ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11462
18.7.09 19:11

Tak my se nakonec sebrali a i přes mírný déšť jsme vyrazili do lesa. Výsledek máte v galerce.
Děti se vyvětrali, teď se navečeřeli - štěpán to teda do desíti ještě dá minimálně dvakrát :-)

Příjemná jsem se unavila, nachodili jsme ta 8 m-tož já mám baby dnes za pohyb splněno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
18.7.09 19:34
welu píše:
když vás čtu kolikrát za den kojíte my dnes kojili zatím 4× a kojíme max 6× a to po 10-15 minutách dýl ji nenechám pak to z ní letí ven, a nebo jak musíte uspávat a jak vám pláčou…
Ráno odstříkávám 160 z obou a to až po kojení ještě jsem ji nedala odstříkané chtěla jsem ji skusit dát z flašky jak to bude přijmat abych zítra odjela sama do teska ale nějak se mi k tomu nechce mám pocit jako bych ji šidila nevím no ale musím to skusit někdyChci se zeptat pijete kolu nebo kofolu? nebo jemně perlivé vody?? já mám na ně takovou chut hezky vychlyzenou kolu bpže na ex bych vypila litr piju jen vodu se sirupem nebo čistou a nebo čaj

To se fakt divím, že ti takhle vydrží. Já musím dát Marečkovi přes den několikrát cůcnout na žízeň - je to znát, jak má vpadlou fontanelu, že musí často pít.
Proč tolik odstříkáváš? Děláš si velké zásoby? S tou flaškou si nedělej hlavu, určitě to není šizení, když do ní dáš svoje MM :wink:
Kolu ani kofolu nepiju, nesvědčilo mi to u Matýska, tak nechci pokoušet osud. Stejně tak i jemně perlivé minerálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
18.7.09 19:36

Špagetko a Wapiku-přidávám se do klubu co mají problémy s kojením.
Je to pro mě věda.
Např. teď jsem kojila z jednoho prsu dvakrát. Z druhého jsem odstříkala necelých 50 8O což se mi zdá málo,když tu ještě čtu,že Welu odstříká 160. No a těch 50 malej už nechce - uvidíme za chvíli jestli se přihlásí.
Z prsu odstříkávám - protože jsem dneska našla v té rozkousané trhlině,která sice nekrvácela- hnis. Takže jsem zvolila tuto metodu a snad se to brzy zahoji. Přitom se mi zdá,že malej má tu trhlinu v koutku při pití,ale asi ne,protože mě kojení fakt dost bolí.

jinak kojím z obou prsou- jedno většinou nestačí-a střídám to-stejně se ale prsa nenalévají-tak nevím.

Uvidíme co bude dál-jestli to nepůjde,tak budem krmit umělou.

Synátor volá od babičky-tak musím uvonit ntb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
18.7.09 20:00

Já dám Štěpánkovi občas taky odstříkané MM v lahvičce a nemám pocit, že by to bylo šizení.
Ale chápu, že to tak někdo může vnímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
18.7.09 21:21

Holky, já už to kojení vůbec neřeším. Kojím,kdy malá chce, někdy z jednoho, většinou z obou a vůbec neodstříkávám. Jen, když malá v noci dlouho spí, tak ji samo stačí jen z jednoho, tak to druhé musím odstříkat. Ale v žádném případě neodstříkávám do prázdna, jen si ulevím. PA říkala, že čím víc budu ostříkávát, tím víc mlíka se bude tvořit. Pokud mě to nebolí nebo to není zatvrdlé, odstříkávat nemám. Prsa se přizpůsobí potřebám dítěte. Tak si vyberte, když každý říká něco jiného. :roll:
Takže už to neřeším. Dokud malá bude přibírat a doktor říká, že to úplně stačí, že byla dost velká a může přibírat pomaleji, tak se už nehodlám stresovat. A malá nijak nepláče, čuráme, kakáme /někdy 2× denně, někdy 1× za 3dny/…takže klid.

Překvapenko - já taky odstříkám max 60. Buď vklidu, vždyť malý Ti krásně přibral. A nezapomeň, že Welu kojí 1× za noc, tak musí mít ta prsa ráno opravdu nalitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
18.7.09 22:52

Ahoj,

dnes jsme byli na oslave 85.nar. mé babičky - dietní režim narušen :oops: :lol:

očistky: téměř žádné nebyly - max. po delší pauze v kojeni trocha špinění a dnes jsem normálně začALA krvácet a musela si vzit klas. vložku :o Tak nevím,co se děje :?: Na MS je snad ještě brzy a žádné bolesti nemám…co myslíte? V PO jdu na gyn.KO,tak jsem zvědavá…dr. mi chce už udělat 6nedělní prohlídku při jednom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
19.7.09 01:14

Koren -tak to jsi mi připomněla,že v pondělí budeme hlásit výsledky. :evil:
A já si tu vesele papám tiramisu. :oops: Chjo.

Tak jsem se těšila na fantomase a normálně jsem u tv vytuhla až do dvanácti,kdy se vzbudil prcek. Dala jsem mu jedno prso-vypadal spokojeně-ale pak jsem odstříkala to bolavé prso (které se po tom odstříkání večer krásně nalilo oproti tomu,které malej žmoulá-se v tom už nevyznám). Bobulko a tentokrát jsem odstříkala 60. :wink: a dala jsem to malému vysosat,abych měla klidnou noc.

Holky,které máte po císaři-jak dlouho jste nosily ty sexy kalhotky???
Uvažuji,že zítra až doberu poslední porodnickou vložku-tak si vezmu obyč. spodáry a normál vložku. Jizva s jakžtakž zahojila a ted bych měla provádět tlakovou masáž a hlavně mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
19.7.09 06:53

Tak huggies nepomohly a opět jsem musela nad ránem 2 komplet převlíkat + postýlku.
Odstříkané prso se za ty 4hodiny příšerně nalilo a to druhé nic. Jen mi ho dacan hodně rozkousal-takže dneska budu muset měnit polohu při kojení. Už jsem myslela,že jsem to nejhorší přestála,ale asi ne-budu muset bojovat dál.

Malej usnul-tak si jdu taky ještě schrupnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
19.7.09 09:45

Dobré ránko!

Sraz: Jsem rozhodně pro, ty Kejžlice vypadají fakt hezky, ale jak říká Milli, do jara ještě času dost… :lol:
Mel, s těma staršákama nevím, rozhodnu se dle situace - jestli bude Filda i nadále vyvádět tak, jako doteď, tak pojedu jen s malou, protože bych tam nedělala nic jinýho, než likvidovala škody po něm, z čehož bych byla zralá na Chocholouška a už by mi nezbývaly žádné síly ani čas na vás.

Zítra čekám první výsledky, kočky!!! 8) :lol: 8)
Jinak já se fakt snažím omezovat, od pondělka žádná čokoláda ani jiné překročení dietního režimu, ale jde to hrozně pomalu dolů, jindy jsem ty starty mívala rychlý, obávám se, že zítřejší váha bude pro mě značně demotivující… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
19.7.09 10:13

Milli já kojím naposledy tak ve 20-21 hod a další kojení je až v 6 ráno a to ji dám napít z jednoho pra a pak musím odstříkat z jednoho 120 a z druhého ještě 40 a to není všechno není to do prázdna se mi tam toho mlíka přes noc vytvoří hodně a tak mi nic jiného nezbyde a to odstříkávám tak 100 z obou před spaním a přes den mi to stačí vycucávat včera jsem kojila 7× hodně mi to teče tak ji stačí 10 min a je spokojená.

Nemohla jsem po ranním kojením usnout a tak mně napadlo když ona tak spinká a je klidná jestli to nemůže být i tím jak jsem brala léky v těhotenství na ten tlak ale to bude asi blbost ona spinká přes noc a přes den bud podřimuje nebo je 5 hod vzhůru dopoledne a 4 hod vzhůru k večeru kolem 17-22

Zásoby mléka … no tak co s tím skleničku od přesnídávek mám denně naplněnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
19.7.09 10:21

Holky jak je to s tím kakáním?? My máme 8-10 plenek za den kdy se to upraví někdo má 1× za 3 dny 8O slyšela jsem že kdo má minimum stoliček za den tak miminko bude potom pěkný cvalík nevím co je na tom pravdy, jen jsem to slyšela a že má pak potíže s trávením… to bude ale blbost ne??

Zítra jedeme s babičkou na výlet tatka nám dnes odjíždí tak musí jet babička já jdu na gyndu a malá na kyčle máme to ve stejné budově i patře tak jsme zvědavá jak to zvládneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
19.7.09 11:23

welu: Mně se zdá, že odstříkáváš docela hodně - před spaním a v noci bych ostříkávala jen do úlevy, nebo to bude věčný kolotoč a mlíko se ti tak hodně bude nalévat stále. Když se ti malá z prsu napije ráno, tak bych odstříkala do úlevy z druhého a z toho co pila, pokud je to únosné už ne… 8)
add.kakání u kojených: je značně individuální, kojené dítě nemusí kadit i 10dní a je vše OK, stejně jako 10× za den. Je to o tom,jaké má mimi trávení. My se řadíme k průtakáčům a neupravilo se to u prvního dokud byla kojená…

Pořád krvácím, normálně měním samu vložky, tak fakt nevím,co to je…vždyť kojim jak blázen, tak že bych dostala MS takhle brzy :?: :( Ještě, že jdu zítra k Dr. stejně bych mu musela volat -ale jak to pozná on, to mi je záhadou… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
19.7.09 11:28

No asi odstříkávám hodně ale je to vše do úlevy. když ji nakojím ve 21 hod a jdu spát ve 24 hod tak by mně to v noci vzbudilo tak aspon trochu odstříkám ale pokusím se tolik neodstříkávat … jen chci kojit opravdu co nejdéle a bojím se že tím režimem kojení co má Adunka tak přijdu o mléko.Možná je to blbost ale raději at je víc než mín

Teda dnes je tam o 20st méně co to s těma miminkama může udělat takové výkyvy teplot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
19.7.09 11:46

Ahojky

zase po dlouhé době,zítra se už asi odstěhujeme komplet,hlavně i počítač,zatím tam nemáme připojení,ale zprovozníme co nejdříve,tak se pak hned ozvu.

jinak se máme jakžtakž,já konečně hubnu,mám dole 2 kg,ale je to asi tím stěhováním a fakt se někdy nestačím najíst.zrovna včera večer,Toník měl koliku,šíleně plakal,už mu tekly i slzy bolestí,já taky bulela,jak mi ho bylo líto,babycalm vůbec nezabral,tak pak jsem zkusila rourku,tak to trošku povolilo,ale vzala jsem si ho k sobě do postele kdyby něco.

byli jsme předevčírem na svatbě,bylo to fajn,toník tam byl nejmenší dítko,tak ho všichni obdivovali,já hrdá matka :lol: :lol: jídlu jsem moc nedala,bylo to vše přesně pro kojící matky-pálivej guláš,všude kvanta cibule,tak jsem zobala jen sladké a obložený talíř.

jo a už mi přichází první MS :evil: :roll:

takže se zatím mějte a snad brzo páá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
19.7.09 11:48

Koreno - já u Ondry dostala 1. menstruaci taky už takhle brzo a přitom jsem kojila 8 měsíců. A to mi doktor ještě říkal, že některé děti to z mlíka cítí a pak to nechtějí, tak ať si koupím UM, kdyby něco. Ale Ondrovi tedy nic nevadilo a kojila jsem vesele dál. Ale menses tu byl každý měsíc na den přesně :twisted:

Welu - taky si myslím, že bys neměla tolik odstříkávat. Kamarádka tak pak odstříkávala celých 6 měsíců. Už máte 6 týdnů a já myslím, že prsa už si zvykla a navíc máš mlíka /myslím/ opravdu dost. A malá pije přes den častěji. Kdybys na tom byla jako některé z nás, co máme strach, že máme málo, tak bych se nedivila.

Jinak dnes Bára ráno zlobila. Nejraději by byla pořád u prsa. Ale opět ho používá jako dudina, kterého prostě odmítá. Takže každou hodinu u prsa a víceméně chrápe, dám ji do košíku, vydrží chvilku, vzbudí se, kouká, rozhazuje rukama a po chvíli cucá ručičku tak, jakoby týden nejedla. A nakonec řev a celá věc se opakuje. no, holt jsme zvyklí chodit ven. Nechala jsem ji pak půl hodiny vyřvat, ale nezabralo to. Jakmile vytáhnu prso, absolutní klid, zavře oči a chrápe. Už jsem se začínala bát, že má vážně hlad, neboť moje prsa jsou absolutní měkouše, tak jsem vytáhla zásobu z mrazáku a nic. Zbytečná práce a škoda mlíka. Cucla si a pak už začala jen žmoulat, přivírat oči, nakonec to vyplivla a usnula. Vypila tak 10. Ach jo…já ji ten dudel snad budu muset namáčet do mlíka. Mrška jedna :wink: :roll:

Hubnutí - holky, já co jsem sama a venku je hnusně, pořád žeru :twisted: Já nemám vůbec žádnou pevnou vůli. Už jsem na sebe fakt zlá. A to jsem si před chvíli všimla ve špajzu máslových sušenek a bojuju sama se sebou. Stejně padnou, znám se. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí