ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
16.2.07 18:34

Ještě mám chvilku, Viky si zase šla hrát s babičkou, takže…
K těm oblečkům na mimča, opět mé zkušenosti.
Většinou jsem kupovala 56 a 62 a každý mi říkal, ať radši větší, že mimčo hrozně vyroste. Nakonec to dopadlo tak, že jsme přijeli z porodnice a manžel hned druhý den koupil 2 dupačky 56, protože 62 malý šíleně plandaly. Bodýčka jsme od malinkata kupovali 62 a v těch neplandala.
Většinu body jsem měla s dlouhým rukávem, s krátkým jsme je moc nedávala. Když bylo fakt hic, tak dostala mini tričko s krátkým rukávem a jenom plínku, protože i pod body byla spocená.
Jo a dobrá věc je a to si chci teď koupit na prcky, pidi punčocháčky. Myslím, že tady už někdo psal, že si je taky koupil.
Za prvé mimča v nich vypadaj šíleně prďácky a za druhé většinou si je nepoblinkají.
Pokud mají dupačky a ublinknou si ( kámošce blinkal kluk asi 10 x za den) tak ho musela koplet převlíknout a pořed prala a žehlila a musela mít těch dupaček šíleně.
Pak přešla na ty punčošky a když byla nehoda, tak se převlíklo jenom body.
Všechny punčošky dělají ze 100% bavlny, takže v tom neměl být problém. A dobře a rychle se oblíkají při přebalování.
A Viky je užila, když měla třeba šatičky. Vypadala jak malá panenka.

A taky.
Nebojte se nakupovat na mimča v sekáči. Spousta mamin se toho bojí, ale já s tím mám zkušenosti jenom dobrý. Samozřejmě není sekáč jako sekáč. Do některýho bych nikdy nevkročila, ale jinak paráda.
Na ty nejmenší mimča jsou ty věci většinou jako nový, protože angličani nebo odkud to vozej si nikdy nic neschovávaj na další mimčo. Když jim to mimčo odroste, tak to daj do sekáče. Čím jsou mimča větší, tíám už je to horší sehnat něco pěknýho. Buď je to seprané nebo flekaté. Ale to si přece nemusíme brát. :-)
Já tam sehnala tak prďácký věci, co bych u nás v normálních onchodech nesehnala. Krásný mini šatičky a kabátky a bodýčka.
Velkou výhodou taky je, že už vidíte jak se to chová po vyprání. Mně se stalo, že jsem koupila nový body za skoro 200,– a po prvním vyprání se šíleně srazilo. Nebo se opraly barvy.
Tady vidíte, co kupujete.
Samozřejmě nechci vypadat jako agitátor za sekáče, ale já si je nemůžu vynachválit.
Zkuste se poptat mamin, určitě Vám poradí, kterej sekáč je dobrej a kam radši nechodit.
No nic, ze mě už tady mají legraci, že jsem jako spisovatelka, tak radši končím.
Pa a hezký zbytek večera.
 Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
16.2.07 19:08

Ja nevim holky, Johanku jsem mela na podzim, coz je uplne jina kapitola, nez to nase leto - ale muj synovec je narozeny 19.6.. a docela si vzpominam - jak s nim bylo ‚zachazeno‘ :lol: :lol: :lol:
Nejsme rosnicky, abychom vedely, jake bude pocasi, ale ja bych do zimni zavinovacky asi nesla, vzdyt bude leto a deti v ni jsou ‚v pocatku‘ - pouzivala jsem na podzim ‚letni‘ bavlnenou, a to do kocarku a obcas v postylce, ale za tri mesice - konec! Takze jakmile se ochladi - to uz bych asi zainvestovala radeji do fusaku..
Ta letni bavlnena zavinovacka - neni marna - treba vecer ci v noci, kdyz uz se i v lete postupne ochlazuje, nebo prsi.. nevim, to je muj nazor..

A taky pres leto bych urcite pouzivala predevsim vsechno z bavlny..

Puncochacky taky doporucuji - to je tak miloucke a opravdu prakticke - pozor jen na gumicku v pase - mela by byt siroka a poddajna, at se malickym neskrti brisko..

Ach ty kocary - zase - svagrova mela nejaky Trek - nevim co, ale jak blbe se s nim jezdilo - nezatacel, ale clovek se musel naucit ‚grift‘, aby jej mohl nadzvednout a vjet na chodnik ci otocit - a byl docela tezky..
A pozor opravdu na ty brzdy - z umele hmoty se vazne lamou - nevim, kolikrat jej mela na reklamacce a potom jezdila s nejakym silenym heblem, ktery ji zapujcili..
Kdybych si kupovala kocar, tak bych opravdu obela ‚dobre‘ sekace a divala se po ‚dobre‘ znacce - ale to je vec nazoru, ze :roll: :D .. vsem preji - zdarny vyber!!! :D

No a manzel je zpatky - tak jsem si myslela, ze si budu cist a asi to prokecame :D ..

Mejte se krasne, berusky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
16.2.07 19:39

AHOJKY..jdu vás v rychlosti pozdravit, protože nám včera spadl PC, dneska se sice rozjel, ale musíme zazálohovat a dát ho zkontrolovat, tak netuším, jak budu nebo ne..
Hlavně chci moc pogratulovat RENCE k dobrým výsledkům a k holčičce..buď ráda, my jsme se ségrou o rok a třičtvrtě a je to teď super, vždycky jsme byly spíš jako dvojčata, sice jsme si jako děcka docela vjížděly do vlasů, ale který děti ne..teď je to fajn a i vztah matka x dcera je super :)
Teda zírám, kolik je tady nových těhulek 8O musím říct, že už nemám vůbec přehled..
Kočárek HOCCO má moje ségra a je s ním moc spokojená, prý na ně ani nejsou moc reklamace, jediný, co mi vadí, že vůbec nehoupe..to ty hluboký a hlavně Inglesiny zase mají..
Tak holky mějte pěkný víkend a užívejte kopanců - vždyť jsme se na ně tak těšily, pamatujete? :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
16.2.07 19:44

tak holky, jsem tam, kde jsem byla. Kočárek Takko jsem teda zatím pustila z hlavy, ale dál jsem se nehla. Asi zkusím i ty sekáče. Ale tam mám strach, že si koupím sice levně třeba i hezkej kočárek, ale bez záruky. Když se mi za půl roku rozbije, tak už s ním nic neudělám a budu muset zas koupit něco ještě levnějšího.Tak ještě uvidíme v úterý s mamkou, třeba něco najdu.

A s tou zavinovačkou, já si koupila tu zavinovací peřinku, hlavně teda kvůli manželovi, kterej se bude bát na mimčo sáhnout, tak v té zavinovačce nebude mimi tak křehké. Jinak nemám představu, co se dává pod mimčo do kočárku a čím se přikrývá, zvlášť v létě a zatím to tu nikdo nezmínil, tak mamči poraďte nám úplným laikům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
16.2.07 19:52

Doris - veci do kocarku jsme resily asi 20 stranek zpatky nebo 50? :lol: Ja ti ani nevim, jsme docela ukecane :lol: ..

Mam v kocarku takove polstrovani, ktere obalim velkou bavlnenou plinkou a Johanka bude prikryta prizovou bavlnenou deckou s dirkama (vypada, jako hackovana - jestli u vas doma, nebo i ty sama hackujes, tak urcite tuto variantu doporucuji :wink: ).. Synovec ji mel v kocarku cele leto a byla fajn prodysna a on se nepotil.. Kdyby se ochladilo, tak ji zavinu do bavlnene zavinovacky.. Polstarek do kocarku neresim - ten je stejne na nic - mozna na okrasu, jak uz Nissa psala, male mimco stejne na nem nesmi lezet..
Takze tak - se mnou/nama :D ..

Jo a nezapomente na sitky na kocarky proti hmyzu!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
16.2.07 19:54

Co jsem to tam napsala??? Johanka nebude prikryta - to malicke bude prikryto a v kocarku :lol: :lol: :lol: - uz mi hrabe a to poradne :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
16.2.07 20:38

Čaute holky a taky zdravím nováčky :D

Teda toho čtení jsem musela moc dohánět...... 8O

Jinak já jdu 100 procentně do té letní zavinovačky do autosedačky, protože se nám moc líbí a myslím, že se určo využije a ne jednou, večer bývá chladněji a člověk fakt neví, jaké to léto bude, takže my jsme jasně rozhodnutí…

A co se týče kočárku, tak já se zamilovala do Hauck Traxx Jaguar, čtyřkolka, světlounce modrá, ale......... těžký je jak kráva a není vůbec skladný, takže bohužel jsem od něj musela upustit. Teď mám vybraný Driver 4×l a je cenově přijatelnější a hlavně je skladný, navíc ho chceme i s autosedačkou a ta se tam dá připevnit bez adapterů, takže to vyhrál on, je to sice polský výrobek, ale nad tím už jsem mávla rukou, stejnak to vidím tak, že až bude malá větší a nebude sníh, tak pořídíme nějaké masivnější golfáče, takže asi tak nějak ke kočárkům…

Mějte krásný víkend a opatrujte se, papa

• Citovat
  • Upravit
808
17.2.07 06:48

ahoj holky, dobré sobotní ráno......

promiňte mi, že nepíšu často, ale tak nějak nemám co..

Kočárek máme starý, používaný doteť a používán bude i dále… Oblečení mimčo zdědí, jedině do porodnice scháním něco nového - ale zatím mají všude zimní :,-(y nebo modré i růžové, ale když nevím, co to bude, tak bych chtěla něco neutrálního - třeba zelené..... Modré měl Lukáš, růžové Lucka, žluté Jonáš - a teď.. Nevím, nemáte někdo nějaký tip?

Jinak v kočárku jsem měla vždy jenom „deky“ nebo fusak… Lukáš je zimní, takže ten nosil i kombinézu, ale Lucka s Jonášem jsou jarní. Takže jsem v kočárku jsem měla přenosnou tašku - v té se mimčo dost dobře nosilo všude možně (ale kdo má autosedačku, asi nemusí řešit). Jinak se mi moc líbí rychlozavinovačka od Emitexu (taková s mašlí). Líbí se mi na ní, že má „vypodložená“ záda, a mimčo pak nebude zkroucené.. Na starší jsem měla takovou klasickou „starou“, ještě po mě, a měla právě vyztužené záda, takže se krásně nosilo. Ale ta je teď na léto moc teplá…

A jak jste tady probíraly ty staré plátěné košilky - nezavrhujte je jenom proto, že jsou „zastaralé“. Při Lukášovi jsem je používala dost často - měl košilku, dupačky - a krásně se pak přebaloval. Je pravda, že u ostatních jsem to tolik nevyužila, ale nejsou zas tak úplně špatné.

Jinak holky, máte moc hezké pokojíky pro mimoušky . a krásné fotky.. já to svoje ani fotit nebudu… Mě se samotné nelíbí (nikdy se mi nelíbilo) a když k tomu připočtu ještě ty faldíky!!!! Nebudu strašit… Jediné co mě zatím těší je to, že jsem „zhubla“ už 7kg - a zatím se držím! Ale je to tím, že mám rýmu, takže to se nedá počítat…

Zatím ahoj a čekám na tipy..... prosím…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
17.2.07 08:40

Dobré ránko,také budu kupovat něco nového do porodnice,ale co jsem zatím koukala tak je to dost bída.Potřebuju velikost 62,protože v 56 maj hrozně malý čepičky a ta je nám na nic.Nerada bych dopadla jako s Ondrou,kdy při odjezdu z porodnice měl čepičku jen do půl hlavy. :lol: Zatím jsem všude viděla jen bílý soupravičky a ani na internetu jsem nic nenašla,tak ti asi moc neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.2.07 09:18

Ahoj holky,
soupravu do porodnice asi nějak zvlášť řešit nebudu, vyberu něco hezkého, co budu nít doma :wink:

BEDHANN, taky se mi stašně líbí Traxx Jaguar, chci se na něj podívat na tom veletrhu… ale že není moc skladný jsem nevěděla 8O , tak to asi taky ještě zvážím…

VVIK, kromě zelené nebo béžové mě nic moc nenanapadá… ale zkusím nad tím ještě popřemýšlet :wink:
A vůbec jsem nevěděla, že některé zavinovačky mají vypodložená záda, taky se po nějaké podívám, manžel (i já :) ) určo bude klidnější, když bude prcka držet - pokud vím, tak nikdy žádného ani nedržel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
17.2.07 09:24

Krásné ráno maminy,

tak mi to trvalo asi tak půl hodiny, než jsem dočetla včerejšek, pěkně ukecané jsme teda 8)

Vítám nově příchozí a přeju zdravá a spokojená miminka.

Taky ještě nemám žádnou soupravičku do porodnice, asi se poohlídnu po něčem v té velikosti 56, protože všechno ostatní mám až od 62.
Taky ještě nevím co budu dávat do kočárku pod mimi, asi podle počasí, ale nejlepší mi přijde ta varianta plínku pod a buď nějakou letní zavinovačku nebo deku…

Jinak hlásím, že dneska jedeme na návštěvu ke známým do Plzně a zdržíme se až do zítra, takže se ohlásím asi až zítra večer. Mají rok a něco starého chlapečka, včera jsme řešili co mu koupit a skončili jsme u takového velkého bagru, tak doufám, že si s ním vyhraje… Přítel měl pocit, že takové roční dítě si ještě nehraje - že v podstatě většinu dne leží a spí - :lol: ještě se bude muset mooooc učit - a asi se bude hodně divit…

Tak se tu mějte krásně a ať mám zítra večer zase co číst :D

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
17.2.07 10:00

Dobré ráno maminky,
je to fuška dočíst jeden den.
Zdravím všechny nově příchozí a přeji krásné těhotensví a zdravá miminka.
Popelko s tím fastum gelem - předepsal mi ho doktor, ale bojím se ho hojně užívat. V příbalovém letáku je v těhotenství na doporučení lékaře. Nejdřív jsem ho používala na koleno co mi 14dní bolelo (stačilo 2dny mazat a bylo po bolesti) a teď ho používám na záda. Po třech dnech mám poprvé pocit, že zabral.
Všem přeji krásný víkend
Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
17.2.07 11:07

Ahoj maminky a pupíčkové. Dneska je tu obzvláště nádherné jarní počasí! Na skalce mi celou zimu roste petrklíč a já si říkala, že asi zima nepřijde, no a teď už raší i narcisky, tak to je asi fakt jaro. Když je takové krásné počasí, tak se čím dál víc těším na to svoje mimčo.
Manžel mi odjel do Prahy na školení, tak je mi tu trošku smutno, ale mám co dělat, takže nuda nebude.
Pohlaďte svoje pupíčky a pěkně s nima mluvte, už nás slyší. :D Já o tom zrovna přemýšlela, že ten můj špunt tam slyší asi jen když řvu na psa, když mi zdrhá, tak jsem řekla mamce, aby mi přivezla pohádkové knížky a začnu trénovat. :D Tak páčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
17.2.07 12:36

ahoj tehulky,
tak se taky dneska hlásím. Byli jsme ráno s manželem na Dni otevřených dveří v nové jindřichohradecké porodnici. Je to tam krásné, tak jsem rozhodnutá, kde rodit :-).

Ted uz relaxuji, jidlo mame od vcerejska, tak nemusim ani varit. Idealni den. Preji krasny den a hodne slunicka (u nas dneska svítí o 106)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
17.2.07 12:49

Dala jsem vám pár fotek do albumu. At se taky muzete podívat, jak je ted v JH krásná porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí