Poradna duly
Jana Čurdová
ad opar - u novorozence (resp. v 6nedeli) s oparem hodne opatrne, navstevy s oparem nezvat vubec a pokud nekdo v rodine ma, tak furt umyvat ruky, nepusinkovat, snazit se minimalizovat kontakt, dokonce snad i ve stadiu tech infekcnich puchyrku a nosit rousku, aspon takhle nam to jeste rikali pred propustenim z porodnice…no nicmene ve 3 tydnech ve snaze navstivit co nejvic rodinnych prislusniku pred odjezdem do Lucemburska jsme vzali Evku k tete, ja si po hodine vsimla, ze ma cosi na puse a on to ejhle opar…no, me jako by oparili, zvlast kdyz jsem si uvedomila, ze hned ze startu ji mela v naruci a mluvila na ni z cca 10cm vzdalenosti
no, des…taky si na to furt sahala rukou, no strach jsem mela jak svina. nastesti uz se nezdal tak infekcni, uz to bylo ve stadiu toho strupu cca 5 den, tak snad vpohode…takze drzim palce a na opary u malych miminecek bacha (nevim, jak u starsich po tech 6 tydnech)
Ahojky všem,
Verpo - vítej a nijak se neostýchej a pořádně přispívej do debat, zdravotníky tady máme rádi
a vidím jak to čtu, že jsi nabitá vědomostma se bude hodit…
až bude Lesina zpět tak ti povolím vstup do fotogalerky , taktéž nnadě,
Milli vím že jsi to urgovala,ale není tady.
Tak mě napadlo, mám to zkusit se Šárkou? Minule mi to vyšlo. Dej vědět ať ty prosby nedvojíme.
Opar - nikdy jsem naštěstí neměla, ale taky už jsem zažila, že mamka přijela a měla cosi na puse a furt tvrdila, že je to ozima, ale já ji pro jistotu nenechala Nikolku pusinkovat a stejně furt mlela svoje, že to nic není a kdesicosi. Měla jsme málo k tomu, abych vlastní matku vyhodila z bytu, za tu ejjí strašnou nezodpovědnost(stále chtěla Niki pusinkovat a dávat ji olíznutou lžičku a tak
cvičení - tak já dnes normálně chtěla udělat sklapovačku(první po porodu) a holky já nemám svaly
jsem ležela jak placka na zemi, funěla a snažila se a nic… až když jsem si chytla nohy, tak jsem se horkotěžko přitáhla…no to bude očistec toto. Váhu nevím, snad se zvážím u dr. zas někdy ![]()
ahoj holky!
Jsem tu jen na skok, za chvílu mám návštěvu a ani jsem nic nepřipravila, tak to bude jen nějaká rychlovka.
Překvapenka - s vodou bych se nezdráhala a použila ![]()
Korena - díky za foto..a těším se na zážitky s Manducou
…pojedu jí někam otestovat, ale obávám se, že nosit v něm Kubu budeme až na jaře..sice by mi to teď opravdu bodlo, neb jsme dost výletoví,ale zatím s kočárkem..
Vítám novou maminku, jen klidně k nám ![]()
ad váha…tak já stojím…stále 63kg
, ale vejdu se (se zataženým břichem
už do předtěhotenských kalhot..přijde mi, že to je fakt nejvíc kolem břicha a okolí ![]()
ad cvičení - snažím se snažím, přímé, šikmé..atd.
Verpo - ahoj a vítej v diskuzi, neboj, holky jsou tu fajn, jsem taky vetřelec ![]()
Ell - gratuluju k zaparkování - jsi fakt dobrá, já řešim něco podobnýho, jezdit sice jezdim, ale nerada do města - problém s parkováním a prostě na mě je to moc lidí, aut = potencionálních nehod. Vždycky mě napadají katastrofický scénáře a už dopředu řešim, jak projedu jakou křižovatku a co když ta ulice bude zavřená atd. atd.
Navíc teď se budu bát ještě víc, když budu vozit prcka…ale musim se nějak donutit.
Cvičit - to už mam v plánu hoooodně dlouho, ale zatim jen v plánu. I když dneska mi manžel zprovozní eliptical, tak se možná překonam.
Jinak moje mamina má studio, kde provozuje stroje Vacushape - je to takový chození na běžeckým pásu v podtlaku, takže se na to chystam. Bohužel se tam smí až tak 4 měsíce po porodu, tak si ještě počkam.
Vlastně jediný, co mam vytrénovaný, je levá ruka. Z toho věčnýho nošení Peťuli.
Nosítko jsem koupila Activ baby - myslela jsem, že je od narození, protože má takovou kapucku na hlavičku a navíc jsem to četla na netu, ale v návodu je nakonec napsáno, že se smí používat od 3 měsíců. Tak radši ještě počkáme. Ale ta manduca vypadá dobře.
Voda - kupujeme kojeneckou, protože hodně dokrmujeme - tak je to takový jednodušší.
Fidak - s tím spaním - taky jsme to tak měli (do 09:00 hod.) a teď už ráno spát nechce, stejně jako vy…taky pobrekává nebo si povídá.
Náš špuntík chodí spát až tak kolem 24:00. Nevim, jak ho naučit chodit spát dřív. Možná až ho přejdou ty večerní koliky, tak bude spát jako dřevo od 20:00 hod. Teď zatim řádí po večerech jako černá ruka a když usne třeba ve 22:30, tak mam chuť to oslavit ![]()
No a přes den už toho taky moc nenaspí. Tak dopoledne hodinku v kočárku a pak po obědě, což je právě teď spí tak 2-2,5 hodky (na bříšku). Pak si dává taky jen takový 15 minutovky.
Holky, proč vlastně píšu - potřebuju poradit…
Hlavně tedy apeluju na maminky chlapečků - stává se vám, že se pročůrají až na záda? Já už nevim, co mam dělat. To je každej den aspoň 3×. Plenkama to neni - to jsem zkoušela tři různý druhy a pokaždý stejný. Počůranej bok a záda. Utahuju to podle mě taky dost - zas ho v tom nemůžu uškrtit. Při přebalování mu tam rovnam pindíka, aby směřoval dolů. Tak já už fakt nevim.
Poradíte
Děkujuuuu.
Werčule taky přvlékám zechcané dítě až na záda njméně 3× denně.
mam prcka na rukach tak nemuzu psat.
Tak to jsem ráda, že v tom nejedu sama - promiň Prekvapenko - stejně to ale nechápu, dřív se to vůbec nestávalo a poslední 3 dny je to na denním pořádku…
Moc děkuju za hezky privitani
…byla jsem uplne zpocena, jestli me neodpalkujete…
Ell - uplne te chapu s tim rizenim… zvlast ted pres prazdniny, kdyz se vsude opravujou silnice a objizdky te vedou po vsech certech, tak cestovani s miminkem je dost narocny…navic, pokud clovek moc neridi, tak je to o to horsi…my jsme zacinali nakupovat vybavicku pro malou tim, ze jsme koupili novy auto (do staryho by se nam vlezl tak akorat podvozek od kocaru), zda se mi siiilene dlooouhy a co se tyce parkovani tak mam taky vzdycky cholaky…zvlast kdyz mam zaparkovat podelne v nejake ulici a za mnou se tvori fronta „dobre naladenych ridicu“, kteri me troubenim a vyrvavanim „povzbuzuji“
nebo je dobry, kdyz se snazim zaparkovat a kolemjdouci se zastavujou a koukaji, nakolikrat se mi to povede, pak vylezu z auta a slysim „no jo, zenska“
jesteze parkujem v garazi a v obchodaku maji taky mista na vyber
ad voda - co se tyce vody na piti, tak bych davala bud prevarenou z kohoutku nebo kojeneckou…tu teda taky doporucujou prevarovat…ale to bych respektovala mozna v 6 nedeli…nevim jak vy, ale nekteri doktori dokonce doporucuji umyvat oblicej prevarenou kojeneckou…no, to mi pripadne trochu pritazeny za vlasy…
stejne je sranda, jak ti kazdej rekne neco jinyho… a pritom je asi vsechno dobre…proste si musime umet selskym rozumem vybrat, co nam bude nejpohodlnejsi a nejblizsi a to pak zkusit…kdyz to nevyhovuje, tak zkusit neco dalsiho
jo, holky, taky se vam zda, ze degenerujete? mne teda strasne, uplne citim, jak se mi vyhlazujou mozkovy zavity…slovni zasobu jsem omezila na detsky rikanky, ruzny citoslovce, zvuky a skreky, abych malou motivovala a inspirovala, takze jak vecer prijde manzel z prace, tak nejsem schopna vyloudit kloudnou vetu…pripadam si jak E.T. a to bych mela zvladnout komunikovat aspon anglicky, abych se tady domluvila…no, to uz je na me trochu moc
Ahoj holky,
zas píšu jednou rukou (divné že?)…
Patrička dnes štípla vosa
, jen jsem s ním na ruce vylezla na terasu a on si ji během vteřiny cvakl do předloktí ,ani jsem si jí nevšimla ,jen z ničeho nic začal šíleně řvát tak jsem ho začala „ohledávat“ co semu mohlo stát… brrr já jsem alergická jako prase, takjsem honem letěli k Dr.
Spaní - tak u nás dnes katastrofa oba se vzbudili o půl pátý… a usnuli až v 7 a v 8 už byli zase vzhůru…
Spurt - nějak si nepamatuji kdy je další, ale asi kolem 6ti neděl že? Páťa by mohl být neustále přicuclej… pro jistotu jsem koupila novej nutrilon kdyby mu odemě nestačilo tak ho dorazím tím…
Holky zase mě bolej zuby
prozměnu na druhý (levé) straně… vypadá to zase na moudrák se zblázním a to jdu 26.8. na trhání moudráku na straně pravé, už teď z toho mám žaludek na vodě… normálně bych se nafedrovala ibalginem ale co teď… jeden paralen za den
to je jen když mě to teď pobolívá, ale co po tom trhání… ![]()
No nic tak než jsem to dopsala, tak usnul malej, ale vzbudila se velká ![]()
Verpo
s tou degenarcí to bohužel pozoruju.
Hlavně když mám mluvit s někým, koho si vážím. Např. doktorka. Tam snad koktám úplně nejvíc ![]()
Taky jsem se přistihla, že zdvojuji. Nestačí opdpovědět ano. Já řeknu ano ano. Nevím proč. a čím jsem doma déle, tak jsem společensky nejistější-no po prázdninách na tom zamakám. Mám v plánu vzdělávání a možná nějaký malý úvazek.
Jinak vítám novou účastnici a ať se ti mezi námi líbí.
Neurologie
vyfásli jsme RHB na zatím tři měsíce, ale říkala, že to vidí min na půl roku
Vojtovka. Máte s tím někdo zkušenosti? Zítra dopoledne se tam jdu domluvit. Prý jak byl veliká a byl dlouho ve stejné poloze - tak se mu vstřebal sval na jedné straně ![]()
taky jsem tu dostala radu vyměnit značku plen- koupila jsem huggies,ale žádná změna.
Nejhorší je to pro mě v noci-to převlékání. A taky mi vadí,že měl tu moč pak na těle,takže musím otírat - má citlivou pleť.
Prekvapenka - mně to taky nejvíc vadí v noci, otřít žínkou, převlíct (takže se probere z toho nočního deliria), vyprat počůrané, a hlavně v tom i delší dobu třeba spí…zkoušeli jsme huggies, pampers, happy baby (1,2)
Verpo - jo jo, taky degeneruju, stává se mi to samé jako Meluzince - taky zdvojuju nebo se zakoktam - chci něco říct hrozně rychle a je to hned. Taky nejvíc u doktora, nebo s mojí šéfkou z práce, když si voláme, nebo se sousedkou…
Mel - to je něco, to mě mrzí s tou neurologií/RHB, třeba to bude po těch třech měsících v pohodě a cvičení se vám zalíbí. Uděláte si z toho takovej váš soukromej rituál…
Teri - chudák Patriček - hlavně, že to dobře dopadlo - to je teda něco, to by mě nenapadlo, musim si taky dávat větší pozor. Věčně se chodíme na tatínka dívat na zahradu, co kde kutá…
Spurt - jj kolem 6ti neděl. No, nám je měsíc, jeden týden a jeden den a taky mi připadá, že by pořád jedl.
Ty zuby tedy nezávidim (taky dost bojuju s moudrákama), já jdu k zubaři v sprnu a bojim bojim. Tak držim palce.
Holky, moc děkuji za rady ohledně té mastitidy, ale zdá se, že je to zažehnáno i bez doktora (klepu třikrát do dřeva). Teploty mi ustaly, flek se přestal zvětšovat a o něco míň to bolí, tak snad brzy i zmizí, tvrdý je to teda ještě dost. Nejvíc asi zabralo, že jsem se mohla 2 dny vyležet, protože jsem s děckama zrovna u našich, tak se měl o ně kdo postarat…
Vítám novou maminku ![]()
Mel - klid, nám na to přišli už v porodnici, taky cvičíme. A pozoruješ něco ty osobně? Já totiž nic neviděla, teď už to nevidí ani dětský doktor, tak buď zabralo to cvičení nebo byla pí doktorka zbytečně opatrná. Cvičili jsme třikrát denně 1 cvik /první 4 týdny jsem opravdu dodržovala/, teď nám přidali druhý. Ale cvičím už jen před koupáním, tak jsem zvědavá, jak pořídíme na další kontrole. Jen pochybuji, že se vám to zalíbí. I když ten druhý cvik je na bříšku a Barča někdy vůbec nepláče.
Poradna - dnes jsme byli na opožděně na šestitýdenní kontrole. Vše v pořádku. Dnešní míry - 61 cm a 5130 g. Nějak hodně rosteme do délky ![]()
Tak hledám na netu rady na ty bradavky a teď jsem v depresi úplně. Psala tam jedna maminka,že už má třetí dítko a má ty bolesti jako já. Popsala to jako citlivé bradavky-že se snažila ten problém řešit i s laktační sestrou,doktorkou a nic nepomohlo. Ale kojila své dítě do 6měsíců-se zatnutými zuby. Uff-asi bych to tak dlouho nevydržela a nevydržím.
I to odstříkávání je krátkodobé- ničí mi to záda-půl hodiny ve shrbené poloze a o ztraceném času nemluvě.
Teri-tak to je síla s tím píchnutím- já si koupila síťku proti hmyzu až pojedu k našim.
Vítám novou maminku
Síťku mán jak přes autosedačku tak i na kočár, ale tentokrát jsem vylezla s malím jen tak na ruce… no nic musím si dávat bacha nic jiného mi nezbejvá, alergickou reakci neměl a doufám, že už ani mít nebude…
Mizím zase ven, taťka je s malou v bazénu a Paťule v kočárku, tak jsem jen odskočila pro sváču