Poradna duly
Jana Čurdová
Novire my jsme taky ulítlí na zelenou a to s vojnou nemáme nic společnýho,akorát jsem se za svobodna jmenovala Vojnarová a teď jsem Soldátová.
To jsem si pomohla co?Ale zase dost jezdíme do lesů na vandry a tak je ta zelená celkem pochopitelná.Ondra už má spoutu maskáčovajch oblečků včetně khaki spacáku. ![]()
Kami, to je úžasný s tím příjmením! To jsem se zase nasmála. No, moje babička se jmenovala za svobodna Lang a po svatbě Dlouhá. A kámoška je Slepičková, za svobodna Rybová. To je fakt dobrý.
A zase nevím s tou zelenou… áááááách jóóóóó
Doris,radši se ještě na kočárky podívej. U těch Tak nevyšly moc dobře testy od čoi.Nějaký konstrukční nedostatky a ftaláty.A navíc jsou oba ty kočárky hodně těžký 18-20kg.Jestli u vás máte jenom rovinky tak je to v poho,ale do kopců moc nedoporučuju.Vlastní zkušenost,měla jsem 20kilovej kočár a v tom 10kilový dítě a urvat to k nám na krpál,hlavně v zimě byl dost děsnej zážitek.
S těmi příjmeními, u mamky v práci před lety byla kolegyně, která se jmenovala Chladničková a vzala si pana Mrazničku. A pak mi v nemocnici říkala jedna čerstvá maminka, že dělá ve skladu jednoho hypermarketu, na oddělení se musí hlásit jménem oddělení a pak svým jménem a mají tam kluka, který dělá na oddělení chlazeného zboží a jmenuje se Králíček, při hlášení " Chlazený Králíček" bych se asi pokaždé neudržela smíchy.
S příjmeníma je děsná sranda.U nás na škole byly o třídi níž celý dva kluci a jeden se jmenoval Šuškleb a druhej Ošlejšek.A já měla spolužáka,který se jmenoval Jebavý.Nutno podotknou,že jeho předek z pátýho kolene byl známý to básník Otokar Březina vl,jménem Václav Jebavý, a tak je to jméno vlastně slavný.A u ná s paneláku jeden čaš bydleli na stejným patře tito pánové:Chromý Budík Tíkal ![]()
DORIS, tak taky nevím, co s těma kočárkama… ale jestli jsi rozhodnutá pro některý z těch dvou, tak hlasuju pro modrý - má větraci stříšku, to by se v létě mohlo hodit. Ale jsou fakt hodně těžký…
KAMI, myslím, že s příjmeníma jednoznačně vedeš
fakt supr ![]()
Ještě mě napadlo… ve škole jsme měli kluka, co se jmenoval Nepovím. Takže když se ho při konrole ptal nějaký major či co: „Vojíne, jak se jmenujete?“ tak jsme se mohli potrhat smíchy… bohužel, major neměl smysl pro humor, tak ho chudáka pěkně seřval
Ale myslím, že pak se mu dokonce omluvil…
Koukám sranda s těma jménama. Já si taky vybrala. Manžel se jmenuje Bigas. Bohužel lidé už dneska ovládají světové řeči, že? Takže mi to hned po svatbě kluci v práci velice rádi přeložili. Big As! (jen nevím jestli se as nepíše se dvěma es) No, naštěstí moje pozadí je v normě, takže jsem to nebrala osobně. ![]()
Jinak s těma kočárkama asi ještě počkám. Ta váha mi taky vadí. Ale za ty prachy. Teď je každá koruna dobrá, chci mít do narození mimi hotovou rekonstrukci kuchyně, obýváku a chodby, takže makačka a finančně dost náročné. Co vám budu povídat, opravujeme starej barák.
Jo a teď jsem byla venku se psem a kocourem. TAk jsem si vzpomněla, že se mě někdo ptal, jestli jsem toho našeho kocoura našla. Tak našla, ale zase mě stál pár nervů. Byli jsme předevčírem na procházce se psem a on chodí s náma. Vypadá to docela směšně. Jenže kvůli němu musím chodit přes louky a pole aby mi ho něco nezajelo a on se mi najednou ztratil, tak jsem tam chvíli stála a volala na něj a on tam prostě nebyl nebo se spíš schoval před autem, který z dálky slyšel a já ho nemohla najít. Tak jsem myslela, že mi zdrhnul domů, tam ale taky nebyl a až do rána se neukázal. Už jsem si ho představovala, jak tam blboun sedí ve křoví a čeká na nás. TAk jsem hned ráno šla ven a on přiběhl na první zavolání a řval jak jelito hlady. Jinak ho musím zavírat, když chci někam jít sama, byť jen na zastávku autobusu. Toť moje story s kocourem.
Tak zatím, já jdu k té kadeřnici, držte palce…
Holky,
já to všechno nestíhám číst.. ![]()
Manža byl na kontrole, tak už půjde v pondělí do práce, tak jsem si myslela,že budu mít trochu času pro sebe.. No jenže začínají dětem prázdniny a budou tu celý týden.Ne že bych se netěšila,ale z toho staršího asi vyrostu. Puberta jak malovaná,už si prý stěžoval,že musí být týden u mámy..
No nic, tak jsem si postěžovala a půjdu něco dělat.
Novire, ze zelené si nic nedělej, já nosila uniformu modrou a když se mi líbilo něco modrého,tak jsem si říkala, jestli už nemám deformaci…
No vidíš a teď mám modrý metřík a kupuji na mimi modré věci
![]()
Tak jste me holky opet pobavily - ta prijmeni - to je vec!
Kamco, opravdu - tva kolekce je uzasna!!!
..
Doris - Bigas - je stale fajn. Moje kamaradka si vzala kluka z Kolumbie a ted se jmenuje Iva Serrano
- nastesti ziji v lOndyne, takze jen obcas zaslechne nejakou poznamku, zda je striktni v te dane denni dobe
..
Docela jsem to s primenim ‚vyhrala‘ - Kathi nezni tak zle, ona madarska prijmeni - jsou taky k pobaveni - no co prijmeni - Kori mam babicku Aranku a dedu Deza
.. a to nemluvim o kamaradech - Lajos a spol..
Nejsem rasista - pro buh - ale je pravda, ze se mi zvedaji koutky k usmevu
..
Doris - zvaz jeste ten kocarek - jestli ti nevadi vaha (ale to pozdeji jiste pocitis
), tak hlavne, at neobsahuje ten ‚maras., ktery by miminku mohl ublizit.. Myslim, ze Stef mela opravdu stesti na kocarek - ja vim, ze novy je novy - ale jeji - je uplne jako novy - a ta cena - uuuzasna - mozna stoji za to se jeste podivat i po tech sekacich.. Ja jsem koupila pro meho synovce v sekaci hole taktez od Ingleziny - za velice krasnou cenu, a kdyz jsem se divala na kocarky kolem, tak nektere - byly opravdu super!!! Zkratka jako nove! A to jsem z Opavy - ne moc velky vyber! Taky jsme pro Johanku poridili autosedacku a takove dalsi 'bebechy‘ - kdyz se k vecem clovek stavi slusne - tak jsou takrka neznicitelne
.. Ale je to samozrejme tva/vase volba.. Mimochodem - modra barva sedi i holcickam
..
Dneska tady mame posmourno, takze jsme s Johankou doma - kreslime - opet i po stene
.. tak se jdu Johance predstavit se svou'kolekci' zviratek ![]()
pa
My jsme teď s Ondrou kreslili na chodník,ale moc dlouho jsme tam nebyli je trochu sychravo,tak to také vidím na kreslení na papír.Zdi už máme taky pomalovaný,zatím ložnici a obývák propiskou.Ale hlavně že se Ondra vyřádil. ![]()
To Euryanta : pro zítřejší vstávání můj metřík to je kousánek co..No Blíženečkové teda já to mám tak ta jestli budu rodit o den později a víc bude to rak. To by se pak asi sneslo líp se mnou a tátou. Přenechávám Euryantě právo na první ospalecký vzkaz
když je ten 78 ročník Děkuji za milé přijetí holky jsemz Vás vyprdlá jedete tu první ligu hezkej den
Ahoj holky,
tak se hlásím z dnešních kontrol. Tak nejdřív byla genetika. Posiluju řadu holčiček, páreček se taky nekoná. Ale vlastně mi je to po tom všem uplně jedno. Holky budou od sebe o dva roky, tak si snad aspoň spolu vyhrají. Zajímavější to pak bylo na UTZ. Naměřili tam nějakou „divnou“ velikost, která odpovídá 24. týdnu, což rozhodně nejsem. Podle PM mám termín 23.6., podle UTZ se posunul na 14.6. a dnes tam vylezlo dokonce 8.6. Jela jsem pak ještě ke svému dr do poradny. Ten se na to taky díval divně. Uzavřel to slovy, že to prostě blbě naměřili a že on si udělá svůj UTZ. Tak jsem z toho zase nějaká rozhozená. Už bych fakt měla docela ráda klid. Příští týden jedeme na hory a potom jdu znovu na UTZ.
Jo a taky půjdu na ten glukozový test.
Popelko, dopiš mi prosím do seznámku kontrolu 8.3. a holčičku, děkuju.
Renko,gratuluju k holčičce.Někdo ty holčičky holt mít musí,když je to tu samej kluk.S tím UTZ si moc hlavu nelámej,nám taky naměřili jeden rozměr téměř o 10 dní větší.Dr na to nic neříkal,jen se ptal,jestli jsem rodila v termínu a povídal,že to bude pěknej macek.Pak jsem zjistila,že ten největší rozměr je hlavička.Tak se mám opět na co těšit.Doufala jsem,že bude mít mimís malou hlavu po mně a zase se to nějak zvrtlo.
Kami, děkuju. Taky doufám, že to bude OK. Jsem teď ještě pořád ze všeho hrozně vystreslá. Ale stejně dr říkal, že to opět vidí ke 4kg. Andrejka měla 4040g. Taky jsem se těšila na pohodovější porod. No co se dá dělat. Hlavně, aby všechno dobře dopadlo.