Poradna duly
Jana Čurdová
Ivule, my máme Punto, to má o něco menší kufr než felicie. Zkoušela jsem tam strčit právě TAKO a ten tam jen tak tak šel. Já si teď ani neumím vybavit, jak jsme to tam skládali, ale vím, že jsme museli sundat ten horní dekl a postavit kočárek na bok, jak u Punta tak u Felicie, ale u tý Felicie zbylo ještě místo aspoň na tašku. Já holt budu jezdit jen na výlety a nákup nechám na drahé polovičce. ![]()
Ahojky,
přeji krásné poledne.
O šátku ani klokance zatím neuvažuji, ale možná ještě změním názor.
Byla jsem se ještě jednou včera podívat na to Mikádo a asi je rozhodnuto. ![]()
Zkoušeli jsme ho složit i do mého auta a to mám úplně minivozítko (Fiat Seicento) a když se sklopí obě zadní sedačky, tak se tam vejde.
Mám trošku dilema ohledně postýlky. Váhám jestli koupit 60×120 nebo 70×140 a jestli se stahovacím bokem nebo s vyndavacími příčkami. Myslím si, že nevyužijeme ani jedno, ale nabízejí buď jedno nebo druhé. Mamči, které už doma prcka máte, poradíte, prosím ?
Kačulko - já měla na Tomáška úplně obyčejnou dřevěnou postýlku 120×60, stahování neměla a rošt šel dát do tří poloh. Když byl úplně v té nejnižší, tak už jsem se musela dost ohýbat, tak bych to stahování docela uvítala, ale jinak mi přišlo zbytečné. Budu tu postýlku používat i teď, akorát ji musíme slepit, Tomášek trošku vyviklal šprušle, tak je postýlka momentálně rozkládací…
No a zhruba v roce, když tuhle postýlku rozebral, tak jsme dostali postýlku kovovou, 140×70 ještě po manžovi, ta má sice jen jednu polohu roštu ale má stahovací bok a v té spí do teď (3,5 roku) a asi mu ještě chvíli vydrží. Teď už to stahování využíváme, protože si tam sám vleze a vyleze.
Tak Ti asi moc neporadím, někdo to řeší tak, že třeba v roce a půl přesune dítě z malé postýlky do „velké“ postele - třeba Ikea dělá dětské rostoucí postele, mají i zábranu proti vypadnutí, my asi tak za rok koupíme normální velkou postel pro Tomíka a mimi se přesune do té kovové větší.
Jana
Ještě k postýlce, kdybych si mohla vybrat mezi stahováním a vyndavacími šprušlemi, tak asi zvolím to stahování - řekla bych, že dítě si tu bočnici samo nestáhne, ale šprušle vyndat zvládne.
Tak jsem tu zpátky s novým metříkem, snad tu nebude stejný. Dvakrát jsem se strefila do cizího, tak do třetice snad ne.
S těma postýlkama si to musím pamatovat. Já si vyhlédla krásnou, s vyřezávaným čelem, ale na tohle všechno se teda radši ještě zeptám.
Ahojky,tak už mám naší tsunami doma.Právě sedí na nočníku,čte noviny a odmítá si jít lehnout.Taky už máme vybraný kočárek,budem kupovat x.lander x3,to je ten s natáčecí přední náppravou v barvě lemon.www.klokanek-online.czJe sice trošku dražší,kompletně i s pláštěnkama,všema adaptérama a autosedačlou se vejdemdo 15.000.sice byl taky v seznamu čoi,ale jen s malou konstrukční vadou a byl to nějaký jiný typ než budeme kupovat.Hlavně byl testovaný na ftaláty a ty tam nebyly a to rozhodlo.
O šátku docela uvažuju,ale nevím,co na to moje záda.Mám výhřez na plotýnce a nošení dítěte na břiše mi nedělá moc dobře.Ondru jsem nosila v klokance,v mimivaku nechtěl být a jak byl stočený do klubíčka tak mi tam pořád zvracel.No a s tou klokankou jsem nedopadla moc dobře.Jednoho krásnýho rána jsem šla na záchod a z něj už jsem sama nemohla odejít.Přestala mi chodit pravá noha a měla jsem dost velkej problém s rukama.Nemohla jsem Ondru uzvednout a ani jsem ho neudržela.Teď už je to docela v pohodě,takovej klidovej stav,ale děsím se toho,že se to vrátí,asi už by se to muselo řešit operativně a to se mi vůbec nechce.
Kaculko,já mám postýlku s těma vyndavacíma šprušlema a hodně jsem to ocenila.Ondra dost brzo začal vylézat z postýlky,tak jsem vyndala šprušle,naučila ho prolézat dírou a bylo po strachu,že mi zbuchne z vejšky při přelézání.
Jejda,to jsem se rozepsala,už končím.
holky, to je pech, mám nového favorita na kočárek..... http://www.kocarek.cz/…204-128.html
jinak my máme octavii, ale i přesto chci kočárek, který se dá dost složit (jo, jsem zapomněla napsat, že už nám auto jezdí, ale museli jsme koupit novou baterii - 2500 Kč, no naštěstí to bylo jen tohle.....)
co se týče postýlky, tak máme 140×70 a je úplně super, protože až bude malá větší, tak se z ní dá udělat klasická dětská postel…paráda…
Ten herqules je úplně skvělej,taky se mi moc líbí,ale bohužel nemá nafukovací kolečka,na těhle bych našmu chlapečkovi na těch kočičích hlavách co tady máme vytřásla dušičku z tělíčka.
Bedhann, ten je krásnej. Dobrá volba!
Ale asi nemá nafukovací kola… Jé, já bych si hned vybrala, bydlet ve městě, ale tady bych měla s většinou kočárků problémy, kvůli terénu.
ahoj holčiny,
Ivule,moc pěkný kočárek a koukala jsem, že tam mají i hluboký, ten je takypěkný.
Jinak šátek nebo něco podobného si budu muset taky pořídit.Do linkových autobusů se s kočárkem pomalu nedá dostat a vzhledem k tomu,že jezdím každých 14dní pro děti,to budu muset vyřešit.Kamarádka si ho sama ušila a vypadá to dobře a hlavně použitelně.
Teď tu mám na týden kluky, tak si budu užívat
.
Mějte se a opatrujte pupíky.
Vykyna a Honzík
Ahojky holky,
hlásím se po delší pauze.
Koukám, že pořád rozebíráte ty kočárky.
Kéž bych mohla vybírat s Vámi, ale já hledám nějaký dvojčecí a to taky není žádná sranda. Nemám se s kým pořádně poradit. Ach jo, musím to zvládnout sama.
Jinak se mi moc líbil ten z Promi, co si vybrala Ivule. Myslím, že ta váha je perfektní. Taky je dobré, že je to čtyřkolka, kde se snad dá přehodit rukojeť, aby do kočárku nefoukalo nebo nesvítilo. To u tříkolky nejde!!!
Bedhann, toho Herqula si objednala jedna mamča z diskuze dvojčátek někdy na podzim, mimča se jí narodila 4.1.2007 a do dneška nemá kočárek doma. Píše tam, že teď ty Herqulové nejsou sehnání nikde v Evropě a žě to vypadá ještě na dlouho.
To musí být šílený. Mít doma mimča a nemoct s nima na procházky. Nejhorší je, že jí dealer Herqula ani nenabídl nějaký náhradní kočárek. To je docela divnej přístup, nemyslíte?
Asi z tohodle důvodu bych do něj nešla, jinak vypadá taky moc hezky.
Ivule, jestli půjdeš do toho Emitexu, můžeš se mi, prosím Tě, poptat, jestli budou dělat ty letní zavinky i v jiných barvách, než jaký nabízí teď?
Mně připadají docela unylý, radši bych brala jasný a veselý. Právě proto se mi víc líbí ty zimní barvičky. Ale už jsem se rozhodla, že kdyžtak půjdu do těch letních zavinek, jenom ty barvičky........
S tím přestavováním to je taky kapitola sama pro sebe. My teď vyřizujeme stavební povolení a do porodu si chceme ještě vyřídit tu tzv. bezúročnou půjčku od státu na 300 000,–. Pokud se uzavře smlouva ještě před narozením dítka, tak po jeho narození se od 300000 odečítá 30000 za každé dítko. Což by u nás dělalo 60000. A to se mi nechce propásnout.
Ale bude to šíleně na knop a moc tomu nevěřím. Podmínkou je mít vyřízené stavební povolení a to je u nás ještě tak na 2 měsíce. Ta půjčka se vyřizuje asi 1 měsíc, tak si to dakážete spočítat, že to bude tak tak.
Holky zatím se mějte a užívejte si těhotenství.
Pa Nissa
P.S. O zavazování tkaniček mi ani nemluvte. Bříško mám, jako s Viky před porodem. Nevím, nevím kam až mi poroste ![]()
Kami, taky moc pěkný kočárek.
Kačulko, já si vybrala postýlku se stahovacím bokem, rozměr 120×60 cm. Úplně malé mimčo máš v nejvyšší poloze a posuneš i bok dolů a nemusíš se k němu moc sklánět a namáhat zbytečně záda.
Renko, pěknou dovolenou, hlavně užívej klidu.
Nisso, už mám tvůj dotaz na Emitex zapsaný v seznamku, vedu si ho ať na některou z Vás nezapomenu. Jinak ta letní zavinovačka do auta, je velice příjemná na omak. Ošahávala jsme ji v té promi prodejně v sobotu. Asi si ji pořídám, dá se používat i v kočárku, v chladnu kombinovat i s dekou, a na zimu mám stejně fusák ještě po manželovi.
Zatím pěkný den Ivule
holky, tak nakonec jsem uvažovala a uvažovala a ony ty plastové nenafukovací kolečka asi fakt nejsou optimální, takže jsem najela na jiný… není už tak moc pěkný jako Hercules, ale má zase jiné pro.. http://www.kocarek.cz/…ombi-37.html
hodně jsem o nich četla a jsou to prý největší kočárky na trhu, a co se týče referencí, tak jsem slyšela skoro samou chválu…tak uvidím…
Nissa, no u nás v kamenném obchodě je mají, je ale fakt, že je jenom pro jedno mimčo a ne pro dvojčata, možná to je ten problém… ale jinak se mi fakt moc líbí ![]()
ahoj tetky!
já jsem tady, pozdě, ale přece
zase jste toho dneska napovídaly…
NOVIRE jsem zvědavá, jak budeš líčit zážitky z cukr testu
moc se mi líbí ty kočárky, co tady dáváte odkazy. my jsme se byli v sobotu taky juknout a totálně jsme se zamilovali do inglesiny (jak má stef - kolekce 2006), ale je fakt, že když vidím tyhle kočárky co jste ukázaly dneska, tak jsou mnohem levnější a taky pěkný. ta inglesina vyjde přece jenom docela draho.
taky mě jukáte s tím, jak všechno kupujete…už postýlky?? uff, já to nechám asi na mateřskou a pak se z toho zbláznim. nemám teď ani pomyšlení, ani mě to moc nebaví řešit.
nejdřív jsem taky uvažovala o ŠÁTKU, ale čím dál víc se mi zamlouvá zpevněná klokánka (konkr. baby bjorn). myslím, že je to takový jistější a pro miminko asi i lepší, nevim. ale mně jde hlavně o to, že si představuju jak venčim ty naše dva halamy, z n ichž jeden musí jít určitě na vodítku, a mezi lidmi oba. takže jediná možnost je dát marušku na břicho nebo záda a jít. jinak nevim. na to bude určitě lepší pevná klokanka.
uff, holky, to spaní je hrozný. představte si, jdu první den do školy (o tom, že jsem celý prázdniny vstávala v šest protože jsem nemohla spát, mlčim) a probudim se v čtyři a nezaberu a nezaberu. je to fakt příšerný. a jestli je to příprava na mimino, tak já bych radši spala a připravená nebyla :/
pohlaďte bříška a hezký zbytek dne!
teta hela