ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
410
3.8.09 10:03

Ahoj holky,

skoro po 14 dnech nepřítomnosti. Snad to zvládnu dočíst. Jen takový poznatek - vám už některým krásně pasou mimi koníčky a náš Ondrášek na břiše řve a zvedat se nechce. A to už by asi měl. :oops: Položený na mně se zvedá dobře. Ulovené úsměvy v galerce jsou nádherné. Koukala jsem, že máme udělanou i tabulku jak rosteme.

Prosila bych o doplnění - Ondrášek měl při propuštění 3100g, v 6 týdnech 4410g a 62 cm. Děkuji

Zdravím nové maminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
3.8.09 10:05

Ahoj holky!
Moc vás zdravím po své několikadenní absenci. Dítko usnulo a já tu sedím v bordelu u PC :roll: :lol: Jdu jen na skok, musím to tu poklidit a v 11 musím malou probudit, protože jdeme dnes na první plavání.
Zkoušela jsem dočítat, ale 40 stránek fakt nedám, tak se omlouvám když se budu opakovat.

Celý týden jsme drandili s malou po horách a včera jsme si na oslavu posledního dne šestinedělí vyšlápli na Lysou :) Malá celou dobu spala, kojila jsem tím pádem méně často a tak jsem odpoledne kojila častěji aby nebyla dehydrovaná - bylo přes 30 stupňů a šlapali jsme tam a zpět 6 hodin - jen s jedním kojením, spala jak zabitá.

Překvapenko - sice teď nemám přehled, ale zdá se z Tvého posledního příspěvku, že se Ti ty prsa a kojení zlepšily? To mám radost, já jsem na to už taky trochu lépe, ale furt je to levé horší. Navíc nechápu, co se stalo, ale asi mi stávkuje odsávačka nebo prso - před týdnem jsem odsála z jednoho i 100, poslední dny z obou sotva 20 a to při stejném nalití. nechápu. Tak zas musím z toho bolavého kojit častěji :? , předtím jsem to odstříkala a dala z flašky.
Jo a jsem ráda, že mazanec chutnal :) Já měla z Tvým chlebíkem podobný „problém“. Mi sice nestávkovala pekárna,ale váha. Vyplivly baterky, tak jsem nemohla přesně odvážit a chleba se propadl :( Na chuti mu to ale neubralo, budeme určitě péct dál na střídačku s naším pivním - až nám vrátí pekárnu po reklamaci. Po dokončení programu totiž začla místo 3 tónů pískat a řvala dokud ji někdo nevyškub ze zásuvky.

Nehty stříhám taky obden, je furt podrápaná, navíc škrábe i mně při kojení, čumím, jak jim to může tak rychle růst.

Zdravím novou maminku - nebo maminky :)

Pěkný den přeji, pak napíšu, jaké bylo plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
3.8.09 10:11

Ahoj holky,
váha -0,8kg
holky koukala jsem, že tu dlouho nebyla zuzanica 8O
Paťulín setaky dost často „dusí“, prostě tak dlouho hlttá mlíko až mu vlítne jinam pak ho musím hodit přes rameno a jemně poplácávat… holka mi tohle udělala parkrát, aletohlezviřátko to praktikuje od porodnice nejméně jednou denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
3.8.09 10:17

SEal-taky máme zítra první plavčo.

JInak chlebík- to se divím,že se propadl. Mě se to nikdy nestalo.
A tvůj mazanec jsem vylepšila-dala jsem tam margotku na kousky - příště chci dát hořkou studentskou pečeť. Ale pečeme ho 2× týdně-jaký má úspěch. Ve středu budu péct dvakrát- jednou k našim a podruhé švagrové pro děcka.

A s těmi prsy mám stejný problém -musela jsem dát už to nemocné prso-protože nešlo odstříkávat. Nevím,kdy byl problém-asi,že malej chtěl co dvě hodinky pít. Teď si zvykám na kojení a musím dávat obě prsa jak je malej hladový.

Já se ráno zapomněla zvážit a naložila jsem si pěknou snídani- tak se zvážím zítra.

Zuzanica je na chatičce a komu by se chtělo psát,když je tak hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
3.8.09 10:33

hlasim navrat od mamy…
uzili jsme si to pekne…
a ted peru jak vztekla.......
a novinky z Plzne - koupila jsem stary kocarek na chalupu za 350 kc, dostala pvni MS :( , Violka se smeje uz temer kontinualne, je to daleko vetsi smisek nez Julca, mame seborheu ve vlasech, Julca mela prvni, zato obrovskou zadrenou trisku.....
jsem ted na par hodin doma jen s Violkou, tatka si vzal Julcu do prace, bude si hrat s jednou holcickou, kterou ta vodi jina maminka, protoze nema hlidani, je to shodou okolnosti znama ze skolky… takze musim maknout, cist vas asi zatim nestihnu, mam jeste nejaky rest z minula…
Co jsem zachytila na poslednich dvou strankach - strihame nehty tak dvakrat tydne, jsou porad dlouhe, kojili jsme porad z obou stran, ted jsme najeli opet na stridani, zkouseli jsme i lahvicku(abych mohla nekdy odbehnout) a jde nam to.
Jo a hlasim ubytek -1kg, sice to nechapu, jedla jsem jako vzdy, ale asi jsem se vic hybala. Ja jsem ale prosvihla zacatek vaseho hubnuti a podminky, je to nekde v tech strankach, ktere jsem minule nestacila docist… tak nevim, jestli jsem nemela jeste neco jineho nahlasit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
3.8.09 11:54

ahoj,
včera jsme se vrátili pozdě z chaloupky, neměla jsem tam tentokrát připojení, tak mě čeká docela dlouhé dočítání, ale já ráda :wink:

Mám nějaké nové SZ, takže upravím zase rostoucí tabulku a určitě dodám v nejbližší době :D

Jinak jsme na chalupě přišli konečně na dudlík, která Julinka nevyplivne a je to taková ta obyčejná latexová kytička asi za 30 Kč, takže už i krásně večer usíná, jen odkrkne, tak ji položím hned do posýlky, chvilku na ní mluvím a odcházím, když mi začne pobrekávat, tak se vrátím zase na ní promluvím, neberu ji už do náruče a dám dudlíček, do 15 minut chrní, dudlík vyplivne a spíme až do světla, budí se teď kolem 5-6.hodiny a pak po nakojení apí cca do 8-9 hodin :D

Teď se chystám do města, musím do práce donést kopii rodného listu, koupit fotoalbum, nechala jsem si vyvolat fotky, tak se těším jak si to hezky udělám :wink:

večer juknu a dočtu , pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
3.8.09 12:25

mazanec - můžu taky poprosit o recept? mám novou pekárnu, tak bych to prubla, zatím jsem pekla jen chleba

hubnutí - jak to tak čtu, tak jsem se taky zapomněla zvážit, a mám už i po obědě, takže se převážím zítra ráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
3.8.09 12:32

Nevím jak to holky stíháte. Já teď jím a za chvíli dorazí návštěva-ohlásila se v deset dopo-tak mají smůlu- protože doma nic není. Z mrazáku vybalím mražené koblížky a bude.
Zuzi, Mroe-máme novou zamčenou diskusi,ale zatím jen 2 strany.

Fidak-recept je od Seal-ale opravdu fantastický. A že jájsem nějaký labužník a sladké moc nemusím,ale na tomhle ujíždím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
3.8.09 12:36

Snad se Seal nebude zlobit.

250ml mléka
1 žloutek
125g rozpuštěného másla
trochu rumu
250g hladké mouky
250g polohrubé (dávám 150+100 špaldové, chuťově k nerozeznání a aspoň mám pocit, že je to trochu zdravější Usmívající )
80g cukru + 2 vanilkové
lžička soli
citronová kůra
1/2 droždí

Po signálu přidávám drcené mandle a vychytávku sušené nakrájené švestky, raději ty na váhu, jsou takové povidlovější, slaďounké, ty hnusy z pytlíku z obchodu u švestek ani neležely. Ono se to v tom těstě malinko rozmíchá a celé to tak zesládne, někdy dávám i rozinky, ale na těch švestkách jsme ujeli, dávám je i do štrůdlu místo rozinek Usmívající

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
3.8.09 12:43

Ahojky,

dnes jsme byly na kontrole v šesti týdnech a vše v pořádku, byly jsme pochválení, že je Julinka šikovná :D :D
Váha 4270 g před kaděním ( kadí jednou za 4-5 dnů a zrovna to vyšlo na návštěvu dr :D :D ), míra 53,5 cm a hlavička 38,5 cm.

Taky jsem se chtěla už minulý týden objednat na kontrolu na gyndu, ale tam jsem se dozvěděla ze záznamníku, že mají dovču až do 12.8. :evil:
Tak přemýšlím, že ten sexík zkusím i bez kontroly, co myslíte?? Cítím se dobře, očistky nemám, ale nemůžu vědět, jestli tam je fakt vše v poho a nezůstaly třeba stehy......Ale asi to prubnu, už je mi líto hlavně manži

JInak se snažím v těch vederech být co nejvíc venku, takže si dávám cca šestihodinový procházky. Včera jsme to vzali po jedenáctý z Břevnova pěšky na Divokou Šárku, tam jsme dali obídek, já nakrmila malou ( prso, nutrilon a vodu v termosce :D :D ) a pak jsme prošli celou šárku a domu dorazili v pět, zrovna akorát, venku se schylovalo k bouřce :D

Ale nechápu, jím málo, pořád někde trajdám s kočárem a zatýden jsem nezhubla ani deko. 8O 8O Jestli to fakt nebude tím, že nekouřím :?:

Dnes večer přilítá ségra, hrozně se na ní těším, jsem zvědavá jak vypadá s bříškem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
3.8.09 12:59

Ahojky holky,
tak jsme zpět z chajdy, bylo super, Martinka ten vzduch tak udolal, že mi v noci spal v kuse 5 hodin, já vím pro některé běžná věc, ale pro nás ani ne :lol: jedli jsme samé grilované a tudíž nezdravé věci, takže si nedělám iluze o hubnutí…no stejně jsem nenarazila na žádnou váhu, tak info dodám envím kdy :wink:

spagetko - tak já mám už 2 měsíce po porodu a stále jsem na gyndu nedošla, já už byla objednaná, ale bohužel to nevyšlo a teď se nějak nemůžu dokopat se objednat, ale zítra tam snad zajdu…snad :lol:

Nějak to tu prořídlo, kde je weela? Ať mi netvrdí, že nenajde čas na 5 minut, to snad každý…prdí na nas tak to je :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
3.8.09 14:47

Mroe - jestli se chceš přidat do hubnoucího kroužku, tak mi prosím pošli na SZ svou výšku, váhu před těhu, přírůstek za těhu, úbytek za porod a šestinedělí, výchozí váhu pro hubnutí, cílovou váhu, obvod pasu (takové jsou v tabulce kolonky - uveď ty údaje, které chceš). Každé pondělí pak nahlašujeme, kolik se nám podařilo shodit za ten předchozí týden dolů - nebo dát nahoru… :twisted:

Hubnutí - očekávám vaše výsledky za minulý týden, ženský!!! Zatím mám jen od Milli, Teri a Mroe, Fidak s Překvapenkou dodají zítra, že? :wink: A co zbytek?
Já jsem teda po pobytu u rodičů kupodivu nepřibrala, takže mi ani tak nevadí, že mám úbytek -0,4 kg, protože jsem na tuty počítala s přírůstkem. :lol: Nicméně oproti svému plánu hubnout 0,5kg týdně poněkud zaostávám. Chtělo by to někoho, kdo nad náma bude držet bič, třebas naše vedoucí Misenka se tu dlouho neukázala (já vím - se stěhují…).

Špagetko - taky jsem dnes měla snahu objednat se na KO po šestinedělí a objednali mě ke konci srpna… No a s těma pětihodinovýma procházkama tě v těchto vedrech obdivuji! 8O Já jsem ráda, že se s děckama v tom horku doplazím do obchodu, na hřiště a nazpět, pak vylezu ty naše 4 patra a jsem totálně KO, mám teď kondičku jak nějaká sedmdesátiletá babička… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
3.8.09 15:13

duhovko, no ten přesun pod pražícím sluncem někam nic moc :evil: Ale pak v šárce, nebo na petříně pod stromy je mi mnohem lépe než doma - tam je sauna a Julii je taky určitě líp. Kondičku mám celkem v poho, se taky divím :D Možná mě žene ta vidina zlatavého moku - při tý procházce si vždy jedno dám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
3.8.09 17:28

tak tabulka zaktualizována :wink:

http://cerven2009.wbs.cz/…ROSTEME.html

prekvapenka:a kde ji najdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
3.8.09 17:52

Zuzi-Mili tu házela odkaz a taky by ti měl přijít mailík,že máš povolený vstup.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Špagetko a jak jezdíš na ty prochajdy-mhd???
Ná Šárku to mám za domem,ale ještě jsem tam nebyla. :oops:
Asi pořád čekám na nějakého tahače.

Už mám po návštěvě a padám hlady. Malej spal u návštěvy a jak jsem sama,tak mi tu raubíří. Však na to přijde,že s návštěvou je více srandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí