Poradna duly
Jana Čurdová
Janinko a není ta poloha tygřík? Nám u bříška fungujr právě ta. Držíš na jedné ruce a ona tě jakoby „objímá“ rukama a nohama…nebo jestli je to jiná, tak sem s ní ![]()
Werčule: mám ji natisklou bříškem na svoje hlavička trošku výše než nožičky,poplácáváme prdelku a jemně houpeme dokáže se sklidnit..zahřeje si bříško a líp překonává křeče.. mateřské teplo jí sklidnuje..prý:)sice nejlépe ještě s prsem v puse..ale dudlíka s prsa si raději nebudu nechávat dělat:-)
ted sem dočítala kousek z diskuze..a četla sem o těch kapkách Baby Calm.. máte to někdo? a pomáhá to?
My je používáme taky - samotné nic moc, líp fungují v kombinaci se Sab simplex a s Probiotickýma kapkama - o 100% lepší.
ahoj maminky ![]()
tak jsem měla teď docela fofry, takže jsem vás jel dočítala. Mladej je žravej… musím už i dokrmovat. dávám mu přes den z obou prsou po 10 minutách a k tomu 60tku z lahve. Někdy odstříkané, někdy nutrilon. V noci dostává jen ode mě.
ad přebalování: máme v noci jen jedno buzení a to je až kolem pátý, půl šestý, takže přebalím. Většinou je to i s obřadem na kadění. To tlačí a prdí i půl hodiny… ![]()
Milli: děkuji za přidání do seznamu ![]()
wapíku: styk jsem měli docela dlouho, pořád jsem nebyla ok. Ale chuť byla pořád, takže jsme to řešili jinak
I prohlídka u mé MUdry byla dost bolestivá
, takže poprvé nic moc a pak už se to lepšilo ![]()
žížalko: Ondra také ze začátku plakal ve vodě, ale pak jsem zjistila že jsem mu jí dávala málo, takže jsem hooodně přidala a je spokojenej. Prozměnu řve když leze z vody ![]()
nehty: děs, já bych mohla stříhat ob den
ale asi je to normální…
Těhulko janiko: já dávala dříve Sab simplex ale to nám nezabíralo, teď tento týden jsme na Baby Calmu a super. Je to znát. Mladej je spokojenej a když kadí a tlačí už je to bez muziky ![]()
Mám dotázek. V kolik vám děti usnou na noc? My až v deset někdy v jedenáct. Od šesti je vzhůru, hraje si, vykoupeme, papáme, kecá atp. ale spát? ani náhodou…No asi to má po nás, jsme také noční ptáci.
uff to je román. už jsem zapoměla za co jsem chtěla ještě reagovat, tak zachvilku třeba. Mrknu do galerky a taky tam něco pošlu ![]()
Ahooj
To je vedro .....
Nemám sílu číst mám toho moc, mamky operace proběhla dobře, mamča se cítí dobře je v Olomouci v nemocnici a ještě čeká na výsledky tak mám na starosti 3 domácnosti ale prababička mi pomáhá.
Ted čekáme až se Adrianka vzbudí a půjdeme na zmrzlinu konečně všichni tři pohromadě, manžela budu mít tento týden asi opět doma tak je to fajn.
Adrianka je pořád hodná, ve 21 hod jde spinka vzbudí se ve 4 na kojení 5 min kojím opět jdeme spinkat a budí se pravidělně kolem 8 hod no je zlatá,
ted je její oblibou cucat si dlaně a strkat si prstíky i 4 do pusinky myslela jsem že má žízen ale dělá to i po kojení
Baby calm zabírají a chci se vás zeptat na jednu radu jednou se mi u ní stalo že ji zaskočilo a ona se nemohla nadechbout, holky já myslela že zblázním ona kolem očí červené, u pusinky modré a nemohla se nadechnout jsem na ni křičela já sama doma a tak jsem ji hodila na břicho a začala plácat po zádíčkách no na štěestí se nadechla a pak se začala smát ale co se ve mně odehrávalo to nepřeju nikomu atak se chci zeptat JAKÁ JE PRVNÍ POMOC PŘI TAKOVÉ PŘÍLEŽITOSTI A CO KDYŽ ANI TO CO JSEM UDĚLALA JÁ NEZABÍRÁ?? TED UŽ SI DÁVÁM POZOR ALE PROBREČELA JSEM PAK CELOU NOC JAK JSEM SE LEKLA.
Nemám čas vás dočítat jak vám jde hubnutí?? u mně je to za tento týden -3kg a už mám váhu jako n azačátku těhu al eještě mám 12 kg navíc jak jsem brala prášky na otěhotnění tak snad to brzy dám dolů ale jak jsem psala mám toho ted hodně ráno vztávám v 7 a nezastavím se až ve 23 hod a mamku až pustí z nemocnice tak 6 týdnů musí být v klidu TAK UŽ JSEM SI NA TO ZVYKLA
Snad mi tady nic důležitého nuniklo všimla jsem si že jsem přidaná do skupiny to jsme uzamčené nebo co je to??
pa pa pa ozvu se večer
jinak pořád jen kojím a to po 6-10 min
a od zítřka najíždím na antikoncepci .....
Tak zmrzlina se nekoná, malá se vzbudila až ted a ve stínu máme 35 st
a musím jít nachystat manžela do práce, napřed mu řekli že bude doma ale ted mu volali tak zase budu bez pc pa pa za týden
sběrače mléka: kdo tu prosím máte zkušenosti???? - moou plně nahradit vložky? Ty mě hned prosáknou
…hlavně v noci,tak mě zajímá, zda se se sběrači dá i spát???? Které jsou lepší- Medela x Avent??? ![]()
Milli - chci se zeptat, musim mit nejaky povoleny pristup, kdyz chci dat fotky do galerky? a potom chci jeste poprosit, jestli mne take zaradis do seznamu do uzamcene diskuze? dekuji
jinak vas zdravim, tento tyden jsem nestihala psat, ale poctive jsem vas cetla, cely tyden jsem porad musela neco vyrizovat a tak jsem byla neustale ve meste a mezitim jsem krmila ![]()
renuule - ja to krmeni provadim uplne stejne jako ty
, akorat tedy nic neodstrikavam, protoze mi to nejde, vubec se mi prsa nenalevaji a tak se obcas divim, ze si z toho malej neco vytahne ![]()
spani - nam malej usina mezi pul 9 a 9 hodinou, takze to docela jde ![]()
vitam nove tehulky!!!! ![]()
tehulka janinka - s vahou jsme na tom podobne, v porodnici sel ze 4 kg na 3,60 a doma behem tydne jeste zhubnul na 3,50 a do dnesniho dne nemame porodni vahu a to mel vcera 6 tydnu
welu - jen chci jeste poprat moc a moc sil a trpelivosti, aby jsi to vse zvladla i tva maminka a aby vse dobre dopadlo, drzim palce
enia - vítám novou maminku ![]()
welu - chápu, že tě to s malou muselo vyděsit…co jí zaskočilo? mlíko při kojení, kapky nebo jenom nějaká slina při manipulaci? každopádně jsi zareagovala správně…jinak se doporučuje dát si mimi na předloktí, hlavičkou do dlaně, trochu sklopit hlavou dolů a pobouchat na zádíčka, kdy úder by se měl vést jakoby směrem k hlavičce, ale ikdyž budeš bouchat plošně, tak by to mělo mít efekt…je to teda hlavně pro případ zaskočení tuhých soust, ale mohlo by to pomoct i tak, někdy stačí i to, že ji položíš na břicho a poboucháš tak jaks to udělala (člověk ve stresu než si uvědomí, jak to dítě na předloktí zpolohovat, tak spíš ho lupne na břicho)…jinak můžeš ještě zkusit fouknout do obličeje…ja si myslím, že tvoje breberka dostala chvilkovy laryngospasmus, kdy se na chvilku reflexně uzavřou dýchací cesty vlivem podráždění zaskočeným mlíkem nebo kapkama nebo slinou…a děti se strašně rychle „probarví“ (z vlastní zkušenosti vím, že stačí i 5 vteřin), ale na druhou stranu jakmile se nadechne tak zase rychle zrůžoví…někdy se může stát, že třebas i omdlí, ale to už by muselo trvat dýl, to by pak bylo vhodný nastudovat první pomoc (aspoň umělý dýchání)…ale tím nechci strašit ani nic přivolávat
chtěla bych se zeptat, jaký máte kdo zkušenosti s odsavačkama, přemýšlím, že bych si nějakou pořídila, abych mohla nahrabošit nějaký mlíko do zásoby…a hlavně jestli její použití není nějak omezený velikostí prsou…nemám je moc velký, tak aby bylo vůbec kam ji přicucnout
docela mě zaujala od Aventu (mají ji tady za cca 500,–) ale to je asi jen zakladní verze (odsavačka, 2 nadobky, 2 cucíky)
VErpo-to máš supr cenu. U nás to stojí 1000. Já si pořídila od tommee tippie-ve slevě v mother caru-použila jsem ji asi 6×. No a pak musela odstříkávat růčo,aby se mi zahojilo prso. Myslíš si,že ji budeš potřebovat- ruční odsávání mi přišlo nejvíc šetrné-akorát mám celý obývák od mléka-jak to stříká všude-to je jediná nevýhoda.
překvapenko - no, abych pravdu řekla, tak kdybych měla odtříkávat růčo, tak to budu tlačit min. 2dny…když mám nastříkat na lžičku, abych malé dala vigantol, tak je to docela boj…přesně jak říkáš, všechno postříkaný, víc než do lžičky mi to teče po ruce, kape na oblečení…no nějak v tom nemám moc praxi…a když čtu, jaks odstříkala 30ml tak teda klobouk dolů…s bradavkama jsem zatím žádný problémy neměla (ťuk ťuk), tak si myslím, že tou odsávajdou by to mohlo jít…od švagrové mám Chicco takovej jakoby píst, no a to je teda šííílený, bolí a bradavku mi to natáhlo jak žvýkačku…nic hezkýho, ani příjemnýho
…tady jsem viděla zatím jenom tu avenťáckou, tak si ji zajdu ještě jednou prohlídnout…stojí 18 Euro (mě ta cena taky překvapila
), tak půjdu zkontrolovat jestli to není jenom nějaký šméčko polovičatý a jestli v tom kompletu prodávají všechno, co je potřeba
myslím si,že to bude kvalitou ok. Určitě lepší není a za ty peníze- je to supr.
Ano natahuje to bradavku-ale jinak odsává - hlavně není binec okolo.
Jinak tou rukou se musí prso připravit a pak to jde krásně- taky jsem to neuměla,ale přinutily mě k tomu problémy.
Můj rekord nastříkaného mléka z jednoho prsu růčo je 120. ![]()
překvapenko - no, pro mě seš hrdinka i s tou mizernou třicítkou
120ml, to si ani neumím představit ![]()
Welu - ještě k tomu zakuckání - samozřejmě pokud už budeš mít malou trochu napitou, tak spíš než na břicho a hlavou dolů to ji radši zvedni jakoby sis ji chtěla dát na odbrknutí a jemně poplácat po zádíčkách…pokud by to byl ten laryngospasmus, tak stejně musí odeznít sám…pokud by to bylo promodrání při hysterickým záchvatu pláče, tak někdy stačí právě fouknout do obličeje…to je občas náš případ (malá chytne takovej drajv, že křičí, až se nemůže nadechnout…prostě správně hysterická ženská
…no každopádně, kdyby se to opakovalo, tak máš pár možností, který můžeš vyzkoušet… a hlavně neboj, vezmi si, kolik je na světě miminek a každou chvíli se nějaký zakucká a že by z toho byla nějaká pohroma s nepříjemnými následky, tak to ne…děti docela dost vydrží ![]()