Poradna duly
Jana Čurdová
Hezký den,
wapíku - nesmutni a začni si užívat malého.
A to je přesně ta neskutečná propaganda kojení a kdo nekojí je netvor a pak to dělá z maminek, které mají problémy nervozní trosky, co si vyčítají že kojit nezvládli
grrrrrrrrr
Gozro - v pořádku, díky za projevení účasti…já taky myslela, že by jsme se bez té narkozky obešli a dali tomu čas, leč prý to tak nejde. No uvidíme , dětská mi řekla, že prý občas když je mimi klidné a jde to hezky vidět tak ho jen trochu přispí, není plná ta narkoza, tak snad…
Hekání - tak Martin je to samé, heká a tlačí a funí celou noc pomalu
Nikolka byla jak myška proti němu…
Hubnutí - holky já Vás asi hezky navnadila co? Ale není co závidět, ta postava je stále úděsná a taky je to za cca dva týdny úbytek a ještě k tomu absolutně bez mého přičinění. Já osobně začnu slavit až se dostanu pod tu cifru co mám teď, po Nikolce jsem taky zhodila nabrané kila a dál to nešlo a nešlo.
Ell - 5 kilo? to je teda masakr, gratuluju a závidím. Já jsem si řekla že se polepším no ale dnes jsem koupila v Bille 5 nanuků Míša, byly v akci
. Ale zatím jsou všechny v mražáku
čaj - dnes jsem koupila rozpustnej čaj spokojené bříško nebo tak nějak a k tomu takovou tu flašku, co nekape, tak to zkusím no a taky jsem koupila velkou stříkačku, kdyby to nešlo z té flašky, tak dám stříkačkou přes prst, malá totiž od včerejška bojuje s prdíkama - jsem snědla starý rohlíky nahřátý na grilu aby byly křupavý a snědla jsem je ještě teplý, jsem myslela že to bude ok a ani náhodou. Kdosi tu psal o pizze, to u nás byla taky katastrofa a já ji mám tak ráda
Dnes jdu na kontrolu po šestinedělí, buďto si nechám píchnout injekci nebo koupím Cerazette, ještě nevím, asi si nechám poradit od doktora. Jinak sexování se zlepšuje, poprvé to bolelo tak, že jsme to nedokončili, podruhé o malinko míň tak to bylo jen takový super opatrný, no a teď už je to skoro dobrý, prostě se to asi musí „prošťouchat“. Manžel se snaží dohnat to co jsme zameškali, pro mě to ještě není úplně ono ale doufám že to za týden dva bude zase úplně ok.
Milli - úplně jsi mě rozhodila s tím, že hladová stolice je nahnědlá sporadická a zapáchá.
Barča tedy zapáchala vždycky, to je pravda. Ale dneska už je to pátý den, co nekakala a když si prdne, je to smrad jako hrom. Takže ji pořád rozbaluju, protože si říkám, že už konečně. Zkoušela jsem ji i pomoct teploměrem, ale nic. Ani není od hovínka. Jakoby tam nic neměla. Ani nepláče, naopak je neskutečně hodná. Oproti těm vašim miminkám spí nějak moc.
Wapíku - tak tedy nevím, jestli nedopadneme stejně, viz výše. Dneska se taky u kojení nějak kroutila. A přikládala jsem to tomu, že prostě tlačí. Možná to tak nebude. Zkusím vydržet do pondělka do poradny a jestli nebude přibírat, tak taky najedu na UM. Vždycky jsem si ale myslela, že hladové dítě pláče. Pláče Oliver? My totiž ani ne. Včera mimo oblékání po koupání snad ani nezaplakala. A dnes taky. Spali jsme až do půl desáté, pak povídání, cvičení, pak jsme zhruba hodinu kojili /pořád u prsa usíná, tak buzení, odříhnutí…/, pak byla asi půl hodinky v lehátku a šli jsme ven, tak spala něco přes hodinu v kočárku a po dalším kojení usnula u prsa, přendala jsem ji do košíku, kde doteď spí. Tak já nevím, jak poznám, že má hlad? Škoda, že ty naše prsa nemají nějakou odměrku ![]()
Teri - myslím, že ty jsi psala, že máte seboreu. Tak pak můžeme konzultovat. Malá to má jeden den už takové hezounké a druhý den je zase obsypaná a ještě si to rozdráždí ručičkama. Ve vláskách už je to v pohodě, čelíčko už má taky fajn, měla taky trochu na hrudníčku, to už je taky ok, jen na těch tvářičkách se toho nemůžeme zbavit. Ouška už se nám taky začala šupat. Ach jo ![]()
Opruzeniny - zatím nemáme, ale v pase a na nožičkách, jak končí plena je dneska totálně obsypaná. A celkem dost. Ona má asi nějakou citlivou pleť. Snad se jí to nerozleze. Už mi z toho začíná hrabat ![]()
Duhovko - omlouvám se, včera jsem byli dlouho pryč, navíc malá usnula už v osm /měla fakt hodně spavý den/ a já už ani nezapínala počítač. Bála jsem se, že když tolik spala přes den, bude večer lumpačit, že jsem se umyla a rychle zalehla.
Fidak - taky mám půl kila nahoře ![]()
Bobule - ta hladová stolice fakt děsně smrdí - to bys poznala. Mareček taky při prdění děsně smrdí - to ty plyny. Kakání má jen trochu cítit, ale nesnesitelný puch to určitě není. A kakání ob několik dnů - prostě všechno spotřebuje, tak je to v pohodě. Hladové miminko hodně pláče a špatně spí. Buď v klidu, tohle se vás určitě netýká.
Dnešní ko - Mareček má 6,28 kg a 59,5 cm . Příště bude už i očkování. Testovali nám fenylketonurii - dobrý. Naštvala mě jedna maminka - byla cizí, že je tu na prázdninách a šla se optat, jestli jí dr. vezme. Viděla čekárnu plnou miminek (úterky jsou vyhrazené pro miminka) a klidně se tam promenáduje s holkou co má neštovice
. To nemohla zavolat předem, nebo nechat holku venku s tátou? Naštěstí mě dr. uklidnila, že plně kojené děti jsou chráněné imunitou maminky.
No víš Mili ony tam mohly být i nekojené miminka-to je fakt smůla-už asi zapomněla,že měla taky miminko.
Já mám hladovou stolici každý den,ale nehubnu.
![]()
Taky jsem si myslela,že mi odešla rychl. konvice,ale dnes jsem zjistila,že máme 4 zásuvky v kuchyni nefunkční- proč to nezjistil manžel????? Nechápu.
Dokonce jsem si i spravila kočárek- manžel to neuměl složit dokonale-tak jsem se dnes naštvala a pohrála jsem si s tím. Šla jsem si do lékárny koupit kloboučky,ale nakonec je neměli a stejně je zajímavé,že jsem se rozhodla a najednou malý pil ukázkově a ani to nebolelo. Asi věděl co ho čeká a tak sekal latinu- jsem zvědavá co bude za chvíli,zda bude pokračovat v krasojízdě bez kousání. Jinak poslední dobou taky trhá hlavičkou a různě tahá za bradavku.
Jo jinak jím zmrzlinu- z velké vaničky-takže nemám přehled koolik toho padlo.
Bobulko- ono je to asi počasím-ten můj bumbrlík taky pořád chrní.
prekvapena píše:
No víš Mili ony tam mohly být i nekojené miminka-to je fakt smůla-už asi zapomněla,že měla taky miminko.Já mám hladovou stolici každý den,ale nehubnu.
![]()
![]()
tak tvoje hladová stolice mě fakt dostala
![]()
S nekojenýma máš pravdu, je to od ní fakt nezodpovědné.
ahoj holky!
ad Saborea - taky máme, flíčky kolem očíček a maličko se nám loupe hlavička, zatím přikládám Jarischovu vodu, některé dny je to super, ale jakmile začne být dusno/pařák, tak nám to zase vyskáče…jak s tím zápasíte vy?
Jinak Kubík stále kadí několikrát denně, přeci jen se cpe skoro celý den po 2-3h, tak to asi strávit nemůže, ale zase je potíž, že nám to mnohdy nejde ven… ![]()
Jsem zralá na pár hodin spánku, od pěti jsem cvičila s nožkama a pak uspávala, ještě bych potřebovala vysát a vytřít, máme tu na návštěvě synovce a ten pořád lítá se psama v obýváku…
a večer nám dorazí na přespání ještě jeden kamarád, mno..nenudíme se ![]()
ad kojení - nejlepší odsávačka je Kuba, včera mě už levé prso dost bolelo, viděla jsem to na tvarohový zábal, odstříkala jsem 60ml, ale nakonec to malej vycuc a během dnešního dne se to začíná uklidňovat..už se mi budí, písnu ještě po krmení. Jinak mám pocit, že se fakt z kojení dělá dogma, když maminka nekojí, tak jako by byla špatná…fakt nechápu. Sama vnímám ten záhul, co to někdy je…chjo ![]()
Bobulko no uvidíte. Ale to co píšeš je podobné u nás. Jen je Oliver pořád takový nervozní, sám usne jen večer, nebo po kojení, ale jak ho odložím tak se za chvíli budí a je nevrlý. Ale taky skoro nepláče. Tedka spapal druhou dávku a já skoro brečím, ale radostí. Tak spokojeného jsem ho snad ještě neviděla.....hodinku si broukal v lehátku a tedka jsem ho zavinula a dala do kočárku ven a on sám usnul…
ani dudlíček nechce! Možná mám ideální miminko a bojujeme a kojíme a ono to půjde i jinak. Hele a to co popisuješ s těma prdíkama tak to máme stejné, každý den to smrdí víc a víc. A tak 6-7den občas s pšoukem vyjde i trošku hovínka. A to už je signál, že je přeplněno a pak to teploměrem jde. Většinou jsem ale nejdřív rektální rourkou štouchla trochu hloubš, ta se ucpala a pak to šlo teploměrem. No tohle už nechci zažívat, myslím, že to určitě není v pořádku.
Hekání - tak u nás taky hekáme celou noc. První týden jsem si myslela, že už vstáváme a ono ještě dvě hodiny klid. Pak jsem si myslela, že je nastydlí no a nakonec je z toho tlačení… ![]()
Hubnutí - jste holky statečný, já teda kila dobrý, ale ta postava. Ta kůže na břichu je taková vytahovací. Když stojím rovně tak dobrý, ale jak si sednu tak se to sesune na sebe a já se stydím obléknout si své staré obepnuté trička…
Jestli nebudu kojit tak udělám útok na posilovnu a tatka bude krmit… ![]()
Zítra jdu na kontrolu v šestinedělí, tak snad to nebude moc bolet…
sex - holky zeptám se trochu intimně po porodu asi sex ze začátku vždycky bolí že? nebo když to bolí, tak to ještě není zahojené?
připadám si tam dole taková obří…
snad se to ještě smrskne.. ![]()
mám dotaz.
Mamka mi povídá,že mi to mlíko v mrazáku co mám ve skleničce praskne- je to pravda?? Musí to být v plastu- sklo nesmí do mrazáku???
Už abych začala dělat novou zásobu- jinak zítra s tatínkem umře hlady-já musím pryč.
prekvapenko - nepraskne, ale nesmíš tu lahvičku dávat plnou, jen tak 3/4…pak nepraskne…
Snad nekecám nesmysly… ![]()
no taky jsem si to myslela,že nepraskne.
Díky moc za ujištění. Holt máma-stará škola.
Ahoj,
tak jsem právě dojedla Magnum Double Caramel, který jsem si koupila po cestě od doktorky a tajně jej doma dala do mrazáku, aby to neviděl Honza. Tak s takovou budu hlásit po tomto týdnu přírůstek.
Ale asi si budu muset něco sladkýho jednou za týden povolit, abych se měla nač těšit, jinak fakt po delší době abstinence skončím tak, že vyplením v obchodě všechny regály se sladkým. ![]()
Byla jsem dnes s Amčou v poradně, tak jsme přibrali za týden 270g (4250g), na délku ji bude měřit až v 6 týdnech, žloutenka se zdá být dobrá, už má jen trochu zažloutlý očíčka. A pak máme tu opruzenou prcku, která se nechce zahojit, protože malá furt kadí, takže na tu jsme dostali Imazol, mazat 2× denně a mezitím Rybilkou, kterou používám už teď.
Taky dneska musím odstříkat do zásoby, zítra jedu s Fildou vláčkem do Blanska (mohli bychom jet autem, ale to pro něj není takový zážitek…) zažádat si o porodné a nahlásit změnu rodičovského příspěvku, Honza zůstane doma s Amélkou, tak ať mu tady nekřičí hlady.
Milli - teď koukám, že Mareček je teda taky pěkněj macek! Ve 2 měsících přes 6 kilo, tý brďo, ty máš asi extravýživné MM… ![]()
Ehm- Duhovko-tak jsem odstříkala-no škoda mluvit - z jednoho 20 a z druhého 10. Asi budu muset i v noci,abych vůbec těch 100odstříkala.
Jdu vařit kojo čaj-třebas se to hne.
Dneska jsem v lékárně nechala 400kč. Včera 200. Hezky to začíná. Koupila jsem si ty homeopatika na bradavky-jsem zvědavá na účinek.
Ahoj maminy,
teď jsem vás trochu zanedbávala. Mám toho nějak moc. Dělám něco do práce, jezdíme na stavbu (dokonce i mlaďoch). Dneska jsme si vyrazili k prababičce autobuskem. to se malýmu líbí. Vozím ho v klokance -)
Prosím vás o radu… Dneska je na pěst
ve tři v noci se vzbudil najedl se a pořád kňoural, nemohl asi zabrat
byla jsem u něho asi do pěti
pořád dudlíka, houpat postýlkou, zase dudlíka, a tak pořád dokola. Nakonec jsem to nevydržela a vzala si ho nahoru do postele. Myslela jsem, že bude přes den alespoň spát, když takhle vnoci zlobil, ale kde pak… Sosal co 2 hodiny a vypil sotva 45
. Pořád hledá, honí, u prsa se pouští a hned ječí. jako bych mu trhala hlavu
docela mě to dneska odrovnalo… Teď jsme vykoupali to má rád, tak byl v klidu. Ale jen jsem ho vyndala tak spustil znovu. Nezbývalo mi nic jiného než ho uhoupat na rukách
teď zatím spí, ale jak dlouho… Prosím vás tedy o radu. Myxslíte si že už mu ode mě nestačí? Jak to poznám? děkuji moc za radu.
Jdu vás dočíst…