Poradna duly
Jana Čurdová
holky nechápu žádný heslo tam není? možná když je určitý počet listů tak to pak už chce heslo…no já nevím. Ještě na to mrknu… ![]()
Tak už to jde i bez hesla, jen jsem upravila pořadí stránek…
no je to záhada… ![]()
Překvapenko - taky umívám malé prcku pod kohoutkem v koupelně, prostě si ji hodím na tygříka na předloktí, když tam má nakadíno, tak jí tu plínku sundávám až nad umyvadlem, neboť přebalovák mám v dětském pokoji a hezky jí tu prcku namydlím a opláchnu pod vodou. Vyzkoušej si nejdřív nošení na tygříka a pak už to pro tebe určitě nebude problém. ![]()
Jinak tu opruzenou prcku už jsem jí tím Imazolem a Rybilkou přestala mazat, po umytí používám už jen Bepanthen a máme to prakticky zahojený.
Ell - nevím, jestli mi chtěla Amélka vynahradit ten první císař, on to sice byl císař, ale po 17 hodinách kontrakcí. Doktor při vnitřním vyšetřování říkal, že jsem dole hrozně pevná, že takový ženský špatně rodí, tak nevím, co tím myslel. Prý většina má ty tkáně krásně rozvolněné, no prostě nejsem ten porodní typ no… ![]()
Ad kojení / nekojení - vždycky jsem do toho šla s tím, že chci kojit min. 6 týdnů, nejlíp pak do 6 měs. a ideálně do 2 let. Samo mám doma krabici Sunaru a kdyby něco, bez výčitek udělám UM. Takže kdo tu řešíte, jestli se trápit oboustranně a mučit se u kojení, nebo být v klidu a pohodě s UM, tak to je u mě jasná volba!
A ještě něco - při UM nebudete riskovat ty děsný odstavovací stavy, co jsem měla já.
Ad feniklový čaj - já ho nejraději dělám ze semínek. Dávala jsem tak 5-6 semínek na 1dcl.
Strelecka - to kroucení máme taky, dám ho krknout a jedem dál s kojením. Někdy je to třeba i dvakrát za jedno kojo.
Zuzka - dopočítám Marečkovy míry a pošlu co nejdřív. Takže asi takhle - při propuštění 3330g a 51 cm, v 6 týdnech váha 5585g a délka 57,5 cm
Koukala jsem do té nové tabulky s přírůstky a je tam pár pořádných dlouhánů a cvalíků ![]()
Mám podobný přístup ke kojení jako Milli.
Ani, ale ne za každou cenu. A stres z kojení je podle mne pro dítě úplně špatně.
Ale mne celkově rozčiluje ten nátlak na kojení za každou cenu, co „nejpřirozenější“ porody a podobně.
Moje pohodlí a pohoda je pro mne dost důležitá. Od toho se odvíjí dost věcí-např.pohoda v rodině.
Taky na to koukam a k cvalikum se nehlasime, zato k dlouhanum urcite…
ma po kom byt, tatinek ma 203cm ![]()
Ahoj
Vrátili se mi kluci, tak si počítač moc neužiju.
Překvapenko, Seal - já taky dlouho bojovala s těmi popraskanými prsy. A to pravé - tam jsem měla prasklinu jako hrom a navíc mi kus bradavky vyžmoulala, tak jsem tam měla prostě díru. Při kojení jsem brečela, no to není přesný výraz, spíš řvala a kroutila se, kousala se do rukou, abych tu bolest vůbec přečkala. Pak mi Jarek koupil klouboučky, ale z toho pravého to byla bolest i přes ně, tak jsem z něho dva dny jen odstříkávala a dávala mu to z lahvičky. Z kloubočky jsem taky měla problém, malá to vyplivovala, tak jsem ho celý namočila do odstříkaného mléka, aby nebyl cítít tou gumou a bylo to. Navíc mám opravdu velké bradavky, tak nemusela nijak dlouho tahat, aby ji to začalo téct. No a třetí den jsem začala i na toum třetím kojit z kloboučkem. Bolelo to míň a dalo se to vydržet. I když vždycky když mělo přijít kojení, měla jsem úplně strach ji ho vložit do pusinky a první minutky jsem hodně prodýchávala. Mazala jsem jen bepanthenem, ale pořád, prsa jsem ani neomývala /mimo večerní sprchu/. Jen jsem dokojila, namazala a dala čisté vložky nebo jsem chvíli nechala na volno. Rána se taky dlouho kojila a dírka už tam budu mít asi napořád a musím říct, že to prso je bolestivé dodnes. Někdy víc a někdy míň. Ale Barča taky v první fázi hodně kouše. Tak vám přeju hodně trpělivosti a vůbec bych se nedivila, kdyby jste to vzdaly. Taky jsem o tom uvažovala. A dostat ještě jeden zánět, tak přeju na UM raz dva. Už jsem si s těmi prsy taky vytrpěla dost.
Milli - upřímnou soustrast. Je fajn, že jste se ještě stihly vidět
Zuzanico - taky poprosím o heslo
Jinak ve středu jsme se tedy byli převážit - takže v 6 týdnech máme 4910 g a mléko ode mě ji tedy stačí. Měřili ji naposledy 15.7. a to jsme měli 58 cm. Ale myslím, že už zase vyrostla. Některé 62 už máme taktak.
Kakání - tak my jsme kakali naposledy minulý čtvrtek a až dnes ráno. Ptala jsem se ve středu doktorky, jestli ji nějak pomáhat a prý ne. Pokud nepláče, nemá tvrdé bříško a spinká, nepomáhat. Děti prý dokážou nekakat i 14-20 dnů. Zvláštní je, že když sï prdla, smrděla jak starý chlap, ale kakání nesmrdělo. A zvládla to sama, když se vzbudila na ranní krmení. Ona je ale vážně moc hodná a oproti vašim miminkům hodně spinká. Přes den i v noci. Snad to nezakřiknu.
Kyčle - v pořádku. Potkali jsme se se dvěmi miminky z našeho pokoje a Barča je proti nim fakt velká. dlouhá a mohutná a to přitom zase tolik nepřibírá.
Ja teda kojit chci, pijde mi to nejjednodussi a taky by me trapilo, ze to nejde. U Julci to taky vypadalo, ze po sestinedeli a zanetu(40,5 a halucinace) kojit nebudu, ale nastesti se to poddalo, pak nam to vydrzelo skoro do dvou let. Zadne desne odvykaci sceny jsem nezazila, kez by nam to ted vyslo stejne.
Ale nejsem si jista, dost casto porad kojim z obou, to si od Julci nepamatuju. Mliko ze me teda taky proudem nestrika a prsa mam jak houby, o naliti si muzu nechat zdat. Taky dost casto pochybuju, ale zakazuju si to, proste kojim a doufam.
Navic Julca uderem dvou mesicu prestala nahle v noci rvat a presly ji koliky. Violka je ma sice o dost mensi, ale stale, tak si obcas nejsem jista, jestli ma koliku nebo hlad. zvlast v noci, uz jsem starsi a tolik nevydrzim, takze casto kojim v posteli a spim u toho, pak si neodrihne a budi me casteji a ja pak nepoznam, kdy ma hlad a kdy jen prdiky.
Ad vaha - se nehne ze 70. Omezuju sladke a vubec prisun jidla, ale jak nemam Julcu doma, daleko mene se hybu, takze problem bude tam. Koukala jsem na fotky a vypadam jak mamina. Potrebovala bych kamosku na prochajdy Aspon tech 5 kg, prosim......
Jinak Štěpán dostal najíst v půl desáté a spal do pěti do rána. Už druhou noc. To u Tobíka neznám a pořád jsem z toho vyjevená a v noci se budím a sleduju jestli dýchá ![]()
Tak jsem dostala kartáč od sestry na gyndě. Dovolila jsem si se objednat až na tři týdny po skončení šestinedělí - ovšem do toho spadá 14 dní dovolená doktora. Nechtěla jsem se dohadovat po telefonu, ale osobně jí vysvětlím, že toto si má nechat od cesty. Čekám od ní termín ne komentáře. JAJ!!!!
Ahojky
Jdu vás pozdravit zatím jsem přečetla jen dvě stránky a ještě 10 jich mám číst ale malá mi spinká na balkoně konečně se dá venku dýchat od úterka vedra jako blázen tak jsme byly zavřené doma.
V pondělí jsme byly na kyčle tak jsme dostaly za 1 a další KO ve 4 měsících.
Já na KO po 6ti nedělí taky vše OK a dala jsem si předepsat antikoncepci Cerazete mám ji doma dala jsem za ni 525 kč ale nějak se mi nechce začít ji brát ne kvůli penezům ale já jsem odjakživa proti práškům, jednu HA jsem brala 10 let a pak jsem měla problémy s otěhotněním a brala jsem pořád nějaké prášky na otěhotnění a i v těhotenství a tak možná proto a taky tam píšou že jde sice něco málo do mléka a nemá to žádný vliv na miminko ale opět se při tom přibývá atd.....
Prášky n atlak už neberu ani ten hořčík už se mi to upravilo
A už neodstříkávám za prvé mně to nebaví a za druhé jak jste psaly je toho hodně a malá pak vypije víc než by chtěla a moc to teče a kucká u toho
Pořád mi tak hezky spinká ale už nespinká přes den jen dvakrát po 2-3 hod
Už drží i hrklávku v ručice a hrcká si tak i půl hodky
no nevím jak ji zabavit ale je hodná
zatím pa pa pa jdu poobědvat pak vás pročtu
my jsme zas v noci nacvicovaly a cumakovaly, od tri do peti…
TAk jsem zpět z kontroly po šestinedělí a vše je ok, jsem ráda, konečně na to ofiko můžeme s taťkou „vlítnout“ ![]()
Gynekoložka byla docela hotová, říkala mi, že ji ráno volala prvorodička která před týdnem porodila a jede i mimčem na dovolenou k moři a prý jestli se může koupat s tamponem
…tak nechápala…prý ten tampon logicky může v té nezavinuté děloze dělat pěknou neplechu…atd…
No a já jdu vařit oběd, stihla jsem zatím jen koláč a ledňáčka a taky pár bramborových tyčinek (na nich těď strašně ujíždím)..ať žije zdravá strava!
Mroe- taky denně kojíme před třetí ránní a pak nemůžeme usnout. ![]()
Jídlo neomezuj-nebudeš mít mléko. Vem si příklad z Ell-jak hezky papá a ještě shodí 5kg.
Welu - on je pátek - a já pořád uvažovala jestli máš nový pc,že jsi online.
Bobulko-jak bych potřebovala radu-hlavně ohledně kloboučků-moc se mi do toho nechce-prý jsou s tím problémy a taky se bojím,že to na ty mé bradavky nepůjde.Dvorec mám velký,ale samotné bradavky jsou malinkaté-jsem v porodnici koukala jak zjara,když jsem vídávala ty špunty ostatních mamin. Je pravda,že si je prcek nakonec vytvaruje do požadovaného tvaru.
Jinak jsem názoru jako Mroe-že chci kojit a mrzí mě,že je problém na mé straně přijímače a proto to nechci vzdát. Kdyby prcek nechtěl pít-tak by to byla jiná a asi bych ho netrápila,ale Ríša saje a chutná mu-tak proč mu to nedopřát,že?
Vrátila jsem se z města a musím se pochlubit jaká jsem trouba. Ještěže tam byla jiná mamina co nastupovala do tramvaje-která kývla řidiči- já o tomto gestu nic nevěděla.
No jo,ale zvládla jsem to. Jen nějak nechápu - vyjela jsem si z idosu nízkopodlažní spoje a ještěže jsem tam byla dříve a stihla ho doběhnout. Rozdíl byl více jak 10minut.
Ale užila jsem si najíždění do obchodu přes ty bezp. rámy a taky přes schůdky- ještě ten kočár nemám v rukou ochozený.
Teď jsem dojedla a malej se kroutí-musím jít odstříkat-nějak mám plné mlíkárny. Vložky do podprdy nesnáším a tak nosím plenu.
Jdu než se probudí.
Duhovko a Janinko- jak to máte s očistky??? Taky pořád krvácíte??
Já si dneska připadám,že mám krámy. Stejné bolesti, na záchodě je rudé moře-fakt hnus a nebaví mě to v tom horku. ![]()
mel - jseš můj člověk a plně souhlasím s tím co jsi napsala…ještě více teď, když se pokazil další domácí porod ![]()
překvapenko - jen to ne holka, nikdo si ze mě neberte příklad, to je asi chyba v Matrixu že žeru jak kůň a zhubla jsem
beztak už tu chybu napravili a příští vážení to budu mít zpět… ![]()
veruko - tak ta prvorodička je dobrá…hh mě by ten tampon asi někam zapadl a už by ho nikdy nikdo nenašel v tom obr prostoru co po Martínkovi zbyl .
welu - být tebou tak buď beru tu antiko nebo si dávám bacha abys neměla hned další miminko
teda podle toho co jsi psala tak kojíš tak cca 6× denně a to je minimum na ten správný antikoncepční efekt tak nespolíhat na to, že kdo kojí není schopen otěhotnět, víš jak to je, snažili jste se tak dlouho, ale ženská je po porodu jak pohnojená ![]()