Poradna duly
Jana Čurdová
prekvapena píše:
mroe-tak hoď nějaké jiné místo do placu? Kde by se nám i dětem líbilo a nebyl by to pro tebe problém.
Věřím,že se ti nechce krkolomně jezdit.
taky bych potřebovala zajet k andělu do jednoho obchodu a nemám sílu na 3 přestupy.
no ja byt vami, tak do zoo ne- starsi ditka budete honit, budou toho chtit hodne videt, takze moc neposedite a nepopovidate si…
doporucuju nejakou hernicku v materskem centru nebo neco jako clovickov…tam je to fajn, starsi deti si pohraji a vy si date kavu a popovidate si…
clovickov je super…deti jsou v ohrazenem prostoru se spoustou hracek:)
ad srazík: človíčkov je taky fajn, jen že tam nebudou děti na vzduchu a ty klimatizované prostory nic moc pro mimina, my mívaly srazy s kamarádkama ve človíčkově, když už byly děti batolata, tam jsme je vypustily a klábosily, ale když budeme mít i mimča, tak myslím, že je lepší něco venkovního, protože né každé mimino snese ležet v kočárku bez jízdy…ad my že
![]()
jess: z přítele si nelam hlavu, já myslím, že to má takhle nastavený skoro každý chlap, mně když Julda začne vřískat, tak taky dělá, že to neslyší nebo že má zrovna strašně moc práce
a já zrovna třeba nemůžu neb něco dělám. V noci máme pohodu, Julinka se budí 1× a jen zafňuká nebo se kroutí, nebrečí, takže mě to už pravidelně samo kolem pátí budí a ten můj místo, aby byl rád, tak stačí, aby se po tomhle ranním kojení 15 minut kroutila a funěla a on začne být nervózní, dnes mi ji ráno dokonce okřikl…nervóza jeden
, jako kdyby za to holka mohla, že se jí hůř trávilo. Tak jsem ji zvedla a ještě jednou si dokrkla, jinak většinou hned usne, dnes k ránu nemohla nějak zabrat, ale pak asi po hodince vytuhla. Jinak do druhého pokoje se zatím stěhovat nemusí, ale když jsme přijeli z porodnice, tak se stěhoval už předem preventivně, ale po 3 dobrých nocích už jsem ho tam měla a možná jsem pak byla víc nervózní, aby ho Julinka třeba nevzbudila, že když byl vedle byla jsem víc v klidu…stejně v noci nepomůže, tak je tam zbytečný že
![]()
Ahoj Jesinko, já jsem z porodnice přišla již s příkrmem!!!! Mám málo mlíčka z obou prsou odstříkám 30 ml.
Takže dokrmuji Nutrilonem 1 HA. Je pro alergiky a dávají ho v porodnicích. Myslím si, že určitě můžeš dokrmovat!!!
Já do Nutrilonu přidávám moje mlíko a je to v pohodě. Malá pije často a málo nejde mi to protáhnout. Takže někdy pijeme i po 2 hod.
![]()
Ostatní moc zdravím. ![]()
já mám zase ze Zoo dobrou zkušenost, když jsme byli se známýma a s dětma, tak se docela držely v houfu a naopak bylo to na hlídání lepší než když by mi tam Žanda lítala sama, kdyby zoo prošla tak navrhuji dětskou část a pak si jít třeba sednout do zahradní restaurace na občerstvení a poklábosit
, ale vermomocí taky na ni netrvám, záleží na všech co se vymyslí ![]()
ahoj holky!
Celý den jsem byla v trapu, reagovat budu posléze.
Ale potřebuju poradit, odpolko jsem si všimla, že má malej zalepený očíčko a má tam žlutý „maz“, asi to bude zánět spojivek…nebo se pletu?
Děkuju!
nakonec stvrdnem někde na dětském hřišti. ![]()
Holky máme první plavčo za sebou- to byla krása-hlavně když hačal s vodou u brady. Pak jsem ho vodila za hlavičku a bradičku. No paráda.
Paní mi pak ukázala jak cvičit-protože ten můj nechce držet hlavičku rovně,ale pořád ji má na boku-takže budeme cvičit-a u toho se dobře prdí.
A vaničkovat budeme co druhý den- sice velká spotřeba vody,ale pak tam mrsknem i to větší dítko a bude. ![]()
Ještě dneska musím vybrat ten šátek - momentálně řeším barva vs. zkosené cípy.
Za chvíli jdu kojit- dneska kojím po hodině-ale nikdy mi prso nevycucne úplně- vím,že jsem měla i měkčí prsa.
Veruko-malej to měl taky- tak jsem to vytřela tamponem s převařou vodou a čekala,zda se to bude opakovat-ale neopakovalo.
Jinak normoš můžeš kápnout opthalmo septonex. Ještě se prodávají takové dětské kapičky.
Překvapenko díky, jdu zítra na KO tak se na to doktorka mrkne…jen přemýšlím z čeho to sakra může mít. Zatím jsem mu kápla MM, snad bude doma i Opt.septonex…
prekvapenko: prosím jaké ti ukázala cvičení na to otáčení hlavičky, Julinka taky nerada kouká rovně, raději otáčí hlavičku do stran ![]()
Tak, teď jsem dočetla a najednou nevím, na co reagovat. Snad si při psaní vzpomenu.
Hubnutí - jo, to břicho mě štve, ale dobře vím, že je to přesně jako psala tuším Seal. Kojením se hubne později. O obou kluků to tak bylo. Šlo to najednou úplně samo. A necvičím a rozhodně se neomezuju v jídle. Všimla jsem si totiž, že když dobře jím, více se mi nalévají i prsa. Možná je to ale tím, že dost málo piju, tak je tělo rádo, že dostane aspoň něco
Žížalo - mám taky Azalii. Ale ještě jsem nezačala brát. Říkám si, že uvidím, jaká bude frekvence. Už jsme vyzkoušeli, nic nebolí, steh, co zůstal, nepřekáží, i já si to vcelku na první pokus užila, tak už tedy možná začnu. Nerada bych se objevila v nějaké jarní diskuzi
![]()
Kojení - dnes v noci jsem taky kojila často, skoro na minutu po 2 hodinách. Malá sice neplakala, ale tak cucala ručičku, že mě to vzbudilo a nakojili jsme. Ale ona přitom neotevřela ani očička a pila chvíli a zase byla tuhá a tak pořád dokola. Takže neuronila ani slzičku, ale já byla totálně nevyspalá, protože na to nejsem zvyklá. A řeknu vám, že ty z vás, které tak často kojí, nebo kterým ty miminka moc nespí nebo pláčou, obdivuju. Mně přišlo, že sotva zaspím, už zase vstávám. Navíc, když tak hodně pila, mám pak hlad. Takže jsem byla 2× v ¨noci na mlsku. Ach jo
ˇ
Zuzanico - tedy Žanda měla rozhodně bohatší háro ![]()
víc už si nepamatuju.
Holky, ja vubec nestiham, ja vas asi nikdy nedoctu. Jsme prisli v sest z mesta, byli jsme opet na foceni, fotky jsme jeste nevidela, ale asi je tam taky par peknych. Jsme se najedli, a nez jsem to vsechno poukladala ke spani je zas skoro deset. Vubec nic ted nestiham. Mam tu horu pradla na zehleni a dalsi jeste na prani a ve ctvrtek zas jedem na chalupu. A ja jsem totalne vyflusla, tak si jit lehnout. Ale to nejde, mam jeste tenhke tyden v planu si koupit boty, zitra musim zajit konecne na postu a do knihovny, mam uz tu upominku. Ty boty teda potrebuju, ale jelikoz mam ted obe deti, tak to asi zas neklapne. tak aby tu byla aspon nejaka sance to stihnout, jdu ted zehlit. Ja nemam ani cas hledat nejake to misto na sraz. A to jeste volala kamoska, jestli s ni nepujdeme na vylet. Potrebovala bych ty dny nejak delsi, mam porad pocit, ze jsme v poklusu a stejne to pred sebou porad hrnu.
Zuzi-malej se pořád vzpíná a má hlavu vytočenou dozadu.Takže klubíčkovat a taky když je na přebalováku dát ruce i nohy dohromady (nohy jako když se má vyprdět) a otáčet pomocí těch nohou a rukou z jedné strany na druhou (z jednoho boku na druhý). Hlava by měla jít za tělem,ale moc mu to nejde-má ji těžkou. ![]()
Nevím jestli jsi to pochopila. ![]()
prekvapenko: no my klubíčkujeme, ale taky mi občas přijde, že hlavičku trochu zaklání a vzpíná se, na tom přebalováku jsem to snad pochopila, tak to zkusím, jinak za hračkou mi hlavičku při cvičení otočí, ikdyž nám to na jednu stranu víc zabrat, taky ji máme pořádně těžkou ![]()
Milli
připomínám se ti s odsávačkou ![]()
Kojení
Já přes den přikládám Štěpána jak si řekne, ale jde to jen díky tomu, že jsme na t chalupě a nikam nemusím, protože on s klíďo hodí interval 90 minut a to bych ve městě se nehla z bytu. Ve 21 hod mu dám 120 Sunaru, to vyzunkne a spí 5-6 hodin. Klidně přiznám, že to dělám kvůli sobě, musím se trochu vyspat abych druhý den fungovala. Pak už zase v noci kojím a zas celý den. Zdá se mi takhle spokojený.
Bobulko
já tě tak chápu s tím břichem, začínám být dost něšťastná. Nemáš taky ten rozestup přímých břišních svalů? S tím totiž moc nejde dělat…bohužel.
Mel ty jsi můj člověk-a já mám trauma,že malého semtam večer dokrmím um.
Mili-mám šátek- vzala jsem na rady spousty rádců menší 4,5m. A nezdá se mi,že by to na ten kříž s kapsou stačilo. Jsem totální antitalent-ani ty uzly neumím zavázat. Takže smůla- musím čekat na pondělí,aby mi ukázala kámoška co vázat,aby to stačilo.
A to jsem chtěla jít do obchodu-pro čokošku na pečení s tím,že by ten malej v kolébce vydržel. Prd.
S kočárem jaksi nevím jak tam jet. Jak se vjíždí s kočárem do toho turniketu pro vozíky??? poradí někdo?? Vleze se tam ten kočár??
Chjo- neschopná matka.
Vám musím napsat dnešní jízdu mhd. TAm to bylo ok-našla jsem si nízkopodlažní spoje. Ovšem zpět jsem to stihla dřív než jsou ty nízkopodlažní spoje a tak jsem na konečné stála jako to jojo a říkala si,že jsem tam sama a budu muset čekat 20minut na ten nízkopodlažní. Těsně před odjezdem přišel mladík-tak pomohl a já vyjela dřívějším. Ovšem u metra všichni vylezli druhými dveřmi,aby nemuseli pomáhat a tak jsem z autobusu volala na kolemjdoucí,aby mi pomohli. Zuřila jsem. Pak jsem šla zjišťovat další bus nebo tram-a nechala jsem si ujet 4tram a čekala na tu nízkopodlažní-jenže měla zpoždění a ještě zastavila až dál a já musela dobíhat. Ten řidič by mi normálně zavřel před nosem. Ještěže ty dveře drželi lidé v tramvaji.
Fakt nic pro mě. Nemám na to žaludek.
Obdivuju Mroe-jak může tak cestovat a věřím,že v busech jsou pěkné návaly.