ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
205
23.7.09 10:05

kobra- koukam, ze mame podobne stare mimi, Stepanek taky nepribira, ted koncime 5. tyden a na konci 4. pribral 5 dkg, uvidime v pondeli na KO, kolik to bude, proste jej po kojeni dokrmuji, doktorka to neresila, tak to nevadi, porodni vahu mel 4 kg a ted mame 3,73 kg. ale jak rika duhovka, nektere deti priberou na zacatku a nektere to potom dozenou

duhovka - ja se kojeni nevzdavam, mam jej porad na 1. miste, i kdyz je to s temi problemy, tak uvidime, doufam, ze se to zlepsi

seal, prekvapena a mate n ta bolava prsa nejakou masticku? na prevenci pouzivam od medely Purelan, je to cisty lanolin a nemusi se omyvat pred kojenim, ale pokud vam to hnisa, tak si bezte pro framykoin, to by melo zabrat docela rychle, akorat ten se musi omyt pred kojenim, tak hodne stesti, at se vam to brzy uzdravi, to mne nastesti jeste nepotkalo, ale opravdu to poctive porad mazu, ne jeste na prevenci je ten bepanthen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
23.7.09 10:22

smilco - mažu jak divá, bepanthen mám i kalciovou mast na hojení ranek, jenže co z toho, když se to tím kojením furt obnovuje. Tak tomu prsu teď dám 2-3 dny oddych jen s odsávačkou (snad to zdravé prso zvládne ten nápor) a uvidím. Ráno jsem zas zkoušela ten klobouček, ale malá se šklebí a dělá jí problém se přisát. V nejhorším ji nakrmím lžičkou, bo z flašky taky neumí, to se zas topí :roll:
Zkusím ještě asi teda ten Purelan..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
23.7.09 10:50

Smilco-díky za ten tip na framykoin. Příští týden si o něj řeknu dr. - momentálně mažu bepantenem plus krémem. Má to hojit poranění. To mažu 2× denně. Při velkém pálení bradavek máznu canestenem. Jinak jsem mazala levandulovým olejem co jsem dostala z porodnice.Bohužel došel a nikde jej nemůžu sehnat.
V noci jsem poprvé zkoušela mazat bepantenem a bradavky s mi zdály hodně mastné příliš dlouhou dobu a to samé nám říkala i paní v porodnici,že ten bepanten se blbě vstřebává. Tak nevím jaké zkušenosti máte vy.

SEal-je to mazec-ta bolest-nejenže se nemůžu bradavek i přes oblečení dotknout a naděje na zhojení,když nemůžeš na tři dny vypnout a nepoužívat-je mizivá. Já mám pod bradavkou vykousnuté místo-skoro půlka bradavky-ještě půlku a už nebudu mít bradavku-odpadne. Sem tam mi z toho vytéká hnis. Na můj vkus je to dost hluboké a myslím si,že šance na zhojení je mizivá. Tak nezbývá než vydržet do toho 4 měsíce až pak budou příkrmy a pak to zhojit. To je ta lepší varianta- ta horší je,že mi kojení dr. opět jako minule zatrhne.

Jinak maminka včera vyřizovala na úřadech a přišla domů v pohodě a synáček je opět nejhodnější-jen to pití,kdyby se upravilo. Tak mě v duchu napadají věci,že bych potřebovala nějakou kojící matku co by toho mého vyzkoušela si přisát,abych zjistila,zda opravdu špatně saje nebo mám přecitlivělé bradavky.

Teď jsem dosnídala a můžu jít dělat oběd a hlavně trošku poklidit.
Zvažuji,že odpo skočíme na kyčle. Uvidíme podle situace.
Opět jsem dvakrát převlékala. Plena suchá (resp. jen pokaděná) a vše vyteklo bokem. Ještěže mám tolik oblečení,ale nestíhám žehlit -tak to oblékáme nevyžehlené.

Kobro,že se taky ukážeš. :wink: Taky koukám,že bojujete s kojením-hezky si to člověk maluje,že bude kojit,že je to přirozené a ejhle najednou problém. Mě to nějak nevyšlo. Snažila jsem se o přirozený porod a nic. Taky jsem si řekla,že chci kojit a nenechám se odradit jako minule a vypadá to zatím blbě. Ale jsem ráda za každý den.

Reni a neodstříkáváš??? Já jsem byla překvapená,že když jsem to prso odstříkala,tak se mi brzy nalilo a mlíka bylo dost-takže jsem si udělala jednu lahvičku do zásoby. Malej vypije 90 - co vím,že jsme mu dávali.
Už jsem poznala,kdy má hlad. Kroutí se jako u prdíků,ale prdíky to nejsou a nespolupracuje při jejich vytlačování.
Dudlíky mi moc nechce- jen někdy a zdá se mi,že máme problém se silikonovým-ten mám jeden a nejede mu.
S tím přibíráním-ten můj vypadá,že z něj bude pořádný cvalík-ani o to moc nestojím,ale co nadělám. Že by geny po mamince??? Ta byla a stále je takové české sumo. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
23.7.09 11:07

Prekvapenko a co pozvat laktacni poradkyni k vam, aby ti rekla, jak je to s vasim prisavanim? Laktacni liga je treba v Krci.....

jdu prebalovat, byla vlhka strelba, tak jdu obhlidnout rozsah vykonu… je v autosedacce, tak doufam, ze to neni az na ni, o vikendu jedem opet na chalupu a pak rovnou do Plzne, na tyden, vratim se az prvni nedeli v srpnu…net budu mit mozna obcas, ale nevim, jak casto budu psat… musim obehnout vsechny pribuzne a koupit jeden starsi kocar, uz to mam domluvene na 2 frontach pres MMB, tak snad aspon jeden vyjde, budeme ho mit na chalupu a do Plzne ted aspon nemusim tahat ten nas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
23.7.09 11:17

Překvapenko to je husté s tím vykousnutím :? Mi zatím teda drží, ale mám ji jak kráter. Jestli to máš v takovém stavu, raději bych opravdu vyhledala odbornou pomoc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
23.7.09 11:25

Renule
já dávám poslední jídlo ve 21:30 Sunar. Vypije 120 ml a spí tak 5-6 hodin. Jinak celý den kojím, od pěti odpoledne třeba po hodině, zvlášť když je vedro a je nevrlej.Včera jsem mu nabídla fenyklovej čajík a dobrý. Prostě nebudu otrokem kojení.
Pije z lahvičky a s přisátím k prsu nemá problém. Mléka mám taky dost, když mu vypadne z pusiny-tak to stříká :-)
Když mám přes den přebytky nebo tlaky tak odstříkám a místo Sunaru dostane z lahvičky dstříkané.
Ale mne prostě uklidní, že vidím kolik před spaním vypije a že nemůže mít hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
23.7.09 11:41

Mroe-nevím jestli by mi pomohla. V porodnici všichni tvrdili,že je vše ok. Malej je savec (asi je,když přibírá 300g za týden). Nejhorší na tom je,že i s odsávačkou se ta rána nemá jak zhojit. Krásně se to vždycky slepí-v mezidobí a jak musím použít prso k odsátí nebo pití-tak je tam kráter.

Jé ty se máš Mroe- takové prázdniny. Violka je už veliká-takže nemáš strach tak cestovat. My jedem přesně za týden a nejsem z toho nadšená-přeci jenom u našich je to stísněné a nemají tam dobré podmínky pro mimíse. Kromě zahrady-posezení, zdravého vzdoušku a spousty míst k prochajdám.
A v hlavě mi to dost šrotuje- asi budu muset koupit tu zavinovačku-budou tam děti - a budou chtít chovat. Takže jdu shánět co nejlevnější.

Mel-ty taky přikrmuješ??? a jak to děláš,když jen semtam- co pak se zbytkem toho prášku?? Nebo to máš akorát na 14dní???

Malej s kroutil jak paragraf a nevypadalo to na prdíky-tak jsem ho přiložila na pět minut a je klid-a spí dál.
Včera jsem koupila čajík-bylinkový a on mi ho nechce pít- sice mám jinou lahvičku,ale i tak - nepolkne a nepolkne-schválně mu nedávám sladký čaj-ať si zvyká. Tak dneska mu dám asi vodu ze stříkačky-tu pil.
Ani nevím čím to mám osladit- cukrem asi ne,že??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
23.7.09 12:31

já tak manžovi závidím-dělám fazolové lusky na bílo-domácí ze zahrádky a nemůžu si dát. Fakt trpím jako zvíře.
Venku je hnus- teď jsem se trošku vystavila paprskům,abych nebyla jako kyška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
23.7.09 13:28

Překvapenko - copak ty nemůžeš jíst fazolové lusky? Já jsem je teda jedla (taky na bílo) a malá po nich prdíky neměla. Zatím se mi osvědčilo, že co nadýmá mě, nadýmá i ji, takže třeba nemůžu moc květák a brokolici, ale zrovna ty lusky jsou v pohodě… :?
Já bych si v tvém případě taky pozvala laktační poradkyni, když ti malej přibývá 300g týdně, tak na tom s tím mlíčkem asi nebudeš tak špatně (mně Amélka přibývá jen 270g a doktorka se na ni dívá jak na nějakou nenasytu… 8O ) a hlavně by ti poradila s tou technikou kojení a jak ošetřovat tu bradavku, za ty peníze to určitě stojí. Já mám u Amélky zatím s kojením menší problémy než jsem měla u Fildy, ale kdyby se mi teď opakovalo to, co s Filasem, tak už určitě neváhám a donutím nějakou poradkyni, ať se na nás přijde mrknout, za to trápení ti to nestojí. :wink:
Jinak když odstříkávám, tak mi Amča vypije z lahvičky tak 100, kolik si obvykle vytáhne z prsu, to netuším, neb nevlastníme kojeneckou váhu. 8) Ale kojím teda pořád z obou prs při každém kojení, když ji nakojím jen z jednoho, tak vypadá hrozně nespokojeně a pořád si rve ruce do pusy, že má jako děsnej hlad. Tak to moje mlíko asi taky nebude žádná hitparáda… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
23.7.09 13:35

Ahojky,
teda překvapenko - až mě otřepala zima, jak jsem četla ten tvůj popis bradavky, chuděrko malá, skláním se že ještě držíš, já už bych to dávno zabalila.

Jo tak konečně jsem objevila plínky, které zatím Martin neprostřelil…ááno Huggies premium. Uvidíme jak to bude pokračovat, zatím kadil jen jednou tak ještě není moc důvod k radosti a mmch jsou v akci v Kaufu za 199,– ty premiovky samozřejmě classic nebrat :wink:

Já včera zjistila že po konzumaci cca 2 litrů Kofoly, jak čepované tak doma rozlité Martínek v noci ani jednou netlačil…no je to normální toto :?: :lol:

slazené čaje - rozhodně ze začátku ne, oni si ty mimča zvyknou i na neslazené…a i teď mi Nikolka nejvíce vypije čistou vodu a to má džusíky a pod. moc ráda, ale voda ji nevadí …jsme ráda.

Hubnutí - jsme s váma holky solidární a nebudu trhat partu, tak jsme už ráno snědla 3 8O chleby s marmeládou,pak si dala super sladké frapé k němu teplou houstičku,pak Nugetku, 5 mražených šlehačkových větrníčků a teď špekuluju co dál…jsem fakt ho… já vím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
23.7.09 13:55

Ell a pak se divíme-čímpak to,že Martínek tak přibývá. :wink: Netroškaříš-když hřešit-tak pořádně. Jsi můj člověk.
Díky za tip -hned jsem zaúkolovala mamču,když dělá v Kaufu,aby mi ty pleny koupila,abych nemusela vozit z Prahy až tam dojedu. Kolik jich tam je v tom balení???
Ell-ono to asi tak hrozné není-jen mě to vždy napadne,když se podívám na tu bradavku,že ještě kousnout zhora a pak nechtěně vtáhnout a malý má čudlík v bříšku. Jo-bujná fantazie - to mi jde.

Duhovko - mě ta hitparáda pobavila. To neznám. :lol: Amča je holka ty jsou na kojení šikovnější-aspoň to všichni tvrdí. Ten můj si taky cpe prsty do pusy- je to sranda,že už ví co a jak.

Holky dávejte fotky do galerky- nevím jak vy,ale já se u toho tak bavím-fakt mě ty děťátka moc baví.

Za chvíli je taťka doma a naznačila jsem mu,že by se mnou mohl zajít na ty kyčle-tzn.,že se nebudu muset tahat s kočárem po schodech,ale budu mít pomocníka. Ale možná,že vezmem jen autosedačku a přenesem ho v tomhle-a zpět už opraveným autem-jsem zvědavá o kolik budem lehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
23.7.09 14:05

Ell, taky jsem dneska zhřešila, koupila jsem si po cestě od doktorky 2 špičky (jsem si řekla za každý dítě jednu :lol: ) a snědla jsem je místo oběda. V pondělí se totiž nebudu vážit, neb zítra odjíždíme na týden k našim, tak si říkám, že se to do těch 2 týdnů tak nějak beze stopy rozloží… :lol: :lol:

Jo a návštěvu dětské doktorky jsme zvládli na jedničku, byla jsem tam s dítky sama a nebrečelo ani jedno, Filda sice nechtěl vstoupit do ordinace, schovával se mi za sukni, ale když mu píchali tu vakcínu, tak nehnul brvou, tak jsem mu za odměnu koupila hasičský auto, který houká, měl z toho úžasnou radost - jak málo stačí chlapům ke štěstí… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
23.7.09 14:07

ahoj holky, tak jsem zase zpátky doma z chaloupky, akorát nás teda zase zasáhly ty dusna…tam by bylo líp :?
Musím dočíst..... Prekvapenka: asi máš hodně rozkousané bradavky co nebo co jsem pochopila… já měla u první dcery taky hodně bolavá prsa, pokud ale máš větší problémy, tak zkus fakt tu laktační poradkyni, bude to určitě technikou kojení a to se dá upravit :wink:

Holky, komu teď miminka kakají jako alíci, myslíte že to může být tím vedrem, malá se poslední 2 dny dost kroutí a pak po cvičení nebo po delším spánku se mi při přebalování doslova " posere"…lítá to z ní jak z kulometu 8O , plína by to určo nepobrala, asi to ví holka jedna chytrá a nechává si to vždycky na rozbalení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
23.7.09 14:08

překvapenko - vzala jsem ještě ty Huggisky newbornky a je jich tam 66 a bacha akce jen do zítřka, od soboty jede zas nová. :wink:

duhovko - tak nějak, než já se zas budu vážit 8) tak to bude fuč :lol: jo a teda jsem si změřila břicho a hrůzostrašných 100cm to ještě je bléééé humus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
23.7.09 14:11

Ell: super jídelníček od rána, takby bych si dala říct :wink: , hlavně to frapíčko bych koštla :D , my jsme zcela vybrakovaní po návratu z chalupy, večer se chystám na nákup…tak tu docela hladovím, akorát jsem měla dnes šunkovou panini, ale já to večer doženu :oops:

holky na tabulce váhy a míry dětiček budu pracovat dnes večer, už se těším jak bude žebříček vypadat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí