Poradna duly
Jana Čurdová
Zuzanica píše: žížala:tak nevím co myslíš? Co se týká míry miminka, tak zatím 1. je Nnada - 63cm a 3. místo se dělí mezi Mroe a Bobulku, mají stejně 58cm
Zuzi promiň, demence přetrvává..... Nedošlo mi, že je to braný od největšího, ne za přírůstky, jak jsem to myslela a popsala já............. Tak nic ![]()
Milli - s tím vysvětlením bylas rychlejší - přesně tak jsem to brala.......
Jojo, cibéby se říká na Kyjovsku a Hodonínsku rozinkám...... i když to není úplně správný označení........ oficiálně jsou cibéby myslím kuličky vína, který jsou vysušený pomocí nějaké ušlechtilé plísně........
Zdravím..
tak jsem si konečně od rána sedla /mimo kojení/. Vaření, uklízení, praní - mimo normálních věcí ještě hokejové, navíc Ondra už zítra zase odjíždí do Třince, neboť už mu začíná příprava, tak už trochu snáším a balím
Ještě se chystám upéct štrůdl, ale počkám, až malá zabere
Seborea - holky, kdo to máte, nám se to zase zhoršilo.
Já už fakt nevím, čím mazat. Před třemi dny to měla už tak pěkné, že jsem myslela, že už to bude fuč a po dlouhé době jsem vynechala mazání Holtovkou a namazala ji olejíčkem a dneska je olezlá skoro jako na začátku. Na hlavičce už se jí to začíná šupat a co je katastrofa, tak to jsou ouška. Tam jsem nic nepozorovala, nikdy jsem ji tam ani Holtovkou nemazala a tam se loupe a praská - vypadý to spíš jak silný ekzém, ale na ten je prý ještě brzy. Už z toho začínám být zoufalá. ![]()
Zuzka - záleží, kolik chcete investovat. Za málo třeba knížku, nějakou vybarvovací
u, plastelínu s formičkama. Za víc třeba nafukovací bazének, oblečky, lepší panenku apod.
Bobulka - máme saboreu stále v obočí, přes den se to většinou uklidní, ale paradoxně po koupeli, mazání…no prostě pokud na to nějak „sáhnu“, tak se mi zdá, že se to horší. Vypozorovala jsem, že největší problém je s olejíčkem!, dávám ho jen po koupeli (Sebamed), ale už na to kašlu a mažu mlékem (Sebamed), které je s modrou indulonou to nej co nám svědčí. Jinak ráno a večer potírám Jarisch.vodou…víc bohužel neporadím, asi bych se šla ukázat doktorce…nepoužáváš třeba víc druhů kosmetiky?
dárek/4 roky - ty brďo, tak to je pro mě oříšek, záleží asi co má ta holčička ráda, asi bych šla do nějakých stavebnic
, nebo knížek, ale třeba ji víc potěší panenka, nebo šatičky… ![]()
Mám dnes útlum a dopuju se čokoládou…mno..chci zítra tu váhu vidět…včera mi mamča dovezla sekanou, takže jen uvařím brambory, dřív jsem se k tomu nedostala
..tak zatím…
Mel - asi bych do toho šla znovu tak za ten 1,5roku, ale bude záležet na Kubovi, jak nám to spolu půjde, možná třeba pak ještě počkáme. Chtěla bych, aby byl už víc chodící, abych ho nemusela stále nosit…no času je ještě dost, jen jsem o tom mluvila i s doktorkou a ona říkala, že pokud nejsem po císaři (1 rok pauza) tak je to vlastně na nás, ideální je (dle jejího názoru) tak 2-3roky děti od sebe…
Ahoj
Bobulko neskoušela jsi ten Sudokrém??
A dokonce mojí kamrádky holčička to měla taky a její Dr ji poradila mazat ji to mateřským mlékem v žádném případě ne olej a ještě jakousi smardlavou mastí ale ted si nevzpomenu na název
Já mažu Adunce pusinku, za ouškama a holavičku mlékem EXCIPILA U LIPOLOTIO je to prý drahé ale nám to předepsala Dr na recept a doplácela jsem jen minimum a je to na suchou kůži se šupinkama, které ji občas červenají skus se na to poptat tvé Dr třeba ji to pomůže ale musím to mazat jen ráno a večer po umytí
Ten SUDOKRÉM je to pasta která se dost špatně roztírá spíše se jen vklepává jako make up ale miminko je bílé a nesmí se to dostat do pusinky což je problém když se má natírat obličej a ona si tře pusinku ručičkama a pak si je cucá .
jedeme na nákup a manžel dnes odjíždí neměla jsem čas být u pc mám toho ted moc, mimčo a tři domácnosti ale máme to rozdělené tak se to dá jen jsem večer úplně hotová tak pa pa
zase za týden
Veruko, Welu - díky za info
tak já ji to asi zhoršila tím olejíčkem. Jinak to měla už fakt hodně pěkné. To mléko EXCIPILA U LIPOLOTIO mám taky, předepsal mi to doktor na pohotovosti, ale můj doktor řekl -nepoužívat. Už jsem z toho zoufalá. takže vysazuju olejíček /weleda/ a zkusím na noc jedno ouško namazat mlékem SEBAMED /používala jsem tuto kosmetiku od narození Barušky/ a druhé tím mlékem LIPOLOTIO. A uvidím ráno. Zítra jdu s oběmi kluky na alergologii a na očkování, tak se doktora zeptám. S malou jdu jinak až ve čtvrtek na šestitýdenní kontrolu. Doktor měl dovolenou
Ahojte holky-tak jsem se dokopala,že napíšu- bolí mě hlava-včera jsem měla migrénu a zvracení.
Dnes mě opět začíná bolet škopek-celou noc a ráno malej tlačil (maminka byla na návštěvě a nevěděla co jí návštěva nabízí a všude byla cibule) a tak dopo bylo dost náročné-cvičili jsme a taky jsme se počůrali-úplně celí a když jsme byli umytí a převlečení mamka nevydržela a vyzkoušela tu rourku,aby malému ulevila- ihned si ulevil velkou dávkou- tak jsem ještě procvičila a pak zabalila tu sra.ku a odnášela a v tom manža křičí,že si mám k němu jít-malej si opět ulevil a mě už bylo do breku. Ležel tam v tom tekutém až po hlavičku. Takže další koupání a převlékání.
Jinak SEboreu asi máme taky- a dneska jsem mazala hydrat. krémem od Hippu a vypadá to dobře. Uši se nám taky loupou a vyrážku máme i ve vlasech. Na zádech,na ramíncích, ve výstřihu- kopřivka jak vyšitá.
Přitom se to tak krásně zklidnilo-jak psala Bobulka a dnes to opět vylezlo.
Mroe-upřímnou soustrast. Snad to dnešní setkání ustojíš a tátovi uděláš radost dětma.
Dopisuju to po hodině.
U-lopotio mám doma-taky jsm to používala-tak to zkusím na prcka.
Ahojky,
jen rychle není času
Mroe - upřímnou soustrast
Bobulko - nám pomohla jen návštěva přímo kožního, který předepsal atb mast na tu seboreu. Excipial nijak nepomohl a to anio na záda, které má věčně rozškrábané.
Mizím pa zítra
Váha - tak se to malinko hýbe, hlásím 72,5kg - úbytek 0,7kg od minulého pondělí
Tak nám odjela pouť, včera jsme ještě stihli všechny atrakce. Vypadá to dnes na pěkné počasí, tak jdeme do krámu pro chleba a pro noviny.
Dobré ránko,
to vám ty dětičky tak krásně po ránu spinkají???
My už jsme vzhůru od půl šesté a ne a ne zabrat. Tak poklízím co se dá a malej má puštěný kolotoč.
Poslední dobou lump špatně pije-pořád u prsa usíná a ne se probrat-když jej dám odříhnout-tak se vzbudí a pak nespí-myslím,že je to hlady,že je nedopitý. Když jej dám znova k prsu-tak zase usne. Přitom když zkusím bradavku-tak mléko teče. Fakt nevím.
Takže se těším,že za chvíli nakojím znova - zrovna snídám a pak usne na dýl a já konečně zpacifikuji tu haldu prádla-včera jsm žehlila mimi věci a dneska začnu naše. Dneska ráno opět maminku pokadil - spíš ne maminku,ale sebe a přebalovák. Takže kolotoč s oblečením.
Jdu huláká tu na lesy-hezké pondělí všem.
Krásné ránko,
hlásíme se po víkendu. V sobotu jsme byli na oslvě. Moje babička slavila 80tku. Byla tam celá rodinka. Moc příjemný to bylo ![]()
Překvapenko - pěkný zážitek s rourkou
. a s tím pitím, to mi něco doost připomíná. Ondra je úplně stejnej, vůbec nevím co s ním
Přisaje se sosá 15 minut, usne. Tak ho držím na krkání, nic. tak položím do postýlky a řev. Tak ho zase přiložím, sosá chvilku pak usne a tak je pořád dokola třeba hodinku
pak už tedy usne v postýlce ale do hodinky je zase vzhůru a kolotoč se opakuje
Už jsem z toho dost unavená. Jí tedy co 2 hodiny. Mimo noci, to spí od desítí tak do tří, čtyř. Ale od 18:00 do 22:00i to je boj. to ho mám u prsa pořád
Nevím co takhle zlobí. Zkoušeli jsme s UM na dojedení, že mu třeba ode mě nestačí. Dávám mu na dokrmení 60tku, ale někdy mu i zbyde
Takže hladem ho asi nebude… tak nevím
Dobré ránko.
Příbram, hlásí slunečno, dneska to vypadá na pěknej pařák.
Zítra se vracím na pár dní domů, musím trochu pozařizovat.
Jinak se u nás nic zvláštního neděje, tak nějak si užíváme léto a klid venkova.