Poradna duly
Jana Čurdová
prekvapena - manzu poradne zaprahni, muj pritel taky vse bojkotoval, najednou jsem delala vse sama, a on prisel domu a lezel, tak jsem mu to o vikendu rekla, ze tak tedy ne
, samozrejme takticky
a tak zacal zase makat, ona sice zenska zvladne hodne, ale proc by mela, kdyz nemusi, ze jo
a jeste k tomu uspavani a ten vak jsi nezkousela, ja tam maleho strcim, mam volne ruce, takze muzes pracovat na pc, nebo cokoliv jineho, kdyz chce brecet, tak jej pokonejsis a dokonce v nem i usne, tak jej kdyz tak zkus, pokud jej nemas, ja mam dva, tak ti jeden mohu zapujcit
dnes jdu na kontrolu do nemocnice, ale uz to vypada lepe, ani nevim, co na me vlastne uvidi, to zcervenani pomalu mizí a pribyli mi na celem hornim rtu opary, ale to je asi nebude zajimat
, takze nevim, co na me uvidi, ale budiz, bude to alespon prochazka s kocarkem a nastesti to nemame daleko
u nas to vypada na pekny parak, ale to asi vsude
Milli - no me se to zdalo taky malo, dr. na to nereagovala negativne, rikala, ze aspon neco, ale ze mu te vyzivy mam radeji dat vice, ale ja tomu porad nerozumim, bud delam neco spatne, a nebo je tam toho mleka malo, coz mi ale pripada nepravdepodobne, kdyz je schopen pit kdykoliv se prisaje, a ja by jsem tolik chtela kojit a uz mesic bojuji s nejakym nepritelem
a nevyhravam, jeste zavolam te laktacce, at se na nas prijde podivat a pak se asi uvidi
takže opět nic a zabralo až prso a pak jsem ho držela za ručičky až usnul.
Smilco-samo,že mám vak-hlava děravá.
To mě nenapadlo.
jdu konečně něco dělat-je to fuška.
JO a pozor na OPARY-jsou pro miminka hoooodně nebezpečné- můžou i umřít. ![]()
Ad třetí dítě - no máme pár výhod, které nám to usnadňují - vlastní veliký dům (díky bohu bez hypotéky), obě hlídací babičky, škola a školka ve vsi, obě těhotenství i porody více méně v pohodě.
Smilca - zkusila jsi někdy odsát maximum z jednoho prsa? Viděla bys, kolik toho asi tak máš. Některý miminka jsou schopný tahat třicítku třeba půl hodiny ![]()
malej spal 20 minut, já u koja řvala jako histerka a pak jsem se sebrala a šoupla ho do sedačky ať si řve o odstříkala a dala mu _90 z flašky.
nespi
tak mě zachrání až manžel- snad za chvíli dorazí a já se budu moct konečně osprchovat.
holt se s tím musí počítat-že když něco člověk potřebuje-tak mu to to dítě překazí.
Ječí jak na lesy. pomoc.
Jani- tak já si tu stěžuji,že nemůže usnout 3hodiny a ty rovnou 8 ![]()
Manža doma-dostal prcka a úkol ho uspat. Takže už hajá a já jsem okoupaná a teď jím několikrát připálený oběd.
Za dvě hodiny mi to jede a to musím ještě vytisknout a taky kojit a odstříkat. Uf. Doufám,že se venku neupeču-doma je fajn.
Ahojky všem,
tak mi konečně došlo porodné, tak jsem se byla rozšoupnout za Martínka jsem si koupila knížku (Brisingr, pokračování Eragona) je to bichle, mám co číst pár dnů
taky nějakou kosmetiku, šminky a tak,ať jsem hezká, teď mám barvu na hlavě…jdu do hnědé pro změnu ![]()
překvapenko a ostatní - mě je to líto, že při tom koju zažíváte takové muka, fakt žejo. Tak buď vydržte anebo se na to vyprdněte.
Já jsem ráda, že u nás se to hezky ustálilo, pokrývám Martinovu spotřebu bez problémů a že teda pije
a ani se mi už prsa nenalívají, prostě měkké, ale plné jídla. Jsme tomu ráda i kvůli těm ledvinám, přece jen to MM je méně zátěžové na ledviny než UM .
Milli - téééda už pomýšlet na třetí
tak já jsem na tom jako Mel, mám splněno ![]()
Zrovna mi volal děda - zemřela ta naše stará babička, jak jsem tu o ní psala. Je to divný - dalo se to čekat, ale já to stejně nějak nepobrala. Pro ní to bylo určitě vysvobození. Strávila jsem s ní v dětství hrozně moc krásnýho času a tak mám teď pocit, že to všechno nějak mizí, jako by to ani nikdy nebylo
![]()
Zvažuju, jestli mám jít na pohřeb - klasický v katolickém kostele. Naši mě od toho zrazujou, je fakt že jsem v tomhle velká cíťa a nejspíš by to se mnou pěkně zamávalo. Jenže zase se mi zdá sobecký se s ní ani nerozloučit. Co vy myslíte?
Milli - upřímnou soustrast a na otázku já bych nešla, myslím, že se s babičkou hezky rozloučíš i doma, třeba ve chvíli kdy bude probíhat pohřeb, byhc si na ni zavzpomínala a rozloučila se. Přece jen ty pohřby jsou nápor na psychiku a abys třeba neztratila mlíko,může se to stát. Ale rozhodnutí je na tobě, jak se cítíš…
Ahojte holčeny,
Milli , to je mi moc líto. Jak si psala, že jste tam za ní po půl roce byli, čekala na to, aby se s vámi a vy s ní tak nějak mohli rozloučit. Ach jo, to je život, i tak se dožila krásnýho věku. Je to na tobě, zda jít či ne. Mě by to vzalo hodně, ale rozloučit by se člověk určitě měl. Taky bych nevěděla a rozhodla se těsně před, jak to budeš cítit.
Ell , ještě jednou díky za popis k proceduře Martínka, pochopila jsem to správně. Akorát škoda, že i tak to musí podstoupit, tak přeju, ať je to ta mírnější varianta a Martínek to zvládne. Asi spíš to hůř poneseš ty než samotný on. Soudím dle sebe. Porodné už mám taky, ale přesunula jsem ho na kreditku, odkud jsem čerpala, abych mohla pokoupit na malou (kočárek, pult, cest. postýlku, atd. atd., co jsem po malém neměla)
Ad kojení - myslela jsem, že nečepuju plnotučný, ale dnešní KO potvrdila opak, prý čepuju smetanu. Malá měla od minulé KO 4700g (z 4050) a už to byla 6-ti nedělka, tak naměřeno 57 cm. Celkem jsem zírala, nemá to chybu. Kojím dál a jsem ráda. Držím palce těm s problémy, ať to co nejdřív pomine a když ne, umělá taky nevadí, však je to už na jiné úrovni než kdysi.
Mám taky ze včera za sebou KO u Gyndr. Jen prohlídla, prohmatala břicho kvůli čípku a za půl roku nashle. Antiko žádnou neužívám, tak proto taková rychlovka. Jsem ráda, že jsem šla, akorát bych to jen odkládala a taky jsou do toho zamíchaný dovolený.
Milli, ja nevim, ja bych mozna sla, aspon se rozloucit.
U nas resime velmi vaznou nemoc, ktera se neprimo tyka i me. Dopadne to bohuzel spatne, jak jsem od zacatku vedela. Bohuzel asi driv nez jsme cekali, tak to tak nejak kousam. Ja na pohreb nepujdu, ale je to osoba blizka memu dost blizkemu pribuznemu, ne me. Ale je to des, jsem v tom skoro kazdy den jako vrba utesitelka a neni mi z toho dobre ani trochu.
A ted z jineho soudku, at na to nemusim myslet - jsem stale na sve vaze. Jelikoz jsem tu nebyla a jeste jsem vas nedocetla, nevim, jaka jste stanovily pravidla, ale ja se tam jednou prokousu. Bojuju zatim marne s chuti na sladke, uz jsem najela i na rezim nebyt doma a tak nezrat, ale zmrzlinu maji vsude, bohuzel. Vaha mi beha plus minus pul kila kolem 70 a ja potrebuju zhubnout aspon na 65 kg jako pred timto tehotenstvim. Jak to vidim, na 60 jako pred Juldou se uz nevratim nikdy. Ale ta 70 me fakt desi.
Pristi tyden asi zas jedu k mame, to zas bude vykrmna, snad aspon neztloustnu.
Mroe, ohl. váhy mi mluvíš z duše. Se sladkým taky bojuju od pondělka. Doma se držím, ale na městě si zmrzku dám, dneska padla taky jedna. Tebe se drží 70-tka, mě 60-tka. Potřebuju taky dát 5 kg dolů, abych na tom byla stejně jako před těhu.
S těma pohřbama to stojí za houby, že se to tak sešlo.
Milli, myslíš, jako odsát sama? ne to jsem nezkoušela, ale ten čas jsem zkoušela, jí většinou půl hodiny, zkoušela jsem i delší dobu, protože ta laktačka říkala, ať se dostane k tomu zadnímu mléku, ale on se nikdy sám od prsu neodtrhne, jako že už má dost, možná, že je takové dítě, že neví kdy má dost
, já nevím, ale u té UM to ví, ale schválně to vy
jinak na ten pohřeb by jsem šla, pokud jsi k ní měla takový vztah, je potřeba se s tím človíčkem naposledy rozloučit, určitě to zvládneš, i když to nebude jednoduché
prekvapena- tak at ti to aspon vse dobre dopadne!!!!
byla jsem na te KO s tim prsem, no prijde mi to vzdy zbytecne, byla tam uplne jina doktorka, takze ani nevedela, na kterem prsu to mam, pak se podivala ze vzdalenosti asi 1 m a rika mi, a jak to citite vy, rikam je to lepsi, tak mam pokracovat v lecbe a to bylo vse a kvuli tomu me tam tahli, ach jo ![]()
janinko - a zkušela si bepathen? nám na začínající opruzeninku pomohl
Milli: upřímnou soustrast. Je to těžký rozhodnutí. Já bych asi šla, ale nechala bych si to roznmyšlení až na poslední chvilku
Určitě bych se bála abych nepřišla o mlíko…
překvapenko: držím pěstičky ať vše zařídíš ke své spokojenosti.
hoky nevím nevím jestli se nenahlásit do hubnoucího kroužku. nějak mi nejde sundat stále těch 5 kg, abych byla jako před těhu…
Chtela jsem vam dat do galerky par fotek, ale asi jsou moc velke a ja je neumim zmensit…nejdou mi uploudnout…
holt jsem debil, co nadelam..... zkusim poprosit manzela
se od rana snazim zachytit Violcin usmev, od rana se na me smeje, ale taky zatim neuspesne, nestiham… tak snad behem dne…ted spi
Ahoj, hlasim se po par dnech, byl docela frmol, ted prijela tchyne a poctive hlida. Manzel na oslavu sestinedeli vymyslel „hroznou" vec - tajne koupil listky do kina na Harryho Pottera a sehnal hlidani. Byla jsem celou dobu nervozni, jestli Kacce neco nechybi, manzel se mi smal, ze jsem psychomatka, asi ma pravdu, ale Harryho jsme si nakonec uzili.
tehulka_janina - u nas na pocinajici opruzeninu zabral Bepanthen, na pokrocilou Weleda
smilca - taky se mi udelal opar, docela se bojim, abych nenakazila malou, ptala jsem se v lekarne, doporucuji naplasti Compeed, prej pri kojeni nevadi
Milli - uprimnou soustrast, jestli ti to citove neublizi, bude rozhodne lepsi, kdyz se rozloucis v duchu
Fidak a Milli - ja jsem se taky ptala doktorky, za jak dlouho se smi po cisari otehotnet, prej po roce, rozhodne pujdu do toho!
Mroe - jestli nemas Photoshop, nejjednodussi cesta k uprave fotek je nejaky graficky program zdarma, treba IrfanView - da se stahnout treba tady: http://www.slunecnice.cz/sw/irfanview/ Tam das Image-Resize/Resample, a pak uz jen ulozis v nove velikosti.
Mrzi me, ze stale nemam pristup k vasi galerce, Milli byla hrozne hodna a pozadala o nej, ale asi to nejde hned nebo co…