Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
tak já vás vždy poctivě dočtu, ale pak nějak zapomenu na co jsem chtěla reagovat, případně na koho…Taky degeneruju, žvatlám, mluvené slovo vykoktávám, běžná slova zapomínám ![]()
Bobulko - když mluvíš o Barušce, tak mi to občas připadá, že máme úplně stejné holčičky - spaní, kakání po několika dnech, skoro ve všem co píšeš poznávám naší Julinku ![]()
Ell -gratuluji k samostatné jízdě autem. Jsem srab, já se asi nikdy neodhodlám ten řidičák udělat......Všechno objezdím MHD, vlakem, busem…No jsem zvyklá, ale čas a energii by mi to určitě ušetřilo…
Překvapenko, Duhovko…Nezávidím vám problémy s prsama, přeji brzké vyléčení a Překvapenko ty máš tedy opravdu výdrž, klobouk dolů…
My jsme měli zas náročný týden..Nejdřív jsem musela vstřebat chování a podrazy šéfky, teď mi na ten zmenšený a málo placený úvazek posílá nějak moc práce, takže asi zas bude nějaká debata
![]()
Ještě že Julinka je tak hodná. Kromě jednopho histeráčku denně víceméně pořád spí. Už si říkám, jestli nemá nějakou spavou nemoc.
A můj Honza ten si chudák užil. Začal ho bolet minulý týden zub, samozřejmě v pátek večer. Na pohotovost k řezníkům jít nechtěl…No do pondělí celý natekl, oko nebylo vidět…No na stomatochirurgii ho parádně nařízli, vymačkávali hnis, dostal antibiotika, měl šílený zánět až u okostnice. No řval jak malej kluk. Musela to tedy být šílená bolest, když přišel domů, tak se mi rozbrečel v náručí, no mě srdce pukalo, takhle jsem ho neviděla.....
Nosítko - máme v plánu pořídit to Ergo jak vychvaluje Míšenka, přijde mi opravdu takový ergonomický, působí na mě ze všech nejlíp…
Jo a jasně verpo vítej, vítej
Tak mě napadá, dlouho jsem zde nepostřehla weelu, jakpak se asi má její Linda? A co Zanka, jak dopadli s tou nožičkou a vůbec to tu nějak prořídlo.....No pravda, času moc není a když jo, tak se ho nějak snažím využít pro sebe
![]()
Např včera, mamča hlídala 4 hodiny ( mě se stýskalo jak blázen) a já jsem jela ke kadeřnici a pak jsem doma navařila, upekla bábovku.......
JO a Ell
Taky jsem včera jen tak mimochodem ( cvičení jsem neměla v plánu ani energii na něj) zkusila sed leh. Já ty svaly taky nemám.....
No bude to těžší než jsem doufala
Taky vítám novou členku z Lucemburku!!! Snad ti to stýskání po domově trošku zpestříme. ![]()
Překapenko - to tvoje trápení s rozdrásanýma bradavkama znám důvěrně z kojení Fildy, mě se to tenkrát spravilo až po 2 měsících, bůh ví, jestli to stálo za to trápení. No rozhodnutí je jen na tobě a nikdo ti nemůže zazlívat ani se ti divit, když by jsi s tím kojením praštila, dokud je ta rána otevřená, tak jsi náchylnější i na to chytit zánět nebo kvasinkovou infekci…
Bobulko - tak gratuluji Barunce k dnešní úspěšné kontrole. ![]()
Mel - Vojtovka bezpochyby pomáhá, mám v okolí dost známých, co ji s prckama cvičili a s dobrými výsledky, jen je to nápor na psychiku maminky, protože mimča u toho většinou pláčou. ![]()
Holky, odeslala jsem vám do emailů aktualizovanou hubnoucí tabulku, tak kdybyste ji některá nedostala, ozvěte se. Díky. ![]()
Dobrou. ![]()
A poslední věc - prosím o nějaké dobré tipy na hry a aktivity vhodné pro děti ve věku 3-5 let. Budeme dělat za 14 dní oslavu Honzových čtyřicátin spojenou s uvítáním Amélky a bude tam asi 20 dětí ve věku do 5 let (mimo jiné
), tak by se nejspíš hodilo je aspoň na chvilku nějak smysluplně zabavit, ale já teda v tomto ohledu nemám moc zkušeností… Poradíte? Prosím, prosím, smutně koukám…
![]()
Dobré ráno
Tipy na aktivity uvítám, máme stejnou skupinku kamarádů a já nejsem zrovnahvězda ve vymýšlení her ![]()
Dneska se jdeme nahlásit na tu RHB, tak jsem zvědavá.
Jdu si lehnou, Tobík ponocoval, tak teď usnul a Štěpán spí.
duhovko, melu - dekuji za privitani…
co se tyce her pro deti, no, nevim, nevim…jestli se ti tak maly prdelky podari zabavit, tak klobouk dolu
jen tak zbezne jsem mrkla na net a vyplivlo mi to tohle
http://www.forexample.cz/view.php?…
http://www.detskestranky.cz/…ak_na_to.htm
ale nevim jestli to bude zrovna pro tuhle vekovou kategorii. samozrejme pak jeste obligatni hra na slepou babu, zajicek v sve jamce, takovy to americky bouchani do nekde zavesene figurky se zavazanyma ocima, dal nakoupit pastelky, fixy, papiry, nebo ze supermarketu prinest nejaky kartony a krabice, aby se deti mohly vytvarne realizovat, event. si nechat kridama vyzdobit chodnicek nebo ruzny imitace zviratek, kdy jeden predvadi, ostatni hadaji…nevim, nic moc me nenapada
kdyztak se jeste po necem podivam
prekvapenko - urcite jsi na netu prolustrovala kdeco, ale kdyby nahodou, tak dobry stranky jsou www.kojeni.net …nejak jsem nezychytila jak velkou tu trhlinku mas a kde presne…pokud to jde, tak zkus odstrikavat ve sprse (delas rucne? nebo mas odsavacku?) nebo aspon po poradnym nahrati a zkus u toho popijet teplej caj, at to lip tece a mazej si to bebino mat.mlikem, pomuze to s hojenim a je proti infekci, nebo tema mastickama, co ti doporucili v lekarne, kdyz neni manzel doma, tak vetrej a jak prijde zkus ty zachytavace mlika (ikdyz ty tomu vetrani asi moc nepomuzou, ale jsou dobry), jo a ze mas jedno min nality nez druhy, muze to byt krome rozdilnyho kojeni i tim, ze mas v tom jednom trebas min aktivni tkane …je to beh na dlouhou trat, ale doufam a preju ti, aby se to vsechno co nejdriv urovnalo, zahojilo a mohlas mit z kojeni dobrej pocit…myslim, ze i kojeni z jednoho prsu + UM je vzdycky lepsi nez jen UM, …jo a jak jsi psala, ze manzel drzel mimacka za rucky nez usnul…no, ja bych za to dala nevim co…nase mala nekdy usne okamzite, nekdy po chvilce houpani a nekdy s ni 2 hodiny musime delat takovy vyfikundace, ze by to vydalo na knizku a pak teda milostive zabere…anebo taky ne
takze kralovstvi za drzeni rucicek ![]()
Fidak - dekuju za privitani, to se nam to datum porodu pekne vydarilo, co? myslim, ze nase Evule bude umet nasobky tri jak kdyz bicem mrska…3,6,9,12,24 (no chudince jsme udelali caru pres rozpocet, ze ma svatek na stedry den, ale snad nam tro odpusti…pokud bysme meli druhy dite kluka, musime dat Adam, aby si nezavideli
…kdyz tak na ni obcas koukam, rikam si, jak ten cas leti a ze je strasna skoda, ze uz to neni takovy to nejmiminkovatejsi miminko, ale na druhou stranu kdyz pak vidim, jak pase koniky nebo se usmiva, tak mam radost, ze dela pokroky a uz se brzy dockame nejake zpetne vazby
(no zatim teda nejvic usmevu venuje bile a oranzove zdi a kabelu od pocitace
)
Fidak - mám tyhle - http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a jsem moc spokojená. Buď se sbírá odkapané mléko, nebo jen větrají.
verpo - vítejte u nás, holky.
Ell - tak zkusím tu Šárku a uvidíme.
Weerčuje - to pročůrávání dělají plínky. Buď jsou moc velký, nebo správně nedoléhají gumičky kolem stehýnek.
Teri - teda to musel být šok. Co Patriček? Neměl nějakou reakci?
Mel - nějak jsem to nezaregistrovala - proč přesně máte cvičit tu vojtovku? Sestřenka jí cvičila s klukem a krásně se srovnal.
Ad degenerace - oba kluky oslovuju shodně Ma… a pak rychle přemýšlím, jakže se zrovna tenhle jmenuje
![]()
Duhovka - co takhle slalom s fazolí na lžíci, křídy na chodníku, házení papírových vlaštovek apod.?
Dneska jsem se po pár dnech zase vyspala. Pevně jsem zavinula a spal od devíti do čtyř
. Prsa jako balóny, ale jak měl hlad, tak vypil jedno celé a z druhého ještě dost.
Mates je dnes u našich, zkouším jak to půjde. Když dobře, dám ho tam na pár dnů „na prázdniny“.
Ahoj holky ![]()
Vítám novou maminku Verpo ![]()
Vidíš - s Fidakem máte stejný narozeniny a s náma stejnej svátek - my už toho Adámka máme
Taky je mi to trošku líto, že bude jakože v roce o jeden svátkovej dáreček ochuzenej, ale snad to nějak přežije
Nijak moc to stejně neslavíme - většinou si na svátek dáváme jen nějakou čokošku nebo tak něco… ( i když asi budem muset něco vymyslet, protože o Vánocích to řešit něčím sladkým je jak nošení dříví do lesa…)
Duhovko - určitě by to chtělo dětem vyhlásit nějakou soutěž (třeba skupinovou, když jich tam bude tolik), při které by se nemusely moc hlídat a samy něco tvořily - třeba z těch krabic jak někdo psal, nebo to malování křídou… a pak udělat odbornou komisi a ocenit nejlepší výtvor
Můžete to udělat časově limitovaný - hodiny sice děcka neznají, ale např. zapálit svíčku a než dohoří, tak to musí mít hotový, nebo tak něco - ať máte s dospělákama taky čas si pokecat
Jinak nevím - jediný, co mě napadá, je poslat vám tam mýho Michala, ať si s děckama pohraje
K tomu ho vždycky zneužíváme se psama na cvičení, aby se nám tam děcka nepletly. Dělají blbiny a je klid
![]()
ad pročůrávání - nechápu, jak je to možný, ale my jsme se ještě ani durch nepročůrali ani neprokajdili.......... kolikrát je ta plína ale tak těžká a plná, že nechápu jak se to tam všechno vejde
Takže neporadím…
Teri - z těch vos mám taky hrůzu......... Jsme sice v předposledním patře, takže od jinýho hmyzu a komárů máme klid, ale vosy sem lítají....... Skoro každej den nějakou naháním po obýváku. Ještě, že to malej ustál bez újmy, chudýsek. Brrr, to píchnutí pěkně bolí i dospělýho, natož takovýho mrňouska. Měli jste fakt štěstí, že nenatekl......... to je dobře!
Malej konečně zabral v zavince, tak jdu uklízet....... Odpoledne se má stavit kamoška a zatím je tu pěknej čurbes ![]()
HOlky díky za rady- jen v rychlosti malej usnul a já musím odstříkat mléko- zase mám tvrdé prso a asi ho bude muset odsát- ta vnitřní strana mi nejde růčo odstříkat a to už ráno z toho bolavého sosal. Je to na zbláznění-jaké dělá to prso naschvály.
Jsem dost naštvaná. Rychle jsem popadla odpadky a běžela je vyhodit a tu mě zastavila sousedka pod námi (přecitlivělá na hluky-žije jen v tichu bez tv) a stěžovala si mi,že se dneska nevyspala,že strašně dupu a ona pak nemůže zabrat. Tak jsem ji odpověděla,že nad námi taky v noci pochodují a je to slyšet a v celém paneláku se nesou rány klidně i o půl noci.
Jsem nasraná-může být ráda,že malej nebrečí celou noc.
Máme staré parkety a na tom koberec - ti nad námi taky-a tak to je slyšet- i ti staroušci (kteří by se teoreticky měli vznášet) nad námi jsou slyšet a když si vezme ještě v zimě pantofle to jsou rány a nikdy by mě nenapadlo si jít stěžovat. Ach jo- to jsou lidi-ale moc na pohodě mi to nedodá.
Teď už běžím- jsem totálně ko. Ráno jsem dospávala noc-kdy jsem odstříkávala a u toho usínala a předtím ještě kojila. A od pěti už jsme nespali.
Ještě dodala,že přes den jsem taky doma-tak to nemůže dospat.
Hlavně,že bydlíme u hlavního silničního tahu a pořád tu houkají sirény (to je ten nej zvuk a jezdí tramvaje,motorky-to neřeší???? Fakt mě to vytočilo-to zas bude malej řádit,že je maminka nastartovaná.
prekvapena píše:
Jsem dost naštvaná. Rychle jsem popadla odpadky a běžela je vyhodit a tu mě zastavila sousedka pod námi (přecitlivělá na hluky-žije jen v tichu bez tv) a stěžovala si mi,že se dneska nevyspala,že strašně dupu a ona pak nemůže zabrat. Tak jsem ji odpověděla,že nad námi taky v noci pochodují a je to slyšet a v celém paneláku se nesou rány klidně i o půl noci.
Jsem nasraná-může být ráda,že malej nebrečí celou noc.
Máme staré parkety a na tom koberec - ti nad námi taky-a tak to je slyšet- i ti staroušci (kteří by se teoreticky měli vznášet) nad námi jsou slyšet a když si vezme ještě v zimě pantofle to jsou rány a nikdy by mě nenapadlo si jít stěžovat. Ach jo- to jsou lidi-ale moc na pohodě mi to nedodá.
Tak mě napadá - příště jí řekni - no my to v noci taky slyšeli, ani jsme nemohli spát. Mysleli jsme, že je to od Vás, ale nechtěli jsme v noci rušit. ![]()
Prostě klasika - nejlepší obrana je útok.
Hezký den,
spagetko - já jsem taky byla srabík co se ježdění týče…ono s jedním dítkem to cestování s MHD ještě jde, ale ty dvě už by byly horší, takže okolnosti mě donutily ![]()
duhovko - návody na hry žádné neznám a proto hltám co ti tu holky píšou,přece jen časem taky asi budeme slavit ty narozky hromadněji.
verpo - Martínek je taky 3.6.9 …maj hezké rodné čísla ty naše děti co?
Jsme objevila hezké stránky, kdo chce můžete zkoumat jak jsou ty děti na tom výškově a váhově ..my jsme ve fialové části grafu
![]()
ell - no vy mate to RČ uplne luxusni 090603… nam se do toho dostala holcickovska petka 095603 ![]()
prekvapenko - na takovou babiznu hod kakac…zbytecne se takovou prezlou nenech vytocit… nema cely dny beztak co delat, neni ani utahana, tak at se nedivi, ze nemuze usnout… tak bude ztrpcovat zivot aspon lidem kolem…jak rikas, at je rada, ze malej je v noci vklidu… at si koupi Lexaurin a da pokoj
holky, jak jste na tom s vlasama…mne uz zacinaji padat
nikdy jsem nemela zadnou hrivu, po vysazeni HAK zacaly padat jak blazen, vpodstate az do 4. mesice tehu, ale od te doby mi nevypadl ani vlasek, tak jsem z toho mela aspon na chvilku dobrej pocit… ted se desim toho, ze budu jak vypelichany kure…nemate nektera nejakej osvedcenej recepis? jo a taky se mi siiilene masti (stejne jako oblicej), druhej den po umyti je mam mastny a treti den uz bych si mohla na hlave delat topinky
vim, ze jsou to hormony a ze by to snad casem melo prejit, ale aspon nejakou radu jak zmirnit tohle obdobi
verpo-hihi-topinku na hlavě mívám taky. hezký slovní obrat. ![]()
my máme v RČ 4 devítky. ![]()
No nic- musím na ní hodit kakač-já za to nemůžu,že má problémy se spánkem. Ale mě taky sousedi v noci budí a nebrečím jim na koberečku.
Mě ale nejvíc štve ta drzost,že opravdu to prostředí,kde bydlíme je hooodně rušné díky té silnici a to,že v noci projdu po ložnici je určitě méně hlučné než tramvaje a houkačky nebo motorky.
Mám srovnání-protože tam kde jsme bydleli předtím-bylo fakt ticho-taková samota u lesa.
Psal mi manžel,že jí to pěkně osolí- má nové repro soustavy- vysoké stojanové bedny. ![]()