ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3259
30.7.09 14:06

překvapenko - jojo sousedi to je na knihu občas co? Kašli na ni, hh bych chtěla vidět co by dělala mít takové sousedy jako my. Ti nahoře totiž jsou jak veverky, holky nekecám oni jedou skoro pořád a ještě mají vrzavou postel a nejhorší , že ten chlapík vydrží jak býk strašně dlouho :lol: :lol: . a kdyby jste je viděli, jsou to mladí lidi , ale ona i on jsou vzhledově strašně asexuální, vypadaj hrozně. No asi si v té oblasti sedli. :wink: Jen je nemůžu pomalu ani zdravit, je vidím a hned si vzpomenu na to jak řádí a je mi do smíchu a trapně zároveň :roll:

Tak a končím jdu dělat špagety se sýrovou omáčkou a pak asi ven je tu vedro, tak někde do stínku poblíž pípy a písku pro děti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
30.7.09 14:20

AHojte,

já nějak nestíhám dočítat. Kuba byl na Atb… našli mu zlatého Staphylokoka, tak jsme ho museli zlikvidovat…Malá přes den moc nespí a nemůžu ji nechat na zemi bez dozoru..Kuba ji furt chce nosit a zvedat :?
Koukala jsem, že se dávají další údaje do tabulky, takže naše váha v 6Ti týdnech byla 3650g a 50 cm… My to asi nevyhrajeme :lol: :lol:
Jinak máme za sebou první plavání a paní co to vede říkala, že Ali je pohybově naprosto v pořádku a je na tom lůíp než spousta dětí, co jsou souměrné, takže ať to vůbec neřeším ten rozdíl, tak jsem zase o něco klidnější. Ono přece jen ten 1,5 cm je u malého miminka vidět víc než u dospělého člověka.

Elhana a co na ty Vaše sousedy to malá?? Neptá se co to je za zvuky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
30.7.09 14:22

tak já právě dojedla špagety… :twisted: :lol:

nějak poslední dobou chodí jedna návštěva za druhou, tak ve chvílích volna likviduju bordel. Malý je ale moc hodný. Celkem i zase přes den spinká tak 2-3krát. Večer zápasíme s bříškem, ale jde to. Už aby ho to bříško přestalo bolet. To pak bude tááák hodný.

včera tu byli na návštěvě švagr a rodinka. Maj dvě holky 4 a 7let. Pořád se chtěli o Olivera starat. Když jsme ho koupali tak ta mladší mu chtěl pořád umývat pindíka… :twisted: :lol: Jí to teda zaujalo… :wink:

jinak my se usmíváme od ucha k uchu…dokonce občas i nahlas. Je to tak sladký. Každým dnem se usmívá víc a víc a když ho dám do sedátka tak mě pozoruje po celým pokoji. Už si ho přenáším, aby mě viděl. Začíná to být zajímavější… :wink:

nosítko - my máme baby vak a je to super. Prcek v tom spí tak do 30sekund. Dá se v tom nosit i větší děti

prekvapenko - jak vypadá to tvoje prso? došla ti SZ? Ještě mě napadlo, co zkusit třeba dva dni odstříkat ho jen do úlevy a nechat o odpočinout a dát ob UM. Jednou ze zdravého a podruhé UM. MOhlo by se to konečně uzdravit a zase bys kojila z obou. Než přecházet úplně na UM.

vlasy - taky padají, ale řekla bych že už se to ustálilo na normálu. Není to jako v těhu, kdy nepadali. Ale musím si na to zase zvyknout.

tak už nevím na co reagovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.7.09 14:34

Ahoj holky,
tak dnes jsem byla na KO po 6 nedělí, snad vše OK
malej je po včerejšku už v pohodě
Duhovko děkuji za tabulku…
zítra jdem s Paťou na KO na 6 týdnech a s Anežkou na 3 letech to zas bude mazec :roll:
Jsem dnes úplně KO, oba dva se zas vzbudili kolem 3 hod. a malej se usmíval a broukal… a malá měla zase noční děs - zdá se jí o vlcích 8O a hrozně se ho bojí, nechápu kde to zas nabrala a hlavně nevím co s tím…
sousedy nezávidím, bydlíme v RD a soused je taky na ránu
víc si zas nepamatuju :? ta skleróza je hrozná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
30.7.09 14:44

prekvapenko: řekla bych jí bývala, jak psala Milli :lol: Ale v té zlosti by mě to taky hned nepadlo, babiznu nějak odpálkovat :twisted:

wapiku: babyvak mi přišel dnes, ještě jsem neměla čas ho pořádně prozkoumat a nějak to naštelovat, ale určitě to do začátku bude fajn- později by mi asi vadil na páteř…a propo…

dnes jsme byli na vážení a asi bude malý nějaký obřík - má teď o 1,5kg víc než Florka ve stejné době a to měli stejnou porodní váhu. Je zajímavé sledovat ty rozdíly…a že F. pěkně přibírala, ale jako +900g za 14dní, to fakt ne :lol:
Jak jsem tu psala, tak se mi zdál hned nějaký velký,když jsem ho cpala do Manduci s novorozeneckou vložkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
30.7.09 15:11

koreno tak doufám, že vám bude taky vyhovovat… :wink: Větší děti se do toho dají po:,–(it jako na tvůj bok a oni v tom sedí. Mají oporu pro páteř a ty obě ruce volné… :wink:

á už se budíme, tak jdu pro kocourka… :wink: Spinkal 3h…já jsem z toho vedle… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
30.7.09 16:29

Ahoj holky,

tak jsem koukala na tabulku „Jak rosteme“ a Radimek obdržel zatím 3. místo přírůstku od narození do šestinedělí. :lol: Jojo, musím říct, že je pěkně žravej a to tak, že mu moje mlíčko přestává stačit. Nakojim a on stále řve hlady. Tak musím potom dávát ještě příkrm. Teprve potom se zklidní, usne nebo se začne usmívat a koukat kolem. Jenže kvůli příkrmu, na který ještě není zvyklý, má občas bolení bříška, protože má hustší stoličku a nejde mu vytlačit. Musím pomáhat. Dávám mu Nutrilon a krásně mu jede. Prý bych mu měla dávat i čajík, když je přikrmován, ale zatím mu žádný nejede. Tak nevím…

V pondělí jsme byli na kyčlích. Paní doktorce se moc nelíbilo napětí při roztahování nožiček do stran. Malý má tendenci se přetlačovat a dávat nožičky k sobě. Tak mám při každém přebalování nožičky roztáhnout a masírovat šlachy v tříslech. Je to s ním ale boj. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.7.09 17:02
TeriFox píše:
a malá měla zase noční děs - zdá se jí o vlcích 8O a hrozně se ho bojí, nechápu kde to zas nabrala a hlavně nevím co s tím…
sousedy nezávidím, bydlíme v RD a soused je taky na ránu
víc si zas nepamatuju :? ta skleróza je hrozná

Taky máme teď trochu boje se spaním - Mates mívá noční můry, ale když za ním běžím honem do pokojíku, protože brečí nebo křičí, tak on si v klidu spí dál :nevim: . Asi to bude nějaké vývojové období, či co. Ale snad to brzo přejde, nebo se moc nevyspíme.

Ad přírůstky - pořád čekám, jestli je tu ještě nějaký podobný otesánek, jako Mareček nebo Kubík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
30.7.09 17:25

Teri - tak jak bylo na KO s dětma?Gratuluji ke ko po šestinedělí. Zdraví si musíme hýčkat.
A co ty noční můry-už je to dlouho nebo se to objevilo až po porodu.
Nám mladej taky chodil spát do postele,že má ošklivé sny,ale nakonece jsme to odbourali. Náhodou jsem to zmínila v psychologické poradně a tak mi dr. pomohla. Ale už nevím jak. :oops:

Wapiku-to je pohoda,že? Stálo to trápení za to?? Hlavně,že je Oliverek spokojený a napapaný.

Taky jsem pocítila už několikrát řev jako tygr-myslela jsem,že prdíky,ale ono to naše zvířátko mělo hlad. Ale opravdu jsem myslela,že je to jeho poslední hodinka. Naposledy jsem to zažila před hodinou a asi si budu muset na to zvykat,že je tak hladový.
Jinak koupila jsem si sice ten nutrilon,ale zatím jsem ho nepotřebovala-vystačili jsme si s mým. I když je to teda fuška v organizaci času to odstříkávání,ale za to zdravé prso mi to stojí- vypadá to,že by se to mohlo spravit. Srůstá to pomalu-už to není tak hluboký kráter.
Malej mě ale strašně kouše- nebo tak silně pije-jedno z toho. V noci pil špatně a nepomáhá ani znovupřiložení. A před chvílí taky pil nešikovně- snad to není díky té lahvičce.

To bych si totiž moc nepomohla-jedno prso bych zhojila a druhé bych si zničila.

Mili-docela uvažuji o šátku a až pojedu k našim-tak mám domluvenou schůzku s její kámoškou a ta mi ukáže - snad i naučí-jak se správně váže. Pakliže by to šlo-tak bych si ten šátek pořídila. Uvidím co na to synek.

Zanko-nechápu to s tím plaváním. Hledala jsem na netu info a tam je,že plavání až od 6ti měsíců a ve vaničkách od 3. Takže musím počkat-ale těším se,protože to vypadá na pěkného vodníka narozdíl od jeho bráchy co neumí v 8plavat a je hysterický.

Vlasy- padají potvory- všímám si toho po koupání a taky že jsou všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
30.7.09 17:40

jinak je u nás velkovývařovna. KOukli jsme na maso a vše bylo do dneška-tak manža,že kuře-tak jsem ho hodila do trouby na soli.
Pak koupil vepř.,ale špatný druh-a že chce řízky-tak jsem mu nakrála 3plátky a ze zbytku udělala výpečky taky v troubě.
Mám hlad jako spisovatel-od rána jsem snědla jen párek v rohlíku a jeden chleba. A zítra nebudu muset vařit- vše bude z dneška. Super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
30.7.09 17:48

ahoj holky
chci se zeptat vás co máte větší dětičky nad 3,5kg porodní váhy..jestli přibíráte tak jak malý děcka..my moc nepřibíráme..porodní byla 3650g -3.7.a a 28.7. sme měli 3820g.. Dr. říká, že je to slabota a tahá nás k ní každý týden.. kojíme plně, řekla bych že dost,ale malá dost blinká a huláká, tak se třeba vysiluje.. ale podle mě větší děcka přibívají pomlajei než menší.. co myslíte…??? jinak má faldy uplně všude,takže podviživeně rozhodně nevypadá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
30.7.09 17:54

Prekvapena - u nás jsou vaničky od 6ti týdnů…http://www.babyclub.cz/plavani_kojencu.php

Mili, Terifox - tak to jsme na tom podobně, Kubu v noci pronásledoval traktor :lol:

Vlasy- já beru Panthenol v tabletách a zatím nic ve velkém nepadá, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.7.09 18:02
tehulka_janina píše:
ahoj holky
chci se zeptat vás co máte větší dětičky nad 3,5kg porodní váhy..jestli přibíráte tak jak malý děcka..my moc nepřibíráme..porodní byla 3650g -3.7.a a 28.7. sme měli 3820g.. Dr. říká, že je to slabota a tahá nás k ní každý týden.. kojíme plně, řekla bych že dost,ale malá dost blinká a huláká, tak se třeba vysiluje.. ale podle mě větší děcka přibívají pomlajei než menší.. co myslíte…??? jinak má faldy uplně všude,takže podviživeně rozhodně nevypadá:-)

Jani - koukni do tabulky přírůstků pro srovnání. Mareček měl 3,54 kg a za 6 týdnů přibral dvě a čtvrt kila. Takže o velikosti to asi nebude. U naší dětské dr. se bere jako min. přírůstek týdně při kojení 15dkg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
30.7.09 18:34

Jani-jsem četla v naší chytré knížce,že děti by měly přibývat cca 200-300g za týden. A prý důležitější než váha je vzrůst. Třebas je to u tebe tím blinkáním.

Neboj já taky chodím každý týden na převážení a malej přibírá- už máme o kilo víc než nás pouštěli z porodnice-tam zhubnul.

Malej vyžahl 100 mlíka a ještě si dal přídavek ze zdravého,ale je tak spokojený a klidný. ťuk ťuk.

Jani-mi zase dala Ell-ta tabulka o vzrůstu-tam jsem se dozvěděla,že Ríša bude malého vzrůstu-byl na spodní hranici-tak jsem z toho nějaká rozpolocená. Asi bude po mamince. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
30.7.09 18:36

Jani a nerozlišuješ váhu porodní a při propuštění. To je taky důležité.
My měli při propuštění o 200g méně než při porodu.
Takže se mrkni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital