ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2055
18.7.09 11:17

Ahojky to je zase vedro normálně jsme měli večer v ložnici kde spinkáme všichni tři 29st no síla a ted je tam 27 ani kapka tu nespadla spocení jsme všichni až na zadku malou ani ven nedávám to se nedá áááááá
Včera jsme jeli na návštěvu k sestřence a malu jsem měla v šatičkách ale pak jsem ji sundla plínku a nechala ji jen v šatičkách a ta byla spokojenáááá

Manžel mi zítra odjíždí tak budu týden bez pc snad se ochladí at můžeme chodit n aprocházky tak pa pa pa

Jo a ptala jsem se na to nepovinné očkování proti rotavirům )průjmu) a NEBUDU MALOU OČKOVAT když to není povinné NEBO BUDETE NĚKTERÁ OČKOVAT KDYŽ TO Nepatří do povinného očkování?? A co pneumokok???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
18.7.09 11:53

Mel - copak je s nemocným chlapem???? Já pořád říkám,že nemám dvě děti,ale tři.

Mili a ty huggies jsou dobré?? Manžel dnes pro ně jede-tak nevím-asi vezme jen jedno balení,abychom se nenapálili jako s pamperskama-mám ještě dvě balení a nesedí nám. I když při jeho spotřebě za den to beru jako ok,ale když si spočtu,že by se mi pročůrával častěji než 3× za den-tak je to prodělečné-prát prádlo díky blbým plenám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
18.7.09 12:36

Welu řekla bych, že na nepovinná očkování je ještě brzo, teď je ten očkovací kalendář do roka a půl celkem nacpaný.
Já konkrétně zatím nic navíc neplánuju.
Pneumokoka bych dávala v případě, že by měla náchylnost k nemocem, které ho způsobují.

Překvapenko
má ANGÍNU. Pravděpodobně smrtelnou verzi.
K doktorovi ale nepůjde-se vyléčí sám ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
18.7.09 13:39

Zuzanica, Žížala - jenže já mám právě břicho dost pevné a hodně nad pupkem :roll: :evil: A jelikož si ještě dobře pamatuju, jak jsem dopadla po Ondrovi, dělalo mi to starosti. Tak snad to bude OK.

Kořeno - krásný pes :P Naši mají zlatého retrívra a rotvajlera. Ondra býval opatrný, ale Michal je zbožňoval a oni jeho, obzvláště Nica /rotvajler/ Na ní mohl i jezdit. Ale jednou měla bolavé ucho a Míša se o ni nějak opřel a ona se po něm tlamou ohnala. Nekousla, to ne, ale jak byla rychlá a ohrnul se jí pysk, škrábla ho zubem a rozhodně měl modráka přes celou tvář. Byly mu 3 nebo 4 roky. Mamina měla strach mi to i říct a tchýně s tchánem to neví dodnes.

Seal - 40 stehů? :roll: to je tedy něco. To jsi rekordmanka :wink: Hlavně že jsi ok

Tady zatím nepadla ani kapka. Ani včera, ani dnes. Ale mám tucha, že ještě dnes to přijde.

Dnes tu mám Den obce, tak až se malá vzbudí, nakojíme a vyrazíme. Snad to počasí vydrží a nezmokneme. Jarek už odjíždí, tak budu týden zase sama. Kluci jsou u taťky v Praze, tak budu mít klídek. Jen zase hlásí bouřky a přívalové deště, tak to mě štve. Navíc jsem vykoupala psa. Ach jo :roll:

Jo a večer vám dám pro srovnání do galerky fotku Aničky. Je to fakt drobeček. Ale snad je v pořádku a už klokánkují. Kluci se prý dnes taky půjdou podívat, tak jsem zvědavá, na jejich zážitky.
Kámarádce jsem ukazovala fotky a maily, co jsme si vyměňovali s bývalým a ta byla v šoku, jak spolu vycházíme a komunikujeme. No, my tak nějak vycházíme. Jezdíme i s Jarkem k jeho rodičům a všichni klidně poobědváme nebo pogrilujeme, popijeme - prostě život jde dál a pro kluky je to tak rozhodně lepší. Navíc „děda s babi“ jsou to i pro Barunku. Je to zvláštní, ale je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
18.7.09 14:18

Fidak - my používáme obyčejný a stačí nám. Ty premium jsou lepší, ale taky samo dražší.

Ad počasí - tak tady leje více méně od noci. Byla ta bouřka a plynule to přešlo do neustálého poprchávání. Ale zdá se mi pořád dost dusno.

Welu - já budu z nepovinného očkování dávat jen žloutenku (opět až před nástupem do školky) a klíště. Jinak nic, mají toho v očkováku rozepsáno na dlouho.

Taky už se Marečkovi udělal pěkný malý vřídek po TBC, tak máme o starost míň. V úterý jdeme na ko a převážení, dr. měla dovču, tak jdeme až teď.

Prekvapena - asi bude lepší vzít na zkoušku jedny a uvidíš. Nám vyhovují, protože Mareček má velký pupík a hubenější nožky, takže mu to kolem stehýnek špatně sedne - teda co se Pampersek týká.

Mel - ááá, další smrtelná rýmička? :D Tak ať se brzo vykurýruje a hlavně tě moc nenervuje :wink:

Bobule - to je fakt skvělý, že máte s bývalým i bývalíma tcháňatama takový pěkný vztahy. Většinou to bývá horší, tak ať vám to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
18.7.09 14:36

Źloutenku budu dávat jako Milli před nástupem do kolektivu. Klíšťovku mi rozmluvila doktorka s tím, že líp když naočkuju sebe.

Tak já se taky s exmanželem a jeho novou rodinou stýkám. Jezdí k nám na chalupu, jeho ženu beru jako kámošku ( a že mne na začátku nenáviděla ) a můj manžel s ním vychází bezvadně. Děti společné nemáme :-)

Tak holky tady je teda tak 15 stupňů, leje celý den a je kosa. vedle ve vesnici je pouť a my musíme sedět na zadku.
Teď jsme si s manželem říkali, jaká pohoda, obě ratolesti chrní a my pijeme kávičku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
18.7.09 15:26

Melu pošlu ti tam pár stupnů tady je 42 na sluníčku a ve stínu 31 a praží slunko jak blbé a je hrozné dusno už jsme se s manžou dvakrát sprchovali po prvé ráno jak jsme se vzbudili a malá ještě spinkala a před chviličkou když jsem myla schodiště a chodby nám, mamce a babičce, mamka je unavená tak už se musím rozhýbávat … no a lilo ze mně jako z konve a manžel mě jak jsem vešela prádlo postříkal zahradní sprchou ..... no samozřejmně jsem mu to oplatila, honili jsm es ekolem baráku no ale srandáááááá

Takže taky mi doporučujete at proti žádným rotavirům neočkuji… já nemám skušenosti s žádnýma maminkama tak se musím zeptat aspon vás nerozumím tomu a nevím proti čemu je dobré ji nechat naočkovat … je to tahání peněz z rodičů?? a když mi Dr řekla tady vám dám leták a jestli se rozhodnete ji naočkovat tak mi zavolejte za tden ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
18.7.09 15:33

Ahoj, to je ale venku hnusne. Naplanovali jsme dneska vylet pesky podel Vltavy 20 km s logickym koncem v restauraci za Prahou, no a tim pocasim to padlo, tak snad pristi vikend.

meluzinka - at se ti treti dite brzy uzdravi :-)
Fidak - huggiesky - mame oboje, ale obyc nam vyhovuji vic
welu - ockovani - kazde ockovani je vpraveni do telicka prislusne nemoci, aby se vytvorily protilatky, takze to s tim dobrovolnym neni dobre prehanet. Navic treba ockovani proti klistovce u deti neni extra dulezite, jestli se nepletu, prubeh encefalitidy u deti je velmi mirny - jen jako chripka, tam plati, ze cim starsi clovek, tim horsi prubeh, takze radsi ockovat sebe. V pripade meningokoka se ockuje jen proti relativne neskodnemu kmeni, proti tomu vrazednemu vakcina neni. No, nejlepsi bude, kdyz se poradis s doktorkou. Sama bych dala asi jen tu zloutenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
18.7.09 16:25

Ahojky,
taky se hlásím, že žijeme. Ty vedra byly šílený, malá byla úplně tuhá…
Tak to nesmím zakřiknout, ale přes noc furt spinká 6 -8 hodin. Sice jí většinou docela dlouho uspávám, nemáme zatím ani žádnej režim, že by bylo třeba ve 20 koupání, krmení atd…to se mi zatím nedaří, ale to, že můžu spát alespoň 6 hodin v kuse je myslím malý zázrak :D :D
A krmím max 5 x denně, víc prostě nestíháme, prostě když spí, tak ji nebudím a nutrilon se musí dávat nejdříve po 3 hodinách, takže tak :D
Je to zlatíčko, teď zas chrní v lehátku :D

Ty kroupy včera byly hustý, docela jsem se bála, ale odnesly to jen kytky na oknech.Tak krásně rozkvetlý byly.......

Srazík, jsem pro. Jsem schopná dojet kamkoli. Řidičák nemám, takže se musím všude dopravovat vlaky, autobusy a jsem zvyklá. Takže dlouhá cesta a nepohodlí mě neodradí :D :D

Je Milli ty jsi vlastně z Humpolce. Tam to znám…Jako malá jsem tam byla pečená vařená, vlastně až do puberty…Babička bydlela ve Vystrkově - vesnice cca 1,5 km…

Korena - to je šílený s tou Florkou, ale je super, že malá nemá žádné trauma z pejska…My jdeme po šestinedělí seznámit Julinku s mamčinou Betynkou - zlatý retrívr. Ona je supr, k dětem se chová hrozně něžně, tak snad to bude v poho. Spíš aby jí brala do své smečky, ne jen jako příležitostnou návštěvu :D

Dneska jsem měla 1. hlídání. Od porodu jsem bez Julinky nebyla ani hodinu. Dnes přišla mamča a my jsme jeli s Honzou na Smíchov…Bezva slevy, koupili jsme něco Julince a mě dvoje šatičky, co můžu nosit i s těmi deseti kily nadváhy :D A od Honzíka jsem dostala za Julinku zlatý prstýnek :D

Ježíš, to je zas román, jdu se koukat na detektivku, využiju, že malá spinká jako andílek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
18.7.09 16:50

Tak u nás zima a déšt, ale malý spinkal už dvakrát zabalený na terase, tak dobrý.
Jen ty jeho intervaly 2h jsou děsný, to stihne usnout tak na max 1/2-1h a je zase vzhůru. My stíháme kojit 9-10× za den a to považte, že v noci spí 6-8h..... :roll: Takže přes den nonstop a pereme se u toho. On je prohnutý jak luk. No mám pocit, že toho moc nevypije. Dokud mu to dobře teče tak sosá a pak už jen tlačí. NO musím říct, že jsem si to kojení představovala tak nějak jinak.....asi moc idylicky. Dneska dělám zásobu a jedno kojení dáme ze stříkačky…at si trochu odfrknu. Taky někdo tak bojujete?

Ale po dlouhé době jsem měla chvilku času uklidit barák…tak jsem ráda!

Spagetko 5× denně… 8O tak to je fakt pohoda… :wink:

Welu neboj zima k vám taky dorazí možná zítra… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
18.7.09 16:52

Spagetka - jj, Vystrkov je kousek od našich. Taky je tam statek, kde mají koně - tam jsem jezdila (kdysi dááávno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
18.7.09 17:11

Ahoooooooooooooooojky holky.

Zasílám informace o Ríšovi- propouštěcí váha 2470 kg a 47 cm míra a v 6 týdnech- váha 3450 kg a 53 cm .
Pro sraz sem taky a už se moc těším.
Meluzinko mohla bych ject stebou a nebo ty semnou to je jedno, ale jsme kousek do sebe, tak by to bylo fajn, vzala by si mě ? Nebo já tebe, jak by si chtěla , děti sebou a my dvě, to by bylo akorát , byla by si pro ?
Jinak ostatní zdravím, tady dneska celej den prší, ani ven nemůžeme jít, což mě teda pěkně štve, malej dneska je nevrlej a venku by mu bylo fajn, tak jsme doma zalezlý a to jsme měli dneska ject se podívat na fotbal mají turnaj z německem a tak hnusný počasí nám to nedovolilo , to mě tak štve to je jak naschvál , jednou ročne přijedou oni knám a jednou ročně jezdí naši fotbalisti knim, no to se jim teda povedlo počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
18.7.09 17:56

tak u náš už taky leje a ochlazení snad o 20 stupňů :roll: prostě kosa

do galerky jsem vám dala už Aničku. Je to fakt drobek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
18.7.09 18:08

Hromy, blesky, liják jako blázen :dance: :dance: HURÁÁÁÁ
Konečně se dá dýchat

My a režim no tak přes noc spinkání 8-9 hod pak se napije a spinká další dvě hodky pak třeba 4-5 hod je vzhůru a to si brouká v košíku a spinká další 3-4 hod a pak v 19 hod koupeme ve 20 hod kojíme a do dvou hod spinká až do rána.
Dnes jsem se bavila s mamkou jestli je to normální že má takový režim a mám být v klidu a být štastná NO TO JÁ JSEM až se někdy bojím o ni jestli není nemocná když vás čtu kolikrát za den kojíte my dnes kojili zatím 4× a kojíme max 6× a to po 10-15 minutách dýl ji nenechám pak to z ní letí ven, a nebo jak musíte uspávat a jak vám pláčou…
Ráno odstříkávám 160 z obou a to až po kojení ještě jsem ji nedala odstříkané chtěla jsem ji skusit dát z flašky jak to bude přijmat abych zítra odjela sama do teska ale nějak se mi k tomu nechce mám pocit jako bych ji šidila nevím no ale musím to skusit někdy. . . možná ani proto nechce dudlík odmítá ho jen někdy když si cucá ručičku po kojení tak ji ho dám na chviličku a to si pocumká tak na dvě minutky vyplivne a usne.

Jsem dnes nějaká unavená ale konečně leje a dobře se dýchá

Chci se zeptat pijete kolu nebo kofolu? nebo jemně perlivé vody?? já mám na ně takovou chut hezky vychlyzenou kolu bpže na ex bych vypila litr piju jen vodu se sirupem nebo čistou a nebo čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
18.7.09 18:08

Wapík - jojo, 5 x denně, ale to je takový to ofiko krmení, kdy vážím a dokrmuju nutrilonem. Jinak k prsu je přisátá taky dost často, někdy i 2 hodky víceméně v kuse, ale to nic nevypije:(

Milli - jasně, ten statek znám, no úplně se mi vybavily zážitky z dětství :D
No ale už se tam asi nepodívám, chalupu po babičce zdědila teta, teda zdědila- ukecala babičku aby ji na ní přepsala ještě za života, a s tetou se vůbec nestýkám, takže nic…

Já teď hrozně trpím, bolí břicho, ale dost- nejspíš zaražený prdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí