Poradna duly
Jana Čurdová
prekvapenko - jo to znám, z každé návštěvy jsem měla hrůzu už předem. Nespokojený mimčo, který nikdy nevím kdy bude chtít jíst. Pak se na půl hodiny zdejchnu nakojit a přiřítím se splavená a vyštavená s ne moc spokojeným prckem. No brrr. Ted si taky říkám, že jsem to tak dlouho vydržela…
Ale u tebe je naděje, že se ti to zahojí a prcek bude spokojeně žužla obě prsíčka…
![]()
sex - no my už dvakrát zkoušeli a teda celkem síla. Bolí to jako až vzadu na čípku. Asi se to prostě musí zkoušet. Já se ptala dr. a ta mi řekla, že to rozhodně není tak hrozný jako poprvé. No já nevím pro mě asi jo… ![]()
S tou dekou chápu, ale dá se dát klidně i do postýlky…
Jen až ti mimčo poleze, nebo bude válet sudy nebude chtít být v postýlce, tak se třeba zabaví na zemi. Ale já jí koupila za 200kč od kámošky…
tak to neber… ![]()
Ježíš ty mě strašíš-už snad více ani vystrašit nejde.
Vůbec nemám chuť a hlavně se ještě dole necítím ok. Docela se těším na prohlídku k dr,aby mi řekl,že jsem ok- i co se týče kvasin apod.
Taky juknu do bazarového zboží. díky za tip.
Překvapenko - taky teď řeším úplně stejný dilema, jestli hrazdičku umělohmotnou na zem nebo tu přidělávací na kočár a lehátko......... Pořád si říkám pro a proti a nemůžu se rozhodnout.......... Takže pokud má zkušenosti i někdo další než Wapik, tak prosím písněte
…
Ty ses teda rozhodla pro deku s hrazdičkou?
ad sex - nám včera skončilo 6nedělí a zatím jsme to řešili jinak, ale taky jsem zvědavá, co mi v úterý řekne dr. a jestli to jeho prošahávání bude bolet......... No každopádně si nechám předepsat antiko a pak to doma prubnem....... Už jsem nadržená jak stepní koza ![]()
ad koupání - zkoušela jsem i s podložkou (máme tu molitanovou), i bez ní, hodně vody x míň vody, ale je to ve všech případech jak kdy… Spíš mám pocit, že dokud nemá mokrej obličej a vlasy, tak dobrý, ale pak řev. Nejvíc se mu asi líbí koupání v umyvadle - je tam takovej schoulenej, což možná připomíná ten kyblík. No snad si na tu vaničku zvykne......
Ahojky,
sex - tak u nás dobrý, vlastně jako dřív…takže zodpovídám otázku, u mě to nebolí.
taky jsem měla z toho prvního kroku strach, ale v poho, už jsme najeli i na naši běžnou frekvenci.
Zanko - no Nikolk ty zvuky zatím komentovala jako že tam něko dělá bum, bum
jak ta postel naráží hh
hrazdička - mám klasiku umělohmotnou na zem a já jsme spokojená. Na kočárku jsem měla plno jiných blbin,na sedačku je zbytečná, sotva vyjedem Nikolka spala a Martin teď to samé. Takže investice cca 500,– a moc se vyplatila.
koupání - u nás super, vyloženě si lebedí, ráda bych chodila plavat, s Nikolkou jsem chodila do bazénu a potápěli jsme se , ale teď už to nepůjde když není ve školce.
je to škoda, perfektně se ty děti vyblbnou, naučí se hýbat, jsou otužilé, prostě jen výhody to má.
Žížalko-tak já jsem spíš pro oboje
Mrknu do bazárku na netu a uvidím-jaký je tam fin. rozdíl. Za hodinu jedu do města tak juknu na ty na zem - bez deky a změřím si to,zda to k tomu mému sedátku půjde. Víc se mi však líbí ten multifunkční na kočárek, postýlku i autosedačku. Ten vezmu určitě a na zem se rozhodnu potom.
Ale stejně nevím jaký mám vzít- mám dva favority. Jeden máme tady v obchodě a druhý jsem viděla pouze na netu.
Jinak lehátko jsem využila asi 3×,ale musela jsem ho mít,že? Dnes už koupu bez lehátka a malej je spokojený. ![]()
si pamatuji jak psala Welu,že by už strašně moc chtěla sex a i ostatní to psali-tak u mě je nějaká chyba- ale ta se stala už při otěhotnění-pak to začalo,že jsem neměla chuť na sex. Snad se to upraví a je to jen dočasná indispozice.
Stejně si myslím,že už si toho sexu moc neužijem. Máme doma dva kazišuky. Mimochodem nejlepší antikoncepce.
Žížalko - Adámek má světlé vlásky,že?? To se jen tak nevidí. ![]()
Hezky pasete koníky- nám se taky povedlo krásně pást,ale jen jednou a dlouho. Teď už zase stávkuje a dělá,že nic neumí.
To jméno ti závidím. Moc se mi líbí. ![]()
Ahojte,
tak zkusím si všechno povzpomínat..
Verpo - ta vana je trošku širší než klasická vana… pro předsavu, s dítětem se v té vodě dá udělat osmička, když ho držíš pod ramínky… takže abys to vybrala… ikdyž Kuba jak byl velký, tak nám na konci kurzu už v zatáčkách „drhnul“ o boky ![]()
V noci přebaluju - u těch látkovek to ani jinak nejde do rána by to nevydržela, ale ona když se napije v osm, tak za noc vsane jen 2× někdy jen jednou, a kolem půl sedmé se vzbudí úplně… co se týče nočního spaní, tak to je zlatíčko
Wapik - já koupu jen na plínce a má pod malou ruku, kterou přidržuju hlavičku, tu plínku přes ní přehodím, aŤ drží teplo, je pak klidnější…A vody tím pádem stačí cca 8 cm. Mě se lehátka u Kuby neosvědčily, byl na nich nespokojený a při koupání plakal, pak jsme přešli na tenhle systém a byl klid..
Hrací deku máme takovou tu šustivou a na ni ALici dávám hrazdičku- mám 2v1 želvičku od Fisher Price a po Kubovi mám křesílko s hrazdičkou, takže ji na střídačku dávám do něj a na zem- ikdyž ta zen je vzhledem ke Kubíkovi hodně riskantní
A Navíc tahle hrazdička se pohodlně vleze do postýlky, takže ji můžu přemístit tam..
Ellhana -
pěkné… Hele já se zase baví,. když Kuba vykládá jak je na Billboardech čert a dělá reklamu na medicínku…noa vykládá to všem na potkání, sousedům apod.....nevím jestli znáš tu reklamu na Clavin. ![]()
Jinak já mám docela zvláštní zážitek s Alicí, před dvěma dny začala odpoledne strašně plakat a čím dál tím víc ji bublalo v bříšku a ona plakala naprosto zoufale. Večer v osm jsme už nemohla a zavolala svoji homeopatce, co s ní mám dělat. Ona si řekla o deset minut času a pak aŤ ji zavolám. Malá se mezitím začala zklidňovat a ta homeopatka mi pak říká, co se jí dneska stalo, ji něco staršně vyděsilo…Tak jsem si vzpomněla, že na procházce na nás vyběhnul pes a malá zrovna usínala a strašně rozhodila ručičkama. Vím že to zní divně, ale ona ji prostě dokázala na dálku pomoct. Kdybych to neviděla na vlastní oči, tak ais taky neuvěřím, ale ona se během 5ti minut naprosto zklidnila a začala broukat a od té doby je zase v pohodě..
ahoj holky!
Dnes je nám o poznání líp, fakt nevím co se to včera dělo, ale právě Kuba chrní…sem tam slyším jak bouchne do hrazdičky, ale zatím je klid, i oběd jsem stihla a taky nacpat několik praček a vysát horní patro, takže zatím spokojenost, no a konečně taky mířím k večeru ke kadeřnici..sláva, zase budu vypadat jako člověk.
ad vaničky - připojuju odkaz na zkouknutí, jinak jak jsem psala, my budeme chodit i na cvičení s miminky, tak kdyby se nějaká mamča chtěla k nám připojit - každý čtvrtek od 14.9. a 13h, je tam ale strašný nával..
http://www.rc-ctyrlistek.cz/aktivity/
ad hrazdička - máme hrazdičku jak nad lehátkem, tak nad hrací dekou, zatím na to docela prdí, tedy pokud se to nehýbe, spíš miluje když mu zpívám a povídám…:)
zanko - taky jsme lehátko ve vaničce vyhodili…a koupeme ponořený a je moc spokojený. ![]()
lehátko - to my využíváme maximálně, u nás skvělá investice. Už mě pozoruje po pokoji, povídá si v něm a jak kope nožičkama tak se i sám houpe… ![]()
hrací deku - koupila jsem si jí od kamarádky za 200kč. takže neberte to…
daj se tam měnit ty hračky a malého taky baví pozorovat. Vypadá takhle: 
prekvapenko - nechtěla jsem tě strašit…
vždyt nejsi ani po 6nedělí. A jak koukám tak to má asi každý jinak. A když jsem měla prsa v jednom ohni a večer mi na ně chtěl manžel šáhnout tak bylo i po špetce chuti…neboj to příjde.
Ahoj holky,
tak jsme doma z KO obou broučků…
Tak malej má 5230g a 58 cm při propouštění z porodky měl 3180g takže přibral za 6 týdnů 2050g zvířátko
Malá je dost velká (toto letí) má na třech letech 105cm a 17,8kg
Sex - jsem na tom jako překvapenka nějak není chuť
nehledě na to, že mám pocit, že mi nevypadali ještě všechny stehy…
Včera jsem Páťoj vyprala hrací deku, mám tuto http://www.babymax.cz/…-pi-239.html?… mám ji ještě po Anežce a ta si s ní docela vyhrála… zase udělám u nás tvz. zvěřinec, což je kouteček v obejváku, na zem dám matraci, na to deku a až se začne posunovat tak kolem toho dám ohrádku…
No a kdyby jste mě tloukly tak si víc nepamatuju…tak zas příště ![]()
Prekvapena - no nebýt toho, že včera byl Mates celý den u našich a já uklízela, tak bych asi návštěvu taky nezvládla. Přijela ještě i tchýňka, upekla buchtu a do trouby jsme šouply kuře, takže bylo vystaráno. Návštěva byla nenáročná, obě babičky vzaly velké kluky ven a my zůstaly se sestřenkou samy s Marečkem.
Hrazdičku máme tu stojací na zem, asi za 300.
verpo - já napustím normální vanu plnou čisté vody a tam dělám různé pohyby a cviky, co mi ukázala instruktorka. Nejdřív se rozcvičíme a pak potápíme.
Wapik - tak my včera prvně a vůbec to nebolelo, naopak ![]()
Hrací deka - podle mě lepší jak lehátko, protože dítě se tam víc nadře, aby se dostalo k těm hračkám umístěným po stranách, takže je to takový nácvik i na přetáčení ze zádíček na bříško, kdežto v lehátku si tím cvičí jen jemnou motoriku.
Nicméně teď budeme pořizovat i to lehátko, protože Filda prostě nechce akceptovat, že musí dávat na sestřičku pozor a lítá všude jako zběsilej a já nechci pořád jen trnout, kdy na malou šlápne. Navíc teď objevil novou hru - když dám malou na deku na zem, tak lítá z jedné strany pokoje na druhou a tu deku přeskakuje.
V tom lehátku bude před ním ve větším bezpečí, tam ji jen bude mačkat rukou, což snad přežije… ![]()
duhovka píše:
Navíc teď objevil novou hru - když dám malou na deku na zem, tak lítá z jedné strany pokoje na druhou a tu deku přeskakuje.V tom lehátku bude před ním ve větším bezpečí, tam ji jen bude mačkat rukou, což snad přežije…
To by si rozuměl s Matýskem - chytne deku za jeden roh a točí s ní dokola, že jako dělá Marečkovi kolotoč ![]()
hrazdička - my máme od Chicco stojaci na zem, da se pouzit i nad kresilko, hračky se dají taky měnit. na ležení máme zatím karimatku a deky, ale chcemu koupit takový ty skládací pěnový puzzle…v kočárku nám taky většinou spí, a až bude chtít koukat ven, tak jí ty hrkadla budou asi jenom překážet…a kdesi jsem četla, že když se tomu dítěti furt něco houpe před obličejem, tak z toho může mít nějakou neurózu či co…no, nevím
díky za umožnění vstupu do galerky, dala jsem tam pár fotek na seznámení
a pošlu i hrazdičku
Tak máme založenou uzavřenou diskuzi - https://www.emimino.cz/modules.php?…
Pokud by někdo neměl povolený vstup, neberte to osobně.
Ba ne, napište mi a já vám jako schvalovatel vstup povolím.