LEDEN 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4419
22.9.06 13:20

Sany, odkud jsi z východních čech?? Jestli to teda není tajný?? :lol: Já jsem od Náchoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.06 13:32

K tomu hraní doma: tak my (bohužel) bydlíme v bytě, takže mám dost času se malé věnovat, i když v poslední době se snažím záměrně ubírat, aby to nebyl takový šok, až příjde bráška. Dost často býváme u rodičů, kde je zahrada, tam je taková volnější, může si dělat téměř všechno, co ji napadne (akorát vrátka musíme zabezpečit, poněvadž si je umí otevřít). Ale děsím se zase zimy, to je fakt opruz. Já mám sníh ráda, zima mi nevadí, ale pro to dítě je to asi únavné a hlavně nudné. Přes léto (teda jaro - podzim) jsme zvyklé chodit 2× denně ven, teda v pátek jenom odpoledne, pokud někam nejedeme, dopoledne spolu uklízíme. V zimě to tak nejde, když se odpoledne vzbudí, nají, tak pak už je tma. Ale co furt doma dělat?! Okolo baráku máme trávu, tak by se tam v zimě dalo hrát, stavět sněhuláky, dělat andělíčky, jenomže tam všude chodí pejskaří a jsou tam hlavně v zimě psí výkaly. A to je všude okolo tady na sídlišti i na hřištích. To mě dost štve. MOžná, že ta letošní zima bude kratší a nebude to tak hrozné. Měla jsem vyhlídnuté jedno místečko, kde by se dalo bobovat, ale teď je z toho stavební parcela a už tam začínají něco dělat. Ach jo. NO uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
22.9.06 14:31

leden 2005

To se to pěkně rozjelo :wink:
Ahojky všechny,
Sany - homeopatika na zoubky jsme zkoušeli (phytolacca decandra i chamomilla vulgaris - no tak nějak se to píše :wink: ). Je fakt, že zabíraly, ale to bych mu je musela dávat celý rok :D . Jemu ty zoubky lezou snad pořád :cry: Také jsme vyzkoušeli různé gelíčky - Citrogrep, Kamistad. Byl ale problém, protože malému chutnaly a pak bylo docela obtížné poznat, kdy ho to fakt bolí a kdy simuluje (aby dostal „mňam“) :D . Teď používáme jen vodičku Babydent. Přemýšlím ale, že mu ty homeopatika asi na čas zase na:,–(ím, ale ještě nevím. Dřív jsem mu dávala i dětský nurofen či panadol. To sice zabralo skoro na celou noc, ale z malýho by byl za chvilku „závislák“. Takže ani to teď nedáváme. Navíc jsem někde četla, že se dětem na zoubky léky proti bolesti dávat nemají (jako je nurofen, panadol apod.). Zase na druhou stranu je nechat trpět, tak to mi taky přijde kruté. Takže zatím to řešíme vodičkou Babydent…
Jo a klobouk dolů - nedokážu si představit, že bych teď dálkově studovala. Takže klobouk před tebou dolů a držím palečky :D

Nočník: tak ten teď taky moc neřešíme. Nejdřív se to povedlo (dva dny chodil), no a pak zase nic. Přijde, že chce na nočník, sundá si tepláčky a plenu. Na nočníku sedí třeba 30 min. (přitom si hrajem apod.), ale nic. Má z toho jen otlačený zadeček, ale v nočníku nic. Pak mu dám plenu, no a do 5 min. tam něco je :wink: Je to prostě rošťák :D Tak zatím netlačíme „na pilu“, necháme tomu volný průběh (ať si babičky a tetičky říkají co chtějí…).

Spinkání: tak celou noc mi spí od necelých dvou měsíců. Asi tak po skončení šestinedělí začal spát celou noc. Bez problému i sám usínal. To se ale změnilo po půl roce, když začaly růst první zoubky. Moc plakal a usínal mi v náručí. Takže od té doby ho uspávám na ruce. Po obědě mu přečtu pohádku a on mi při ní v náručí usnu. Pak ho přendám do postýlky a jdu si uvařit kafíčko :wink: No a večer mi taky usne na ruce, už bez pohádky. Poslední dobou, jak zlobí stoličky a jak měl velké bolení bříška, tak se občas v noci vzbudí a přestěhuje se ke mně do postele. No a tam spokojeně spí až do rána :D
A ještě: teď usíná kolem půl desáté večer, ale měl i období (to bylo zrovna kolem vánoc a silvestra, trvalo to asi 3 měsíce), že chodil spinkat až kolem půlnoci :? To byla fakt síla. Byl čilejší než my :D . Naštěstí už se to srovnalo…

Nejoblíbenější slovo: ham :D Jo a docela skvěle napodobuje intonaci :D

Nejraději dělá: úplně nejraději lítá venku, kam se mu zachce :D . To se mu fakt líbí. Bohužel ve městě to není zrovna ideální, tak občas není jiné řešení a šup s ním do kočáru. Také chodíme ke kámošce na obroooovskou zahradu, kde si kluci hrajou, jezdí na motorkách, mezi nima lítá pes a jsou maximálně šťastní. No a my taky 8) . A doma? Asi kostičky s krtečkem - buď rovnat obrázky nebo stavět komín… Také rád pere, vytírá, splachuje, pořád si chce mít ruce… :D A když jsem četla o tom stlaní, tak u nás je to naopak - já ustelu a malej z toho v mžiku udělá „Himaláje“ :D .
Pak taky moc rád chodí do mateřského centra (Matylda). Tam se mu taky moc líbí… Poslední dobou si už musím dát i pozor, kudy jedu. Když nemám v plánu cestu do Matyldy, tak nesmíme kolem ani projet. Jinak dostanu vynadáno (od syna), že tam nejdeme :D

Dudlík: tak to je díkybohu neřest, kterou nemáme. Už od narození dudlík tvrdě odmítal, takže my jsme „bezdudlíkový“. Ale zase máme jiné mouchy :wink:

Vánoce: Určitě něco dřevěného. Už mi docela ty plastové hračky lezou na nervy. Takže asi dřevěný vláček či traktor s vlekem :wink: Nebo dřevěné velké domino… Ještě uvidíme, co nás zaujme :wink:

Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
22.9.06 16:30

Já sem ze Svitavska, do Náchoda to mam 104km.

Dřív sme taky bydleli v bytě, v bytovce, do 3l starší dcery, a dokonce v 1+1 ale co sme dělali v zimě, no asi nic protože kolem nás byli už skoro jen pole, takže doma a nebo na nákupy do města, ono to takový bylo i v létě krom toho že sme se v tom městě občas někde zdrželi.

Jo a malá má úchylku, pernamentně chodí v něčích botách takže na těch svých má ještě něčí větší :roll: Nejoblíbenější slovo mňam a to ho fakt umí pěkně, jednou nás asi sní…

Ještě chodíme na plavání kojenců a batolat, tam se jí moc líbí, už zkoušíme i samostatné plavání, tedy spíše ležení na vodě a občasné kopání nohama s rukávky a páskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
22.9.06 16:41

Valentynka: a malý v té Matyldě zůstává sám nebo ste tam jen spolu. Jak to tam funguje :?: Já tam vždy každý čtvrtek malou dám od 9-14h, je tam beze mě, ono to tam funguje od PO-PÁ ale já to pro ní chci jen pro zpestření, akorát musí mít vše sebou-pití, jídlo, pleny a za tu dobu platím 30,– :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
25.9.06 21:54

leden 2005

Sany: Matylda - tak tam jsem s ním :D Většinou sedíme s maminama u stolku a pijeme kafčo či čaj a děti si hrají; anebo si hrajeme s nimi 8) To podle toho, jak chtějí děti a podle programu. Ten je na každý den v týdnu jiný, ale dodržuje se jen, chtějí-li to děti :wink: Např. ve čtvrtek je něco jako výtvarná činnost - třeba malování vodovkama, pastelkama apod. Sice většinou nejmenší děti malují prstíky, ale to nevadí, hlavně že se jim to líbí :D No zkrátka, každá mamča si hlídá to svoje mimčo. Platí se 30,– Kč (funguje to jen dopoledne 8,30 - 12 h, akorát v pondělí jen odpolko od 15,30 - 18h, no a v pátek je volno).
Abych nezapomněla - když je program pro maminky (bylo cvičení, a teď bude orientální tanec), tak maminky tančí ve vedlejší místnosti a děti si hrají v herně - jsou hlídány 8)

Boty - tak to máme taky :wink: Na svoje bačkůrky si navleče nejraději manželovy velké boty a snaží se v tom chodit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
26.9.06 10:04

Valentynka: v Kamínku je taky program. Taky tam chodí maminy s dětmi a sou tam s nimi. Ale taky tam chodí děti jako do školky. Výhoda je že plíny nevadí, kdežto v naší školce může být od 2l ale bez plen a sama se musí umět najíst, ty pleny nevím jestli do ledna odstraníme. Každopádně od ledna plánuju jí dávat do Kamínku 2×/t, budu mít zkouškový období takže budu potřebovat více času na učení :?

A ještě jednu úchylku má, míče…

Teď je malá nemocná, rýma a kašel ale teplota naštěstí není, alespoň zatím. Dofám že to bude lepší a lepší, páč zítra jedou holky k babičce do neděle, už se těšim…

Koukám že tu někdo má „den D“ :D
Nezkusena mamina: už si o něco zkušenější :?: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.06 11:42

Sany : houby zkušenější, se mnou to jde od desíti k pěti. Mimču se ven nechce, takže prý si mám ještě počkat tak 10 dní, dneska na kontrole mi to říkal doktor. A to už mám to nejdůležitější nachystané - hračku od mimi pro Karolínku. Ta chudák teď pořád pendluje mezi domovem a babičkou, protože doktora mám v nemocnici a tam je to na celé dopoledne, tak vždycky den předem večer k babičce a odpoledne zase domů. A to prý teď budu chodit co 2 -3 dny. Ale nechci ji nechávat pořád u babičky, už tak jsme tam dost často (zahrada+hezké počasí, škoda být ve městě), taky ji nechci pořád zneužívat. A zvlášť teď, comalé začlo takové to vztekací období. Předevčírem večer místo večeře řvala jak tur a dokonce sebou házela o zem. Když zjistila, že my na to „nic“, tak se asi po 20 minutách zklidnila a najedla se :roll: .

Tož tak.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
26.9.06 13:44

leden 2005

Ahojky,
tak vztekací období máme taky :oops: Něco mu nedovolíme nebo řekneme, že se to nedělá a on začne buď bouchat do hraček nebo sebou plácne na zem :wink: Taky zkouší řvát. No a když vidí, že my na to nereagujeme, tak se po chvilce zklidní. Jde ale jen o to, udržet svoje nervy pod pokličkou, což se mi bohužel ne vždy podaří, ale učím se.

Sany: tak u nás takováhle „předškolka“ bohužel není. Jedině jesle, ale ty jsou moc drahé. No a pak až od 2 let školka, ale také bez plen a samostatné jídlo :cry: Ale díky bohu aspoň za to mateřské centrum.
Jinak teď má malej taky rýmu (asi to chytil od holčičky v Matyldě). O víkendu měl i horečku a v noci se skoro dusil (a chlap byl na víkend pryč a nehodlal se kvůli tomu vrátit - byl od nás asi 10 min. jízdy :cry: . No jo, chlapi, ach jo). Ale už v neděli to bylo lepší. Odsávali jsme nosík přes vysavač a hodně to pomohlo. Teď už rýmu skoro vůbec nemáme, jen trochu pokašlává, jak mu to spadlo dolů. Ale doufám, že i toho se brzy zbavíme. Být zavření doma je fakt hrůza.
Tak jsem na dnešek vymyslela program - pekli jsme spolu sušenky. Rozinkové koláčky (jsou tam i ovesné vločky, takže je to zdravé :D ). No a pár jsme jich i vykrajovali - vláček, autíčko a sněhulák :D To se mu moc líbilo. Pak hlídal troubu, asi aby mu sušenky neutekly :D No a jak trošku zchadly, tak hned mňam mňam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
26.9.06 13:45

leden 2005

Nezkusena mamina:
Ani jsem si nevšimla, že máš další na cestě :oops: Gratuluji a co nejdřív dej vědět, až se to narodí :D Držíme palečky, ať je vše v pohodě a co nejdřív :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
26.9.06 19:51

Valentynka: U nás jesle vůbec nejsou :( Malej neumí smrkat že používáte vysavač :?:

Nezkusena mamina: tak to si nedovedu představit, přenášet. Starší se narodila v 27tt, mladší v 39tt a to už sem byla nervózní jakto že pořád nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
27.9.06 14:11

Sany: Tak smrkat bohužel ještě neumíme :oops: Smrká totiž obráceně, dovnitř. Sice mu to neustále ukazuju, ale asi ne moc pochopitelně. Ale doufám, že už se to poddá, stejně jako nočník…

Holky: Nevadilo by vám menší váhové a mírové porovnání našich ratolestí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.06 14:31

Smrkání : nám v plavání říkali, že máme naučit dítě funět jako ježek, takže malá umí vydechovat nosem, ale ještě jsme naštěstí neměli možnost to vyzkoušet (teda poté, co se to naučila)

Váha a míra : při narození 3,0 kg, 49 cm,
v 1 roce 10,75 kg, 76 cm
v 1,5 roce 12,1 kg, 83 cm

více si nepamatuju, průkazku mám u ní v pokojíčku (momentálně spí), kojená do 9 měs, plně do 6 měs. - sem tam v případě potřeby dostala sunar, narozená 40tt+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
27.9.06 18:18

Tak se taky přidávám:
při narození 39tt, 51cm, 3050kg
1r-74cm, 8800kg
1,5r-85cm, 12kg
kojená 1m

Tak sem úspěšně předala holky babičce a začíná havaj… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.9.06 21:27

leden 2005

Ahojky,
tak koukám, že malej se narodil nejdřív - 38+1tt (zkrátka byl moc čilej a zvědavej :D )

Váha a míra:

• při narození 3,5 kg a 52 cm
  • v roce 12,9 kg a 81 cm
  • v 1,5 roce 14 kg a 87 cm
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení