jem měla právě strach z toho, jaké by to bylo s větším věkovým rozdílem. Že bych si jako odvykla a pak třeba bych byla z toho víc na nervy. No nevím, jak bych zvládala třeba učení s jedním dítkem, když by se třeba moc nedařilo a do toho by mi začlo řvát mimino a ještě k tomu by bylo třeba chystat jídlo. A tohle mít několikrát týdně, tak bych asi brzo skončila v blázinci.

Ale já musím říct, že Karolínka je moc hodné dítko, je to sice rarach, ale dá se zvládnout. Nemám problém s jídlem, spánkem a je taky dost přizpůsobivá. Doma sice nadělá fakt bordel a je to dost taková malá všetečka, ale dá se říct, že s ní je všechno v pohodě.
Dneska jsem dopoledne byly v lese, prcka jsem musela neplánovaně nakojit, bo se nějak brzo vzbudil, tak jsem si sedla na pařez a Karolínka mi mezitím někam zdrhla. Domů jsme se vrátily jak 2 sviňky. Na oběd dostala plný talíř polívky (hustý vývar) a celé to zblajzla raz dva. Asi jí dost vyhučelo z dupky, jak po lese lítala, a to ještě dostala dopoledne čokoládku.

Holky, taky se u vás často stává, že se věci nějak záhadně ztrácejí? My jsme v neděli udělali taková papírová strašidýlka z Médi Pusíka. Ještě večer si s tím hrála, v pondělí ráno ale prostě nikde nebyli. A to jsem prohledala úplně všechno. Něco podobného máme s pastelkama a dudlíkama :roll: :roll: :roll: .

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.10.06 16:28

No u nás se věci skoro neztrácejí… když už tak se to snad všechno doteď našlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.10.06 19:11

Nechápu proč tady někdo do hromady diskuzí cpe tydle nesmysly :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.06 07:55

Ahoj,
tak papírová strašidýlka se našla - byla schovaná v kuchyni v lince v málo používaném hrnečku a pěkně přikrytá pokličkou. To bylo radosti.

Jinak manža včera večer opět zaperlil. Přišel domů krátce před sedmou hodinou, já o půl sedmé koupu malého, takže v době jeho příchodu jsem ho akorát oblíkala a potřebovala nakrmit. Karolínka mi samozřejmě u všeho musela asistovat :roll: :roll: :roll: . Tak jsem jenom manželovi řekla, že v tomhle hrnci má polívku, tam maso, omáčku, brambory. A ještě mu říkám, že těch brambor je víc, že Karolínka bude mít na večeři míchané brambory a přesnídávku (tohle totiž má strašně ráda). Chystání večeře pro malou je jeho večerní úkol, protože malá jí cca v 7 hodin a já v té době obhospodařuju malého. Tož tak malého kojím, Karolínka pořád okolo mě, tak já do ní furt hučím, ať jde papat a ona jde do kuchyně a pak se vrátí, no furt dokola celých 20 minut. Tak jsem malého dokojila, jdu s ním do kuchyně a co tam nevidím. Tatínek právě dojídá, u toho si čte a talíř s večeří pro jeho dítko nikde - ani čistý ani špinavý. Tak jsem se ho ptala, jestli už Karolínka dojedla a on na mě civí a říká, že netušil , že bude něco večeřet :evil: . Já jsem myslela, že se mi to snad jenom zdá. To jako měla být o hladu? Prostě on nějak přestal myslet, bo jinak to není možné. Tak jsem mu vrazila malého, ať ho pohlídá, a nachystla jsem Karolínce jídlo a protože toho dost zůstalo, tak jsem si dala taky. Vzápětí začal malý pofňukávat a pak dost řvát. Jdu do obýváku, tam manžel vyvalený na sedačce a malý ležel na bříšku a on mu tou svojí tlapou valchoval zádíčka. Tož se ho prám, jestli se dost najedl, prý až k prasknutí. Tak jsem mu řekla, ať si teda teď zkusí na to plné břicho lehnout jako náš malý. Jemu vůbec nedošlo, že dítko sotva 5 minut po napití asi nebude zrovna šťasné na bříško. Ale asi to myslel dobře, protože už několikrát u mě viděl, že jsem malého dala na bříško a hladila ho po zádech a on byl spokojený. Jenom mu jaksi nedošlo, že to takhle nejde vždycky.

Tak jsem se vypovídala, ale to všechno jsou jenom maličkosti, hlavně že je má rád a nehudrá, když prckům pořád něco kupuju (já si to ale umím vždycky zdůvodnit :lol: :lol: ).

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.10.06 08:31

No u nás to je podobné tedy né vždy. Táta se o holky umí dobře postarat a pomáhá, ale taky někdy má sklony k tomu když příjde z práce se vyvalit a nerozumí tomu že zas já když příjde z práce mám tendenci trochu vydechnout :lol: Ale jinak si stěžovat nemůžu, chodím do školy sice dálkově ale každý týden jeden celý den sem pryč a to už takhle od doby kdy bylo malé 6t, krom toho si bere holky s sebou na procházky sám a vlastně spoustukrát se angažuje sám, a někdy hlídá i v noci to když já si du dát pár sklenek do hospody ale to on chodí taky, se střídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.06 10:20

Holky, chtěla bych se zeptat, jestli vaše zlatíčka používají ještě dudlík na spaní? My jsme teda ostudy, dudlík milujeme, sice nám v průběhu spaní vypadne (to nevadí), ale na usínání musí být. Náš malý zatím dudlík nemá, tak si říkám, že třeba by to šlo odbourat i u té starší- dokud nemá lákadlo v podobě dudlíku od brášky. Jenom nevím, jak na to v tomhle věku. Máme celkem 3 (různě staré - postupně kupované od narození), jeden jsem zkoušela postupně ustřihávat, až z něho zbyla jenom půlka, ale pořád ho musí mít a nějakým způsobem dudlat.

Jak šlo odvykání u vá anebo jste do udělaly razantně?

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.10.06 12:33

No malá dudlík nikdy neměla. Ani si necucá palec ani necucala.
Ale starší jak byla po porodu v nemocnici 2m tak jí dudlík hned šoupili takže já jí ho po 2m doma nedala a postupně skončila u palce který tedy byl drsný páč odnaučování trvalo do 4l pak už drsnými metodami :(

Doporučuju dudlík sebrat razantně páč když to budeš dělat sebrat dát sebrat bude to daleko horší. Co sem tady na emi vyčetla tak hodně pomáhá ho dát třeba mikulášovi jestli příjde nebo popelářům nebo prostě tímdle stylem a pak už se neustále odvolávat že ho má dotyčná osoba, prý do 2-3 dnů bylo zapomenuto pak už jen občasný povzdechnutí po dudlíku…

Kde máme ten zbytek :! :! :! :?: :?: :?: Si tu poslední dobou povídáme jen my dvě.

Mam taky otázku vztekají se Vaše děti několikrát denně stylem chci, když to dávám tak nechci, když to odnáším tak to hned chce a takhle pořád dokola třeba čtvrt hodiny i dýl… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
25.10.06 12:50

Ne ne, já tady jsem taky :D !!!!
Jen jsem se moc nechtěla vměšovat do vašeho rozhovoru. S tím dudlíkem. Máme ho taky ještě na usínání. Během dne si na něj ani nevzpomene, ale to ho teda nesmí vidět. Jinak dobrý. Ale na usínání ho má taky. V noci mu sice vypadne, ale když se probudí na pití, tak si ho v postýlce sám najde, dá do pusy a spí se dál :wink: . Je to můj poklad.

Docela jsem se tady do vás začetla s tím, jak jste tady řešili ten věkový rozdíl mezi dětmi. Honzík je sice hodný dítko, asi něco jako Karolínka od Nezkušené maminy. Je to rarach a raubíř, ale vcelku zvladatelné a snad i hodné :wink: dítě. Občas mě chytnou takové ty přepadovky, že bych už možná šla do druhého, ale pak si zase říkám, že je ještě čas, že si zatím užiju Honzíka a až bude mít trochu rozum, tak pak. Moje představa je, že bych třeba v létě přestala brát prášky, to bude Honzíkovi 2,5 roku. No já nevím. Asi to moc řeším. Ale když se pak podívám tady do fotogalerie a vidím ta krásná miminka, tak změknu :wink: :D . Asi to fakt moc řeším, co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
25.10.06 12:54

Sany, s tím vzekáním mi ani nemluv. Doma máme to samé!!!!!!!! Je to někdy dost na palici. Když si řekne, že chce na kočár, tak ho po:,–(ím do kočárku, když už sedí, tak řve, že chce dolů a tak je to se vším. Když to je asi po čtvrtý, a zase řve, že něco chce, tak mu řeknu, ať si pro to jde sám nebo ať si to udělá sám a je pak klid. To na něj docela zabírá. Mě to teda ještě neudělal, páč ví, že by neuspěl, ale babičce si už i lehl na zem a vztekal se. No to by mi udělal jednou :twisted: , tak bych se jednoduše sebrala a šla bych od něj pryč. Taky máme doma vztekací scény, to byste někdy fakt měli vidět :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.06 13:57

:roll: Vztekání :roll: : známe to velmi dobře, nemít tandemový kočár, tak se nedostaneme domů z procházky/hřiště. Začalo to asi tak před 3 měsíci nenápadně, sem tam náznak, ale bylo to v pohodě. Jenomže to zrovna bylo léto a ta šílená vedra, tak jsme byli u babičky - tam je malá pečená vařená. Takže teď zabírá třeba u jídla odnést talíř a prostě jí to nedat a jít spát hladová a nebo to dát až po delší době až má zase jiné myšlenky. Když se doma vzteká, že třeba chce něco (hlavně nádobí), tak pomáhá jí to rozmlouvat, ale takovým stylem, že vlastně odvádím pozornost k něčemu jinému (jé, podívej se z okna, tam jede autobus, fouká vítr, jde pes apod.) a nebo navrhnout nějakou jinou oblíbenou činnost. Nejlepší u nás je, když se ten vztek „nerozjede“. Ale v poslední době se ráda předvádí hlavně v obchodě, když je tam na „volno“ = nesedí v kočárku. To začně řvát a lehat si na zem. V tomhle případě jsem zlá mamina, protože jí to samozřejmě nedovolím a třeba i násilím ji odvedu pryč.

K tomu věkovému rozdílu - my jsme museli brát taky ohled na naše stáří, mi bude za chvíli 30, manželovi bylo 37, takže kdyby měl druhé dítko po čtyřicítce, tak by v dědečkovském věku řešil pubertu, výběr školy apod. A taky aby měl k dětem tak nějak blíž.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.06 14:01

Jo a taky mi začíná dělat NASCHVÁLY !
Dřív strašně ráda chodila do a ze schodů. V létě pár krát jela s manželem výtahem (bydlíme v 1. patře a výtah stojí v mezipatře nad námi) a od té doby nechce chodit pěšky. Když tak na opačnou stranu. Potřebujeme jít ven, tak ona jde směrem nahoru, vracíme se, tak se ani nehne a nebo jde dolů do sklepa.
A nebo mi se smíchem bere všechno možné a schovává to. Nejlíp ve chvíli, kdy jsem bezmocná (kojím, vařím).

Nevíte náhodou, kdy tak přechází tohle úžasné období?

Jo a kdy dítě začíná v obchodě chtít koupit sladkosti? (takové to málem až vzteklé řvaní, že chce bonbony, čokoládu apod.)

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.10.06 16:44

No tak naschvály zatím neprovozuje ale nějaké náznaky občas sou ale zanedbatelné. Jinak při vztekání běžně na zemi, neřeším to ale když se vztekne např. v obchodě lehne si na zem nejlépe obličejem na dlaždičky a začne ji mít svým jazykem podlahu tak se klidim a lidi nechápou jako že tam to nešťastný dítě nechám :lol:

Packa: těžko říct. Já když sem po 5l přestala brát HA že bude další tak sem si pořád v duchu myslela že to nebude jen tak ale bylo to hned a já když viděla // tak sem brečela ale ne štěstím ale neštěstím, no sem se vyřvala a začla to brát jak to je. Teď sem štastná že to mám za sebou páč těhu sem nikdy moc nadšeně neprožívala, že mam 2 zdravé holky. Třetí neplánujem. A moje přibližně věkově kamarádky teď teprv vysazují HA a plánují rodinu, a to tedy většina, takže až oni budou kojij a plínkovat já už budu za vodou a taky až někdy pak vyrazím se starší dcerou samozřejmě za pár let tak se ani moc třeba nepozná jestli máma s dcerou nebo ségry :D Protože když někde oznámím že mam 2 děti tak mi moc lidí nechce věřit a prý na svůj věk taky moc nevypadám. No když starší byli 2r mě bylo 22l tak mě tenkrát nechtěli pustit do klubu a chtěli po mě OP že mi není 18 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
25.10.06 18:03

Sany, tvůj závěr mě fakt potěšil :wink: , to já nikde OP ukazovat nemusela. Je teda pravda, že kolikrát se mi stalo v obchodě, když jsem chtěla malému něco koupit, tak se mě ptali, jestli je opravdu můj??? :wink: 8O :D No měla jsem vždycky sto chutí jim říct, že jo, že spěchám, že mám doma ještě tři :P . Né, ale vždycky jsem se tomu zasmála a doma jsem mužíkovi říkala, že asi začnu chodit s nosem nahoru :wink: , že vypadám moc mladě na dítě. Honzík se mi narodil 8 dní před mými 24. narozeninami.

No uvidím. Teď určitě ne, ale možná přístí rok do toho praštím. Ale to je ještě dlouho :roll: :wink: .

Normálně asi mi vytečou nervy. Od včerejška beru ATB, páč mě děsně bolelo v krku a byla jsem včera jako lazar. Tak si malého vzala na celý den tchýně, doma byl jen na spaní. Tchýně je vcelku super ženská. Milá, ochotná, chápavá. Máme se rádi. Jenže co ona všechno malému dovolí je DĚS!! Takže stačil jeden strávený u babičky a já mám zase na týden vystaráno mu vysvětlovat, že tohle a tamto se opravdu nesmí. On kdyby se jí totiž chtěl vytento na hlavu, tak se nechá, páč to jde umýt, že??? No jsem na nervy. Teď tady byla na odpoledne ségra, ale vrátila se bez malého, že si ho nechala babička, že ho večer přivede. Vždycky ho tam rozmlsá a totálně „zkazí“. Už jsem jí to říkala několikrát, dokonce i manžel na ně byl kolikrát nepříjemný, že prostě musí respektovat to, co chceme a co nechceme. Ale to trvá jen chvíli. Fakt jsem na bednu. Ale jinak je hodná, fakt!!

No tak jsem se trochu vylila ze srdíčka a jdu hledat nějakou lednici na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
29.10.06 14:13

Tak koukám že bezpečnostní kódy neplní svůj účel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie