Poradna duly
Jana Čurdová
plavání - nemáme vanu, tak musím počkat. U nás se plave až od 6 měsíců. Je to škoda. S oběma klukama jsem plavala už od 6 týdnů a bylo to super ![]()
sex - chuť by byla,/což mě i překvapuje/, navíc jsem obrovská, tak myslím,že by mě ani nic nebolelo /u doktora byla kontrola i UTZ zevnitř a v pohodě/, ale mám pořád ještě stehy. Navíc ten dvojitý dost zavazí, tak zatím řešíme jinak ![]()
Ell - my jsme taky ve fialové části. Na holčičku dost rosteme do délky ![]()
Zanko - zdravím -dost dlouho jsi tu nebyla
Překvapenko - to je fajn, že se ti bradavka už lepší.
víc si nepamatuju
Žížalko - my se taky neradi koupeme ve vaničce, proto nám dr. doporučila koupat ve velké vaně na tatínkovi. Tedy sprchovat. Takže to probíhá následovně, tatínek umeje nejdřív sebe, pak si sedne, vezme si na sebe malýho a já ho mydlím a sprchuju. Hrozně se mu to líbí. Ve vaničce vždycky křičel, při tomhle ani jednou. Akorát je to dost složité. Náš taťka je totiž workoholik, takže je to časově dost náročné. Dostat ho do vany v určitou hodinu. Koupeme ob den. Zkusím ale tu plnější vaničku, jak tu psaly holky. Třeba se mu to taky bude líbit.
Na vaničkování se u nás chodí od tří měsíců. Tak možná pozvu jednu porodní asistentku, co to dělá soukromě k nám.
Sex - zkoušeli jsme poprvé včera a musim říct, že super. Teda trochu to tahá, ale jak jsem se toho taky obávala, tak to bylo nakonec dobrý…chce to mít ale tu chuť a náladu. Dělat to přes moc nebo se nutit nemá cenu.
Jsem zvědavá, jak to bude příště. No a manžel prej žádnej rozdíl nepozoroval. Üffff!
Antikoncepci brát nechci, až po dalším mimču. Měla jsem po jejím vysazení docela problémy s menstruací a následně s otěhotněním…tak doufam, že to s manžou ukočírujeme a já nebudu muset už do diskuze 04/2010 ![]()
My máme doma hrací deku - ta ho baví (tedy max.30 min.), hrazdičku v lehátku - tu taky dost sleduje, když už tam chvíli vydrží. A v postýlce má spirálu a kolotoč - jenomže tam zatim nespí - spí s náma, takže na tu se teprve může těšit.
Jinak má takovýho velikýho barevnýho papouška na zavěšení a z toho teda oči nespustí. Takže ho taháme všude. Je s náma u hraní na posteli, u masírování, u přebalování, u cvičení s nožičkama,…
pasení - už v porodnici se mi převracel na zádíčka, ale to byly spíš takové náhody, jak hodil hlavou, tak ho převážila. Ale teď doma už je to jiný. Udělá to skoro pokaždý. Vždycky, když už ho to začne štvát, tak zafrfňá, zapře se rukou, pomůže si nohou a šup - je na zádech. Pak je zas v klidu…a hlavičku při tom drží parádně…fakt čučim.
noční přebalování - jak kdy, právě záleží, jak rychle stačim zareagovat na jeho „volání“ o jídlo. Takže někdy jo a někdy ne. V noci se mi ještě nikdy nepokadil, takže očucham a je to. Akorát je blbý, když je pročurděnej až na záda, to to má pak i s převlíkáním a omejváním a to má pak oči jak tenisáky.
Překvapenko - nene, vlásky máme pořád hnědý, i když od narození trošku zesvětlaly. Ale hnědá je to pořád - asi to na té fotce klame ![]()
ad uzavřená diskuse - DOTAZ - proběhne teď hromadnej přesun a budeme psát tam - s tím, že sem dáme odkaz na tu novou a nějakej vzkazík pro ty, co tu dlouho nebyly a že se nemají bát ani nové maminy, které by nás hledaly, nebo jak to bude? Mám problém stíhat jednu diskusi, natož víc
![]()
ad hrazdička - asi nakonec půjdu do té plastové - buď bude nad lehátkem nebo nad dekou, podle potřeby. Je pravda, že kočár nebo sedačka se dá ověsit čímkoliv…
Verpo - Evička je pěkná parádnice
Určitě mezi naše holčičky krásně zapadla
… a u té fotky s tím jakožebřichem - to BŘICHO máš jako schovaný kde??? ![]()
Duhovko - ještě k těm hrám pro děti - v noci jsem zapátrala v paměti, co jsme dělali za soutěže my, a napadla mě ještě soutěž ve skákání v pytlech nebo házení míčků na cíl - třeba plechovky (ale to by asi bylo spíš pro trošku větší - tys myslím psala, že tam budou tak do 5 let…), nebo zapíchnout do země kolík, kolem kterýho se několikrát zatočí (aby se jim trošku zamotala šiška - nejsem si jistá, ale myslím, že by měly být zavázaný oči) a pak musí vzít do ruky připravenou tyčku (třeba vařečku) a jít k nějakýmu předmětu (nejlíp obrácenej hrnec, krabice, …) vzdálenýmu třeba 5 metrů a tou tyčkou do něj bouchnout. Když se to podaří, tak si může vzít nějakou odměnu, která je v té krabici nebo pod hrncem… Hodně jsme se u toho nasmáli ![]()
Ale pokud jsou to moc malí caparti, tak aby to nebylo moc drastický, jak budou zamotaní a padat na zem
![]()
A víc si nepamatuju......... ![]()
Vlastně pamatuju - ještě jsem se chtěla zeptat, jestli vám taky tak strašně rostou u miminek nehty....... My musíme stříhat tak 2 - 3× týdně, nebo by byl celej těma drápama poškrábanej ![]()
Žížala píše:
Vlastně pamatuju - ještě jsem se chtěla zeptat, jestli vám taky tak strašně rostou u miminek nehty....... My musíme stříhat tak 2 - 3× týdně, nebo by byl celej těma drápama poškrábanej
To máme podobné, jako vy. Hrozně rychle rostou a drží se za nimi špína. Takže podle potřeby stříháme tak 1-2× týdně.
Ad uzavřená diskuze - kdo chce, může se přesunout, kdo nechce ať zůstane. A necháme tu vzkaz pro případné nováčky.
Žížalko, Milli, Verpo - díky moc za tipy na hry pro děti, něco z toho by se určitě dalo použít, zatím to vidím takto:
…bude to až za 2 týdny, takže do té doby mě snad ještě něco napadne nebo pohledám další tipy na netu. ![]()
Nehty - taky nám tak rychle rostou - úměrně rychlosti růstu miminek… ![]()
Stehy - teprve tento týden (5. po porodu) jsem našla na toaleťáku první vypadnutý steh (ono jich možná už vypadlo víc, jen o tom nevím…). A při chození na velkou mi to v místě šití vždycky krvácí (nejsou to hemeroidy), to je normální?
Zanko - s tou homeopatkou je to teda zajímavý zážitek, řekla bych, že její schopnosti nejsou standardní výbavou člověka, který se zabývá homeopatií, ale spíš někoho, kdo se zajímá o nadpřirozeno, ne? ![]()
Byla jsem ve městě utrácet a mlíkárny mě donutily se vrátit domů do 3hodin. Ještěže je mám-jinak bych ještě rejdila. Malej dostal nutrilon a bylo.
Se to pro jednou nezblázní.
No a podle té tabulky od Ell ohledně růstu-jsme strašně malincí a prý budeme malincí pořád-prý mám jít do poradny podle pc.
No příště tam už nepolezu.
Mám nervy v kýblu.
Zanko - to je zajímavé- já věřím na takové věci -jen vím,že někteří zneužívají lidskou důvěřivost. Takže jsem opatrná.
žížalo, koreno - je fakt, že mi všichni říkali, že mám to břicho malý a když jsme se v porodnici ptali paní na recepci, kudy tudy k porodu, tak si myslela, ze se chceme jit teprve registrovat
ale možná to bylo tím, že jsem docela vysoká, tak se ve mně malá nějak pěkně seskládala
nakonec ale stejně byli všichni překvapení, že se nám narodilo standartně velký miminko…jo a malá v tom růžovým mundúru - nejsem nějakou Barbie matkou…růžovou mám většinou jen na poděděných nebo darovaných věcech, ale tady jsem neodolala…v Lucemburku byl jeden z teplejších dnů, tak jsem ji vymódila a takhle to dopadlo ![]()
překvapenko - z malýho malýho si nic nedělej, je spousta dětí, kteří se drží na nízkým percentilu a v roce se to všechno srovná (nevím teda jak jste velcí vy s manželem), ale vůbec se tím nenechej rozhodit, řiď se tím, co ti řekne doktorka na prohlídkách a hlavně tím, jestli je malej vpohodě a spokojenej…moje švagrová měla takovou nedomrlou holčičku, furt strašněj drobek a jakmile začla po 6. měsíci s příkrmama, tak se krásně spravila, přibrala a vytáhla se a teď bys to na ní nepoznala, tak buď v klidu
zanka - jestli máš s tou homeopatkou (psychotroničkou event. senzibilkou či jak se jim říká) dobrou zkušenost, tak to je jedině dobře… v naší rodině jsme zažili něco podobnýho…jedině, kdy se onen člověk sekl, bylo, když mi asi 14 dní před porodem řekl, že budu mít kluka…no, to jsem teda trnula, protože jsem se skoro 5 měsíců připravovala a těšila na naši panenku a kdyby fakt vykoukl pinďour, tak nevím, nevím…
nehty - jo, rostou jak blázen a špíny se za nima drží taky požehnaně, stříháme cca 2× týdně
duhovko - záleží jak moc to krvácí, kdyby nějak víc, tak zajdi za doktorem, ať máš kllid…já jsem měla asi něco podobnýho (ale myslím, že ve 2. týdnu), taky už jsem se bála, ale přešlo mě to za pár dní…ještě záleží, jestli ti to teče z hráze (jako z kůže) anebo zevnitř z toho poš. vchodu ze sliznice…mně to tehdy sáklo z kůže (mezi dvěma stehy)
Verpo-tak já jsem prcek a manža normoš 180. A malej se mi zdá,že je na nás oba podobný-takže moje geny tam budou. U prvního si jsem jistá,že nemá ze mě nic-to je vidět i na figuře-jak je dobře stavěný,ale zase na druhé straně není moc dobře pohybově nadaný- chce - ale nejde mu to a vše mu trvá.
Zato náš nejmladší - vypadá,že bude statnější po mamince-uvidíme.
Jinak já jsem prostorově více vyvinutá,ale od malička mi šly sporty a než jsem otěhotněla tak jsem v klidu zvládla 55lehů sedů za minutu.
no nic jdu hajat. Už jsem byla na naší nové diskusi a jsem na 1. stránce
Kdo by nechtěl být. ![]()
Hezké ráno,
překvapenko - jé tak to jsem nechtěla ti nadělat vrásky tou tabulkou, myslím, že není třeba brát ji doslovně, určitě tabulka 100% nepozná, že vyroste přesně tolik a tolik, ještě kor když je tam tak málo údajů. Já to tu dala jen proto aby jste koukli jak je na tom mičo teďka…a mmch mě vyšlo, že jak Niki tak i Martin budou mít 166cm což je asi nesmysl ![]()
Mám dnes perný den, musím uklidit, pobalit věci, v deset přijedou naši, budou hlídat Nikolku, já jdu na vítání občánků s Martínkem, taťka je bohužel zase v práci. Až se vrátí tak jedeme na chatu. Budeme grilovat , už se těším.tak papa v pondělí.
Ahoj mamulky
ještě se vrácím k té váze, já udělala v porodnici chybu, že jsem nakojila ,malá vyžahla asi 130, a vážila sem v kabátku a plence,takže nám skočilo 3700 při propuštění a pak u Dr. měla 3670g..4 po propuštění, jinak v den porodu večer ve čtvr na 8 měla 3650g a ráno v 6 už 3400g.. celou noc plakala a to dělá doteď, tak nevím jestli tím nehubneme.. v necelých 4 týdnech jsme měli 3820g, tak uvidíme jak to bude dál.. u nás je problém, že dokážeme spát i 5,6,7 hodin..a když je uplakaná..takové hystreické pláče, tak jí nechám odpočinout a ona je pak jak mýlius..i když poslední dobou se jí snažím budit.. no uvidíme..mlíka má podle mě dost, ze mě to stříká ze šech stran
ad stehy: tak ty mi padaly už třetí den v porodnici,ale ještě bych řekla, že tam nějaké mám..jinak se mi to dole moc nelíbí..sice to vypadá vcelku normálně,ale jak mě nastříhli, tak ta ďura
je taková celkem velká, i když jsem sešitá..ale to je asi normální.. hráz-resp. tu jizvu na hrázi si mažu takovou mastickou-gelem, co mi prodali na sále.. jinak v porodnici jsme chodila každý den ode dne porodu na velkou, což mě překvapilo, pač většina s tím má problémy..a já šla i víckrát za den.a. to jsme jedla jen třikrát denně..
ad váha: zhubla jsem skoro hned po porodu, tak že mi zustaly tři kila navíc..ale tech se nemuzu porad zbavit..a drancuju s kočárkem i několik km.. když stojím tak mám břicho skoro ploché,ale když si sednu, tak vytahaná harminika.. ![]()
Janinko -neboj ono se to upraví-nezapomeň,že jsme v šestinedělí. Snad se ty naše miminka ustálí a budou hodné na svoje zlaté maminky.
dnešní noc byl očistec-jelikož jsem nešla spát a do půlnoci krafala s mámou a pak už se hlásil malej,že má hlad, takže jsem kojila a dala mu odstříkané a hned zase musím nastříkat další várku. Pak ve tři další -to už jsem usnula až v pět-a po šesté budíček. Malej pořád vyžaduje prso. A to odstříkávání mě těžce nebaví a obtěžuje.Před chvílí malej tak řádil,že jsem odstříkala 30 manžel mu to dal a já jela dál na další 30 a pak zase další várka. No a pořád měl hlad- i když jsem mu předtím dala prso. ![]()
Fakt si připadám jako dojná.
Včera jsem počítala kolik plen vypotřebuje za celý den včetně noci - vyšlo mi numero 12. Dneska se už 4× pos..l.
No nic jdu do vany-konečně a taky něco uvařit.
Zdravíme všechny červnové maminky
…
občas jsme Vás v těhu četly a teď, když se narodila Klárka čím dál víc. Sice jsme v červenci 09, ale jelikož se Klárka narodila 2.7., tak máme blizoučko i k červnu. Můžeme se přidat a číst i uzavřenou diskuzi?
Pavla, Lucinka a Klárka ![]()
enio-vítej mezi námi. ![]()
Poslední dobou nás tu ubývá a ještě bude-až dítka nebudou tak dlouho spát. ![]()
Mili-prosím-ty jsi taková šátkářka-mrni se na tento odkaz.
http://www.didymos.cz/…u-navod.html
uvažuji o šátku a chci si nějaký koupit. Tento úvaz používáš na Marečka?
Je to jednoduché?
Taky uvažuji o šátku-hodně jsem četla chválu na MaM-je prý elastický,ale zase docela drahý. Stačí na korpulentní paní 5m?
Oni tam u tohoto úvazu píší 6m.
Chci si ho pořídit a u našich mě to bude jedna kámoška učit. Jestli se to naučím a malej bude spokojený-tak se zblázním radostí.
Dneska celý den pořád kojím- už nemůžu. Při odstříkávání jsem část nechtěně vylila-tak jsem málem brečela,že bude mít prcek hlad. Zase nepije hezky-a prso je poraněné. Zítra jestli bude hodný a pusinka nebude mamku zlobit-tak mu dám i to nemocné-sice to není úplně zahojené,ale myslím si,že by se to nemělo už rozšklebit.
Manžel včera hlídal a já byla v práci a pak ve městě a dneska mi povídá,že se nediví,že nic nestíhám. A to krmil lahví a nemusel kojit a ani odstříkávat a měl co dělat,aby se vůbec najedl. ![]()
Ahoj holky,
včera měla Lili oslavu,moc semi tam nechtělo,ale nakonec to bylo fajn..prababička z manželovy strany mi říkala, že její syn..Lilinčin dědeček taky tak řádil..že pořád brečel a nevěděla co s ním..taky bříško..a poadila mi jednu polohu jak ji držet a docela to na ní zabírá..tak bude třeba líp.. uvidíme..